President en vicepresident voeren politiek overleg

51
President en vicepresident voeren politiek overleg

De president en de vicepresident van Suriname hebben gisteren hun regulier overleg gevoerd. Dit staat wekelijks op de agenda, zodat beleid kan worden gestroomlijnd en de agenda van de achter hun liggende en toekomende week kan worden besproken. Dit wekelijks proces zorgt er ook voor dat er genoemde autoriteiten beter op elkaar afgestemd zijn.

De agendapunten waren onder andere het proces om te komen tot de aanstelling van districtscommissarissen en het aanstellen van raden van commissarissen en raden van bestuur of toezicht. Deze agendapunten kregen specifieke aandacht vanwege de luide roep uit de Surinaamse samenleving. Er is dan ook geluisterd naar de wensen en grieven die vanuit het volk naar voren zijn gekomen.

Met betrekking tot de raden van bestuur is besloten dat er gesproken zal worden met personen die eerder in functie waren en wederom zijn voorgedragen. Vanuit het oogpunt van de kritiek uit de samenleving worden aanstellingen besproken met betrokkenen. Het doel is om beslissingen in overeenstemming te brengen met een gewenste situatie waarbij de gevoelens van de samenleving worden meegenomen. Besluiten zullen uiteindelijk conform de statutaire bepalingen worden genomen.

De aanstelling van de districtscommissarissen is ook ter sprake gekomen. Het proces om te komen tot een districtscommissaris is als volgt. Districtscommissarissen zijn aangetrokken en benoemd in de functie van districtscommissaris voor het hele land. Districtscommissarissen in functie, moeten dan ook de bijbehorende overdracht doen. In het gevoerd gesprek is besloten dat de installatie van alle districtscommissarissen binnen een week zal plaatsvinden. Als de installatie van de districtscommissarissen een feit is, worden zij door de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport standplaatsen toegewezen. Desbetreffende minister ontlast ook de districtscommissarissen in functie.

Alle districtscommissarissen die nu in functie zijn, worden ter beschikking gesteld van deze minister. Dit geldt nu dus ook voor districtscommissaris Nerkust. Het volgende dat zal geschieden is de training van de nieuwbakken functionarissen door ervaren districtscommissarissen, zoals Landbrug en Jiawan. Deze intensieve training zal de districtscommissarissen bewapenen met de nodige inzichten om hun taken naar behoren te vervullen.

51 REACTIES

 1. Nerkust en ndp hele kliek is onbetrouwbaar, deze bloedzuiger hebben het land failliet gemaakt.
  Is Brunswijk vergeten dat Nerkust wilde sjoemelen de stembussen in Nederland sporthal.
  Brunswijk is de zwakste schakel in deze nieuwe regering, Belfort zou een betere kandidaat zijn voor deze functie.
  Geen enkele Ndp-ers moet je als district commissaris installeren.
  Het volk heeft gelijk. Brunswijk heult met de vijand.
  gemodereerd

 2. Doen de twee andere coalitie partijen ook mee met het benoemen van DC,s , RVB en RVC?
  Dit gaat weer stakingen veroorzaken.

  Meneer Chan. U doet als of u nps en pl alleen nodig had voor de verkiezingen. Ik had gelezen dat de posten worden verdeeld in 60% vhp en 40% abob.

  Dit is geen democratie.
  We gaan het zien.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 3. Dit is topoverleg zonder de kuikentjes van NPS en PL. De NPS kunnen ze eruit zetten. Deze groene partij zit via de sociale media onrust te zaaien in de samenleving! Er zit heel veel frustraties bij deze groene partij, dat zie je aan het gezicht van de leider!


  Maak melding

 4. ‘ It takes two to dance the tango ‘. Het is een kwestie van geven en nemen. Ronnie zit in de leiding van het land. Hij en zijn team partijgenoten moeten zich kunnen concentreren op de taak. De luide roep uit de samenleving is niets anders dan mega kabaal van enkelen. Het is een duidelijk geïsoleerd groepje met een paar medestanders op de sociale media. Het zijn op wraak beluste figuren die ‘bevredigd’ willen worden. Ronnie moet deze gefrustreerde mensen zo snel mogelijk neutraliseren. Hij moet alert blijven. In het bestuur van het land moet hij met een partner samenwerken die een eigen agenda zal proberen door te drukken. Deze partner kan je niet op zijn ” blauwe ogen ” vertrouwen.


  Maak melding

 5. Het is wel frustreerend om ndp figuren op RVC lijsten te zien. Ook te horen dat ndp dc zal zan blijven. Dan te horen en lezen dilip sardjoe en een andere ondernemer miljoenen aan abop vetkiezings campanje hebben gegeven. Zij willen nog miljoenrn binnen halen van ebs en daarom moet btoer rusland nog aanblijven.

  NPS en PL zitten voor spek en bonen. Geen redpekt voor hun. ndp is de toekomstige partner van ronni en wordt door hem geaccomodeerd.


  Maak melding

 6. Helaas het is jammer, maar de gemiddelde Surinamer denkt nog steeds in hokjes. Er is niet voldoende (integer) kader in het land en na 10 jaar NDPlee ook niet voldoende middelen om het land op korte termijn uit het slop te halen.
  Onze eerste “Marron” Vice President is nu al door de mand gevallen. En je ziet het, eerst hadden wij onze eerste “pikin Ingi boi” die President van het land was en 10 jaar later is het land naar de klote. Nu hebben wij onze eerste “Marron” VP en zie wat er zich binnen een maand van deze aanstelling afspeelt.
  Zelf heb ik heb nog nooit die nieuwe President zichzelf op de borst horen slaan van volk zie hier die “Hindoestaan” als jullie nieuwe President.
  Volk van Suriname, jullie houden van pijn, jullie houden van SM, jullie houden van pina.
  Dus mijn advies, de volgende keer zeker niet aan Santokhi of de VHP je stem geven.
  Stem maar voor de eerste “Marron” als President…en dan luku fa Sranankondre o K@.
  En in dat geval respecteer ik jullie keus en gun ik jullie het ekte, ekte van harte !


  Maak melding

 7. De abop mag oprotten met zijn chantagepolitiek.
  Desnoods a regering ai bos maar het land mag niet verder de verdoemenis in geholpen worden.en daarmee is deze ongeletterde analfabeet goed bezig.
  gemodereerd

 8. Chan heeft visie n is goed georiënteerd op wereldniveau.hij is welbespraakt , een vlotte babbel maar is een zachte ei wat onderhandelen betreft.

  Brunswijk heeft hem goed in zijn greep en chan laat zich chanteren maarrrrr het kan ook andersom uitpakken.
  CHAN MOET DEZE REGERING ONTBINDEN ER ZIJN NOG ANDERE OPTIES.
  gemodereerd

 9. He rob ik wil bevredigd worden, kan je goed zuigen. nu die bana van je bwana is verschrompeld heb je misschien wel weer trek in een echte. we kunnen afspreken als je wil


  Maak melding

 10. Beste Z. E. Santokhi,

  De coalitie bestaat uit VHP, ABOP, NPS en PL, beslissingen en aanstelling gaan deze gehele DreamTeam aan. Team overleg met alle 4 de leiders wordt door het volk gewenst en geeist.
  Precies hoe u de coalitie presenteerde, precies zo moet er samen opgetrokken worden.

  NPS vertegenwoordigt 8000 burgers meer dan Abop. En op basis van de stem van het volk verdient NPS meer zeggenschap en betrokkenheid.
  Alle politieke partijen kunnen een bijdrage leveren aan ministeries en bedrijven.
  Er moet op basis van kwaliteit, kennis en kunde geselecteerd en aangesteld worden en niet op basis van politieke kleur.

  De regering kan nu laten zien wat eenheid en saamhorigheid is.
  De regering kan nu laten zien wat samenwerking en vriendschap is.

  Wat is de waarheid omtrend en de relatie tussen EBS, Andy Rusland, Sibilo, Dilip Sardjoe en Brunswijk ?

  Beste Z. E. Santokhi,
  Wij hebben alle vertrouwen in u en wensen u veel succes en energie toe !

  W’o set en !

  De regering bestaat uit het volk. Krakti !


  Maak melding

 11. Beste mensen… Er is toch wel een verschil tussen de ndp vice-president en die van de Abop… Neem nouw 2019 van ashwin adhin…, het was wel het jaar van de inkeer van ashwin… Ashwin en zijn vader professor adhin gingen toen beiden op de rooftocht, richting binnenland Suriname … Ze verzamelden toen hout-concessies… Moeder adhin leerde kerk-liedjes zingen…, om de boel te faciliteren… Brunswijk denkt anders.. Hij heeft heel wat op zijn tocht voorhanden gehad.. Medewerkers op een bankfiliaal rennen weg als ze Brunswijk…binnen zien komen.. . Hij ,Brunswijk wenst in 2025 president van de republiek Suriname te worden..Hij vertelt het aan iedereen die oor naar heeft.. . Als zijn adviseurs hem adviseren om van huis tot huis te gaan stuurt, Brunswijk.., gelastigde bordo naar Nickerie…..laat bordo dan maar van huis tot huis gaan..Het is een beetje teveel gevraagd van VP-Brunswijk. De vice president roept Oost-Surinamers op de eenheid te bewaren.. Geen roofovervallen meer dus, want dat is sabotage .. . Onaangekondigd arriveert ook bordo in nickerie.. Hij loopt door de markt van nickerie en wordt niet eens herkent… Een rijke Guyanees dat is wat de nickerianen van bordo denken…. In Suriname veranderen dingen van dag tot dag… Een indiaanse kapitein is opgeofferd door jongelui die zagen dat de kapitein richtingloos met hun belangen omging.. . Er heerst door onvoorzienigheid van de kapitein .. immers hongersnood in het indianen-dorp… Ja,beste mensen bij.. diverse stammen gaan de ogen open… Ook de land-bouwers roeren zich.. Heel hardwerkend paramaribo roert zich.. . Binnenland bewoners roeren zich…, nu dus ook de indianen.. Mensen sterkte en kracht en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 12. Inderdaad zou het beter zijn om overleg te voeren met de 4 coalitie partners en niet doorgaan met het fout beleid om ” besmette ” exponenten van de paarse roversbende te accomoderen en te handhaven; om maar niet te spreken van stromannen van megaboef dilip Sardjoe te plaatsen. Er moet een groot onderzoek plaatsvinden naar de onderhandse vergunningen tijdens de paarse destructie periode aan Rudisa van bovengenoemde boef. De VP moet niet vergeten dat het verarmd Surinaams volk hem daar geplaatst heeft om HUN belangen te doen en niet van paarse boef sardjoe.


  Maak melding

 13. Pl en Nps zijn spek en bonen. Ze gaan Greg een post geven en klaar is kees.
  Somo gaat rustig zitten anders is zn kabouter zoon EX’Minister.
  Sardjoe heeft Brunsie aan de ballen.
  Daarom wilde hij $50 miljoen van Vhp.
  Dit groepje gaat niets kunnen doen.
  Vhp is in troebel water vissen.
  Nps maakte beleid.


  Maak melding

 14. Dit betreft een wekelijks (regulier) overleg tss de President en de VP. Werd voorheen nooit bekend gesteld. Nu transparant.

  Voor het benoemen vd diverse RVC’s is het aan te bevelen om de leiders vd coalitie te betrekken.
  NPS stond in de vertrekmodus. Ze gaan door omwille het volk.

  De ndp probeert verwarring te zaaien via social media, die zaten daar voor hun eigen broekzak en absoluut niet voor het volk.


  Maak melding

 15. DE WEEK DIE Suriname achter zich heeft zouden we het liefst zo snel mogelijk vergeten. Het was een week die zich vooral kenmerkte door gevallen van levensberoving, andere vormen van misdaad, en strubbelingen op het politieke vlak die niet veel goeds beloven.
  Heb van de week naar de uitzending gekeken, “De Kennis van NU” over ’t ‘Lepraonderzoek’ in ‘Suriname’, wat mij ’t meest bekoor waren de mooie beelden van ’t land, en ’t onderzoek uiteraard. Mensen zorg er voor dat “Suriname” weer veilig word, we hebben er allemaal baat bij.
  gemodereerd

 16. wendy 18 augustus 2020 At 11:59
  Pl en Nps zijn spek en bonen. Ze gaan Greg een post geven en klaar is kees.
  Somo gaat rustig zitten anders is zn kabouter zoon EX’Minister.
  Sardjoe heeft Brunsie aan de ballen.
  Daarom wilde hij $50 miljoen van Vhp.
  Dit groepje gaat niets kunnen doen.
  Vhp is in troebel water vissen.
  Nps maakte beleid.
  ============================================

  En hier ben je trots op.
  Normen en waarden kleine rioolrat, normen en waarden…


  Maak melding

 17. @Para Express,
  Jij snapt de politiek niet. De haarscheurtjes die de coalitie vertoont en mogelijk verscheurd zijn onvermijdelijk. Waar mensen en of groepen met elkaar werken ontstaat een groepsdynamisch proces. Ego’s komen bovendrijven en kunnen met elkaar gaan botsen. Er ligt een mechanisme hieraan ten grondslag. Op alle front komt dat naar boven. Makkelijk van jullie om de NDP continu de schuld van de ontstane situatie te geven.
  gemodereerd

 18. Ric 18 augustus 2020 At 09:25
  Ze moeten bravo niet boos maken anders is het einde oefening voor vhp

  Grapjas, weet jij het nog niet ? Brunswijk is verplicht zich rustig te houden zonet dan wordt hij door Amerikaanse deals direct geliquideerd.
  gemodereerd

 19. Wat een lachertje om de huidige kabinet een dreamteam te noemen! Hoe kom je erbij! Die gasten hebben nog niets behoorlijk uitgevoerd!

  De minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting – Hanief Ramsaran is niet geschikt om het zware ambt van minister te bekleden: het is een te hoge stap. Deze minister is nooit actief geweest op de beleidsgebieden van Sozavo waaronder zorg voor kwetsbare groepen, armoede, kinderbescherming en huisvesting.

  De minister van Economische Zaken – Saskia Walden is niet de sterkste in het kabinet. Ze maakt technisch een zeer zwakke indruk en lijkt het ministerschap nu een stap te groot. Deze minister had eerst een tussenstap moeten maken om technisch te rijpen. Van de minister zijn geen wapenfeiten en bemoeienissen op hoog niveau in de sector bekend.

  Iets zwakker is de minister van Transport, Communicatie en Toerisme – Albert Jubithana: deze minister heeft bewezen onderricht en competenties op geen van de 3 beleidsgebieden. Dit zware ministerie met grote problemen is weer opgezadeld met een zwakke minister waardoor de oplossingen in de sector weer voor 5 jaren zijn uitgesteld als de overheid daarvoor moet zorgen. Het sterke punt van deze minister is dat hij gezien kan worden als vertegenwoordiger van de Inheemsen.

  Deze minister van Binnenlandse Zaken – Bronto Somohardjo is technisch zeer zwak: hij is meer een politicus en geschikt voor podiumwerk tijdens verkiezingen. Deze minister heeft geen ervaring in de beleidsgebieden van Biza als overheidspersoneelsbeleid, de burgeradministratie, de overheidsadministratie en het genderbeleid.

  De minister van Grond- en Bosbeheer Diana Pokigron was eerder DNA-lid en is technisch altijd zeer zwak geweest. Zij heeft geen aantoonbare ervaring en wapenfeiten in de sectoren ‘domeinbeleid’ en ‘bosmanagement’. Deze minister zal inhoudelijk geen beleid kunnen maken en loopt de kans vooral partijpolitiek te zullen bedrijven op het ministerie.

  De mini-ster van Arbeid en Jeugd – Rishma Kuldipsingh weet zich geen raad mee en is begonnen met een schoonmaakploeg! Ze kan liever in een Bollywood serie gaan spelen en papa kan haar sponsoren! Ze heeft geen hoger bestuurlijke ervaring, maar is wel kort werkzaam geweest op het ministerie. Ze is evenmin op een hoog niveau lang actief geweest in de arbeidssector waar vakbonden en arbeidsgeschillen een rol spelen en evenmin in de jeugdsector!

  Tot een der zwaksten behoort de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport Gracia Emanuel (Ex-NDP). In geen van deze sectoren is ze actief geweest.

  Een aantal ministers heeft in het kabinet Santokhi een te grote stap gemaakt naar de hoogste ambtelijke functie zonder ooit in een tussenfase te zijn gerijpt. De kans is er daarom dat de president of de Buza-minister veel ministers zullen moeten bijstaan.

  Wordt vervolgd!!!


  Maak melding

 20. Paarse bende, die corrupt is geweest of strafbare feiten heeft gepleegd. Boete laten betalen of via een rechtszaak een paar jaren celstraf .Corrupte ministers hebben en een eed afgelegd,dus pak ze aan. Ambtenaren die thuis zitten met behoud van salaris, terwijl de mensen die recht hebben op een AOV uitkering, kinderbijslag, al een paar mnd niet zijn uit betaald .Dat kan toch niet.Bij ambtenaren die een onduidelijke functie bekleden, niks te doen hebben en toch salaris, moeten naar huis. Suriname.is failliet geen wonder.


  Maak melding

 21. Wat hadden de regeringen olv Bouterse het eeste maand bereikt na hun aantreden in 2010 en 2015 ?

  Sterker nog wat hebben de regeringen olv van Bullshit Bouta in 10 jaar bereikt ?

  Zij hebben een failliet en gestresst Suriname achter gelaten.

  In de eerste maand regering Santokhi is al behoorlijk wat werk gedaan. En de kruistocht tegen corruptie is nu eindelijk in gang gezet.

  Wat Bouta-lovers nooit zullen begrijpen is dat je eerst moet weten wat en hoe je iets gaat doen vòòrdat je iets doet.
  Bouta-lovers zijn “weer bruku pur bruku” gewend. Daarom raken zij nu de kluts kwijt.

  Deze regering zal zich niet aan dezelfde stenen stoten. Deze regering gaat eerst de stenen opruimen. Voor iedereen behalve het NDP-volk is dit logisch.

  Niet storen.
  Wij werken aan een beter Suriname.
  Krakti !


  Maak melding

 22. President Santhoki: U MOET Brunswijk duidelijk maken dat dit zijn laatste soloactie is: Als Brunswijk niet inbindt, trekt u de stekker gewoon uit dit kabinet.

  Dan maar weer naar de stembus met dien verstande dat de ABOP onder leiding van Brunswijk geen partner meer is.

  Hij gaat zijn verdiende loon wel krijgen.

  A HEBZUCHT SA A MANG DIESIE HEBZUCHT


  Maak melding

 23. Dus het feit dat de voorgaande regering onder leiding van Desiré Delano Bouterse een puinhoop heeft achtergelaten na 10 jaar regeren wordt helaas al door enkelen in de samenleving tegengesproken. Deze smeerlappen willen niet dat deze nieuwe regering de malversaties van de NDP beerput verder opentrekt, want dan komt er nog meer viezigheid bovendrijven. Dus heet het tegenwoordig dat de nieuwe regering incompetent en niet geschikt is om het “zware ambt” van minister te bekleden.
  Helaas is deze functie van “minister” alleen voorbehouden aan de zestigtal gereshuffelde NDP paarse nietsnutten met hun crimineel gedrag tijdens de NDP regeringen.
  Wel volgens mij is het 2020 en zijn dit de laatste stuiptrekkingen van deze paarse ratten, voor het voorgoed afgelopen is met ze.

  Volk van Suriname let op.
  Als je paarse rioolratten een koekje geeft, vragen ze ook nog om een glas melk. En als je ze de melk geeft, zullen ze je waarschijnlijk ook om een rietje vragen.


  Maak melding

 24. Wayambo. Wat zeg je dan van een mulo nivo sergeant.majoor, die samen met de andere ulo /mulo onderofficieren, 40 jaar geleden dacht, dat Suriname van hun was en nog steeds denken? Niet het klassiek verhaal van krantenjongen tot multi miljonair. Eerder mr reshuffle.
  gemodereerd

 25. Wy zitten in een fase waar de gehele regering onervaren is en nog moet leren ,hoe aan de knopjes te drukken. geen enkel intelegente gerenomeerde Surinamer wil hier zyn vieters aan branden ,deze regering is al op afstandt niet betrouwbaar,als het anders is zal bewezen moeten worden. maar met zo,n onervaren groep zal het een verdomd moeilyk regeer periode worden
  de Surinaamse gemeenschap is te verdeeld en dat zal ook in deze regeer periode zichbaar gaan worden, de informatie van de nederlandse geheime dienst dat uitgesproken is door de minister van buitenlandse zaken van nederland is dat Suriname voor de ontwikkelaars van onze Samenleving een mislukt project is (A Failed State) en nu komen wy er achter dat het inderdaad zo is .
  Zucht naar Geldt en materie en machtwellust heefd er toe geleidt dat wy nu geen controle over het beleid hebben . Het schande dat wy nu hulp van buiten moeten inhuren om onze grondwet en onze maatschapy te herinrichten om erger tevoorkomen
  gemodereerd

 26. met dank aan de coup pleger
  met dank aan TIEN JAAR MACHTSMISBRUIK
  met dank aan TIEN JAAR ANGST ZAAIEN
  met dank aan TIEN JAAR CORRUPTIE
  Suriname RIP
  gemodereerd

 27. Inderdaad jammer @Rbrown dat onze bromtji djari vernield is door een paarse roversbende, die de taktiek van de verschroeide aarde heeft toegepast ;zich verrijkt heeft en boobytraps heeft gelaten voor de huidige regering. Hoe kan je dan zeggen, dat deze regering nu al onbetrouwbaar is? Vind JIJ dat de geconstateerde corruptie praktijken en malversaties ongestraft moeten blijven? Graag antwoord aub.


  Maak melding

 28. 95% van Surinamers heeft meer vertrouwen in Chan en de VHP een beter keus is voor Suriname. Voor plurariteit en inclusiviteit heeft Chan Somo en Gekke Lonnie een kans gegeven om zich waar te maken. Helaas doet gekke lonnie wat hij waard is, zich door de ndp laten omkopen voor spiegels en kralen.


  Maak melding

 29. Per onmiddellijk moet ik ABOP feliciteren, ze kunnen weer een N(ationale) D(ebiele) P(ersoon) als overlopen verwelkomen. De pajong waaier RobG(oebbels). De scribent is in zijn/haar commentaar 100% ABOPer geworden. Onmiddellijk als economisch adviseur benoemen, dan weten wij zeker dat wij nog verder de punt in gaan.

  Laten wij verder hopen dat alle neuzen nu in de zelfde richting gericht zijn (maar, niet in de richting van Oom Dagobert).
  Wij, het volk dus, blijven waakzaam.


  Maak melding

 30. Brunswijk is nooit te vertrouwen.Hij heeft ook met Bouterse samengewerkt in het verleden.
  Hij heeft ook geholpen met de goedkeuring van de amnestie wet om Bouterse niet te vervolgen.Belfor vertrouwd de hele zaak van Brunswijk niet en terecht.
  gemodereerd

 31. Latour posse
  Wat zeg je dan van een mulo nivo sergeant.majoor

  Latour posse
  Zijn nivo is ulo en in Nederland de opleiding sportinstructeur stelt niet zoveel voor want je kan hiermee geen zekerheid hebben bij het vinden van een baan in de sport branche

  Was niet eens een begenadigde basketballer in de tijd dat hij speler was van Trainers de club aan de Gemenelandsweg


  Maak melding

 32. @ W. Home
  hij weet het niet meer, hij is de draad helemaal kwijt (die is gevlucht toch 😁😁😁)
  dus dan maar proberen te stoken. Ik heb best wel medelijden met hem.
  Wie gaat stoken met dit weer. Heb geen zin, te warm
  dus rob jong, doe je best, maar zin heeft het niet, vraag hulp aan mister Hide, rbro


  Maak melding

 33. Ingezonden stuk van R. Pinas :
  Laat het goed gekwalificeerd en gemotiveerd zijn van een persoon de belangrijkste criteria zijn om in dienst te komen van de Surinaamse overheid en beslist niet het van bil gaan met politieke toppers.

  Als goed gekwalificeerd en gemotiveerd zijn van een persoon toch van bil gaat met politieke topper is het meegenomen voor deze politieke topper die wel moet zorgen niet in een chantage positie te geraken.
  Het is toch niet mis om een een verhouding te hebben met iemand die je naderhand leert kennen?


  Maak melding

 34. Chan moet verdomd goed op zijn woorden letten, want blijkbaar onderhoud onze vice president nog innige banden met Bouta, en gaan ze samen proberen Chan te lozen.🙄🤔


  Maak melding

 35. @ RobG 18 augustus 2020 At 13:18

  Beste RobG,
  jij wilt het graag zien als haarscheurtjes die verder door scheuren met dus onenigheid in de coalitie als gevolg. Jij en ander Bouta-lovers hopen natuurlijk dat deze regering het liefst morgen al valt. En dat bouta weer president wordt en Dilip Sardjoe de nieuwe governor van de CBvS.

  Bouta-lovers kunnen niet tegen kritiek. In deze coalitie zie je duidelijk dat men kritiek durft te geven en kritiek durft te accepteren en wat nog mooier is van deze coalitie is dat zij iets doen met dat kritiek.
  Bouta-lovers zien kritiek als aanvallen, beledigingen en in dit geval volgens jou haarscheurtjes.

  Kritiek geven en ontvangen beste RobG hoort bij een volwassen communicatie, iets dat de NDP niet kent.
  En communicatie beste RobG is nodig om vooraf ideeen uit te wisselen om uiteindelijk op een lijn te komen.
  Deze mechanisme is voor Bouta-lovers moeilijk moeilijk.

  Beste RobG, misschien heb ik geen verstand van politiek maar ik ben blij dat Slim-Suriname een betere regering heeft gekozen.

  Ik vind het jammer dat Surinamers als jij ons land naar de afgrond hebben gestuurd alleen om verheerlijking van een crimineel genaamd Bouterse. En ondanks alle bewijzen nog steeds ervoor kiezen om het land te laten besturen door draaideurcriminelen. Als dat jouw ideale politiek is dan heb jij gelijk dat ik (jouw) politiek niet snap.

  Beste RobG, je moet toch wel blij zijn dat in ieder geval de kruistocht die Bouterse had belooft in gang is ?

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 36. Boutersche heeft meerdere malen in kleine kring gezegd dat hij Brunswijk gedoogd, maar niet vergeten is wat hij geflikt had (jungle commando) en dat hij hem zou terug pakken. Bewijs aanwezig!!
  Al die jaren durfde hij het niet. Brunswijk weet dat hij hem niet moet vertrouwen.
  NDP kan leven met VHP. Bovendien weinig keuze
  NDP haat Brunswijk zeker nu hij vp is.
  HEERLIJK


  Maak melding

 37. @Para Express, nu al is er gedonder in de tent. Dat voorspelt weinig goeds. Haarscheurtjes zijn meestal een teken van metaal moeheid. Tijdens het bewind van de vorige regering zijn jullie 10 jaar lang 24/7 continu bezig geweest om onheil te prediken over de vorige regering. Jullie deden van alles om het gezag te ondermijnen. Jullie stuurden ongevraagd brieven naar allerlei internationale organisaties om de vorige regering te dwarsbomen. Kortom jullie waren duivels bezig. Karma is een bitch is een veelgebruikte gezegde.


  Maak melding

 38. Wayambo 18 augustus 2020 At 09:36
  Dit is topoverleg zonder de kuikentjes van NPS en PL. De NPS kunnen ze eruit zetten.
  =========================================

  Maak je toch niet zo druk man. Het is gewoon een wekelijks topoverleg tussen de President en de VP., meer is het echt niet.
  Vergeet niet je pillen in te nemen.


  Maak melding

 39. “De agendapunten waren onder andere het proces om te komen tot de aanstelling van districtscommissarissen en het aanstellen van raden van commissarissen en raden van bestuur of toezicht. Deze agendapunten kregen specifieke aandacht vanwege de luide roep uit de Surinaamse samenleving. Er is dan ook geluisterd naar de wensen en grieven die vanuit het volk naar voren zijn gekomen.”

  “Het doel is om beslissingen in overeenstemming te brengen met een gewenste situatie waarbij de gevoelens van de samenleving worden meegenomen. Besluiten zullen uiteindelijk conform de statutaire bepalingen worden genomen.”

  Kortom RonnieBrunswijk is gewoon tot orde geroepen door de President Chandrikapersad Santokhi.


  Maak melding

 40. @ RobG 18 augustus 2020 At 22:53
  ” …
  Karma is een bitch is een veelgebruikte gezegde.
  … ”

  Mee eens, daarom is topcrimineel Gillmore H. alias Boefdraad ondergedoken.
  En daarom wilt het NDP-volk dat er geen onderzoeken gedaan worden.

  Karma is een bitch en pakt ook de struisvogels.

  For those who do good, karma is a blessing.

  A siri di yu sai, na a froktu dati yu sa piki. Krakti !


  Maak melding

 41. Hier komt de aap uit de mouw,
  rob wil je wraak nemen jochie. Ik vrees dat p je kop en in je kop haarscheurtjes waarneembaar zijn. Groetjes aan mister hide


  Maak melding

 42. Deze dong kaw busienengge hft geen respect vr de president. Nu al is hij bezig rond te bazuinen dat hij vr d presidentschap gaat in 2025 terwijl chan pas 5weken pres is en zij samen een coalitie vormen.
  Deze fucking busienengge is n volksverrader n een broederverrader en hij gaat nog meer verraad plegen deze onbetrouwbare crimineel.


  Maak melding

 43. Sabaku,

  Probeer je het volgende voor te stellen. We komen elkaar ergens tegen maar je herkent me niet. . . .
  Dat zeg ik om een speciale reden zo; want je kent me wel. Je weet wel wie ik ben maar op dat moment herken je me niet. Kan je de situatie voor de geest halen? Oke.
  Ik zeg dan het volgende tegen je: “Hallo fa, let op want er staat een gemiddelde Surinamer achter je”.
  Daarna babbelen we wat, je vraagt naar mijn familie of het goed met ze gaat en dat soort dingen. Daarna hebben we het ook over de politieke situatie in Suriname. Dat wordt een hele discussie want we verschillen duidelijk van mening. We raken elkaar niet aan, bedreigen elkaar niet en schelden elkaar niet uit, want we zijn volwassen, beschaafd en hebben goede scholing gehad.
  Zelf heb ik Jopie Pengel en Jagernath Lachmon samen luidkeels met elkaar horen grappen en lachen, onder genot van een drankje, terwijl hun politieke achterban mekaar regelmatig de huid vol schold en vaak zelfs handtastelijk werd naar elkaar toe. Dat doen wij dus niet.
  Jopie en Lach waren het politiek heel erg oneens met elkaar maar ze beseften wel dat ze in hetzelfde land woonden.
  Deze inleiding is bedoeld om tot de volgende vraag te komen.
  Toen je las wat ik bij onze ontmoeting tegen je zei, had je zeker al een beeld gevormd van die “gemiddelde Surinamer”.
  Of het een man of een vrouw was, hoe die gekleed was, slippers of schoenen aan had, lang of kort was, dik of mager en ja, je had ook een idee tot wel ras die behoorde.
  Kortom, je had die “gemiddelde Surinamer” in een hokje gestopt, zonder hem/haar gezien te hebben.
  “Helaas het is jammer, maar de gemiddelde Surinamer denkt nog steeds in hokjes.”
  Deze, jouw statement, slaat dus ook op jezelf.
  Je stelt verder: “Er is niet voldoende (integer) kader in het land en na 10 jaar NDPlee ook niet voldoende middelen om het land op korte termijn uit het slop te halen”.
  Bedoel je daarmee dat Surinamers van een bepaalde bevolkingsgroep niet tot “kader” kunnen behoren?
  Het volgende komt ook uit jou pen: “Stem maar voor de eerste “Marron” als President…en dan luku fa Sranankondre o K@.”
  Duidelijker kan je je waardering van de Creool niet uitdrukken.
  Daarom probeer ik hen te waarschuwen voor lieden die denken zoals jij. Wolf in schaapskleren. Tegen jou en jouw soort moeten ze zich met hand en tand verzetten. Niet goedschiks dan met geweld ja.


  Maak melding

 44. @@@Blackpower
  Wie bedoel je ,,kijk hem nauw zitten,,.

  De Su blackpower heeft totaal gefaald. Het is één boevenbende.
  gemodereerd

 45. Ronny Brunswijk heeft zijn mobil en zonnebril op de stukken liggen van zijn bureautafel.
  Snapt hij nog wat inhoudelijk op grond van parlementaire taal in de stukken staat geschreven. Voor Santokhi is het een zwaar dilemma.
  gemodereerd

 46. Linco 19 augustus 2020 At 02:42
  Sabaku,
  Linco,

  Het is jammer dat je mijn posting met een bepaalde bril op probeert te analyseren. Je slaat hiermee de plank volledig mis. Als je echt mijn betoog wilt begrijpen zal je toch van betere huize moeten komen. Het enige wat je met je reactie op mij weer aangeeft is dat jouw soort met jullie simplistische denken gewoon niet uitgerust zijn om met democratische middelen sturing te geven aan het land Suriname. Jij en je soort hebben een psychisch gebrek aan aanpassing en een onderontwikkeld normbesef en willen helaas nog steeds niet begrijpen dat jullie zijn uitgekotst door het volk van Suriname. Zoek hulp bij een erkende instantie en laat je helpen met het verwerken van je trauma’s. Het is beter voor jou en het komt de Surinaamse samenleving op den duur ook ten goede.

  Om het nog maar even voor je te benadrukken, mijn soort gaat voor een brede maatschappelijke ontwikkeling voor land en volk met de daartoe behorende democratische middelen. Dat ik het gedrag van “deze Marron” VP ter discussie stel, is mijn goedrecht. Als jij dat allemaal wilt bagatelliseren door het te generaliseren is jou goedrecht, maar zegt helaas meer over jou dan over mij.
  De rest in je elle lang inhoudsloos betoog, die je blijkbaar nodig hebt om je uit te drukken, is verder jammer genoeg alleen maar BS. Ik hoop alleen niet voor je dat je ergens in de toekomst per ongeluk achter mij staat als gemiddelde Surinamer. Je weet toch, ook ik ben wel eens een getriggerd mens.

  Verder hoop ik wel dat je, bij het met geweld overnemen van het land Suriname, wel de ballen hebt om voor de troepen uit te lopen. Succes daarmee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.