vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBelangenorganisatie markten misnoegd over betalen standgeld tijdens sluiting

Belangenorganisatie markten misnoegd over betalen standgeld tijdens sluiting

-

Does Travel - naar Suriname

De belangenorganisatie van de Centrale en Vreedzaam Markt in Suriname, is niet te spreken over het feit dat marktverkopers nog geen COVID-19 tegemoetkoming hebben ontvangen. Volgens voorzitter Charlton Lieuw Choy was met districtscommissaris Mike Nerkust afgesproken dat de marktverkopers over deze periode geen standgeld hoefde te betalen.

De markt was 4 maanden gesloten en nu blijkt dat er wel van marktverkopers geëist wordt, dat er over deze periode standgeld betaald wordt. Er is er zelfs een boete aan verbonden zei Lieuw Choy vrijdag in een gesprek met de Surinaamse minister van Regionale Ontwikkeling & Sport, Gracia Emanuel.

Minister Emanuel verzekerde de belangenorganisatie dat de marktverkopers over de maanden waarin de markt gesloten was, geen standgeld hoeven te betalen. Dit zal zij ook verder bespreken met de districtscommissaris en de marktmeester.

De minister benadrukt dat hoewel Suriname in een moeilijke financiële situatie zit, er nog altijd humaan opgetreden moet worden. Ze vindt het daarom niet passend dat er nu standgeld van de marktverkopers verwacht wordt, terwijl zij zelf geen inkomsten hadden over die periode.

Volgens de belangenorganisatie zou elke marktverkoper die door de COVID-19 pandemie geen inkomsten had, SRD 1500 moeten krijgen per maand. De minister heeft aangegeven dit punt te bespreken met het Outbreak Managementteam. In een vervolggesprek zal zij de belangenorganisatie verder informeren hierover.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Geen standgeld over de gehele lockdown periode is rechtvaardig en humaan.
    Wat er nog geconpenseerd kan worden hangt af van de financiele middelen die nog beschikaar zijn. En dat is er niet, helaas.


    Maak melding
  2. 4 maanden niet op de markt verkocht. Je zou zeggen niet kunnen verkopen niet betalen. Speciaal wanneer het van gouvernementsorders is geschiedt.De overheid moet het verlies dragen.

    In de rijke landen compenseren de landen de gemiste inkomen van de burgers-loon, winsten etc. Su is bankrupt en kan niks geven.De handelaren moeten niks verwawachten.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES