Raghoebarsing voorgedragen als regeringscommissaris bij CBvS

37
Stanley Raghoebarsing suriname

Oud-minister Stanley Raghoebarsing is door de regering voorgedragen als regeringscommissaris bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De benoeming wordt breedgedragen door zowel de governor van de Centrale Bank van Suriname, Maurice Roemer, minister Armand Achaibersingh van Financien en Planning en de Surinaamse Bankiers Vereniging, meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

Op donderdag 10 september 2020 heeft president Chandrikapersad Santokhi een gesprek hierover gehad met autoriteiten over de invulling van de nieuwe Raad van Commissarissen die binnen niet al te lange tijd een feit zal zijn. Aan de oud minister is gevraagd invulling te geven aan de eerdergenoemde functie.

In gesprek met de CDS zegt Raghoebarsing, dat de regeringscommissaris een belangrijke brugfunctie zal vervullen tussen de regering en de CBvS. De voorgedragen regeringscommissaris onderstreept de belangrijke taak van een dergelijke functionaris. De financiele situatie zoals door de huidige regering is overgenomen is niet eenvoudig.

Dat heeft zich vertaald in ondermeer een hoge valutakoers. Iedereen voelt dat er maatregelen om de economie weer gezond te maken, zullen komen. Echter moeten die maatregelen goed doorgerekend, maar vooral goed doorgepraat worden vindt hij.

Belangrijk is dat wanneer de maatregelen komen, de groepen die het zwaarst getroffen zijn worden bijgestaan. Volgens Raghoebarsing zijn het moeilijke maatregelen maar door gezamenlijke inspanningen kan Suriname uit de crisis komen.

Raghoebarsing is in augustus ook benoemd tot president-commissaris bij staatsbedrijf Telesur.

- Advertentie -


37 REACTIES

 1. Weer een vorm van vriendjes politiek.
  Dubbelfunctie zijn er geen mensen die ook geschikt kunnen zijn en nu geen baan hebben.
  Chan je bent een wolf in schaap kleren
  gemodereerd

 2. Er is een fout in bovenstaand artikel: Stanely Raghoebarsing is geen president-commissaris van Telesur. Deze heeft dezelfde achternaam als Stanley Raghoebarsing, maar is geen familie.


  Maak melding

 3. @Ric, Toen NDP alleen maar zwarten benoemde, was een ieder mond dood.
  En nee, ik ben geen hindostaan, ik woon niet in Su, in Suriname zijn jullie vreselijke racisten, er heerst veel racisme, erger dan in Nederland. Nooit geweten dat jullie zo vreselijk discrimineren en ipv 1 vuist maken. Foei toch, surinamers!!!!


  Maak melding

 4. Ric 11 september 2020 At 09:01

  Vhp is alleenmaar hindoestaanse mensen aan het benoemen nu ook drie vrouwen als staatsraad is dit de weerspiegeling van de samenleving
  ===================================
  Dalijk ga je nog zegge dat de Nederlandse regering alleen maar uit blanken bestaat, idioot!
  Weerspiegeling van de samenleving heb je afgelopen 10 jaren al gezien toch, idioot! Het is geen circus, hier wordt serieus geregeerd, idioot!


  Maak melding

 5. Trump, Putin and Xi* were arguing on … *”Who’s in charge of the world?”*… *”US, Russia or China?”*
  Without arriving at any conclusion, they turned to *”Modi”* and asked him… *”Who’s in charge of the world ?”*
  *”Modi”* replied…
  … *“All I know is”*:- ….
  1. *”Google”* CEO is an… *”Indian”*.
  2. *”Microsoft”* CEO is an… *”Indian”*.
  3. *”Citigroup”* CEO was an… *”Indian”*.
  4. *”SoftBank Vision Fund”* CEO is an… *”Indian”*.
  5. *”Adobe”* CEO is an… *”Indian”*.
  6. *”NetApp”* CEO is an… *”Indian”*.
  7. *”PepsiCo”* CEO was an… *”Indian”*.
  8. *”Nokia”* CEO is an… *”Indian”*.
  9. *”MasterCard”* CEO is an… *”Indian”*.
  10. *”DBS”* CEO is an… *”Indian”*.
  11. *”Cognizant”* CEO was an… *”Indian”*.
  12. *”Novartis”* CEO is an… *”Indian”*.
  13. *”Conduent”* CEO was an… *”Indian”*.
  14. *”Diageo”* CEO is an… *”Indian”*.
  15. *”SanDisk”* CEO was an… *”Indian”*.
  16. *”Motorola”* CEO was an… *”Indian”*.
  17. *”Harman”* CEO is an… *”Indian”*.
  18. *”Micron”* CEO is an… *”Indian”*.
  19. *”Palo Alto Networks”* CEO is an… *”Indian”*.
  20. *”Reckitt Benckiser”* CEO is an… *”Indian”*.
  21. Now *”IBM CEO”* is also an… *”Indian”* origin guy.
  22. *”Britain’s Chancellor”* is an… *”Indian”*.
  23. *”Britain’s Home Secretary”* is an… *”Indian”*.
  24. *”Ireland’s Prime minister”* is an *”Indian”*.
  25. The *”W H O chairman Dr . Harshvardhan”* is also an… *”Indian”*.

  So…. *”who’s running the 🌍World?”*…👌🏻👌….Very interestingly… *”an Indian”*

  Als Chan alleen maar Hindoestanen benoemd dan komt het omdat ze de kennis in hun mars hebben om te presteren wat van hun gevraagd op een paar uitzonderingen nagelaten . In Amerika een land met dezelfde bevolkingsdiversiteit heeft niemand geprotesteerd. Ophouden met het achterbakse racistische gedoe dan komt Suriname vooruit .


  Maak melding

 6. Beste mensen…, even een kanttekening.. Surinamers, dan meen ik het.., zijn grotendeels verloren schapen uit Afrika en Azië die in Suriname terechtgekomen…Uw universele oriëntatie brengt U ook naar Nederland… De burger-luchtvaart doet dat . De wereld kan veel van U leren… Een beetje cultuurhistorisch denken noem ik niet racistisch..In Nederland maakt U vrienden met iedereen, ook de Turken.. . Ook bij Surinaamse volksman Hooghart zijn de opmerkingen uit goedhartigheid.. Wezenlijker is wat uit het hart komt en die ‘goed hartigheid’ is dus een opdracht voor iedereen., een beetje voor elke Surinamer… Hooghart zei,, dat een type Christen de Surinaamse verkiezingen had verloren.,, . Hooghart leeft in een grensgebied, waar volgens hem Jezus te gast is bij de Surinaamse verkiezingen.. In werkelijkheid heb ik bij Hooghart nooit het idee gehad dat hij fundamenteel volgens de voorschriften leeft… De gedragscode van Hooghart zijn meer voor het grote publiek beschouwd…Iemand steelt een auto-batterij in stadsdeel van paramaribo en eindigt met kapverwondinden…De dader had geen kapvergunning.. . Daarmee overschrijdt hij elke zondagse boodschap. ,Het mocht niet meer baten… Het kwaad was al geschied . Gods bedoelingen met onze wereld…, zal U een zorg zijn.. De mens wikt alleen, zo denkt U. Mensen, Covid-19 is een uitdaging…, sterkte, kracht en vergeet je mondkapje niet..


  Maak melding

 7. Ric@@Wat maakt het uit of die man een Hindoestaan is?

  Olivia@@ Zwarte mensen??? Het heet volgens mij donkere mensen.

  Laat ik mijn netjes gedragen, voordat ik wat schrijf die het daglicht niet kan verdragen.

  Ik ben de racisme gewoon zat onder de Surinamers. Leeft tot je sterft zonder racisme


  Maak melding

 8. Diana misschien in jouw familie zijn de goed geschoolden zoek.
  Wanneer het op spieken, examenwerk kopen en onderwijsgevenden geld geven dan staat de Hindoestaan op nummer 1. Er zijn genoeg creolen met meer echte diplom’s. Daarom kunnen bepaalde afgestudeerden geen hol. Kijk hoe zwak min van Volksgezondheid is. Deze man is een racistische boef. Wie kent hem niet??


  Maak melding

 9. Die racisme kaart is nu zo een beetje achterhaald want onder paars heeft elke kleur, etniciteit en geloof aardig in de pot gegraaid…

  Paars wekte met haar etnise diversiteit de indruk dat er geen onderlinge spanningen zijn.
  Terwijl Oranje en ZwartGeel, Rood en Groen meer etnisch homogeen zijn, dus dan zal men makkelijker op de etnische toer kunnen kletsen.

  In de Surinaamse politiek is het nu eenmaal zo dat mensen onder hun eigen gelederen de voorkeur krijgen. Dat gaat echt niet veranderen.


  Maak melding

 10. Zo zeg, erg leuk dat er 4 dames in de RVC zitten. Ook een vrouw als hoofd RVC GLIS. Daarnaast 2 vrouwtjes die een motie zullen indienen, voor stopzetting van 2 ambtenaren banen. Gaat de goeie kant op 👍.
  Jammer voor je sharmilla/wendy.
  Was je maar gebleven.


  Maak melding

 11. Over benoemingen gesproken :

  ” …
  De Surinaamse president Bouterse heeft een veroordeelde drugscrimineel benoemd tot hoofd van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst CIVD. Het gaat om de oud-militair Hans Jannasch die betrokken was bij de exploitatie van een xtc-laboratorium in Paramaribo dat in 2003 door de Surinaamse politie werd ontmanteld. Dat schrijft de NOS.

  Acht jaar

  Hij kreeg daarvoor een gevangenisstraf van acht jaar. In 2010 is hij vervroegd vrijgelaten. Sindsdien trad Jannasch op als beveiliger van Bouterse. De CIVD is de belangrijkste geheime dienst van Suriname en heeft veel bevoegdheden en macht. Vorige week maakte Bouterse op een persconferentie bekend dat er voor de functie van Hoofd CIVD drie kandidaten waren. Jannasch volgt George Biervliet op die vorige maand om niet nader genoemde redenen uit zijn functie werd ontheven.

  Nederlander

  Het xtc-laboratorium waarbij Jannasch was betrokken produceerde pillen voor de Verenigde Staten. Het was opgezet onder leiding van de Nederlander André ten Kleij. Deze kreeg van de Surinaamse rechter tien jaar cel. 
  … ”

  Dan maar de benoemingen van deze regering !


  Maak melding

 12. Misschien kan miss Starnieuws een ingezonden stuk schrijven over de zittende ndp dna-leden.
  Corruptie met naschoolse opvang, aloe en uien, dubbele banen Ebu, soc vergoedingen die mnd niet zijn uitbetaald, huishuur door SZF betaald voor pardi. etc etc.
  Strip ze één voor één.
  En graag een interview met een ndp-kiezer, hoe voelt het om bedrogen te zijn.
  I dare you!


  Maak melding

 13. Melvin Linscheer Een Echte Die Hart Boutist Word Veiligheid Adviseur Santokie..

  Dealer Raghoebarsing Volg Ik Al Een Tijd, Hij Heeft Altijd Een Positief Indruk Op Mij Gemaakt. NU gaat Hij Het Waar Moeten Maken . IK Hoop Van Harte Dat Hij Zijn Werk Goed Zal Doen, Hij Heeft Een Reputatie Hoog Te Houden.


  Maak melding

 14. @Glenn
  Nog altij even bitter over het verlies op 25 Mei 2020?
  Suriname heeft een vice president genaamd brunswijk,hij is niet de geschikte kandidaat om deze post te vervullen maar goed wij accepteren hem omdat hij een bijdrage heeft geleverd om bouta te verslaan uit de politieke wereld van Suriname.Ga nou niet denken dat wij alle ongekwalificeerden op belangrijke posten willen.Brunswijk is een uitzondering geweest.


  Maak melding

 15. wendy 11 september 2020 At 12:02

  Diana misschien in jouw familie zijn de goed geschoolden zoek.
  Wanneer het op spieken, examenwerk kopen en onderwijsgevenden geld geven dan staat de Hindoestaan op nummer 1. Er zijn genoeg creolen met meer echte diplom’s. Daarom kunnen bepaalde afgestudeerden geen hol. Kijk hoe zwak min van Volksgezondheid is. Deze man is een racistische boef. Wie kent hem niet??
  ============================
  @ De grootste racistische biaachhh!!!
  Ai ai, we hebbe allemaal gezien wat je paarse regering ervan gebakken heeft toch, al die hoog geleerden. Jij moest eens gaan gluren in 1 van de hollen van Robgay. Trouwens waarom wordt je altijd laaiend als het om de Hindoestaan gaat, jo racist!!! Maar goed, misschien weet je het ook niet beter als de wereld waar jij in leeft toch. Ai toch! Go dok Wendy go dok, i teng psa kba!


  Maak melding

 16. @Ivanoff
  Maak je niet druk over melvin linscheer,de paarse kettingzaag moordenaar.
  Zijn benoeming is meer om de vrede te bewaren tussen de surinamers en de politieke partijen onderling.
  Wij maken ons niet druk om hem.
  President Santokhi zal het advies van kettingzaag moordenaar melvin nooit nodig hebben aangezien Santokhi niet voor zijn leven te vrezen heeft.Iedereen wil vrienden zijn met Santokhi,dus vrees voor een vijand bestaat niet.Kettingzaag moordenaar melvin is gewoon voor bobojantje.Snap je het nu?


  Maak melding

 17. @Ric
  Je benoemt mensen die gekwalificeerd zijn op het job te doen.Je plukt mensen gewoon van de straten niet.
  Het is bekend van de hindostanen dat zij voor hoger opleidingen gaan.Dus het hoeft je niet te verbazen.En o, ja brunswijk benoemen tot vice president zou niet zijn gebeurd als we naar zijn diploma’s en opleidingen hadden gevraagd.


  Maak melding

 18. Allen,

  Ik lees hier alleen maar negatieve reactie inzake de benoemingen van Hindoestanen op bepaalde functies.
  Wees eerlijk al die jaren van de NDP met voornamelijk creoolse mensen, hebben Suriname zo goed als failliet gemaakt.
  Het gaat hier niet om welke ras er benoemd wordt, het gaat meer wie het beste geschikt is voor deze functies.
  Surinamers wijzen altijd naar elkaar Hindoestaan dit, creool dat, Javaan dit, chinees dat, hou een keer op met die onzin, as een bakra zo zou reageren is het een racist.
  SUCCES


  Maak melding

 19. Ray@@ Waar heb je het over???? Politiek is voor mij niet interessant. Dat jij verzot bent van de VHP moet jezelf weten. Laat mijn naam achterwegen als gaat om politiek.


  Maak melding

 20. Laten we even dingen beter duiden.
  Als een Hindoestaan een universitaire titel heeft, dan zou hij dat behaald door te spieken.
  Als Santokhi iemand benoemd met academische capaciteiten en waarvan hij weet en denkt dat hij of zij het werk kan doen, dan is hij racistisch bezig.
  Als de NDP allemaal van die incapabele mensen heeft benoemd, die nog flink hebben zitten jatten en incapabel en corrupt als een mars waren, en die het land naar de filistijnen hebben zitten helpen, en van negroïde origine waren, dan was dat niet racistisch.
  Als de leider van China mensen benoemt die op hem lijken dan is hij niet racistisch.
  Maar als de VHP dat doet, dan hebben we het over racisme.
  Spieken, jatten, corruptie, destructie, zelfverrijking, het land naar de filistijnen helpen en liegen dat is de handelsmerk van de NDP. Hoop dat de anticorruptie team zijn werk gaat doen.


  Maak melding

 21. Ik vraag me af of er nog wel ouderwets wordt gesolliciteerd voor een baan/positie bij de overheid. Het lijkt er steeds meer op dat vacatures nu vervuld worden uit het netwerk van de regerende partijen. De vorige 2 regeringsperiodes was dat ook al zo.
  Eerlijk zou zijn om mensen te laten solliciteren en de meest geschikte personen te nemen.


  Maak melding

 22. SURINAME moet vooruit. Dat zeg ik, maar laten de zaken volgens de juiste procedure verlopen. Ik weet niet waarom mensen nog steeds denken dat ons afkomst ons geweldig maakt. Hoe geweldig je ook bent… denk dat jij de zon niet doet opkomen en ondergaan. De geweldigste doctoren weten nog steeds geen raad met bepaalde ziektes… Laten we ophouden met racistische uitspraken en helpen Suriname mooier, leefbaarder en gezonder te maken.


  Maak melding

 23. Sammy, voor waar een mooie lijst voor de Indiase Amerikanen.
  Maar we zitten in Suriname, hier vindt je ook veel hoog opgeleide Indiase Suri’s, theoretisch sterk en kundig, maar ik mis wel bepaalde vaardigheden om de kennis om te zetten in succes bij velen van deze hoog opgeleide gasten.

  Het gemis van vaardigheden, welke?. Is dit misschien cultureel bepaalt, die mogen jullie zelf benoemen. Zijn de Indiase Suri’s te theoretisch opgeleid ?? Mooie diploma’s maar…..

  Ook de andere bevolkingsgroepen missen bepaalde vaardigheden om succesvol te zijn.

  Daarom is het noodzaak elkaar aan te vullen daar waar het nodig is, en dat is niet in de ARENA.

  Is dit de ware reden van meneer Lachmon, om toentertijd te streven naar verbroedering, omdat hij wist dat de ene bevolkingsgroep niet in staat is zonder de ander het werk te doen.

  Ga nu niet direct op de racisme tour, kijk naar India een land met zoveel potentie en de vele mogelijkheden om uit te groeien tot een grote industriële mogendheid, maar het wil maar niet lukken, waarom denk je dat het niet lukt, ligt het soms aan de oude mentaliteit etc. Er dient zich elke keer weer een nieuwe generatie aan met nieuwe mogelijkheden, maar de groei blijft beperkt.

  Dit is mijn bescheiden mening.


  Maak melding

 24. @Ray: Ooit eens naar het niveau van de geschreven en gesproken Nederlandseb taal van die zogenaamde “geschoolde Hindostanen”van jou gekeken en geluisterd, met al hun titels?? Ket nah?? Pe bai, bhai?


  Maak melding

 25. Lucien Karwafodi,
  onze Ray heeft geen idee wat zich buiten zijn groep/ blik veld afspeelt, hij komt niet onder andere bevolkingsgroepen.😂😂 ik betwijfel of hij in zijn vrienden kring veel Afro Suri’s heeft.


  Maak melding

 26. Rare discussie hier over rassen. Het is toch algemeen bekend in generaliserend Suriname dat de Hindoestaan staat voor hard werken en de Creool voor veel feesten.


  Maak melding

 27. Sabaku, waarom zijn er dan zoveel arme Indiase Suri’s in Suriname . Vraag aan je ouders waarom zij Su hebben verlaten of zo niet waarom ben jij uit Suriname vertrokken.

  Kom een jaartje in Su wonen en maak dan trip door de districten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.