Commissie Viering 45 jaar Srefidensi geïnstalleerd

8
srefidensi-onafhankelijkheid-suriname

President Chandrikapersad Santokhi heeft een commissie in het kader van de viering van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid van Suriname geïnstalleerd. De installatie heeft plaatsgevonden op 12 augustus op het kabinet van de president. De commissie Viering 45 jaar Srefidensi wordt bemenst door personen vanuit verschillende disciplines waaronder veiligheidsdeskundigen, een historicus, vertegenwoordigers van ministeries en werkarmen van de overheid.

In gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) zegt commissievoorzitter Pertab Goerdayal dat 45 jaar Srefidensi een markant moment is voor Suriname. Het is een grote uitdaging om met de huidige COVID-19 crisis dit heugelijk feit te vieren. “We hebben de opdracht gehad om verschillende mogelijkheden te bekijken.” Volgens hem zijn er opties besproken om de viering in Paramaribo te doen geschieden of op districtsniveau. In de komende dagen zal de werkgroep zich verder daarover buigen en verslag doen aan het staatshoofd.

De voorzitter zegt dat 45 jaar Srefidensi onder normale omstandigheden groots gevierd zou worden. Echter er zal bij de activiteiten voldoende rekening gehouden moeten worden met COVID-19 protocollen. Belangrijk bij de activiteiten zal zijn het belang van het nationalistisch gevoel. “Laten wij een nationaal karakter geven aan de viering en daarbij het bedrijfsleven en overheidsorganisaties.”

Voorzitter Goerdayal zegt dat Suriname rond de onafhankelijkheidsviering bezoek van buitenlandse regeringsvertegenwoordigers mag verwachten. “Dat is ons al doorgegeven door de president.” Tot slot roept hij de Surinaamse samenleving op om gezamenlijk een bijdrage te leveren aan de instandhouding van de gezondheid van de totale bevolking.

8 REACTIES

 1. 45 jaar onafhankelijkheid mooi en waar.maar met al deze crisis en covid gedoe was het niet nodig om dit te vieren.er komen nog meer onafhankelijkheids dagen om te vieren.moni no de na kondre feest no de fa nowdoe.dat geld wat gespend zal worden in dit feest konden ze liever daarmee een deel van het volk voedselpakket geven die het heel hard nodig hebben in deze tyd.feest vieren kan altyd maar ik vind dat dit niet een jaar is waar je aan feesten moet denken.vooral niet met dit covid ertussen.


  Maak melding

 2. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Commissie Viering 45 jaar Srefidensi geïnstalleerd.

  Ik zou deze commissieleden en de totale regering adviseren, om het dit jaar 2020 toch sober te houden.
  Want de afgelopen 40 jaren is het alleen maar ellende geweest in Suriname met alle gevolgen van dien.
  Er is geen GELD om deze 45 jaar (Srefidensi) te gaan vieren.

  De voorzitter zegt dat 45 jaar Srefidensi onder normale omstandigheden groots gevierd zou worden.
  Wel nu. De omstandigheden van nu laten het helemaal niet toe.
  Belangrijk bij de activiteiten zal zijn het belang van het nationalistisch gevoel.
  Laat het dan ook SOBER geschieden.

  De commissieleden die reeds in overheidsdienst zijn, mogen hiervoor niet EXTRA betaald te worden.
  Want voor het nationalistisch gevoel worden ze nu elke maand betaald als ambtenaar.


  Maak melding

 3. De bevolking is aangewezen op voedselpakketten na 45 jaar onafhankelijk
  Wat een schande voor Suriname zelf.
  Gaan we feestvieren?????
  Grootste fout uit de geschiedenis van Suriname is de onafhankelijkheid.
  MPP HENCK ARON
  Blijf maar in de HEL branden.
  gemodereerd

 4. De onafhankelijkheid heeft alleen maar bewezen fataal te zijn geweest voor Suriname.
  Voor 1975
  Geen coup,geen Dec.moorden 1982,geen Moiwana burgeroorlog,geen bouta en bouta amnestie.
  Na de onafhankelijkheid alleen maar rampen.


  Maak melding

 5. Er is geen tijd voor feestvieren .Tijd on Suriname te reparen want bouta heeft het totaal kapot gemaakt.
  Het is echt een dag van bezinning.Geen dansie, please!


  Maak melding

 6. Suriname 45 jaar onafhankelijk.

  Na 44,5 jaar is Suriname nog steeds afhankelijk van kennis en kunde van de rijke ontwikkelde landen. Suriname is zelf een rijk land maar laat alle rijkdommen beheren door andere landen. In de afgelopen 44,5 jaar is er niet geinvesteerd in het volk.
  Stel je voor hoe welvarend Suriname zou zijn wanneer Surinamers zelf zouden delven.

  Na 44,5 jaar importeert Suriname meer dan dat zij zelf produceert en exporteert. Ten tijde van de bakra basi kon het wel maar eenmaal onafhankelijk kan Suriname het niet meer. Nederland is 5 maal kleiner dan Suriname maar exporteert veel meer gewassen.
  Stel je voor wanneer Suriname werkelijk de voorraadkast en de bevoorrader zou zijn van het Caribisch gebied, Canada en Europa.

  In de afgelopen 44,5 jaren hebben de regeringen van Suriname zelf de motoren van Suriname verwaarloosd ! Er is niet geinvesteerd in het eigen volk.

  Na 44,5 jaren onafhankelijkheid is Suriname nog steeds niet zelfstandig en ook niet volwassen.

  Na 44,5 jaren is er nu weer een nieuwe regering.
  Het is te hopen dat deze nieuwe regering olv Z. E. Santokhi het wel lukt om eisen en voorwaarden wettelijk vast te stellen aan functies binnen alle takken van de overheid om zodoende integriteit binnen de overheid in de toekomst te waarborgen.
  Het is te hopen dat deze nieuwe regering wel investeert in het eigen volk om zo spoedig mogelijk zelfstandig te produceren en zelfstandig te delven en meer te exporteren. Export hoeft niet alleen producten te zijn, Cuba exporteert bijv medici en Nederland exporteert ook kennis.

  Suriname heeft alles voor welvaart en welzijn. Nu alleen nog de leiders die dat kunnen realiseren en kunnen waarborgen. En vooral ook het besef bij het volk zelf want wij moeten dat afdwingen van de leiders die wij kiezen.
  Ik heb al vaker gezegd dat het gras in ons eigen Suriname groener is dan waar dan ook. Surinamers moeten beseffen wat zij in handen hebben en mogen best trotser zijn en meer patriotisch.
  En natuurlijk ook heel belangrijk Surinamers moeten meer initiatief en inzet tonen. Werk niet alleen voor vandaag maar kijk verder. Werk harder !

  45 jaar onafhankelijkheid zou daarom in het teken moeten zijn van het ommekeer. Want het kan anders en het moet anders.

  De viering kan op een andere manier. De viering kan gespreid over de diverse districten in kleinere bijeenkomsten. De viering kan mbv burger initiatieven. De viering hoeft dan niet veel te kosten en bevordert de saamhorigheid en eensgezindheid en het kan op een Covid veilige en verantwoorde manier.

  Wij willen na 45 jaar nu eindelijk uit deze vicieuze cirkel. Krakti !


  Maak melding

 7. Er worden commissie op commissie geïnstalleerd voor allerlei soorten vieringen. Wanneer gaat er eigenlijk in het land worden geregeerd om Su vooruit te helpen.
  Zo lijkt het alleen maar op een roversnest!!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.