Zes tieners aangehouden voor moord op kapitein Matta

20

Dorpsbewoners van het Inheemsdorp Matta in Suriname hebben zes jongens in de leeftijd variërend tussen 13 en 18 jaar aangehouden voor de moord op de 67-jarige kapitein Michel Karwofodi. De tieners zijn vervolgens gebracht naar de politie van Zanderij.

Het gaat om één van 18 jaar, twee van 17 jaar, twee van 15 jaar en één van 13 jaar. Zij hebben het feit bekend. Uit de verklaringen van het zestal bij de politie blijkt dat twee van ze feitelijk de handelingen gepleegd hebben. De verdachten zijn van het dorp zelf.

Het ontzielde lichaam van Karwofodi werd op donderdag 13 augustus op zijn bed in zijn woning ontdekt. Daarbij waren zijn benen vastgebonden en zat het hele lichaam van de kapitein onder het bloed.

De achterdeur van de woning was geforceerd en er waren shutters kapotgeslagen. Kapitale Delicten heeft de zaak in onderzoek.

20 REACTIES

 1. Hebi kunu drape wwer een dorpsgemeenschap ontwricht ben bang dat met de uitlevering de boel niet rustig wordt in Matta. Michel was niet een zoomaar Ingi.
  gemodereerd

 2. Sterkte aan de nabestaanden.

  == // ==

  Dit is zeer triest.
  De toestand en de puinhoop waar Suriname nu in verkeert zorgt voor veel maatschappelijke problemen.

  Criminaliteit moet harder worden aangepakt. Maar tegelijkertijd moet er ook gewerkt worden aan perspectief en mentaliteitsverandering.

  Het gaat helaas nog wel een tijd duren eer de balans herstelt is en er minder stress is.

  Het was Chan toen gelukt om Suriname veiliger te maken, het zal hem nu ook lukken.

  Een veilig Suriname is ook jouw verantwoording. Help mee ! Krakti !
  gemodereerd

 3. Wat moet je met zulke jonge moordenaars? Het acteren, opgroeien in een omgeving die gecorrumpeerd is, waarbij er sprake is een verval van waarden en normen, en het sacrale/heiligheid van het menselijke bestaan helemaal in het bewustzijn is ontvallen, leidt tot deze extremen excessen in de samenleving. Ze hebben teveel afgekeken en zich laten leiden door het milieu die paars/de NDP de afgelopen 10 jaren heeft gecreëerd. Dat misdaad loont en dat misdaad en moord hoort in the way of life die paars heeft doen creëren. , imatatio, het imiteren van paars leiderschap, denk aan Bouterse (meervoudige moordenaar), denk aan Dino (ook een moordenaar) en denk aan de andere crimineel Meriba (die gelinkt wordt aan drugmoorden)heeft geleid tot deze extreme excessen. Deze jongens wisten misschien niet beter, denkend dat het normaal is om iemand van zijn leven te beroven.
  gemodereerd

 4. Wat zal geleid hebben tot deze daad.?
  Zulke jongemannen en nu al een moord op je geweten. Ik zou ze nu na deze daad willen vragen wat er in ze omgaat.
  Spijt,angst . Ik weet het niet.
  Het is wel diep triest.
  Aan de nabestaanden heel veel sterkte met dit smartelijk verlies.
  gemodereerd

 5. Armoede is de oorzaak.
  Deze armoede is gecreëerd door de vorige.regering van Bouta en NDP.
  MPP BOUTA.
  MOORDENAAR BOUTA LOOPT VRIJ ROND.
  gemodereerd

 6. Wat een gelul hier. Zijn jullie blind, doof enz. Zien jullie wat er in wereld gebeurd? De jeugd van tegenwoordig zijn in de vernieling door het internet gedoe. Overal vermoorden deze gasten mensen. De meeste die mensen doodschieten voor geld in Nederland zijn jonge mensen, dan heb Ik het niet over de jeugdbendes in Amerika,Engeland, Midden en Zuid-Amerika. Opvoeding is het probleem en internet. Veel mensen zijn de controle over hun kinderen kwijt.


  Maak melding

 7. Glenn@@ goed zo heel goed dat jij onderzoek hebt gedaan om de oorzaak van de jeugd te achterhalen waarom ze zo tekeer gaan ga zo door 👍👍👍
  gemodereerd

 8. Wow, voor het eerst blijft men bij de feiten en gaat men over tot beschuldiging van de paarse ratten.

  Mijn complimenten
  gemodereerd

 9. Niet vergeten dat Bouterse dit dorp had verdeeld door invoering van de Tucajanas Amazonias. Een soort naijleffect dus. Bouta : je hebt meer kapot gemaakt dan je zelf kan vermoeden. Daarom lusten we jou niet meer.


  Maak melding

 10. @Glenn:Ik ken genoeg jongeren die internet op een positieve wijze gebruiken. Ook in Su.
  En by the way…. op Matta hebben ze geen internet, dus het heeft een andere oorzaak.
  Ik licht een stukje van de sluier op: 10 jaar paarse ratten….heeft het moraal, normen en waarden ook onder jongeren, naar een diepte punt geleid.
  Hopelijk lezen we het in je onderzoek.


  Maak melding

 11. het is zinloos beschuldigingen te uiten, we zitten als gemeenschap in diepe shit en daar wil ik wil niemandt de schuldt geven, wel is het zo dat door de politieke situatie van de laatste tydt met de cofid 19 er bovenop er geen aandacht is geweest voor de stille armoede die mensen ondervinden ,het valt op aan de aantal misdadige berovingen van de laatste tydt
  maar om dit aan een politiek party toe te schryven is te makelyk van je afschuiven
  we zyn allemaal schuldig aan wat er in Suriname gebeurd
  men kykt algauw weg als het om een ander gaat ,en als er onrecht wordt aangedaan aan een ander en dan doet men het af als of een of ander politiek party zo niet een bepaald persoon daar de schuld van is ,dit is te goedkoop van je afschuiven


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.