VIDEO: Aankomst minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo in Suriname

22
VIDEO: Aankomst minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo in Suriname
Foto: (c) Anair80 Aviation Photography/Waterkant.Net

De Amerikaans minister Mike Pompeo is rond 13:00u geland op de Johan Adolf Pengel luchthaven in Suriname. Daar wordt de Amerikaanse bewindsman opgewacht door minister Ramdin, Miriam Mac Intosh, directeur Geopolitieke Aangelegenheden en Internationale Ontwikkelingssamenwerking en de Amerikaanse ambassadeur in Suriname, Karen L. Williams.

Op schema tijdens dit kort bezoek staat een ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi op het Presidentieel Paleis. Tijdens deze ontmoeting zullen ook de ministers van Defensie, Krishnakoemarie Mathoera, en de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, aanwezig zijn.

De Communicatie Dienst Suriname ging live bij aankomst:


22 REACTIES

 1. Dag beste forumvrienden
  Het wordt weer eens tijd om te komen kijken hoe het met jullie gaat.
  De minister van de VS op bezoek. Al zou hij slechts 1 uur op Surinaamse bodem verblijven dan nog is het iets op reuze trots op te zijn.
  Gefeliciteerd

  Ik heb snel enkele andere artikelen gelezen en het bijbehorende commentaar van menigeen gezien
  Niets nieuws onder de zon.

  In de artikelen waarbij mevrouw Santokhi ter sprake kon men los gaan. Het verbaasd mij niets , als er niets meer te vinden is waarop de regering kan worden aangevallen dan kom je al gauw terecht bij dit soort futiliteiten.
  Mevrouw Santokhi- Diemen –ouderen partij……> boeiend, bijzonder interessant. Haha
  De apotheose werd gevormd toen iemand schreef dat hij wel even zijn connecties bij de gemeente Diemen zou aanspreken. Deze man rob, is echt, echt ziek

  Mevrouw Santokhi maakt geen deel uit van de regering, maar heeft (nu speculeer ik) gebruik gemaakt van de positie van haar echtgenoot om toch Suriname te verlaten.
  Of je dan extra rechten hebt , zoals in dit geval, Suriname verlaten, terwijl het luchtruim voor personen, die geen dringende noodzaak hebben, gesloten is, weten wij niet, maar dit belemmert ons niet om toch onze mening te geven. Apart, heel apart. Gewoon lekker roepen.
  Gebeurde dit voeger niet? Ik ken uit mijn omgeving een voorbeeld. Ik belde een paar jaar geleden mijn zuster en zei tegen haar dat ze direct naar Nederland moest komen. Een paar uur later belde ze me dat ze die middag/avond niet kon vertrekken. Alles zal vol. Uurtje later belde ze mij weer. Het was geregeld, iemand anders moest zijn plek inleveren voor haar. Als je de minister kent kan/ kon? alles

  Een ander artikel (waterkant.net/suriname/2020/09/17/jongeman-die-vast-zat-voor-beledigen-president-santokhi-weer-vrij/)
  Hierin werd door dezelfde man gewezen op de penibele financiële positie van de Surinaamse overheid de afgelopen TIEN jaar. De periode dat mondiaal de groei behoorlijk hoog was.
  Suriname heeft daar niet van geprofiteerd, correctie 90% van de bevolking heeft hier niet van geprofiteerd. Ik heb recentelijk gewezen op de verkoop van de helft van de goudvoorraad in 2012
  Tegen bovendien de hoogste prijs . Waar is dit geld gebleven. Uit het hoofd, $ 300 mln.
  Het antwoord is evident; namelijk bij de 10% beter gesitueerden. Niet bij het volk.
  Hij heeft het ook over een lage(re) olieprijs
  Ok laten we daar eens naar kijken.
  Hoeveel barrel olie wordt geëxporteerd? Tegen welke prijs. Vermenigvuldig dit voor een aantal jaren dan weet je de opbrengsten uit olie . Is dit elk jaar beduidend lager?
  Dan ben je er nog niet, dat is pas de inkomsten kant. Nu de uitgaven zijde.
  Door de lage olieprijs zijn de importkosten beduidend lager. Her wordt aan voorbij gegaan.
  Dus als het wereldwijd goed gaat, dan gaat het slecht met Suriname, hoe zal het Suriname vergaan als het wereldwijd slecht gaat.
  Ik heb het vaker geschreven.
  De ndp mist kennis ,
  is lui ( ministers althans, voorbeelden genoeg, bijvoorbeeld pas je beleid aan als je ziet dat de inkomsten teruglopen in plaats van niets doen. Het gevolg is duidelijk waarneembaar geweest. Een toename van het begrotingstekort, een toename van de binnenlandse en buitenlandse schuld)
  lijdt aan hoogmoedswaanzin
  en last but not least de partij is crimineel.
  VHP dan?
  Elk gezond en redelijk denkend mens (zeker een econoom) , waarvan er hier heel, heel weinig te vinden zijn, begrijpt dat het onmogelijk is om uit een ravijn te klauteren en welvaart te brengen. Het is de ndp in TIEN jaar niet gelukt, terwijl de economie mondiaal booming was. Dan wil je in drie maanden tijd groei en bloei zien. Geen Dubai meer maar dze jochies willen Shangri-la
  Schei toch uit, ga knikkeren of zo
  Kom je nu alsnog met verwijten dan weet je dat je niet serieus genomen kan en zal worden. Bewaar je munitie voor als het echt toedoet. Bijvoorbeeld, benoemingen van vriendjes, vriendinnetjes en familie. Dan heb je een punt, dan sta ik zelf aan je zijde
  Het meest stompzinnige argument kwam ik tegen in een discussie tussen Esmerald en rob
  Rob verdedigt zijn handelen , door te wijzen op het feit dat anderen dit in het verleden ook hebben gedaan.
  Nou breekt mijn klomp. Ik heb deze jongen al zoveel les gegeven en wat blijkt nu?
  Het is niet beklijfd. Heb ik het dan allemaal voor niets gedaan??, of zoals mij Marokkaanse vrienden altijd zeggen: heb ik het voor lucht gedaan? Alleen voor lucht?

  Artikel (waterkant.net/suriname/2020/09/17/commissie-geinstaleerd-om-stagnatie-omloop-contante-srds-te-onderzoeken/)
  Dit jaar alleen al is er voor meer dan 60% aan bankbiljetten bij gekomen.
  Gemeten vanaf bijvoorbeeld 2015 (willekeurig gekozen) is de Toename van het aantal bankbiljetten 332 procent.
  Voor ik hier op inga, wil ik even de positie van de governor bespreken.
  Het is belachelijk dat er geen doelen worden gesteld die de governor moet halen. Op deze wijze kan hij NOOIT ter verantwoording worden geroepen. De meeste van ons hebben op school gezeten en dan weet je dat je bepaalde prestaties moet leveren. Doe je dit niet dan ga je niet naar de volgende klas. Soms mag je het nog een jaar doen en soms wordt je dringend “geadviseerd” het elders op een lager niveau of in een hele andere richting te gaan proberen. Bijvoorbeeld met gereedschap in plaats van met boeken. Beide zijn overigens waardevol!
  Dus, minister van Financiën zorg dat er doelen worden gesteld

  Een commissie gaat uitzoeken waar dit geld blijft. Wat kan je doen?
  Genoeg opties
  1. Tientje van Lieftink (ga maar googelen)
  2. Invoering nieuw betaalmiddel net als jaren geleden toen de SRD werd ingevoerd.
  3. Forse rente stijging op girale tegoeden

  De eerste twee maatregelen zijn fors, de derde maatregel kan leiden tot ontpotting. Dit wil zeggen dat mensen het geld dat ze thuis bewaren of wellicht in een kluis zullen hun SRD’s aanbieden aan banken, aangezien ze er een hoge vergoeding( rente) voor krijgen
  4. Hoge inflatie
  Ook dit kan ertoe leiden dat men beseft dat het geld iedere dag minder waard wordt en daarom maar besluit tot activering van dit geld. Dit kan door het op de bank te zetten of te besteden

  Wat nu direct moet gebeuren heb ik een maand of twee, drie geleden al geschreven.
  De salarissen moeten niet slechts 1 keer maand worden betaald, maar ten minste twee keer; halverwege en aan het eind van de maand.
  Of extremer iedere week. Hiermee voorkom je een vastlopen van de economie
  Bovendien leidt dit tot een toename van de bestedingen, zonder extra geld en daarbij behorende prijsstijging (Fisher)


  Maak melding

 2. Men doet net of Jezus Christus in su is aangekomen dit volk zal altijd dom blijven

  KLOPT

  Starnieuws schrijft zelfs dat de Amerikaanse president Pompeo op Zanderij geland is.
  Haha


  Maak melding

 3. Leuk om te zien 👍.
  Uniek, hij is nooit in Nederland geweest.

  Die wapperende paarse jurk is zéér onprofessioneel. Ik zie teveel blote benen.
  Tenue de ville was het toch.


  Maak melding

 4. Ric

  17 september 2020 At 19:27

  Men doet net of Jezus Christus in su is aangekomen dit volk zal altijd dom blijven

  ============================

  Heb je het nu over je sekteleider Bouterse ?


  Maak melding

 5. Vind de reacties rondom Pompeo vrij negatief. Zie het vrij positief in. Huidige regering geniet internationaal respect. Suriname zal hoe dan ook internationaal hulp moeten zoeken rondom de crises. Deuren voor deze regering staan open en ze worden serieus genomen.


  Maak melding

 6. Best RIC, Jezus Christus, is toen niet gekomen, nu niet en in de toekomst, komt Jezus Christus ook niet!
  Maar, nu u toch op Jezus Christus wacht, laat dan weten, ik heb voor Jezus Christus drie vragen!
  Ik ben bang dat u met de mens uw leven, zal moeten ordenen!


  Maak melding

 7. Sjee waarom zulke negatieve reacties van bepaalde mensen. Tja waarom nooit gaan protesteren black lives matter group voor de amerikaanse ambassade. Als Pompeo niet zou komen zou je nooit een protest krijgen van deze group. Hier moet men 1 vuist vormen en altijd zijn opgekomen in het verleden. Maar nee dat vond nooit plaats he
  Bepaalde mensen zijn gewoon jaloers. Daarom.


  Maak melding

 8. Ric 17 september 2020 At 19:27
  Men doet net of Jezus Christus in su is aangekomen dit volk zal altijd dom blijven.
  =========================
  Volk is nooit dom geweest, gewoon 10 jaren zand in hun ogen gestrooid en het begint hun nu weer wat helder te worden. Christus kan in elk vorm bij je binnen komen, jammer dat jij het niet ziet en als je zo negatief blijft zul je het ook nooit zien, net als Wendy en Robg.


  Maak melding

 9. @Koos, helemaal met je eens, een zeer goed betoog, klopt als een bus.

  Internationaal staat su weer op de kaart. Alle deuren staan weer open, investeerders willen weer komen, bevriende landen willen weer banden aanhalen enz enz.
  Ten tijde van die rattenbende, wilde niemand hier komen. Tja wie wil nou diplomatieke banden hebben met een drugsdealer, moordenaar en een veroordeelde. Niet zo moeilijk.
  De huidige regering geniet vertrouwen en gezag en internationaal weten ze dat het geen boevenbende is.
  Tralalala, zal waarschijnlijk gebeld hebben om te vragen hoe het met Dino is en wanneer hij naar huis mag hahahahahaha. Gelukkig was de stad niet hermetisch afgesloten!!!!!!!!!!!
  hahahahahhahhhahahahhaah, dat stuk addergebroed schijt nu paarse stront, hoe je het went of keert, Pompeo is ook een zeer machtig persoon, waag het niet om die wat aan te doen, want dan breekt de hel los in su als hem wat zou overkomen.
  En gelukkig heeft Lonnie geen act de presence gegeven want dan zouden we zeker voor schut staan. En kennelijk verstaat ie die Pompeo toch niet, want lonnie zijn engels is niet zo opperbest, en pompeo daartegen verstaat geen nederlands of marron taal. Dus Lonnie is ook een no no in dit grote internationale gebeuren.
  Lang leve de olifant


  Maak melding

 10. Beste mensen…, ook van die Ramon Abrahams hoor je deze dagen niets.., pas op dat hij niet verscholen achter de rug van anderen in een BML.., actie meeloopt …, terwijl hij bliksemsgoed weet dat hij voor Surinamers een doelwit is van de live matters.. actie..Ramon. A.. ndp icoon is een carrièrecrimineel…. Hij begon totaal onschuldig op blote voeten en liep later op slippers… Als sergeant is Ramon A altijd buiten schot gebleven…, en U weet waarom….A is een meedogenloze moordenaar en zijn naam wordt bij verschillende misdrijven en liquidaties genoemd.. . Hij gaat met de groep sergeanten zeker de geschiedenisboeken in… . Het aantal slachtoffers dat hij.., R. A.. heeft gemaakt, overtreft dat van de gewone notoire seriemoordenaars. .van Hollywood of Bollywood.. .Zet Ramon A maar gerust op de eerste plaats.. Mensen voor nu sterkte en kracht en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 11. tookie 17 september 2020 At 23:17
  Tja wie wil nou diplomatieke banden hebben met een drugsdealer, moordenaar en een veroordeelde.
  =======

  De VS doet met iedereen zaken. Ook met hele foute regimes. Zolang hun eigenbelang maar is gediend.


  Maak melding

 12. @robles, klopt zeker wel dat de Yank niet vies is om zaken te doen met iedereen, ook met dictators.
  Maar ik heb geen enkele delegatie gezien vanuit de US richting SU afgelopen 10 jaar!!!
  En zeker geen minister van buitenlandse zaken op bezoek bij didibri.
  Alleen China is een keer geweest en nog een paar drugsdoorvoerlanden, maar zeer zeker geen enkel west Europees land en ook de VS niet.
  En verder heeft de VS geen enkel belang bij SU.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.