13-jarige jongen door politiekogel geraakt

11
Archieffoto: manschappen van het Regio Bijstandsteam (RBT)

In Suriname is een 13-jarige jongen vrijdagavond 14 augustus geraakt door een politiekogel. Dit gebeurde toen het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) probeerde een vluchtende verdachte aan te houden. De jongen werd door de kogel in zijn onderbeen geraakt, meldt de Surinaamse politie.

De verdachte in kwestie Harold C.(41), werd opgespoord en aangehouden voor onder andere diefstal door middel van geweldpleging en overtreding van de Vuurwapen Wet. Het RBTP deed het woonadres van de verdachte aan, maar die vluchtte toen hij de politie zag.

Toen Harold het bevel negeerde om niet verder te vluchten schoot de politie gericht op hem. Hij werd daarbij in zijn heup geraakt en kon daardoor niet verder vluchtten. Ongelukkigerwijs werd de 13-jarige jongen daarbij ook geraakt.

11 REACTIES

 1. Ok bedrijfsongeval in the heat of the fight kan gebeuren. In ieder geval rent Abani Harold hopelijk nooit meer en blijft hij in het vervolg met zijn fieters van andermans eigendommen af.
  De 13jarige zal hopelijk zonder veel problemen opgroeien tot een waardige gezonde burger.
  Bigup voor RBTP zie dit als een training om grotere en meer Abanies uit te schakelen en Suriname welvarend en veilig te helpen maken.
  Oen set a kondre!


  Maak melding

 2. Ik had liever gelezen dat deze zaagsel in zijn kop was geraakt, of de politie kan niet goed schieten !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. Kindermishandeling dus! Afpakken het wapen van de schutter. Indien het een “bedrijfsongeval” is, waarom gaat hij dan niet lekker op zijn eigen kinderen schieten?! Lekker makkelijk!


  Maak melding

 4. Een schadevergoeding van SRD 15.000.000 lijkt mij meer op z’n plaats. De voortvluchtige was duidelijk NIET vuurwapengevaarlijk. Anders had hij wel geschoten.


  Maak melding

 5. Als je niets hebt gedaan, waarom ren je weg.
  Niet zo lang terug tijdens de lockdown half 2 in de nacht had ik ook dieven op bezoek. Een was op mijn erf en de ander zat op wacht voor de deur. Dankzij oplettende buren die de politie hebben ingeschakeld konden ze gearresteerd worden. De wachter is ook weggerend. Maar door een waarschuwingsschot van de beambte kon hij tot staan gebracht worden.Aan al deze zaken zijn er gevaren verbonden. Triest voor de 13 jarige maar het is niet de schuld van de agent maar van de vluchtende crimineel . Dit kan gebeuren. Gelukkig is het niet erger geweest.
  gemodereerd

 6. Sranangmang lobi a sani disi tu nieuwsgierigheid o kiri unu je ziet een action ju e go fugu ju srefi als je in je huis was gebleven tijdens deze actie ie no bo kisi schot….ghuuuuuu
  gemodereerd

 7. @ W Whome

  Als je beter lees maak je geen domme opmerkingen, dus ik raad je aan om een onderwerp 3 of meerdere keren te lezen !!!Dus jij denkt ook dat geld alles goed maakt, met je schade vergoeding van een extreme hoog bedrag.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 8. Hij schiet een kogel in zijn been, en hoezo stond die jongen in zijn schietveld, dan heb je echt stront in je hoofd om te schieten als dat kind daar staat. Hij heeft gericht geschoten, maar per ongeluk zijn er twee kogels uitgekomen, en ze gingen allebei een ander richting op…leg uit🙄


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.