Fake Facebook account minister Achaibersing biedt leningen aan

28
Fake Facebook account minister Achaibersing biedt leningen aan

De onlangs aangetreden minister van Financiën en Planning Armand Achaibersing, is het slachtoffer geworden van kwaadwilligen die een fake Facebook account van hem hebben gemaakt. Via dat account zou de minister dan leningen aanbieden.

De bewindsman distantieert zich van dit fake bericht dat momenteel de ronde doet. Volgens het fake bericht biedt de minister leningen aan individuen of aan startende ondernemers die een bedrijf willen starten, tegen een rente van 2%, met een looptijd van 1 tot 10 jaren.

Achaibersing zegt dat het volstrekt onjuist is en betreurt het dat kwaadwilligen de bevolking op een dwaalspoor proberen te brengen met dit onjuiste bericht. De minister doet een dringend beroep op de samenleving niet in te gaan op deze aanbiedingen, die hen ten nadele zal komen.

Voorts wordt de bevolking erop geattendeerd slechts officiële kanalen te volgen voor informatie-inwinning.

28 REACTIES

 1. Heel simpel van geest om snel de schuld naar de NDP te schuiven. Jullie zijn net als Belfort en Bordo vastgeroesd in een flow om de NDP wederom aan te wijzen als het kwaad. Dat geeft aan hoe onzeker jullie zijn. Gij creëert een gemeenschappelijke vijand en doet voorkomen alsof alles koek en ei is in de VHP of binnen de coalitie. Het rommelt stevig in jullie gelederen. Vele ego’s zijn gekwetst. Zoek de verdachte in je eigen nest.


  Maak melding

 2. De ndp is de as van het kwaad in Suriname. Niets meer of minder. Limbo is al ontheven en zal sharmila en sloote nu steunen met het criminaliseren van de huidige coalitie. Maar de paarse feiten spreken vanaf 25 februari 1980 voor zich. Uitroeien die paarse roversbende met wortel en tak zei Vene.


  Maak melding

 3. Hoe meer het gaat rommelen binnen de huidige coalitie, des te meer zullen ze met een vinger wijzen naar de oppositie! De gebeten hond is de NPS en die zit via de sociale media het volk van Suriname op te jutten! En de geniepige Somo moet je niet onderschatten!


  Maak melding

 4. NDP is weer bezig met verdeel en heers tactieken. De paarse patjakkers zijn op volle toeren bezig met haat zaaien. Zo je maar hoe jaloers en afgunstig dit volk is.

  Zij hebben inmiddels al verdeeldheid gezaaid in het binnenland en bij ABOP.

  Beste mensen,
  Kijk uit met de paarse slangen. Zij zien dat de regering voortvarend en goed bezig is. Maar zijn bang om de consequenties te dragen van hun 10 jaar bedrog.

  Wij hebben vertrouwen in de regering. Er zijn veel puinhopen op te ruimen. Laten wij de regering Santokhi de tijd en de ruimte geven.
  Er is pas 1 maand voorbij. En er is al heel wat verricht en bereikt. Met dit tempo zijn we binnenkort uit de urgentie fase.

  Alles komt goed.
  No spang, Santokhi na pres fu Sranan.

  Niet storen.
  Wij werken aan een beter Suriname.
  Krakti !


  Maak melding

 5. De ndp heeft al geen goede naam is Suriname. Je kunt dan beter je imago oppoetsen en werken aan een eventuele comeback i.p.v de zittende regering te treiteren. Zo verpesten ze het nog meer voor zichzelf. Jammer dat men dat zelf niet inziet.

  Verder moet Armand er zich niet teveel van aantrekken. Men weet inmiddels wel beter in Su.

  Gewoon doorgaan met het daadkrachtig aanpakken van problemen in suriname en de opbouw van het land.


  Maak melding

 6. Het is niet de ndp het zijn anderen aldus bro, rob, waldow, pariaman
  🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱


  Maak melding

 7. De NDP is niets anders dan een criminele organisatie die van het land in 10 jaar tijd een rotzooi heeft gemaakt.
  Als Belfort en Bordo zelf het kwaad zien en zich uitspreken over hun eigen partij, wat ik zelf als een zeer kritische opstelling zie van deze twee mensen, wie “the F” is dan de rest van de samenleving om daar tegen in te gaan. Alleen rioolratten kunnen dit weer af doen als zijnde negatief.
  De NDP heeft altijd al in hun DNA het systeem van verdeel en heers op de samenleving toegepast en helaas willen zij en hun exponenten daar nog steeds niet van afstappen.


  Maak melding

 8. De NDP is zeker een criminele organisatie, maar wel door het volk gekozen.
  Het zal mij niet verbazen, als het volk weer die domme fout in de toekomst zal maken.


  Maak melding

 9. Zolang de ndp doorgaat om de boel te verstieren @wendy, zal er geen direct zichtbare ontwikkeling zijn. (Koers en prijs)

  Het begint nu pas tot een groot deel vd Ndp-achterban door te dringen, wie ze 10 jr lang hebben gesteund.
  Er heerste grote armoede en tegelijkertijd zijn er zijn miljoenen verdwenen in de broekzakken van degenen die ze vertrouwden. De armoede was niet nodig geweest als de ndp echt in dienst was vh volk. Ook de ndp-achterban wordt wakker. Ik zou me maar druk maken om je eigen uitgedunde partij @ nasty ramcha.


  Maak melding

 10. Het EBS-schandaal.
  “Miljoenen betaald om Rusland te behouden.”

  Dit is uitgezocht door de voortreffelijke journalisten van de WEST. Tot nog toe altijd juist. Let op waarop je klikt. Er is ook een “Chinese” de west. Hieronder een stukkie:

  “Wanneer er harde verdenkingen van corrupte betrokkenheid of ondersteuning van corruptie zijn, is er geen overdrachtsperiode en verdient het Surinaams bedrijfsleven beter dan proefkonijn te zijn van een politiek gestuurde aandeelhouder”, zegt Karg. Wij hebben voorts vernomen, dat het in deze situatie gaat om de huidige RvC leden van de EBS, die niet willen dat informatie naar buiten komt over corruptie schandalen binnen het bedrijf. Wij vernemen ook, dat er op dit moment een groot project gaande met betrekking tot de uitbreiding van de EBS-centrale voor ongeveer USD 60 miljoen. “Dit project is zonder aanbesteding aan Dilip Sardjoe en Ottmar Sibilo gegund. Ze stellen daarom alles in het werk, zodat dit project niet wordt stopgezet, want dat risico ontstaat wel met de benoeming van een nieuwe president commissaris. Daarom moet Rusland voorlopig aanblijven tot dit “project” is afgerond”, zegt een betrouwbare bron aan De West. Naar verluidt is het bedrijf Olibis van Ottmar Sibilo door Andy Rusland binnengebracht bij de EBS en heeft hierdoor eerder miljoenen USD’s verdiend. Momenteel is het belangrijkste voor deze lui, dat het contract van de nieuwe EBS powerplant, niet uit de handen van Sibilo glipt. Ook vernemen wij, dat Sardjoe, de eigenaar van Suriname Gas and Electricity Industry en tevens agent van het Finse bedrijf Wartsila in Suriname ook miljoenen zou hebben verdiend bij Staatsolie. Sardjoe zou nu ook zijn slag willen slaan bij de EBS, daarom ondersteunt hij Sibilo bij het handhaven van Andy Rusland als president commissaris van EBS, waardoor Sibilo het powerplant project kan behouden en hij het gasproject om generatoren te leveren. Daarom was Sardjoe reeds voor de verkiezingen begonnen met sponsoren van de Abop met enorme bedragen.”
  Bron: de WEST 170820


  Maak melding

 11. @Emerald. Olibis. Voormalige Witjes Auto Corner aan de Burenstraat. Ze hebben ook met wijlen Henck Arron zaken gedaan in combinatie met de toenmalige buitenvrouw van Arron (Hedy Does). Dus zeer gevaarlijke familie Sibilo. Onderzoek n
  bij EBS gewenst .


  Maak melding

 12. Mijn zus heeft een moestuintje en is als de dood voor Polygonum cuspidatum.
  We maakten er wel eens grapjes over zoals
  ndp = Polygonum cuspidatum, maar nu is het gewoon geen grap gebleken.


  Maak melding

 13. Esmerald 18 augustus 2020 At 12:55

  Achter de tralies met deze jongens. Als het volk niet de totale vernietiging hierin ziet dan weet ik het ook niet meer. En Dilip maar lullen over commentaar van de SuriNeds. Hij vergeet even erbij te vertellen dat het niet de SuriNeds zijn die Suriname naar de ondergang hebben gebracht. Dit allemaal omdat zijn honger naar geld niet te stillen is en alles ten koste van het volk moet wijken. Google even Otmar Sibilo en Dilip Sardjoe en zie daar hoeveel hebbie’s naar voren komen.
  En hoeveel moni heeft Brunswijk gehad om al die NDP jojo’s te accommoderen?


  Maak melding

 14. Ik merk dat er heel veel jaloezie is jegens Dilip. Hij is een ondernemer die met alle regeringen samenwerkt! Hij is gewoon een eenvoudige man in de omgang en geniet van het leven samen met zijn familie en vrienden. Voor zijn vrienden kookt één keer in de week als ze bij elkaar komen bij hem thuis! Hij is een heel goeie kok zelfs!

  Waarom zou je een zakelijke, eerlijke en harde werker als Dilip willen beschuldigen voor allerlei corruptie! Geen enkele regering in Suriname heeft hem tot nu toe beschuldigt van corruptie! Hij is de grootste ondernemer in het Caribisch gebied en heeft meer duizend mensen in dienst! Hij heeft een miljarden investering in Suriname en het Caraïbisch gebied. Je moet juist een voorbeeld nemen aan zulke ondernemers! Dilip zou in zijn eentje al die zogenaamde diaspora die willen investeren in Suriname in zijn linker zak stoppen!

  Waar blijven die diaspora die deze regering zou helpen! Het is muisstil wat dat betreft! Soso bigi mofo!!!


  Maak melding

 15. Tuurlijk geeft hij af op de diaspora @Sabaku De suri’s mogen niets weten vd buitenwereld. Hou ze dom. Nou de ogen zijn nu wijd open, niets houd ze meer tegen. Thank God for social media.

  Het is geen rocket science om op een slinkse wijze geld te vergaren, als je het alleenrecht hebt op vergunningen, om goederen te importeren.
  Daarnaast krijg je Overheids-projecten in je pocket, zonder openbare aanbesteding. Dit is dus in principe geld vd burger. Zo kan elke jan lul geld maken. Geen controle.

  Pure egoïsme, geef een ander ook de kans.
  Anyhow, wereldwijd worden dit soort selfmade man’s onderzocht.
  Niets duurt eeuwig, ook dit gaat voorbij.

  Mooie kans voor minister Walden om het vergunningenbeleid en de poppetjes onder de loep te nemen.
  De truc om een project in stukjes op te delen kennen we ook. Dat kan, maar opdelen onder verschillende ondernemers dat is fair. Controle, is een must!


  Maak melding

 16. Wayambo. Behoor jij niet tot de diaspora, waarop paarse boef dilip sardjoe zo negatief afgeeft? Hij noemt de diaspora landverraders. Een groot deel ervan moest vluchten voor het dictatuur van zijn voorzitter bouterse. Laat dilip sardjoe in de paarse stront zakken en verdrinken. Onderzoek naar Rudisa komt nog. Zelfs Brunswijk zal het niet kunnen tegenhouden.


  Maak melding

 17. @ Wyambo
  Op basis waarvan ben je van mening dat je een oordeel kan vellen over de kwaliteit van en minister? Het kan best hoor dat je die capaciteit hebt, maar heb je extra informatie waar wij niet over beschikken of heb je een universitaire opleiding gedaan op basis waarvan je uitspraken kan doen?
  Zo ja vertel ons meer
  Zo nee, dan zijn je reacties gelijkwaardig aan die van oom bert
  1 pot pindakaas SRD 8
  1 pot jam SRD 16
  enz


  Maak melding

 18. Door het gezond verstand te gebruiken en logisch na te denken zie je direct dit artikel als een duiveltje uit een doosje tevoorschijn wordt getoverd. Het verhaal is van A tot Z verzonnen. De bedoeling is duidelijk. Integere technocraten die de NDP hebben ondersteund in diskrediet brengen. Deze technocraten, laat het duidelijk zijn, het zijn geen politici, willen hun ervaring en deskundigheid ter beschikking stellen van Abop. De ondernemer Dillip Sardjoe werd vorigjaar ook aangewezen als de nieuwe eigenaar van de stuwdam te Afobakka. Dit bleek helemaal niet waar te zijn. Het is allemaal fake nieuws. Ook de beweringen van Belfort op de radio en Bordo op aYoutube hebben tot doel een chaos te creëeren.


  Maak melding

 19. In Starnieuws las ik een openbrief aan Santokhi van een onnozele geit. Deze figuur was de mening toegedaan dat de VHP als grote overwinnaar er bekaaid van is gekomen. Hij schreef dat de mensen ontevreden zijn. Volgens hem kregen de andere coalitiepartners meer ministerposten, meer district-commissaris posities en andere functies in raden en besturen dan de VHP. Hij schreef dat Santokhi zich liet chanteren door Brunswijk. ‘ Stuur Brunswijk de laan uit en vorm een minderheidskabinet met NPS en PL ” was zijn advies aan Santokhi. Ik moest lachen toen ik dit las. Een minderheidsregering kan alleen bestaan met de gratie van de NDP en ABOP.


  Maak melding

 20. zijn er mensen in sme die eventueel HR. Santokhi kunnen/willen vervangen.. hebben ze die kapasiteit in huis den wel de kontakten over de wereld.. dus geen oso tigri .. z. a in de afgelopen 10 jaren.. alleen maar bluffen… staatskas rovers land rovers, staat failliet maken..
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.