VIDEO: Drukte bij gratis uitdelen school- en sociale pakketten door Bordo

23
VIDEO: Drukte bij gratis uitdelen school- en sociale pakketten door Bordo

Joel Martinus ook wel bekend als Bordo, had gisteren aangekondigd dat hij vandaag 17 september 2020 vanaf 09:30u schoolpakketten en sociale pakketten bestaande uit basis levensmiddelen, zou verstrekken aan behoeftigen. “Ik ben niet rijk, maar ik wil een mede-Surinamer een helpende hand toesteken. Mek un yep makandra” aldus Bordo over dit initiatief.

Vanmorgen verzamelden honderden mensen zich aan de Hannaslustweg, in de hoop een pakket te krijgen. Dit veroorzaakte een enorme drukte voor de woning van Bordo. Ook het verkeer raakte gestremd met als gevolg meters lange file aan weerszijden. De politie is inmiddels ter plaatse.

Bordo overhandigde de pakketten zelf aan de mensen, zoals op deze foto te zien is:

Bekijk een filmpje van de situatie ter plekke:

https://www.instagram.com/p/CFPSI6Vhs3r/?igshid=18honx9bwfcde

23 REACTIES

 1. Suriname is dit jaar 45 jaar onafhankelijk, maar is nog steeds een pakketten-volk.

  Een mens wordt in 45 jaar volwassen sommigen hebben zelfs al een kleinkind, maar Suriname is na 45 jaar onafhankelijkheid nog steeds niet volwassen, kan geen eigen verantwoording nemen, kan geen verstandige beslissingen nemen en moet nog steeds in de rij staan voor dagelijkse boodschappen en een schooltas voor het eigen kind.
  Dit is een schande voor alle Surinamers !

  De geweldige NDP-leider, Bullshit Bouta, heeft al 40 jaar invloed in politiek Suriname. Zal het daaraan liggen ?
  De NDP komt telkens aan de macht wanneer het goed gaat, profiteert en laat het land geruineerd achter. Is dit revolutie ?

  Kiezen voor populisme is in de rij staan voor pakketten. Maar sommige Surinamers zullen dat nooit begrijpen.

  Suriname wordt weer eens in beeld gebracht. Schande !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 2. Waarom laat dit volk zich steeds weer kleineren door weer aan rijvorming te doen als een zelfingenomen idioot besluit voor sinterklaas te spelen.

  Zo help je het volk niet , het is slechts een druppel op de hete plaat . Leer het volk zelfvoorzienend te worden.

  Als Nederlander heb ik zelf 15 jaar in Suriname gewoond, nog nergens ben ik zulke vruchtbare grond tegen gekomen als in dit land en geloof mij ik heb er vele gezien.

  Als iedereen zijn of haar eigen moestuintje thuis zou aanleggen, heb je tenminste groenten uit je eigen tuin. Dit levert een huishouding enorme besparing op.

  Maar kennelijk vindt men het prettiger om de massa op te zoeken en uren te staan wachten op een gift.
  Bordo en Brunswijk zijn een competitie gestart wie het meest kan geven .
  Schaamteloze zelfverheerlijking noem ik dat .


  Maak melding

 3. Reminder:
  ” …
  SrHerald
  Terugblik, vooruitblik

  23 februari 2019 om 

  Terugblik (1980-2018)
  – Eerste inflatie (geldontwaarding) tijdens de militaire dictatuur onder leiding van Dési Bouterse. $1 was SF 1,80. De koers ging van SF 1,80 naar SF 406,=. Inflatie 22455 procent.

  SF = Surinaamse Florin (tegenover NF – Nederlandse Florin/Florijn)

  – Tweede inflatie tijdens de regering Wijdenbosch 1996-2000 met als staatsadviseur D. Bouterse. De koers voor $1 ging van SF 406,= naar SF 3.600,=; inflatie 787 procent.

  De Nieuw Front-regering bracht de koers van SF 3.600,= naar SF 2.800,=.

  Door de invoering van de SRD (Surinaamse dollar) werd SF 2.800,=, SRD 0,28; een waardevermindering van 900 procent.

  – Derde inflatie tijdens de regering Bouterse (mei 2010 tot 2018). De koers voor $1 ging van SRD 2,80 naar SRD 8,20 per 6/9/2016; inflatie 193 procent.

  … ”

  Is dit revolutie ?

  Zullen de Surinamers het ooit leren ?

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 4. Hier hoor ik niets. Covid. Suriname is 45 jaar onafhankelijk en nog steeds pakketten volk. Nederland is rijk land en men gaat naar de voedselbank,
  Hoop dak en thuislozen in nl. Dus zo geweldig zijn jullie niet met al het geld en opgebouwd door hard werken van de slaven


  Maak melding

 5. @Freddyyy 17 september 2020 At 16:59
  —–“Waarom laat dit volk zich steeds weer kleineren…..

  “Als iedereen zijn of haar eigen moestuintje thuis zou aanleggen, heb je tenminste groenten uit je eigen tuin. Dit levert een huishouding enorme besparing op.”—————

  In de afgelopen 40+ jaren hebben slechts 5 tot 10% van de aanvragers van percelen en gronden die ook werkelijk toegewezen gekregen.

  We hebben inderdaad heel veel vruchtbare grond. Er is plaats voor minstens 3 strategisch gelegen moderne steden. Paramaribo is uit haar voegen gegroeid en groeit nog steeds met al die idiote verkavelingsprojecten.

  Elke Surinamer heeft recht op een stuk grond/perceel. Een kleine groep krijgt duizenden en duizenden hectare. Zo houd je de ongelijkheid en armoede ook in stand.

  Om mensen zelfredzaam en economisch onafhankelijk te maken is goede, bereikbare en betaalbare educatie nodig voor IEDEREEN. Wie geld heeft zet zijn kinderen op een privéschool. De meeste mensen hebben dat geld niet.
  Bovendien kampt Suriname met een mentaliteitsprobleem.
  De meeste mensen denken alleen aan zichzelf en hun familie/vriendenkring. Het is een egoïstische mentaliteit. Zo ga je een land nooit en te nimmer opbouwen en ontwikkelen.
  Je verrijkt en bevoordeeld alleen jezelf en je kleine kring.

  Zolang voorzieningen en voordelen beperkt worden tot een kleine groep kun je eigenlijk niet spreken van een democratie noch communisme.
  In Suriname is het een mengsel van “names and faces” en een verkapte kaste stelsel. Daarom moeten gelijke kansen gelden voor IEDEREEN en niet heel veel kansen en voordeel voor slechts een kleine groep.


  Maak melding

 6. De bedoeling is goed maar chaotisch. Ik denk dat sociale zaken zeker een lijst
  heeft van gezinnen die bonnen krijgen voor schoolkleding. In ieder geval,
  alle beetjes helpen.


  Maak melding

 7. Bordo kon een cellephone van hem bekend maken voor het publiek, waar mensen zich door middel van whatsapp konden registreren:

  – voornaam,
  -familienaam,
  -adres,
  – geboortedatum.

  Hierdoor kon alles beter verlopen, alles overzichtelijk en beheersbaar was en volgens een goed plan van aanpak zou verlopen.

  – inkopen van voedselvoorraden
  – leveren
  – pakketten in elkaar zetten
  – pakketten door een team in elkaar zetten,
  – op afroep kleine groepen oproepen om deze af te halen, dag en tijdstip.

  Opslag, verwerking/pakketten in elkaar zetten, transport, logistiek, oproep, distributie.


  Maak melding

 8. @ Freddyyy! Helemaal met je eeens Suriname is een land met vruchtbare grond dan heb je 365 dagen groenten. Maar de meeste. zijn lui. Loop langs de Sarammacastraat zie de boodschappen van de mensen uit het binnenland vol met sopropo en oker ,. Mijn moeder is 65 naast haar woont een paar dames van 35 jaar met dezelfde achtertuin. Mijn moeder koopt nooit kruiden en groenten zij heeft altijd een moestuin tot mijn verbazing zag ik die dames bij mijn moeder groenten en kruiden komen vragen heb tegen mijn moeder gezegd je moet ze nimmer geven anders leren ze nooit wat planten. Men maakt misbruikt van je om elke week gratis groenten en kruiden te halen. Hebben ook een achtertuin vol wilde grassoorten. Of moeder verkoopt aan ze. Maar zij blijft gratis weggeven. Dat zijn Surinamers. Mensen met auto gratis pakket ophalen bij Bordo. Als je geen school spullen. voor je kids hoe ben je aan die auto gekomen? Je hebt wel benzine om gratis pakket op te halen. De Meeste Surinamers zijn gedegradeerd tot pakket. Suriname heeft mogelijkheden genoeg maar de meeste slapen nog en blijven dromen zonder initiatief te nemen en doelloos te leven


  Maak melding

 9. Als je naar de dure auto’s kijkt die in de file staan voor een gratis pakket
  dan moeten deze bezitters van die auto’s zich diep schamen .
  Wat voor een klootzakken zijn dat.
  Als je zo een wagen kan permitteren dan heb je geen gratis pakket nodig.

  Ze zijn wel diep gezonken.

  SCHANDE SCHANDE


  Maak melding

 10. Surinamers echt een volk die teert op pakketten en liefst Gratis ook!!
  En dan de mensen die gratis pakketten uitdelen…blijf de surinamers verwennen hoor,de volgende week staan ze weer voor je deur….


  Maak melding

 11. @Wendy.joe sakka sakka sneki,
  In Nederland heb je voedselbanken en weet je wie er gebruik van maken?
  Juist de marokkanen,de turken,de afghanen,de afrikanen ,de egyptenaren en de surinamers enz..en weet je waarom..?Zodat ze de gratis goederen naar hun thuisland kunnen sturen voor hun familie ,idioot!
  En dan heb je Suriname.Weet je wie in Suriname voor een gratis pakket voor je deur staan? Juist de surinamers, de verwende surinamers!


  Maak melding

 12. Die Bordo deelt wel paketten uit maar wat is de criteria voor de mensen die ontvangen. Hoe kun je controleren dat iemand echt die extra hulp nodig heeft. Als een gezin bestaat uit 10 mensen en alle 10 halen een pakket en ze verkopen de spullen.

  Mooie hulp dan.


  Maak melding

 13. Voor de degenen die niet goed geïnformeerd zijn.

  Volgens mij gaan ook veel witte Nederlanders naar de voedselbank. De voedselbank is een erkend en gestructureerd orgaan dat sociaal zwakkeren ondersteunt. Nederland is goed georganiseerd en is niet afhankelijk van boeven die de weldoener uithangen.

  Hier beland je in de bak tussen ander gespuis en het bekleden van een politieke functie is onmogelijk, buiten het feit dat je ook nog de capaciteiten moet bezitten.


  Maak melding

 14. Ik ben van mening dat er geen domme mensen bestaan. Misschien zijn ze onwetend of niet goed geïnformeerd.

  Maar hoe graag ik zou willen geloven dat die zekere Wendy hier op het forum ook onwetend is, moet ik helaas mijn mening bijstellen en toegeven dat er inderdaad domme mensen bestaan.


  Maak melding

 15. Woon al 56 jaar in Nederland. Een land van luie donders uitkeringstrekkers waarvan de meesten witte Nederlanders zijn die nog opscheppen dat ze liever een uitkering hebben dan te gaan werken. Toen kwamen in de jaren 70 de Surinamers massaal naar Nederland waarvan velen ook nog in de bijstand zitten. Geen pensioen opbouw hebben en allemaal teren van de voedselbank. Ben ik blij dat ik van kinds af gestudeerd heb en altijd een goede baan heb gehad. Hoefde nooit mijn hand op te houden voor geen enkele uitkering in Nederland. Hollanders zijn ook een lui volk maar wijzen altijd naar andere groepen. Ik kan het weten want ik ben van kinds af naar Nederland gebracht en ken ze van haver tot gort. Ze zijn even lui als sommige hindustanen en creolen.


  Maak melding

 16. Ja hoor Afiba, ook in Den Haag krioelt het van de uitkeringstrekkers, oplichters en luie mensen. Het zijn niet alleen creolen maar Surinamers in Nederland! Toch probeert een klein groepje hier op dit forum ( gelukkig niet representatief voor de meeste weldenkende Hindustanen) de uitkeringstrekkers alleen maar onder de creolen te scharen. Ik baal soms van bepaalde creolen hoe ze leven maar het etiket lui geldt niet voor allemaal. Generaliseren is niet goed, net zo min als alle Hindoestanen scharen onder het groepje dat altijd hier op WK klaar staat met hun bekrompen mening en vooroordelen, soms zelfs met duidelijke racistische ondertoon!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.