COVID-19: 123 nieuwe gevallen; aantal besmettingen sinds uitbraak nadert 3.000

10
Vrouw van 97 genezen van besmetting met coronavirus in Suriname
Archieffoto - COVID-19 afdeling in ziekenhuis Suriname.

Binnen 24 uur zijn er maar liefst 123 personen positief getest op het coronavirus in Suriname en daartegenover zijn 102 genezen verklaard. Ook heeft weer een coronapatiënt het leven gelaten. Het aantal mensen dat tot nu toe in Suriname aan het coronavirus is overleden bedraagt daarmee 42.

Het aantal besmettingen sinds de uitbraak begin maart is met de nieuwe gevallen gesprongen naar 2.961. 123 is het hoogste aantal besmettingen dat binnen 24 uur genoteerd is in Suriname.

Er zijn momenteel 929 actieve cases en in totaal zijn 1.990 personen genezen verklaard. In de ziekenhuizen worden nu 132 personen verpleegd. 15 patiënten worden verpleegd in de intensive care units. Nu zijn 551 personen in quarantaine en 820 patiënten zijn in isolatie.

10 REACTIES

 1. Paarse Pino 13 augustus 2020 At 19:35
  Door zeer snel en accuraat handelen! Sneltrein zonder remmen deze regering. Ze zijn niet te stoppen. Klasse apart dit. Ongekend!!


  Maak melding

 2. Geen enkele regering in de wereld heeft een toverformule tegen de corona virus of moet de regering corona verbieden het zijn de burgers hard horend zijn en de covid19 regels overtreden het enigste wat de regering kan doen boete,s uitdelen en oppakken
  gemodereerd

 3. @Robles
  Los van domme pech het kan altijd iedereen over komen, maar kansvergroting ligt ook het aan het gedrag en serieus nemen van deze virus door bepaalde mensen goedschiks of kwaadschiks… o.a. door opleidingniveau( betreft serieus nemen en het juiste gebruik van middelen), falen onder groepsdruk, volgen van officiele internationale/onafhankelijk nieuws ipv je facebook omgeving ” hete nieuws” etc… en dat er blijkbaar in maart/april al niet genoeg maatregelen zijn genomen of onjuiste cijfers zijn geweest…. een ongeluk kan domme pech zijn , maar kunnen ook een samenloop van factoren zijn…. wees eerlijk en realistisch… op een beter su!


  Maak melding

 4. vraag je je niet af waarom Wanica grote groep heeft??
  Par’bo komt iedereen. Is de hoofdstad.
  Gaan jullie maar door feesten. En vreemd dat niet de mensen die met 8 of meer mensen in een huis wonen die ziek worden. Het zijn de gasten die op terrassen gaan zitten want het mag.
  Laten Chan en brunsie het oplossen. Een griepje. Ze kreperen ervan. Waardeloze aanpak. Zal je het tijdstipt naar 5 u in de middag zetten??
  Jij weet geen moer je enge minister nog minder. Laat die gaan zingen.


  Maak melding

 5. Mondkapjes, 150 cm afstand, ze helpen allemaal geen ene moer.
  Geef de mensen vitamines, geen medicijnen, die er trouwens niet zijn.
  President Santokhi is in nauw contact geweest met de positief geteste Brunswijk, Somohardjo, Guyanese minister. Waarom is hij dan niet besmet terwijl hij geen mondkapje aan had en op een half meter afstand zat en ze ook nog de hand schudde?

  Ik zal je vertellen waarom: omdat hij haren in zijn neus heeft. Als je door je neus ademt, dan filteren de fijne neusharen alle zaken, ook bacteriën en virussen. Daarom is het verstandig snor, baard, neusharen, schaamharen, kontharen, wenkbrauwen en oorharen en alle andere haren (hoofdharen) nooit af te scheren. Ze zijn de beste bescherming.


  Maak melding

 6. realitymaster 16 augustus 2020 At 09:30
  @Robles
  Los van domme pech het kan altijd iedereen over komen
  =====================

  Nee dit overkomt een president die Covid afdoet als een griepje en een bepaalt dodental accepteert zolang de economie maar gaat draaien. Heeft hij zelf in een vergadering gezegd. Soort Bolsonaro attitude dus. Terwijl wat er nu nodig is is een lockdown. Hoe pijnlijk ook. En ook ik heb het liever niet. Maar als je op straat ziet hoe het eraan toegaat is dat werkelijk de enige oplossing.


  Maak melding

 7. @ Robles
  Enerzijds ia het vanuit regeringen een keuze tussen 2 kwade, want lange termijn complete lockdown is theoretisch beste optie, in praktijk zullen er meer mensen sterven aan honger, chaos stress economisch ziekte verwaarlozing etc. Maar mijn punt is dat je niet alles kan ontwijken ( je moet naar supermarkt, arts, openbaar vervoer, evt werk). Hier hadden regeringen al sinds maart mee bezig moeten zijn!!! Maar het grootste probleem is eigen gedrag in privesfeer wat nu 1 vd grootste bronnen zijn. Want een bepaalde gedeelte hou je niet tegen om niet naar een NIET 1e graads-relatie verjaardag, huwelijken, begrafenissen, schijt aan corana feestjes te gaan… Ja die verdienen een totale lockdown, want zij zijn bewust schuldig en spelen met levens van hun eigen omgeving en van onschuldige anderen en ze overbelasten de zorg… super egoistisch!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.