Korps Brandweer Suriname gestapt uit FISO

2
manschappen-brandweer-suriname

Het Korps Brandweer Suriname (KBS) is gestapt uit het Functie Informatie Systeem van de Overheid (FISO). De resolutie voor de nieuwe bezoldigingsreeks is deze week gepubliceerd.

De bond bracht maandag een bezoek aan de minister van Binnenlandse Zaken. De bewindsman heeft de bond tijdens het bezoek toegezegd alles eraan te zullen doen dat het personeel in september over de lonen kan beschikken conform de nieuwe bezoldigingsreeks. “Onder leiding van president Santokhi en vice-president Ronny Brunswijk waait er een nieuwe wind en ik gelooft dat het beter zal gaan”, aldus de bewindsman.

Minister Somohardjo heeft de bond gevraagd om de eerste negen maanden rekening te houden met de financiele druk op de staat. Ook heeft hij gevraagd in hoeverre de nieuwe bezoldigingreeks de druk op de begroting zal verhogen. “Het betreft een urgentiefase van negen maanden. Daarna volgt een stabilisatiefase naar de groeifase. Waarop jullie recht hebben, dat krijgt u wel. Maar ik vraag nog even rekening te houden met de twk”, aldus de bewindsman.

Waarnemend bondsvoorzitter  J. Oosterwolde gaf aan dat hij ervaart dat zaken vanuit de brandweer telkenmale op de lange baan worden geschoven. Algemeen secretaris J. Panka gaf aan dat het behandelen van bevorderingsstukken erg lang op zich laat wachten. Minister Somohardjo heeft de bond gevraagd om de knelpunten door te geven. Deze komen in het vervolggesprek aan de orde.

De minister kijkt uit naar een vervolggesprek met de BPBS over de uitkering van de twk. Zowel de minister als de bond streven naar een goede samenwerking.

2 REACTIES

 1. Mensen het is nu niet het goeie moment om met allerlei loon maatregelen te komen. Eerst orde op zaken, want de vorige regering heeft financiele rotzooi van gemaakt. Suriname is failliet maar alle sectoren willen loonsverhogingen. De samenleving zal ook moeten bijdragen om SU weer op te bouwen. Het is nu niet anders. De vakbonden moeten begrip hebben voor deze situatie en de leden adviseren om ook begrip hiervoor te hebben. In plaats van te dreigen met acties etc.. Of zijn de vakbonden met politiek bezig?


  Maak melding

 2. @ Moengo Man
  hier zit de vijfde colonne achter

  Tien jaar lang houdt je je smoel en amper twee maanden na een nieuwe regering trek je je bek open. Deze jongens laten zich gebruiken. Te doorzichtig. De commandant krijgt zijn geld wel van boefdraad, maar de brandweer man die is de lul

  De ndp laat zijn plan b werken, als we niet winnen, dan moeten we ervoor zorgen dat er geen geld is dan breekt de pleuris uit en staan we klaar om te helpen.
  Stenig ze
  Doet me denken aan de enveloppe die ik ooit naar de vakbondsman moest brengen.
  Deze lulhannes gedroeg zich als een koning, maar was slechts een nsb’er, Snijders


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.