Brandstof compensatie bushouders afgeschaft; stadsrit nu SRD 5

32
bus in Suriname
Archieffoto ter illustratie: bussen in Suriname

Bussen in Suriname gaan vanaf volgende week maandag weer rijden. De brandstof compensatie, waar bushouders aanspraak op maakten, wordt wel afgeschaft. De prijs voor een stadsrit in Groot-Paramaribo wordt daardoor SRD 5 per persoon.

De prijs is tot stand gekomen na intensief overleg tussen de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) en het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT).

Overeengekomen is verder dat alle klapstoelen worden weggehaald en dat er maximaal 20 personen vervoerd zullen worden in een bus. Ook is een mondkapje verplicht.

Dit staat allemaal in het COVID-19 preventie protocol voor de transportsector die de richtlijnen aangeeft voor de transportsector, bus, boot en taxivervoer. Het ministerie zal zich hierbij bezighouden met aanpassingen op de zogenaamde Terminals (eindhaltes) en controleren van de vergunninghouders op naleving van het protocol.

De controleurs van TCT monitoren o.a. het dragen van mondneusbedekking, hygiëne maatregelen en afstanden bij de passagiers die wachten op het vervoer.

32 REACTIES

 1. Dat lijkt op het nieuwe normaal in de tijd van covid-19. Maar wat met de lage inkomen en de school gaande kinderen en studenten? Geen tralala meer met de bus subsidie. Stakingen door de passagiers?


  Maak melding

 2. Niks mis mee gezien de toestand in het land.
  Misschien is er wel een taak voor de overheid om mensen die gaan fietsen wat meer in bescherming te nemen b.v. door meer fietspaden aan te leggen.


  Maak melding

 3. Had de NDP maar beter op de centen moeten passen. Hadden dezelfde Surinamers niet nog vijf nog vijf moeten schreeuwen. Ze komen nu hun domheid van destijds tegen.
  Ab gaar mein mircha lagal.


  Maak melding

 4. @Rev. Paulus Mohan Paltoe,

  Je bent een mislukkeling die het als Hindoe niet heeft kunnen waarmaken. Waarom zou je dan als christen succesvol zijn? Je bedondert de mensen.
  Ga je afvragen waarom jouw voorouders wel tevreden waren met het Hindoeïsme, maar jij niet. Het probleem ligt puur bij jou, dus ga geen mensen bekeren, integendeel, wordt weer Hindoe en pak de draad weer op.
  Jezus was voor de Jooden, niet voor Hindoestanen, begrijp je? Jij bent geen Yood, dus ga niet voor Yood spelen. Jezus redt geen Hindoestanen, Jezus redt niemand. Hij moest zelf gered worden aan de kruis. Jij gaat ook niemand kunnen redden, dus hou op met je huichelachtigheid.


  Maak melding

 5. Surinamers moeten leren wat een bushalte is. Elke 30 meter optrekken en stoppen omdat men lui is om naar een halte te lopen. Door het steeds stoppen en optrekken verbruikt men veel meer bezine. En men moet meer gaan fietsen of harder werken voor hun inkomen en vervoerskosten.


  Maak melding

 6. @Bigi Sma, de voornemens om te liberaliseren had ik al door. Maar de hele toneelopvoering rond de vorige regering over fraude enz, is fake om in feite verborgen liberale plannen door te voeren. Deze handelswijze is een schande. Men gaat nu met behulp van de VES aan het volk vertellen wat men van plan is. Ik hoop dat het volk,met name de mensen die het moeilijk gaan krijgen bereid zijn het lijden te aanvaarden.


  Maak melding

 7. Het volk is jarenlang bedrogen en voorgelogen nu komt de keiharde waarheid naar boven. Die luchtkastelen en bubbels die de regeringen Bouterse hadden voorgespiegeld ontploffen stuk voor stuk. Mensen worden nu wakker in een nachtmerrie.


  Maak melding

 8. Men moet alle subsidies afbouwen, desnoods nutsvoorzieningen overdragen aan private bedrijven. Bedrijven als telsur en slm kosten de staat bakken met geld.
  De overheid wordt nu gezien als een melkkoe. Dat moet stoppen. Wat ook moet gebeuren is de ontslagrecht voor ambtenaren versoepelen. Arbeidsvoorwaardenpakket moet versoberd worden. Je wordt ambtenaar om het volk te dienen en niet om rijk van te worden.


  Maak melding

 9. Krijgen de werknemers een reisvergoeding van hun baas? Voor wat hoort wat, vooral de werknemers gaan door deze maatregel economisch sterker achteruit. Krijgen de schoolkinderen een speciaal tarief? Komen er weer burichi wagies op de straten van SU?
  Brandstof verhoogd, transport duurder, geen werk, tot nu toe is de politie en militaire macht vergroot en blijkbaar in gereedheid gebracht, zijn er soms ijzeren hekken besteld om groepen mensen die in deze nieuwe maatschappij moeten leven, op te sluiten? Is er APARTHEID op komst? Geen wonder dat de expert van het koninklijk huis op bezoek willen komen. Is Suriname op weg een Zuid Afrika te worden. Wij weten dat de Europeanen de controle op Afrika aan het verliezen zijn, dus dan maar Zuid Amerika, Suriname, Guyana, oh ja, Frans Guyana hebben ze al. IK ben benieuwd wat de volgende zet is, maar 1 ding weet ik zeker, in tijden van nood leert men zijn vijand kennen, en het is nu een tijd van grote nood.


  Maak melding

 10. =Goed zo dat die subsidie wordt afgeschaft.
  Deze regering moet naat het IMF gaan, omdat het financieel plaatje van Su erg slecht is.
  126 leningen heeft Boefdraad afgesloten. Die dam is ook nooit betaald, maar in de DNA zei Boefdraad dat die dam van Su is!!!!

  Het volk miet nu gaan leren dat NIETS gratis is. Ook moeten zij gaan leren dat ze zich aan wetten en regels moeten gaan houden.
  Ik hoop dat deze regering stevige wetten en regels maakt, om chaos in de toekomst te voorkomen.
  Weg met het bouwen op de bermen en als je geen vergunning hebt gekregen om een huis te bouwen, dan maar een zware boete of afbreken. Zo voorkom je ook minder branden.
  Het volk moet geropgevoed worden.
  De armen natuurlijk begeleiden.


  Maak melding

 11. Wat is de waarheid en wat is een leugen?
  Bouwt deze regering dan niet voort op de leugens en luchtkastelen van de vorige regering?
  Zijn de olievondsten dan een luchtkasteel en een leugen?
  Is de verarming van het volk een leugen of een waarheid, en wie is nu daar verantwoordelijk voor en doet er een schepje bovenop? Is deze regering zo laf dat ze de grondlegging voor een potentieel stabiel Suriname als leugen een luchtkastelen wil verkopen van de andere regering aan het volk en dat er daarvoor strenge inhumane maatregelen moeten worden genomen.
  Wanneer men met een vinger wijst naar een ander, vergeet dan niet dat er met dezelfde hand drie vingers wijzen naar jouw.


  Maak melding

 12. Om een land, dat 10 jaar lang leeggeroofd/geplunderd is door een corrupte, criminele maffia-bende, weer op de rails te krijgen, moeten er snoeiharde impopulaire maatregelen genomen worden.

  Het kansloze tralala-leventje is passé.


  Maak melding

 13. @Jaichaid 5:05u, je praat namens Jezus noh. Jezus is wel de enige die uit de dood is opgestaan. Niet Mohamed en zeker niet al die poppen waarin jij gelooft. De mensen die meer over Jezus weten, kunnen zelf beamen dat de dood hem niet klein gekregen heeft. De kruisiging moest plaatsvinden, maar dat was niet zijn einde.


  Maak melding

 14. De salarissen van de politie en militairen zijn verhoogd, wat is het doel daarvan? IMF zou graag willen dat er een politie staat komt in Suriname, net zoals de USA nu een politie staat is
  het oppakken en opsluiten van burgers, omdat zij liederlijke taal gebruiken tegen de president en vp is een bekend scenario om de ingeslagen weg te analyseren. Ik denk niet dat het Surinaams volk gaat springen en zingen om te protesteren, maar whait and see, velen kennen het boek van de IMF en WB en het kapitalisme uit het hoofd, dus iedere move die jullie maken is niet vreemd. Er ligt voor miljarden te halen bij de ondernemers in dit land, voor achterstallige belastingen, maar nee het volk zal en moet het ontgelden. Uit de commentaren kan je afleiden dat zij de schuldigen zijn van 10 jaar Bouterse bewind, en dat is onrechtvaardig en onacceptabel.


  Maak melding

 15. Bouta-lovers praten wartaal, ze halen van alles door elkaar.
  Behalve de PG zal de psychiatrische zorg ook overuren draaien met al die verwarde paarse pinokkio’s.


  Maak melding

 16. Bigi sma, RobG, liberaliseren is leuk voor wie, heb jij een fatsoenlijk sociale opvang netje gezien, ik nog niet, komt misschien als mosterd na de maaltijd.
  Liberaliseren is op zicht niet slecht als je ook aan nivellering en welvaart spreiding doet, niet alleen concurrentie spreiding.
  Wie denk je dat het meest gaat profiteren van de liberalisering.
  Neem deze ov maatregel als voorbeeld, 5 SRD voor een ritje, wie gaat het in zijn portemonnaie voelen, de hogere sociale klassen hebben bijna allemaal eigen vervoer, de Overheid gaat geld overhouden, kan meer dingen doen maar voor wie. Het is hetzelfde liedje als met de diverse belastingvoordelen, wie profiteerde hier het meest van, niet de arme die geen middelen heeft om van deze voordelen te genieten, neen het is de hogere klassen zij profiteren van deze zgn verbeteringen.
  Het is meestal deze hoger klasse die met zgn verbeteringen komt voor het volk en het meest van profiteert. Nooit meegemaakt dat de hogere klasse meer wilt betalen.
  Iedereen weet dat de Overheid geld ,veel geld nodig heeft, alleen waar gaan ze het halen zonder dat het arme verpauperde volk meer verarmt en het bedrijfsleven niet genoeg kan produceren, de regering produceert niet geeft alleen geld uit, je moet niet vergeten alle middelen in Su behoort het volk toe.
  Een gekozen regering moet niks anders doen dan reguleren en regels en wetten maken om ontwikkeling te generen op elk gebied. Jip en Janneke taal


  Maak melding

 17. Is jammer. Net alsof deze regering niet weet waar het verloren geld zit. Haal het bij de vorige leiders die het verspild hébben,zoals jullie dat steeds weer aangeven. Waarom weer het volk? De scholen zullen te kampen krijgen met veelvuldig verzuim, omdat er geen busgeld is. Of geen geld voor brood. IMF zal straks de baas zijn van Su. Volk van Suriname blijf God bidden om kracht in deze moeilijke dagen. Hij heeft het laatste woord over deze wereld.


  Maak melding

 18. Wil je dat Suriname snel snel uit financiële ellende komt dan moet je op elke hoek of in elke buurt tempels zetten met Lakshmi beelden, Boeddha beelden, Caishen/ Ts’ai chen beeld. Je kan ook een massief gouden beeld maken van een koe, moet levensechte grootte zijn.

  Dan kunnen mensen offers brengen en bidden voor geld, heel veel geld. Elke dag 24 uur kunnen mensen gaan.

  Dan maak je van Suriname een nieuw Babylonië. Geld gaat vloeien. Tot in je neusgaten ga je goud en geld hebben.

  Maar vergeet niet, als je eenmaal bent begonnen dan heb je een pact gesloten om jezelf en je nakomelingen tot slaaf van die goden te maken. Dus wanneer je er niet meer bent gaan je kinderen hun kinderen hun kinderen door moeten gaan.
  Als je stopt dan komt er geen geld meer, geen luxe en weelde.
  Dan moet je met bloed betalen…


  Maak melding

 19. Goed voor de PLO.
  De PLO heeft zich altijd egoistisch en vreemd gedragen.
  Ze hebben nooit de protesten en aangekondigde stakingen eerder ondersteund van alle overige organisaties om de criminele regering bouta naar huis te sturen.Ze verdienen ook geen enkel subsidie.De staatskas is leeg geroofd door bouta en zijn mensen,en PLO heeft geen enkel bijdrage geleverd om de rest van de samenleving te steunen die een stop probeerden te zetten aan de criminele praktijken van de bouta regering.


  Maak melding

 20. Passagiers die geen mondkapjes dragen moeten niet toegelaten worden om mee te rijden.Mondkapjes zijn bedoeld om chauffeur en passagiers te beschermen en de verspreiding van coronavirus tegen te gaan.


  Maak melding

 21. Mensen vergeten dat de vorige regering ook maatregelen had getroffen om subsidies te verminderen/ stopzetten. Deze regering zet dat gewoon voort.

  Dus de tijden van goedkoop brandstof, water en stroom zijn VOORBIJ.

  Het enige vervelende is dat de lonen niet stijgen. Een instabiele wisselkoers maakt het ook niet makkelijker. Overgaan tot dollarisatie is een optie. Dan verdien je en betaal je gewoon alles in USD, geen ede hati met omrekenen.

  USA kan dan geldstromen beter controleren want die dollars komen rechtstreeks van de FED.


  Maak melding

 22. De nieuwe regering bereidt zich goed voor 2025. De boel wordt verhoogd , behalve salarissen. Hoe kon bouta alles betalen en chan brunsje niet? Tralala……


  Maak melding

 23. @Sampa.
  Vergeet niet dat de miljarden aan schulden gemaakt door bouta , terug betaald moeten worden.
  Land besturen betekent regeren met de middelen die thuis te vinden zijn en niet doot te blijven lenen want dat moet betaald worden met rente.


  Maak melding

 24. Para express,
  ben je een werkarm van de pres hier op waterkant.
  De werkelijkheid interesseert je niet meer, je kraait alleen maar propaganda taal.

  Waar blijf Chan met zijn regeringsverklaring, 18 september heeft hij gezegd, maar hij regeert nu zonder verklaring, niemand kan hem controleren, een zeer kwalijke ontwikkeling, een democratie onwaardig. En aub ga nu niet schelden!!!! Please


  Maak melding

 25. Ray, lenen is een uitstekende middel, elke fatsoenlijk regering leent geld om haar uitgaven, tekorten en
  eventuele plotselinge uitgaven zoals met COVID-19 en ander vitale projecten te bekostigen. Zelfs rijke landen lenen elk begrotingsjaar geld.
  Kijk het wordt pas lastig als het geleend geld wordt op gemaakt of gestolen What ever zoals gebeurd bij de vorige regering, en zonder een begroting, ja dan krijg je gesodemieter.


  Maak melding

 26. Weet je wat velen van jullie hier op de forum moeten doen. Terug gaan naar Suriname en dan Chan en Brunsie van de troon stoten. Met al jullie ideeën is Suriname binnen een dag de rijkste land van de wereld. Laat eerst de rassen in Suriname elkaar accepteren, respecteren en elkaar iets kunnen dan praten wij verder. Als dat niet gebeurd komt het nooit goed met Suriname.


  Maak melding

 27. @Pony, de regering Santokhi moeten wij als een proefkonijn beschouwen van de heer Ramautarsing en zijn VES. De mensen van de VES dragen klassieke liberale ideeën hoog in het vaandel. Ik vermoed dat zij ondersteuning krijgen van Yernaz Ramautarsing een oom-zegger van de heer Ramautarsing van de VES. Deze Yernaz is een aanbidder van de ideeën van Ayn Rand, de grondlegger van het Objectivisme, de filosofie van het egoisme. Uitgangspunt is dat elk individu zijn rationele eigenbelang na dient te streven om zo zijn eigen geluk te bereiken. Zij is een fervent tegenstander van het altruisme. Altruisme is het gedrag of levenshouding waarbij je mensen helpt zonder eigenbelang.De liberalen keuren dit af. De liberalen gaan ervan uit dat mensen die niet kunnen profiteren van de welvaart dat aan hun eigen tekortkomingen hebben te danken. Dit neigt naar het facisme. In Suriname gaat men die kant op.


  Maak melding

 28. Hallo,
  Nederlanders met Su roots, luister ik heb een idee, sturen jullie allemaal een fiets of meer naar Suriname. Schrijven jullie of stuur een ansichtkaart of zo je wilt een appje naar de pres, DNA of minister van OW om betere fietspaden aan te leggen en de fiets veiligheid te optimaliseren.
  Dan mogen jullie van mij de hele dag hier lopen Schelden en anderen voor rotte vis uitmaken, hebben wij een deal👍


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.