Binnenkort distributie 100.000 COVID-19 steunpakketten in Suriname

21
Bezorgde burgers regelen goedkope overlevingspakketten voor mensen in nood

Omdat de COVID-19 pandemie ook negatieve effecten heeft op de samenleving en met name de kwetsbare groepen, heeft de Surinaamse regering gemeend zo snel als mogelijk over te gaan met de distributie van voedselpakketten naar deze groepen toe. Het gaat hier om een landelijk project, waarbij de hulp is ingeroepen van de ministeries van Defensie en Regionale Ontwikkeling en Sport.

Het pakket bestaat uit ongeveer 17 items en heeft een waarde van rond de SRD 300 tot SRD 400. Van de burgers wordt een bescheiden bijdrage gevraagd van SRD 10 die bestemd zal zijn voor de maatschappelijke werkers die de pakketten tot aan huis zullen bezorgen, om zodoende onveilige situaties te voorkomen. Een deel van dat bedrag is bestemd voor de wijk, zodat er projecten daarmee uitgevoerd kunnen worden.

In totaal zullen 100.000 pakketten verstrekt worden aan de sociaal zwakkeren. Daarbij kan gedacht worden aan de mensen met een beperking, de AOVérs, de AKBérs en de zwakke huishoudens. Gelet op de effecten van COVID-19 heeft de regering gemeend zo snel mogelijk de kwetsbare groepen tegemoet te komen.

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zegt aan de Communicatie Dienst Suriname (CDS) dat binnen niet al te lange tijd een aanvang met de registratie wordt gemaakt. De bewindsman benadrukt dat de pakketten bestemd zijn voor de mensen die het echt dringend nodig hebben.

Burgers hoeven niet uit huis om zich te registeren en hun pakket niet op te halen. De overheid komt naar de mensen toe voor de registratie, waarna de verstrekking van de pakketten zal plaatsvinden.

21 REACTIES

 1. Vorige regering dit ook volgens deze gasten was het niet goed nu doen ze het zelfde chan is een hypocriet
  gemodereerd

 2. Ander gedonder. Chan zijn boek met plannen is zoek.
  Geef die mensen voedsel bonnen kunnen ze bij delen de spullen kopen.
  Krijg je pak bouten en geen koelkast wat dan?? Laat men eigen spullen kopen. Wie geen licht en water heeft krijgt niet. Buitendien zij er al geregistreerden bij soz zaken
  gemodereerd

 3. Geef ze die waarde van die pakket ik dacht 400 srd dan kunnen ze zelf kiezen wat ze willen kopen en dan hoeven ze ook niet in de rij
  gemodereerd

 4. Hmmm niets wat deze regering doet, word door bepaalde lieden afgekeurd, pakketten worden thuis bezorgd, mensen hoeven niet meer in lange rijen te gaan staan, met alle gevolgen voor besmettingen, je hoorde niemand tijdens de NDP regering commentaar geven, toen was het schering en inslag, pakketten werden gestolen, en verkocht, maar niemand die wat zei.


  Maak melding

 5. Als je zelf in de stoelen van de top gaat zitten , dan weet je hoe laat het is. Gewoon 9 mndn ondersteunen. Daarna zien we wat we gaan doen als volk. Tot nu toe gaat niks omlaag, alleen omhoog, net als de temp.


  Maak melding

 6. Alle beetjes helpen, wees dankbaar. Maar plant zelf uw groenten,
  tomaten en pepers. Door te planten verbindt u uw lichaam,
  ziel en geest met de aarde en krijg u positieve energie.


  Maak melding

 7. Stelletje accuzuur pissers hier en een zoutzuur pisser die heeft het over lange rijen hij heeft zoveel zoutzuur in zijn ogen dar hij niet kan lezen dat de pakketten aan huis worden geleverd


  Maak melding

 8. Waarom bij de mensen aan huis gaan?? Om te filmen???
  Doet men het daarvoor??
  Over de held wereld helpt men de mensen die heg minder hebben maar ze brengen geen pakket aan huis. Voor binnenland is het gemakkelijker dat te doen omdat de spullen in het binnenland duurder zijn .
  Dus pakket aan huis en ze moeten srd 10 betalen. Schaam je toch. Zoveel covid steun dat jullie krijgen.
  Ook verbruiksartikelen toch moet ziekenhuis personeel zelf kopen.
  Voor wie zijn alle gratis mondkapjes dan?? Verkopen jullie ze????


  Maak melding

 9. De tijd dat ndp bepaald wat er gebeurt is voorbij. Hopelijk gaan de ogen van de omgekochte en belazerde ambtenaren nu open. Wat een liefde voor de ndp 😬. 6 maanden geen inkomsten en je slikt het als zoete viado.
  Zit rustig je krijgt een pakket, zonder producten met een verlopen houdbaarheidsdatum.
  Ze moeten langs de mensen, om het aantal personen te verifiëren.
  gemodereerd

 10. @Ric, joe mamapiema.
  Er is een verschil ,een grootverschil tussen distribueren van paketten tussen de nieuwe regering en de ndp!
  De ndp ging paketten uitreiken in ruil voor je stem,en de verwende surinamers die zou het niet anders willen.Voor hun moet alles Gratis komen.Ze worden ook wel ocer publiek genoemd.
  En dan heb je de distributie van voedsel paketten onder de nieuwe regering.Het komt niet gratis.Een bijdrage van 10 SRD wordt gevraagd zodat je het risico niet loopt besmet te raken met het coronavirus en niet als een krankzinnige moet gaan vechten om een gratis paket in ontvangst te nemen.De paketten worden tot aan huis bezorgd en de bezorgers worden betaald voor het het willen nemen van alle risico.Wees blij dat ondanks een leeg geroofde staatskas door de ndp, de regering Santokhi zijn best doet voor de surinamers in deze corona periode.
  Ondankbare surinamer@Ric, begin 10SRD te betalen want meneer Gratis is dood en begraven.
  Santokhi heeft een lege staatskas,een bankroet Suriname met verwende surinamers , kortom in land met al zijn chaos gecreeerd door bouta,overgenomen !!


  Maak melding

 11. We wachten op onze covid steun, we hebben recht op met twk.Hebben jullie het gelezen en gehoord.Binnen 3 dagen.Doe het.
  gemodereerd

 12. @ ray
  Je kan die koulo ndp boelers en -hoeren niks wijsmaken..
  Zo achterlijk zijn ze…
  Ze kunnen niet inzien wat voor goeds de nieuwe regering doet.
  Al die stront ndp-ers hebben ka in hun kop.
  En Wendy, je kan beter je bek dicht houden want er is nooit wat zinnigs uitgekomen..
  Over schamen gesproken;, moet die mpp stront moordenaar zich niet schamen dat hij de staatskas heeft leeggeplunderd en het land heeft vernietigd en nog veel meer..
  Je bent behoorlijk achterlijk in je ka kop…


  Maak melding

 13. @Ryan
  Klopt.De ndpers lopen nog rond met wraakgevoelens na hun nederlaag op 25 Mei 2020.
  Een systeem moet opgang gezet die ervoor moet zorgen dat alleen degenen die een bijdrage van 10 SRD betalen ,alleen zij dan in aanmerking komen voor een paket.De surinamers moeten leren dat niks gratis is meer.


  Maak melding

 14. 100 duizend paketten ter waarde van 400 srd komt neer op 40 miljoen srd. Is een aardige sponsoring…

  Heb toevallig gezien dat Combe markt ook adverteerd dat ze in samenwerking met de overheid producten tegen een veel lagere prijs aanbieden.


  Maak melding

 15. Er ligt nog voor 200 miljoen USD (gestolen kasreserves van het volk) aardappelen en uien opgeslagen in de schuur van volksmisleider, graaier en pathologische paarse leugenaar Adhin.


  Maak melding

 16. he lummel wayambootje. waldootje. wendyootje. pakriootje, ricootje, af beter gezegd stelletje lamzakken,en zeker de grootste zak van jullie die kleine teringlijder wayambootje, je zegt dat deze nieuwe regering de sociaal zwakkeren hun keel dichtknijpt, je ziet aan je opmerking dat je mond wijdwagen openstaat en je een verkeerde opvatting hebt gedaan , je bedoelde echt jou vorige vriendjes paarse ratten regering met als opperrat ene boutaatje want deze smerige stinkende paarse rioolratten hebben 10 jaar lang de sociaal zwakkeren de keel dichtgeknepen en deze arme mensen alleen maar een beetje lucht kon happen, dus rotzak wayambootje hou je smerige waffel en ga je beklagen in ocer, yu eikel
  gemodereerd

 17. he wendy, je hebt gelijk natuurlijk gaan ze filmen zodat iedereen over de hele wereld kan zien wat 10 jaar wanbeleid en zelf verrijking van je aanbidder bouta het arme volk verhongert is en vel over been, dit zie je vaak bij andere arme stakkers, vooral in Afrika waar het zelfde gebeurt waar ook een corrupte regering zich zelf verrijkt en lak heeft aan het volk, yu koe wendy was je eens goed en spoel je ogen zodat je ziet dat de nieuwe regering bezig is om die arme mensen al te helpen, en zit verder niet te zeiken tering wijf ( wijf ??? kan omgebouwde waldootje zijn ) en als je 10 srd hebt kun je je kont krabben looser


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.