Introductie van E-rijbewijzen binnenkort, E-ID nodig voor aanvraag

8
Introductie van E-rijbewijzen binnenkort, E-ID nodig voor aanvraag
Het huidig rijbewijs in Suriname (r)

De afdeling Rijbewijzen van het Korps Politie Suriname heeft donderdag bekend gemaakt dat het E-rijbewijs binnenkort geïntroduceerd zal worden. In dat kader is het noodzakelijk dat de houder van een Surinaams rijbewijs beschikt over een E-Identiteitskaart, meldt de Surinaamse politie.

De rijbewijshouders, die reeds een verlenging of duplicaat rijbewijs hebben aangevraagd en degenen die geslaagd zijn voor het rijexamen en nog niet over hun rijbewijzen beschikken worden opgeroepen om hun E-ID in orde te maken om ongerief te voorkomen.

Het nieuwe Surinaamse E-rijbewijs werd vorig jaar al aangekondigd. Toen werd gemeld dat het print house dat de e-ID afdrukt, binnen niet al te lange tijd ook het printwerk van digitale rijbewijzen zou overnemen van het KPS.

8 REACTIES

 1. 1. Mensen vertrouwen de overheid niet dus er liggen nog 35.000 e-id’s die niet opgehaald worden.
  2. Door Covid zijn de rijen bij de CBB ondoenlijk voor veel mensen. Los dat eerst op voordat je mensen dwingt zaken te regelen. Mensen hebben wel meer te doen dan voor elk wissewasje een halve dag vrij te nemen om in de rij te staan. En dan ben je ook nog overgeleverd aan ambtenaren die het volk niet dienen maar die zo brutaal zijn om je als voetveeg te behandelen.

  Alvorens deze regering dit soort projecten wil afronden cq doorvoeren zorg eerst dat mensen gewoon hun brood kunnen verdienen. Begin ambtenaren op te voeden. Zorg dat je voor de aanvraag van een uittreksel of beschikking niet dagen bezig bent. Het is van de zotte dat je op sommige afdelingen uren moet wachten of ambtenaren moet smeken om hun werk te doen. En als ze na 2 uur hun werk kunnen doen zijn opeens de printers kapot. Ik heb het zelf meegemaakt. Een ambtenaren apparaat wat zo met het volk omgaat zal nooit het vertrouwen krijgen van het volk. Dus je kan van alles verzinnen als overheid om de economie op gang te helpen maar begin dienstbaar te worden. Tot die tijd ga je nooit draagvlak krijgen voor hervormingen ook.

  En nee begin niet over de paarse regering. Dit probleem met het ambtenaren apparaat is van alle tijden. Ik zou 10% ontslaan en de rest bedreigen met ontslag als ze niet als de donder zich beginnen op te stellen als dienaren van het land. Alle ambtenaren met een attitude er gelijk uit donderen.


  Maak melding

 2. @ Robles

  Inderdaad de Ambtenaren in Su denken dat ze jesus zijn, de meeste zitten de hele dag uit hun neus te vreten, en zeggen als ze thuis zijn dat ze moe zijn ! Ze moeten deze Amtenaren en de spook Ambtenaren bij elkaar in een gebouw plaatsen en dan,……….boem weg zijn ze !

  sari tori
  Jacko
  gemodereerd

 3. Er worden nog teveel rijbewijzen gekocht!! Kunnen jullie daar iets aan doen?? M’n zusje van 22 jaar weet precies welke autorijscholen dat doen dan hoe weten jullie (overheid) dat niet??


  Maak melding

 4. 100% @robbies.

  Weet je wat jammer is. Ook ambtenaren lezen de reacties die hier worden neergezet alleen doen ze er niets mee.
  gemodereerd

 5. Rob 21 augustus 2020 At 16:15
  100% @robbies.

  Weet je wat jammer is. Ook ambtenaren lezen de reacties die hier worden neergezet alleen doen ze er niets mee.

  ====

  Probeer een auto over te schrijven op Geyersvlijt. Dat is al een operatie die gewoon nergens op slaat. Twee fucking dagen uren lang wachten om vervolgens nederig naar een ambtenaar te moeten doen want anders laat die fucker je gewoon nog een extra dag op de bank zitten. Het is zoals het gaat in Suriname. Je gaat mensen niet kunnen motiveren om extra te betalen voor zaken als wegenbelasting als je als een hond wordt behandelt op de afdeling rijbewijzen en afdeling verkeer op Geyersvlijt. Zolang het ambtenaren apparaat grof en onwillig is naar het volk gaat het volk geen vertrouwen hebben in de overheid en kiest het volk voor zichzelf. Logisch ook. De overheid bied geen sociaal vangnet. Het benaderd het volk op een grove manier. Het werkt twee kanten op hoor. Nu vragen om een solidariteitsheffing bijvoorbeeld. Klinkt leuk. Maar na de kaalslag van de vorige regering is er geen hond die nog een cent wil afdragen aan de overheid. Mensen houden hun centen liever in hun eigen zak om rond te kunnen komen. Begrijpelijk ook. Totaal onbegrijpelijk dus ook dat deze regering met een solidariteitsheffing komt. Begin gewoon de schulden te ordenen en ga langzaamaan geld ophalen via verbruiksbelastingen. Inzetten op inkomstenbelastingen is de foute keuze. De grootverdieners pak je er niet mee. Die hebben hun geld in het buitenland. Je pakt wederom de middenklasse die al zoveel heeft te verduren gehad. Voer geleidelijk de btw in. Dan betaald iedereen namelijk mee. Laag btw op voedingsmiddelen. Hoog btw op luxe goederen. Voor basis goederen geef je btw vrijstelling. Hoe lastig kan het zijn. Dat is gewoon waar je naartoe moet. Dan kan je op enig moment ook loon en inkomstenbelasting afschaffen en betaald iedereen naar de uitgaven die hij doet. Scheelt ook veel belastingambtenaren trouwens.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.