Prioriteiten regering besproken tijdens 1ste vergadering Staatsraad

16
President Chandrikapersad Santokhi heeft op 14 september 2020 de nieuwe leden van de raad benoemd, in de Congreshal.

Gisteren vond de eerste vergadering van de nieuwe Staatsraad in Suriname plaats. Daarbij zijn de 3 huidige prioriteiten van de regering besproken. Het gaat in deze om het beheersen van: de armoede, de COVID-19 crisis en de financiële crisis.

President Santokhi heeft daarbij het pakket aan maatregelen om het bovengenoemde te realiseren overhandigd aan de Staatsraad. De raad zal deze maatregelen bestuderen. Ook heeft het staatshoofd aangegeven dat hij de raad ook zal raadplegen voor advies over beleidsaangelegenheden buiten hun werkgebied.

Op 29 september zal het staatshoofd de jaarrede voeren, waarbij hij de jaarbegroting, het jaarplan en de financiële nota zal indienen bij het parlement. Vooralsnog heeft de raad de begroting nog niet gehad om daarover advies uit te brengen.

Vervolgens heeft het staatshoofd de diverse lopende leningen (schulden) die Suriname momenteel heeft besproken. Ook is het staatshoofd ingegaan op de verschillende bilaterale en multilaterale gesprekken die sinds zijn aantreden zijn gevoerd.

16 REACTIES

 1. Er is nu al een zeer groot verschil duidelijk zichtbaar dat onvoldoende wordt erkend:
  President Z. E. Santokhi is met alles betrokken, komt uitleg geven met concrete gegevens, heeft een duidelijke visie stuurt alle ministeries aan en deze president loopt niet weg.

  Slim-Suriname heeft een goede keuze gemaakt.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 2. In de staatsraad zit die paarse rat abdoel. Mr 117. Hij zal met een smoel vol tanden zitten kijken welke paarse stront beerput hij en zijn kornuiten van de paarse criminele bende hebben veroorzaakt in su. Ze moeten hem en de andere paarse ratten constant afbekken, als ze kritiek willen leveren. Tap oeng bek paarse wc worongs.


  Maak melding

 3. Waar is de ambtsketting vd president gebleven? Zal ddb het hebben omgesmolten en daarmee nu met gouden tanden in zijn mond rondlopen.

  Waar is de ambtsketting van de president vd republiek van Suriname gebleven?

  presidentsambtketi lasi, A tak a ddb take/tek in,
  Yes, CS a mi Take it, Yes CS, Yes a mi take it.

  Het Surinaamse Volk heeft het recht dit te willen weten.


  Maak melding

 4. Goed bezig. Het volk heeft het recht geïnformeerd te worden in wat voor moeilijke situatie het land is gebracht. Eerlijkheid duurt het langst. Het volk moet geduld hebben. 10 jaar shit opruimen doe je niet in een paar maanden.


  Maak melding

 5. Iwan 24 september 2020 At 18:32
  Offtopic:

  @redactie : wat een hoop reclame op jullie site, het is niet fijn meer om via mobiel artikelen te lezen.
  ==================

  Inderdaad idioot grote popup onderin die bij elke klik steeds weer opnieuw laad.


  Maak melding

 6. Chan wil 2,5 milard lenen op toekomstige olieinkomsten. Hij gaat gemakshalve er vanuit dat het aandeel van Suriname in de olievelden boven de 20 procent is. Is hij vergeten dat er nog 1,5 miljard geïnvesteerd moet worden voor dat aandeel?
  Hoe is het met de waarde van olie dan met een aflopende markt. Tevens gaf hij aan dat er gesproken wordt met het IMF. Chan weet ook dat er dan gesaneerd moet worden. Dat woord heb ik van hem tot op heden niet horen zeggen.


  Maak melding

 7. Je merkt hier typisch de ndp houding – gratis, gratis, gratis. nooit willen betalen, tja als je gewent bent te stelen dan zijn die IDIOTE pop ups zoals worong ze noemt hinderlijk
  wie moet betalen voor de informatie op Waterkant zodat jij kan lezen, dombo
  waarom denk je dat die pop ups hier zijn rob less.
  Typisch ndp,


  Maak melding

 8. Dre_1 24 september 2020 At 20:19
  Je merkt hier typisch de ndp houding – gratis, gratis, gratis. nooit willen betalen, tja als je gewent bent te stelen dan zijn die IDIOTE pop ups zoals worong ze noemt hinderlijk
  wie moet betalen voor de informatie op Waterkant zodat jij kan lezen, dombo
  waarom denk je dat die pop ups hier zijn rob less.
  Typisch ndp,
  =======

  Ik krijg een beetje genoeg van je vriend. Ga eerst eens normaal Nederlands schrijven zodat je jezelf duidelijk kan maken. Want je schrijft nu op het niveau van een kind uit de 2e klas.


  Maak melding

 9. HaJeS 24 september 2020 At 20:36
  Iwan en Robles,
  De app “AdBlock” op je mobiel installeren. Deze houdt vrijwel alle advertenties tegen.
  Succes.
  ====

  Gedaan maar browser wordt vreselijk traag op deze website dan.


  Maak melding

 10. Roland Faith 24 september 2020 At 20:10
  Chan wil 2,5 milard lenen op toekomstige olieinkomsten. Hij gaat gemakshalve er vanuit dat het aandeel van Suriname in de olievelden boven de 20 procent is. Is hij vergeten dat er nog 1,5 miljard geïnvesteerd moet worden voor dat aandeel?
  Hoe is het met de waarde van olie dan met een aflopende markt. Tevens gaf hij aan dat er gesproken wordt met het IMF. Chan weet ook dat er dan gesaneerd moet worden. Dat woord heb ik van hem tot op heden niet horen zeggen.
  ==============================================

  Goed punt, ik geloof ook dat je met IMF heel hard zal moeten saneren zodat er bijna geen ruimte meer zal zijn voor echte ontwikkeling op b.v. productie in Suriname. Geen enkel land wil graag met het IMF in zee. Maar Chan komt er gezien de huidige situatie in Suriname niet onderuit om op z’n minst te kijken wat het IMF te bieden heeft. Persoonlijk denk ik niet dat ze met het IMF in zee zullen gaan, maar het kan nooit kwaad om ook even in hun keuken te kijken wat ze te bieden hebben en waarschijnlijk een manier om vertrouwen te wekken, ook naar andere spelers.


  Maak melding

 11. He die worong rob less wil gratis, nee jongen ndp tijd is voorbij.
  VOORBIJ
  LEER te betalen voor diensten. Ga aan je fossiel vragen of hij de kosten van Waterkant voor zijn rekening wil nemen dan kan je gratis lezen
  ZOVEEL domheid


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.