donderdag, juni 13, 2024
HomeNieuws uit SurinameNa nieuwe e-ID krijgt Suriname ook modernere rijbewijzen en paspoorten

Na nieuwe e-ID krijgt Suriname ook modernere rijbewijzen en paspoorten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 mrt – Na de elektronische identiteitskaart (e-ID) krijgt Suriname binnenkort ook een e-Rijbewijs. Het ‘print house’ dat de e-ID afdrukt, zal binnen niet al te lange tijd ook het printwerk van digitale rijbewijzen overnemen van het Korps Politie Suriname (KPS). Dit zegt coördinator e-Goverment Gardelito Hew A Kee tegen dagblad De Ware Tijd.

Naast het vernieuwde rijbewijs zal ook het paspoort worden gemoderniseerd schrijft de krant. Zowel bij de paspoorten als bij de pvc-rijbewijzen zal worden gewerkt totdat de voorraad op is. Wat er aan pvc-rijbewijzen nog over is, wordt eerst gebruikt om daarna over te gaan tot e-rijbewijzen aldus Hew A Kee.

In 2005 is het Caricompaspoort geïntroduceerd. Dit was een geheel geautomatiseerd systeem dat heel veel verschilt van de oude paspoorten van vijftien jaar terug. Het Caricompaspoort is leesbaar door de machine en werd dus niet meer met de hand geschreven. Vorig jaar werd bekend dat de 2D-barcode, die op de houderpagina van het paspoort is aangebracht, is verboden. Houders met een 2D-barcode in hun paspoort mogen het vernieuwen op de dag waarop het vervalt. Het nieuwe paspoort zal wel aan de nieuwe eisen voldoen schrijft De Ware Tijd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. digitalisering slaat overal toe. nu nog onze löl digitaliseren, dus een afdruk daarvan op de e-paspoort opnemen, net zoals de vingerafdruk.


  Maak melding
 2. Deze E-ID is fraude gevoelig.
  De regering kan hiermee makkelijker de uitslagen van de verkiezingen manipuleren.

  Trouwens, hoe belangrijk is dit ?
  Veel Surinamers hebben niet eens een bankpas en verdienen niet genoeg om naar het buitenland te gaan.
  Dus hoe belangrijk is het om daar nu zoveel geld aan uit te geven ?
  Er zijn andere zaken die prioriteit hebben voor het welzijn en welvaart van Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES