VIDEO: Persconferentie regering over crisisbeheersing in Suriname

42

De Surinaamse president Santokhi heeft vandaag samen met vicepresident Brunswijk en een team ministers, een persconferentie belegd over de crisisbeheersing in Suriname. Het staatshoofd heeft aangegeven dat pijnlijke maatregelen nodig zijn om de economie van het land weer gezond te krijgen.

De regering begrijpt de kritiek en onzekerheid van de samenleving. Echter kan de regering, aldus de regeringsleider, niet doorgaan met populistische maatregelen, showprojecten, geld lenen bij banken en pompen in samenleving en of lenen bij internationale instituten en pompen in consumptieve sector.

Santokhi gaf verder aan dat een financieel crisisteam is samengesteld voor het beheersen en aansturen van het crisisbeheersingsplan. Het team moet tevens ervoor zorgdragen dat de maatregelen goed op elkaar afgestemd zijn en ook in samenhang uitgevoerd worden.

Het team dat bestaat uit enkele ministers is dag en nacht bezig om het proces te begeleiden en te monitoren onder leiding van de president en vicepresident.

De pers werd in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen. De hele persconferentie is hierboven te zien.

42 REACTIES

 1. Goed lezen mensen, en begrijpen dat hij geen geld wil lenen bij de buitenlandse banken, en dat is wat ndp deed geld ging lenen in eigen zak stoppen, maar dat doet deze regering niet, het is een pijnlijk maatregelen maar even geduld het komt goed met Suriname


  Maak melding

 2. ” …
  Een politieman kun je nooit de leiding van een land toevertrouwen.
  … ”

  Hahaha

  Dit is wel erg kort door de bocht.
  Ten eerste, Santokhi is niet zomaar een politieman. Hij heeft jarenlange politiek ervaring dus ruim voldoende kennis en ervaring om een land te besturen.
  Ten tweede, beter een politieman dan een crimineel. Want hij zal wet en recht op de eerste plaats zetten. Dus zorgen voor veiligheid in alle gelederen. De kruistocht naar corruptie is sinds dag 1 in gang gezet.
  Ten derde, een politieman kent de straat, kent de burger en kent de overheid. De politieman is vriend en beschermer van de maatschappij.

  Santokhi is the right man on the right place at the right time.

  Slim-Suriname heeft de beste keuze gemaakt. Kortzichtige mensen zullen dat nu nog niet inzien, want zij zijn kortzichtig. Hahaha.
  En zoals altijd wordt nu ook weer duidelijk dat de domste mensen het eerst en het hardst roepen en blèren.

  Niet storen.
  Slim-Suriname werkt aan onze toekomst. Krakti !


  Maak melding

 3. @Pony

  Suriname is geen eenmanszaak die draaiende gehouden moet worden. Alle inkomsten zijn door de vorige regering verpand broer.

  Suriname heeft een staatsschuld van ruim 4 miljard USD.
  Suriname kan ook niet zomaar geld gaan lenen ben je soms vergeten de STATUS die Suriname heeft. Suriname is niet in staat om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen broer.

  SRANAN IS IN GROTE FINANCIËLE PROBLEMEN GEBRACHT DOOR DE VERNIETIGER VAN SURINAME.

  DIT PROBLEEM LOS JE ECHT NIET BINNEN EEN JAAR OP BROER


  Maak melding

 4. Er wordt constant geroepen over families en vrienden plaatsen.
  Hoeveel zijn er geplaatst ? Totaal 3 ?
  Deze 3 personen hebben meer en betere kwalificaties dan alle NDP ministers, ex ministers en gereshuffelde minsters bij elkaar.

  Bouterse heeft een drugscrimineel vervroegd vrijgelaten en voorzien van een hoge functie met een nog hogere bezoldiging.

  Kijk eens naar de lijst die Bronto Somohardjo openbaar maakte. Hoeveel dubieuze benoemingen heeft hij geconstateerd ? Waarom wordt dat niet kwalijk genomen ?

  Waar praten we nu over ?

  Kijk toch eerst naar de kwalificaties, de competenties en de integriteit van de geplaatste personen. Verder beoordeel de geplaatste functionaris naar prestatie en niet naar relatie.

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding. Krakti !


  Maak melding

 5. Voor degenen die het gemist hebben of vergeten zijn :

  ” …
  Volgens de NOS was het xtc-laboratorium waarbij Jannasch was betrokken, het grootste in het Caribisch gebied en produceerde de partydrug voor de Verenigde Staten. Het lag in een luxe woonwijk van Paramaribo en was opgezet onder leiding van de Nederlander André ten Kleij. Hij werd door de Surinaamse rechter veroordeeld tot tien jaar cel.

  Jannasch werd in 2010 vervroegd vrijgelaten door de Surinaamse president Desi Bouterse, die zelf ook in Nederland bij verstek veroordeeld is voor cocaïnesmokkel. Sindsdien is Jannasch lijfwacht van het Surinaamse staatshoofd.

  UPDATE:
  Het assembleelid Asiskumar Gajadien vindt dat president Desi Bouterse met zijn recente benoeming het land nationaal en internationaal schaadt.
  … ”

  En dan wordt er nu gel#ld over nepotisme ?!
  En dan zijn er nog steeds van die schizofrene Bouta-lovers die l#llen over dekolonisatie ?
  Bouterse was al voor de staatsgreep, toen hij nog in Nederland woonde betrokken met handel in drugs.

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft nu de leiding. Krakti !


  Maak melding

 6. Alleen met keiharde saneringen zal de financiële huishouding van Suriname op orde gebracht kunnen worden.

  In principe moet deze generatie zich niet rijk rekenen maar door hard werken en offers te brengen de toekomst van hun kinderen veilig stellen.

  De vraag is ; zijn Surinamers wel bereid om zulke grote offers te brengen.


  Maak melding

 7. Jullie praten allemaal wartaal en begrijpen het punt niet en blijven wijzen naar de vorige regering. Get over it. Is er werkelijk iemand die 100% zeker is dat de huidige regering er zit voor het landsbelang?


  Maak melding

 8. Ga zo door Z.E. Chandrikapersad Santokhi, deze man straalt rust vertrouwen moed, durf en bovenal gezacht uit in tegenstelling tot zijn tralala voorganger.
  Pres Chan toont daadkracht door de koe bij de hoorn vast te pakken en zeg: genoeg is genoeg!!!
  Het moet voor eens en voor altijd stoppen met onverantwoord len’ len’ libie!!
  Het enige wat mij echt dwars zit, is het benoemen en veiligstellen van familie en vriendjes, maaarrr ik kijk reikhalzend uit naar de resultaten en Oweeeee het niet klopt!!


  Maak melding

 9. Pony 24 september 2020 At 21:53
  Santokhi, had dit alles toch al in kannen en kruiken, het was een kwestie van tijd, hij had meer dan 80 experts voor hem werken, hij zou een dreamteam formeren, hij wist precies waar de schoen wrong, hij zou direct kunnen starten, en nu 10 weken verder laat hij nog steeds beleidsterreinen onderzoeken. Dit alles had hij al weken voor de verkiezingen al in orde. Een politieman kun je nooit de leiding van een land toevertrouwen.
  Er geldt een regel in het leven: Wat je hebt geleerd neem je mee in je verdere leven en Santokhi komt van Juspol, niet van Financiën of Onderwijs.
  ===================================================

  Pony,

  Ik snap je zorgen en het doet je pijn hé. Maar als je goed geluisterd had, dan had je ook gehoord dat deze regering er nog niet eens zat toen ze hebben meegeholpen aan de salarisbetalingen in juli. Een vriendelijk verzoek van de vorige regering aan Santokhi om zijn invloed te gebruiken bij het tot stand komen van de salarisbetalingen.
  Verder stel je dat je een politieman nooit de leiding van een land kunt toevertrouwen. Maar wel een porno blaadjes verkoper? Maak jezelf minder belachelijk, kijk naar het team welke Santokhi om zich heen heeft weten te mobiliseren en voel het vertrouwen die hij President Santokhi uitstraalt.


  Maak melding

 10. Ik heb vertrouwen in deze nieuwe regering.als we ons zelf sranang mans noemen dan moeten we ook ons bydrage kunnen geven aan deze sranang tog.mi no lee jere het is zwaar maar kan niet anders.ik ga niet zeggn die heeft gedaan dat heeft gedaan.wat voorby is is voorby we kunne niks terug draaien.een klein advies wat k zou willen geven is dat als elke Surinamer nu zelf thuis wat groenten begint te planten dan heb j daar al beetje bespaard.je hoefd niet veel te planten als j 2 3 plantsj van alles zoekt dan heb j je eigen groenten in j thuin.ik doe het en k zie die voordeel eraan.ik heb 5bomen Boulanger 5bomen antoerwa.tomaat peper oker Amsoi .en het is zo gewordn dat k niet alles kan eten nu ik verkoop voor me buren voor een redelyk prys en zo heb k nu elkedag brood en melk geld die ik uit myn tuin haal.als we nu samen gaan bezuinigen en niet elke week by Mac of KFC gaan zittn en zomaar rond ryen door de stad dan gaat het niet zo zwaar worden.wie goed heeft die mag sporten en doen wat die wil maar de mang sa no abing zo bradie oe moes zoekoe wang optie srefie.


  Maak melding

 11. JoJo 25 september 2020 At 00:27
  @Pony/Robles

  Santohki en co hadden niet kunnen weten dat de inkomsten van Newmont/Staatsolie/IAM gold weg zijn.
  =========

  Dat hadden ze best wel kunnen incalculeren.


  Maak melding

 12. Robles en Pony, waarom niet jullie scepsis tav deze regering laten vallen. Ik begrijp het niet. Ze hebben een failliet land overgenomen. Geef deze regering 2 jaar de tijd. Daarna kan je ze beeordelen.


  Maak melding

 13. Ik weet een ding zeker ! Chan en brunsi gaan de goede kant op! 10 jaa r lang hebben de surinamers meegeholpen om su naar de klote te helpen. Nu moeten jullie dat luxe leventje inruilen en no we bari! Wel dit is idd de enige weg om su te redden en aub helpen jullie ,want jullie willen toch goed kunnen slapen in de toekomst. Chan /brunsi ga zo door!


  Maak melding

 14. Robles, de regering is bezig om de leningen bij Oppenheimer af te kopen. Die leningen doen Suriname pijn. Alleen die rente al hangt als een baksteen om de nek. 2 miljard wordt er geleend om de boel af te kopen. Onderpand komt dan vrij. Evt dividenten gaan dan weer naar de staat.
  Deze regering werkt keihard om het land weer gezond te maken. Ik vraag je om geduld en vertrouwen te hebben in deze regering. Het gaat niet meer om partij politiek


  Maak melding

 15. De regering is dringend opzoek nr geld om de ambtenaren uit te betalen . Een overschot aan amtenaren waarvan n groot deel niet werkt naar hun taakstelling n niet geschikt zijn vr de positie die ze bemannen n wij arme surinamers moeten inleveren om deze bende uit te betalen.

  HOE BILLIJK IS DAT? MOET DAT ZO?


  Maak melding

 16. Genant om te zien hoe de verzamelde pers, die jaren lang heeft geroepen dat ze de mond worden gesnoerd, niet in staat is om goede en kritische vragen te stellen. Vooral de ware tijd maakte er een potje van. Blijkbaar waren de vragen niet genoeg voorbereid. Had wel wat vragen geweten. Datum rechtzaak Bouta. 1,5 miljard extra investeren in de olievelden, waar jomt dat vandaan. Saneren bij de overheid om in aanmerking te komen voor het lenen bij IMF, ENZ.


  Maak melding

 17. Ik hb geluiden opgevangen dat luie ambtenaren die wonen n werken in de districten saramacca coronie nickerie n commewijne nog mt n geur vn alcohol vn de vorige avond in de mond nr ht werk gaan om te tekenen n om 8u al weer aan d fles zitten samen met de opzichter die moet toezien dat er naar behoren gewerkt wordt.
  Het ander deel vn de bevolking moet inleveren om deze bende zatlapen hun salaris uit te betalen.


  Maak melding

 18. Er is een regeling dat gewezen ministers salaris mogen blijven toucheren mt alle bijbehorende emolumenten.
  Ik vraag mij af of deze mensen super mensen zijn. Sommige vn hun hebben nieteens n behoorlijke bijdrage kunnen leveren om ht land te upgraden weer anderen hebben zitten stelen daar n familie n vrienden faciliteren mt hoge salarissen n gronde noem mr op.
  Sommige vn deze ka minister zijn nieteens in staat om hun kont schoon te vegen n dan beschouwen ze zich als super grootheden.
  REGERING WAAROM SCHAFT U DEZE ONEERLIJKE REGE LING NIET AF VOOR TENMINSTE 2 JAREN TOTDAT DE ECONOMIE WEER GEZOND GEMAAKT IS???

  ALIBUKS WIJDENBOS JOZEFZOON N NOG VELE ANDEREN HEBBEN GROTE BEDRAGEN GELD TOEGESTOPT GEKREGEN ALS CADEAU VŐŐR HET AFTREDEN. PAK AL DEZE GELDEN WEER AF ALS SOLIDARITEITSHEFFING.


  Maak melding

 19. De huidige regeringscoalitie onder Zijne Excellentie president Chandrikaperkash Santokhi en Zijne Excellentie VP Ronny Brunswijk zijn goed bezig om grote uitdagingen die de republiek Suriname inclusief het COVID-19-virrus erin te beheersen en de Surinamers een beter leven te geven,

  Chapeau! voor de huidige regeringscoalitie.

  Prix De Excellence voor wat president Chandrikaperkash Santhoki bezig is te doen.

  zie: – voorschot van 2 miljard US-$ bij Multinational Appache en Total binnen te halen uit de olievoorraden in de diepe zee voor de kust van Suriname. Niet nieuws wat hij doet, omdat in het verleden ook voorschotten bij Staatolie werden gehaald voor de begroting.

  Wat nieuw is, is dat het bedrag tot de verbeelding spreekt. Zo zien we maar hoe rijk Suriname is en Surinamers met goede bestuurders wel welvaart en welzijn kunnen hebben.

  Als ddb slim was, kon ddb, boefdraad ea boeven die 4 miljard US-dollars verantwoorden en behoefde hij niet te gaan schuilen.

  De goudprijzen stijgen door ia COVID-19 en de wereldeconomie hier in zijn greep heeft. Mensen beleggen in goud in onzekere tijden.

  Ook de obligatielening van Staatsolie biedt goede mogelijkheden voor Surinamers overal ter wereld te kopen. Ook in de aandelen van Appache en total kunnen Surinamers beleggen.

  Er komt een staats- en garantiefonds waar ook opbrengsten van Appache en Total in door de staat in komt.

  Als er goede plannen gemaakt worden zal door Appache en Total contractors, ondernemingen ontstaat waar ook werkgelegenheid voor Surinamers zal ontstaan. Hierdoor zal de overheid niet meer het waterhoofd zijn voor werkgelegenheid.

  Ook de landbouw, eco-toerisme bieden goede mogelijkheden voor werkgelegenheid.

  Kortom alles zal door goed beleid, onderwijs en wetenschappen, cultuur, prof-sport, enz een spinoff effect hebben voor Suriname.

  Hebt u vertrouwen, geduld in de huidige regeringscoalitie. Een huis kan binnen enkele uren helemaal afgebrand zijn, maar het wederom
  tot een mooi en stevig degelijke huis te bouwen vergt jaren, ja toch? Het vergt veel denkwerk, offers, inspanning en dat is wat er nu ook speelt met de huidige situatie in Suriname waarmee Chan en team voor staan en bezig mee is.

  Hebt u geduld en vertrouwen, de offers zijn zwaar, maar aan het eind van de duisternis is er licht, licht waarin u, uw (klein)kids in zullen wandelen.

  Z.E. president CS is goed bezig.

  Chan O Set in.

  Samen Werken, Samen Sterker


  Maak melding

 20. Weer een hele show van deze regering. Uiteindelijk gaan zij de vorige regering overtreffen met gigantische leningen onder mom van oliereserves. De olieprijs is de meest onstabiele prijs op de wereldmarkt. De rijke landen bepalen de productie en prijs.

  Hoe wil je dan in godsnaam miljarden aan leningen gaan sluiten met de oliereserves als onderpand.


  Maak melding

 21. Suriname zou dan kunnen nagaan hoe je een oorlogseconomie weer opbouwt, omdat de vorige regering een ramp geweest is. dus gewoon weer bij nul beginnen. weg wurgcontracten, nood breekt wet. alles begint weer opnieuw.


  Maak melding

 22. Koos 25 september 2020 At 09:26
  Deze regering werkt keihard om het land weer gezond te maken. Ik vraag je om geduld en vertrouwen te hebben in deze regering. Het gaat niet meer om partij politiek
  ======================
  Econoom Wolff zegt:”Als men niet was begonnen met nepotisme had het publiek hen alle ruimte gegund om duurzame maatregelen te nemen, maar het vertrouwen is helemaal weggenomen door deze handelingen, zoals de benoemingen van vrienden en familie. Er zijn genoeg manieren om aan geld te komen via de Belastingdienst en het terughalen van opzichtig gestolen gelden, maar de regering vertikt het om die maatregelen te nemen, omdat het de belangen van veel loyalisten binnen en buiten de regering zal verstoren.”

  En dat is het dus exact. Valse start en wat mij betreft een duidelijk teken dat we hier niets mee gaan opschieten. Jammer. Als we dan toch buiten de partijpolitiek moeten en willen denken kunt u niet anders dan dezelfde twijfels hebben.


  Maak melding

 23. Suriname is een “rijk land”

  Maar van deze rijkdom genieten alleen maar de slimme politieke mensen, (elite)
  criminelen en hun handlangers.
  De gewone goed, hard werkende burgers genieten geenszins van deze rijkdom.
  Vanaf 1975 is dit land verpest en uitgebuit door onze eigen Surinamers.

  Ook mensen die in deze regering zitten zijn debet aan het verval/achteruitgang van dit land.
  Nu doen zij alsof zij de redders van dit land zullen zijn
  Dit geluid hoor ik al vanaf 1975 hoor.

  Wel, met mijn 77 jaar geloof ik daar niet meer in.

  Sorry, maar nu blijkt weer dat zwarte mensen geen land weten te besturen.
  We gaan arm sterven!


  Maak melding

 24. Koos, je drinkt te veel halfachtste, ik merk dat je schade hebt aan je korte termijn geheugen, wees voorzichtig.
  Ik memoreer alleen wat grote Chan heeft lopen brallen tijdens zijn verkiezingstour.


  Maak melding

 25. 25 sept 2020 09.26
  Koos, jij doet hier al 10 jaren aan partij politiek, als je morgen kunt stoppen , fantastisch. Ik ben niet partij gebonden,, dus voel ik mij niet aangesproken door jouw opmerking.
  Wij in Sranan gaan voor het algemeen belang, elke slechte regering krijgt van ons billenkoek, is het een goede regering, dan wordt die met warmte omhelst. Jip en Janneke.
  SNAPPEN JULLIE HET NU!!!!!!


  Maak melding

 26. 25 sept 2020 00.44
  Sabaku,
  Heb ik ergens gezegd dat ik een Pornoblad verkoper prevaleer boven een politie inspecteur voor het ambt van president.
  Beiden vind ik op dit moment ongeschikt voor het ambt van president, ook omdat zij veel boter op hun hoofd hebben.
  Misschien als Sranan weer in rustig vaarwater is dan is Santokhi welkom, maar met deze grote crisis, neen broer, dan heb je meer nodig dan een goede politieman.


  Maak melding

 27. Pony 25 september 2020 At 14:46

  Pony,

  BS wat je allemaal hier verkondigt. Kijk naar de man z’n team die hij om zich heen heeft verzameld om de crisis te bestrijden, inclusief diegenen die niet op de voorgrond treden.
  Jij bent hoogstwaarschijnlijk gewoon zo’n racist die het de Hindoestaan niet gunt. Je zit gewoon elke keer weer nonsens te verkondigen. Zogenaamd ben je kritisch bezig, laat me niet lachen. De man heeft als President tot nu toe gewoon goede dingen gedaan en daar snap jij helaas nog steeds niets van.
  En helaas, als je het leuk vindt of niet, je zal het wel mee moeten doen de komende vijf jaar.


  Maak melding

 28. Robles 25 september 2020 At 02:00
  JoJo 25 september 2020 At 00:27
  @Pony/Robles

  Santohki en co hadden niet kunnen weten dat de inkomsten van Newmont/Staatsolie/IAM gold weg zijn.
  =========

  Dat hadden ze best wel kunnen incalculeren.

  Aj mie boi wat een walgelijke k@aoulo worong

  Rob les heeft gelijk
  Dat hadden ze kunnen incalculeren
  Je weet dat het = ndp vuile vieze smerige.schurftige honden zijn
  Je weet dat ze slechts 1 ding wilden en dat is Surinmae vernietigen zolang boutrrse maar niet in de gevangenis hoeft.
  Met een land dat skeer is zal de regering gauw vallen hopen zij en komen ze terug en hoeft hij de gevangenis niet in
  Pak hem op dan zal je zien hoe snel het tij keert
  Doe je dit niet dan halen je 3 jaar nog niet eens
  Mark my words
  Een ieder die de teringhond bouters nog durft te steunen openlijk of bedekt door nu al vol comment te leveren op de huidige groep zoals rob less rob g en rbro ik eens jullie en jullie familie het ALLERSLECHTSTE toe dat.je maar kan raken. Dit is wat jullie suriname ook toewensen.
  Dus bedenk dat alles wat jullie uitslaat je ook toekomt


  Maak melding

 29. Haha die worong, de stool pigeon rob less, robg rbro heeft altijd alle economen van
  IMF
  Fitch
  Moody
  VES
  afgeschilderd als idioten. Nu komt hij met een of andere wolf aanzetten en dat is zijn referentiekader.
  Maar ja, wel beter dan
  – ik heb een vrouw op de radio horen zeggen
  – mijn zus
  – mijn broer
  bah, walgelijke worongs


  Maak melding

 30. Sabaku, ik heb je al eerder gezegd, mijn kritiek is niet voor jouw bestemd, het is lastig met een kokosnoot te praten. Jij bent een meeloper, een foetoe boi van deze regering, in de jaren zestig had je Azima’s, je gaat je alleen maar boos maken. Ik kan je niet vragen mijn kritiek te lezen, je bent een vrij man.
  Btw, ik lever op iedereen kritiek zonder aan zien des persoon, als je het te gek maakt in mijn ogen, als het nu Santokhi is of Somohardjo, of Brunswijk of Rusland. Ik voel me altijd vrij in de pen te springen, jij doet het toch ook.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.