Binnenstad Paramaribo zal meer gaan leven met PBM Creative City

6
Binnenstad Paramaribo zal meer gaan leven met PBM Creative City
Foto: Stg. United Tour Guides of Suriname

De binnenstad van Paramaribo zal meer gaan leven. De initiatieven daartoe zijn vervat in de nieuw op te richten Tourism Coöperatie PBM Creative City U.A. Deze coöperatieve vereniging is een direct uitvloeisel van het project PBM Live Museum in Suriname.

Dit project wordt gefinancierd door de International Development Bank, IDB op initiatief van het vroegere ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, nu  Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie.

Op zondag 27 september 2020 is de launch van PBM Creative City bij Zus & Zo aan de Grote Combéweg.

Vorige maand was het project PBM Live Museum ook al in het nieuws met onderstaande Sightseeing carts. Deze electronische wagentjes zullen de tours in Paramaribo een extra toegevoegde waarde geven:

6 REACTIES

 1. Alle goede doelen/initiatieven die leiden tot ondernemen en zorgen voor werkgelegen in de particuliere sector moet toegejuicht worden.

  De Surinamers moeten gaan ondernemen.

  Laat de binnenstad weer gaan bruisen van het leven: Spanhoek bij het fontein in de vooravond, Buiten Sociëteit de plaats weer krijgt als het DNA-gebouw wederom af is aan de Henk Aronstraat. Prof-voetbal weer plaats vindt in een nieuw gebouwde Andre Kamperveenstadion in de avond, Cafe/bar Tutti Fruttie en Cosmopolitan, ‘ t Vat, Tori Oso, plaats waar kunstenaars samen komen. meer bars in het centrum, Parima ook in de avond meer te bieden heeft, restaurant en eetgelegenheden. rondvaartboten op de Surinamerivier in de avonduren, meer leven aan de waterkant bij de eetgelegenheden, met muziek,
  musea bezoek in de avonduren, wandeltochten door Paramaribo in de avonduren en verhalen over huizen en gebouwen aan de deelnemers vertellen,

  Midnight In Paramaribo,
  muzikanten die trekken van Bar naar bar, eetgelegenheden, enz om bezoekers te vermaken.

  Paramaribo was toen een bruisene stad

  Paramaribo was toen een bruisende stad,
  Paramaribo was o la la olijk
  Paramaribo was toen een ruisende stad,
  Paramaribo was vrij en vrolijk!


  Maak melding

 2. Prima plan. Het is een begin want de Surinaamse binnenstad is s’avonds Ghost City en het rijk van zwervers en duistere figuren. Als toerist valt er niks beleven en rovers hebben vrijspel. Het wordt tijd dat er weer bioscopen en theater voorstellingen komen. Uiteraard na COVID-19.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.