Bestuurder die winkel binnenvloog met autobus heeft geen rijbewijs

8
VIDEO: Beveiligingscamera legt vast hoe busje winkel binnen rijdt

De 29-jarige Xavier T. die op dinsdag 11 augustus met een autobus een winkel op de hoek van de Bergenshoopweg en de Sumatraweg binnenvloog na een achtervolging is niet in het bezit van een rijbewijs. Dit meldt het Korps Politie Suriname zojuist op haar website.

Xavier T. is dezelfde dag door de politie van het bureau Lelydorp in verzekering gesteld na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie. Hij is in verzekering gesteld omdat hij als bestuurder van een autobus betrokken is geweest bij een aanrijding waarbij anderen zwaar lichamelijk letsels hebben opgelopen en ook behoorlijke materiële schade is toegebracht aan andermans goed. Dit terwijl hij niet in het bezit is van een rijbewijs.

Xavier is een met zijn autobus de winkelzaak binnengereden. Daarbij is de winkelierster en haar dochter gewond geraakt. De slachtoffers en klanten stonden bij de kassa toen de autobus met hoge snelheid dwars door de voorgevel de winkel in reed. Xavier stapte uit het voertuig en vluchtte weg. Binnen vier uren na het incident meldde hij zich aan bij de politie.

Kort voordat Xavier zich met zijn autobus in de winkelzaak boorde had hij een aanrijding gemaakt met een andere automobilist. Xavier reed door waarna die automobilist hem achterna ging. Op de kruising van de boven genoemde wegen verloor Xavier de controle over de besturing van zijn autobus en reed de winkelzaak binnen.

Het incident is vastgelegd door een beveiligingscamera.

8 REACTIES

 1. Rijden zonder rijbewijs moet gezien worden als misdaad,straffen als poging tot doodslag. Alle schade laten betalen door veroorzaker Gaat zeker beter worden betreft verkeersveiligheid.


  Maak melding

 2. En nu de gedachte “uitkleden die vent”.
  Maar van een kale kikker kan je geen veren plukken toch.
  Wat dan nog rest is een behoorlijke straf opleggen. 10 jaar rijbevoegdheid verbieden.
  Alle schade betalen alsook de immateriële schade al moet dat maandelijks SRD 200 minimaal dan zij het zo en wel gedurende 50 kaar inclusief de rente en de inflatie correctie.
  Hopelijk lukt het dan om anderen zonder rijbewijs te ontmoedigen om achter het stuur plaats te nemen.


  Maak melding

 3. Deze klojo is echt een domme eikel, want voor een paar Srd kon hij een rijbewijs kopen in Su.
  Maar daarvoor was hij te gierig voor, en nu zit hij met gebakken peren !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. Koos
  Kunnen Nederlanders dan ook niet rijden? Want de ongelukken en de doden zijn niet op 1 hand te tellen.
  De dagelijkse aanrijdingen zowel op de snelweg als locale en provinciale wegen liegen er niet om.
  Één richting opsturen dus alleen voor je kijken en opzij en toch nog aanrijdingen en ongelukken veroorzaken dat is ook een kunst hoor.


  Maak melding

 5. @Koos: dat is nou wat ik noem generaliseren. In het bericht staat duidelijk dat deze klojo op de vlucht was geslagen en geen rijbewijs had.
  Hier in Nederland rijden blanke jongeren met rijbewijs gewoon je huis binnen als ze een beetje lachgas ophebben, dus waar heb het over?
  gemodereerd

 6. Kan mij zo eraan ergeren lijkt alsof alleen in Su aanrijdingen voorkomen Kijk eens naar de programma’s van Idioten op de weg en naar Wegmisbruikers weet je niet wat je ziet
  gemodereerd

 7. 🙄alle schade op hem verhalen, helaas zal het wel de gebruikelijk kale kip verhaal wel zijn. Wel met een zweep ernaast hem sommeren alles weer op te bouwen, terug naar de slavernij, gewoon de zweep erover, sommige mensen hebben het vandaag de dag blijkbaar toch nog nodig.😒


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.