Ministerie van Onderwijs ontkent terugroepen bursalen uit Cuba

5
Surinaamse studenten in Cuba zijn 'skeer', jaarlijkse bijdrage niet gestort
Voorbeeldfoto student

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft zondagmiddag bekend gemaakt, dat zij geen bursalen heeft teruggeroepen uit Cuba. “Alle bursalen die via het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur op Cuba studeren in het formeel studiebeurzen program Cuba-Suriname, studeren door. Ze zijn niet teruggeroepen door het ministerie” aldus het departement in een officieel bericht.

Daarin zegt het ministerie ook: “De studenten die buiten het formeel beurzen programma van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur met andere middelen zijn gaan studeren, zijn formeel geen bursalen. Studenten die zonder beurs van het ministerie van onderwijs studeren, maar met andere middelen studeren, onder andere van hun ouders, bedrijven, andere ministeries of studielening, zijn geen bursalen.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft de bevoegdheid niet, die studenten terug te roepen. Dat is dus ook niet gebeurd, meldt het ministerie.

Een paar dagen terug verspreidde het NDP fake news platform ‘Faya Pepre Nieuws’ onderstaand bericht, dat de studiebeurzen van Surinaamse medische studenten in Cuba zouden zijn stopgezet:

https://www.facebook.com/ministerievanonderwijs/posts/3448748215176046

5 REACTIES

 1. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Ministerie van Onderwijs ontkent terugroepen bursalen uit Cuba.

  Ik had al een VERMOEDEN dat het wederom FAKE NEWS was vanuit de PAARSE NDP kamp.
  Want deze studenten zouden gewoon gedupeerd worden.

  Maar de PAARSE NDP BENDE zal steeds FAKE NEWS naar buiten brengen om alleen maar onrust te zaaien onder de burgers in Suriname.

  Maar vanuit dezelfde PAARSE NDP kamp hoor je ze niets zeggen over hun (illegale) Cubaanse zendelingen.
  Het artikel is ook te lezen via (starnieuws.com) van 22-8-2020
  Guyana: Opnieuw illegale Cubanen opgepakt.


  Maak melding

 2. Die Faya Pepre, kan beter een studie Nederlandse taal gaan leren. Artikel vol grammaticale fouten, komma’s en spaties op verkeerde plekken. Triest voor een nieuwsgever


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.