Opsporingsbericht Hoefdraad nu ook op KPS website; ex-minister start kort geding

63
Hoefdraad wil wet aanpassen zodat hij niet meer aangeklaagd kan worden
Gillmore Hoefdraad, ex-minister van financiën in Suriname.

Het Korps Politie Suriname heeft zojuist het opsporingsbericht van de Surinaamse ex-minister van financiën, Gillmore Hoefdraad publiekelijk naar buiten gebracht. Gisteren was er al een intern opsporingsbericht, maar nu is er dan ook een opsporingsbericht hier op de website van de Surinaamse politie.

Volgen het bericht wordt Hoefdraad ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan Overtreding Anti Corruptiewet; Overtreding van de Bankwet; Overtreding wet Moneylaundring; Ambtsverduistering en Oplichting zoals omschreven in het Surinaams Wetboek van strafrecht.

De ex-minister heeft inmiddels een kort geding aangespannen tegen de Staat, De Nationale Assemblée (DNA) en het Openbaar Ministerie (OM) in Suriname. Zijn juristen stellen dat het besluit van DNA om hem in staat van beschuldiging te stellen onwettig is.

63 REACTIES

 1. Wat de huidige president tot nu toe presteert is echt boven verwachting en ongekend! Het getuigt van bijzondere klasse zonder dat ik daarbij overdrijf. Deze regering is doortastend en daadkrachtig. Sinds de aanstelling van excellentie Santhoki gaan alle remmen los. Ze doen alles voor het volk. Het volk houdt van Santhoki!


  Maak melding

 2. Hij was toch mondig genoeg om 10 jaar lang de wereld af te reizen als governor van de centrale bank en later als minister van financiën. Waarom is hij nu zooo bang dat hij is gaan schuilen? Je zegt toch dat je onschuldig bent??? Wel kom dan fluiten als een twatwa .


  Maak melding

 3. Waarom dokt deze verdachte? Kom je onschuld bewijzen toch. Je hebt 3 advocaten, dat gaat je wat kosten maar je zal een fair trail krijgen. Indien schuldig joh anga, if ju onschuldig joh lusu. Grote mond had je en lachend ju leg uit dat je goed bezig was, mah ala sma vluchten gwe. Secre, Adviseurs, consultants, lijfwachten fa dang.


  Maak melding

 4. het lachen zal hem binnen kort vergaan..

  als Tromp hem in de gaten heeft, dan is het wel gebeurt, want hij moet ook gehoord worden over de bank zaken Oppenheimer in Amerika en nog andere bedrijven,, de rij leningen zijn lang..
  dus maak je broek maar nat… één maal bij de Amerikaan, kom je niet gemakkelijk thuis terug dat weten de de kinderen van de hoofd verdachte moordenaar nu veroordeelde 20 jaar… en nog een aantal n s p ers die al daar vele jaren vakantie hebben gehouden en nu als directie bij de staats olie de schepter zwaaien.., wat binnen kort ook bekeken zal worden..

  dus er zal veel meer volgen, bereidt je voor..
  gemodereerd

 5. Het gaat toch niet helpen boefdraad.

  Je moet voor de rechter verschijnen.
  Vertel waar al de miljoenen zijn.
  Vertel wie nog meer hebben gegeten uit die njang patoe.
  Ik hoop dat hij alles gaat vertellen voor dat hij zich ophangt aan een bami string in de gevangenis.

  De grote jongens die hebben mee gegeten gaan bibberen wanneer hij zijn mond open gaat doen.
  Ik heb het vermoeden dat daarom een paar ook meebetalen aan zijn advocaten kosten.
  De arme Surinaamse bevolking wil hun pensioen geld terug met rente.

  In santo boma gaat hij snel praten. Geloof mij.
  Want dan is de vaseline niet aan te slepen.

  Ik zou van hem ook graag willen weten waar al die carifiesta miljoenen dollars zijn gebleven.
  Grote njang patoe daar.
  Begroting 20 miljoen Amerikaanse dollar.
  Daar komt een meneer zijn naam naar boven.
  Zijn achternaam begint met een G.

  Het recht zal zegevoeren.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 6. Boefdraad deed vaak de uitspraak dat, al zou hij zijn economisch beleid uitleggen, men het toch niet zou begrijpen.

  Welnu de tijd is aangebroken dat hij dat aan de instanties zal MOETEN uitleggen en verantwoorden.


  Maak melding

 7. Zoals ik al eerder in het verleden heb aangegeven … Hoefdraad zal als eerste vluchten uit Suriname, het land welke hij samen met die andere Landverrader(s) heeft willen vernietigen.

  Door te schuilen maakt hij alles nog veel erger voor zichzelf, zijn adres en personalia worden nu in de openbaarheid gebracht, kennelijk vind hij dit alles de moeite waard en dient hij daarmee zijn Heer.

  Een schande voor dit land maar getuigt wel van moed en doortastend optreden van de nieuwe regeerders.

  Bij Iedereen moeten nu toch wel de ogen opengaan en zien welk vernietigend beleid er door de NDP gevoerd is, nog meer vernietigend dan de jaren daarvoor. En als je nu de NDP hoort via hun Online massameeting doen ze net alsof ze het beter weten … en de huidige Regering een stelletje stommerikken zijn.
  gemodereerd

 8. Wij weldenkende democraten ,surinamers goed denkend ,nationaal en i internationaal, diaspora gaan deze hoefdraad opsluiten, en laat het een les zijn voor toekomstige bestuurders 🇸🇷🕴


  Maak melding

 9. Zijn juristen: RobG en Wayambo!
  Twee met het predikaat: remspoor en pisvlek.
  Beide uit de volgescheten onderbroek van DDB.
  Laat de show beginnen, leve het circus, morituri te salutant!


  Maak melding

 10. Deze man weet te veel. Er zijn anderen bij die er zorg voor zullen dragen dat deze man nooit meer gevonden wordt.

  Zie oa:
  – aan het koortje van zijn zwembroek opgehangen
  – wie eerst schiet.
  – zij of wij,
  – neks no fout,
  – laat ze gaan zoeken, me wakti din,

  Het heeft er veel van dat de oproep niets zal opleveren, omdat boefie al dagen ijskoud is.

  Deze man is een zeer zware crimineel, hij weet dat hij in het nauw gedreven is en zal zijn huid heel duur verkopen.

  Zie ook zijn leger uniform toen hij bij CS was in het presidentieel paleis.

  Het is niet voor niets dat mensen in de ndp aan de top met elkaar overhoop liggen, de partij verlaten of vindt dat hij de nieuwe leider is.

  Zie:
  – doeki,
  – misikaba.
  – abraham

  Zij weten dat wanted gelet op zijn zeer hoge leeftijd en alles wat hij op zijn kerfstok heeft gezien is.

  Met de ndp is het gedaan en wat nu geldt, is neks no fout, if a moes bos, mik a bos, mik din kon me wakti din!


  Maak melding

 11. The right man on the right place hoorde ik afgelopen 10 jaren de paarse ratten schreeuwen. Mede dankzij deze boef is Suriname verworven tot het armste in de regio. Meer dan 100 leningen met een waarde van miljarden usd zijn verdampt in de paarse zakken. Laat law and order zijn werk doen. Mpp meervoudige veroordeelde moordenaar staat hoog in de wachtlijst.


  Maak melding

 12. Deze man doet eer aan z’n naam. Zijn grootvader en vader zullen zeer bedroefd zijn. Zullen denken was hij maar niet geboren.
  Gooi de juristen ook achter slot en grendel.
  Niet alleen boefdraad maar ook alle corrupte bestuurders van de vorige regering vervolgen. Laat het een voorbeeld zijn; eens en nooit meer.
  Tevens een goede lering voor toekomstige generatie bestuurders.
  gemodereerd

 13. Volgens het (oude) NDP-volk was topcrimineel Gillmore H. een top econoom en zelfs de beste min. v fin die Suriname heeft gehad.
  Maar dan waarom vlucht en dokt deze “topeconoom” ?
  Zijn baas heeft een batterij aan juristen.
  Of is het toch maar een platte anderhalve volt batterij ?

  Beste Gillmore A. Hoefdraad,
  you are busted !
  Geef jezelf aan. Binnen Santo B. ben je veiliger dan er buiten.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 14. Schoonzoon is verdachte, Schoonvader heeft 20 jaar +11 jaar aan zijn broek hangen. Zoon zit in Amerika voor 16 jaar. Mariba pleegzoon is ook een plaag voor Suriname. Ingrid zit ook diamanten te polijsten heeft ook wat geleerd in al die jaren. Het is één grote teringzooi met deze familie.
  gemodereerd

 15. De tijd is gekomen om nu verantwoording af te leggen, superrat boefdraad. Het is afgelopen met al dat bedriegen en stelen van miljarden aan us dollars. In Zwitserland staat miljarden geparkeerd op naam van mevr. Ingrid Waldring-bouta en opperrat Bouta. Terug halen al dat geld en pak nou eens die didibrie bouta eens aan!!!!!!!!! Hij zit rustig thuis en niemand heeft het over hem, hij draagt de eind verantwoordelijkheid van gegraai en vuile schoft dat het is.
  Zijne excellentie, de juiste man op de juiste plek, pres. Santhoki, mega veel respect voor u zeker hoe u uw beleid neerzet, Go get them, die paarse ratten en NDP NOOOOOOIT MEEER!!!!!!!!!! opdoeken deze kankergezwel van Su!!!!!!!


  Maak melding

 16. WAAARRRR IS ROBGGGGGG????
  Ik mis ze diepgaande analyses ………
  Kom alstublieft terug ROBGGGGG… en zegen ons met je wijze woorden…..
  gemodereerd

 17. Santokhi mag wel oppassen vr deze vuile criminelen ht kn alle kanten opgaan. Deze boeven hebn enorm veel te verbergen.

  Het legercommandant en de korpsleiding moeten vervangen worden. Wees alert.


  Maak melding

 18. Jawel,hij kan uitgeleverd worden zeggen de Fransen maar wij moeten eerst Brunswijk en Bordo hebben!
  gemodereerd

 19. DIEPSTE RESPECT voor het doortastend optreden van Chan Santokhi! MAAR….Gelijke monniken gelijke kappen; daar gaat het om bij “integere politiek”.

  Ik vind dat Chan Santokhi met TWK ook Ministers die tijdens eerdere regeerperiodes fors hebben gestolen, zoals o.a. Minister Bis Mangal van het Ministerie van OW toen direct moet laten opsluiten! Al deze rioolratten hebben fors van het volk gestolen en de bezittingen op naam van andere families en constructies gecashed! Gelden veilig in buitenland gestald en denken dat mensen achterlijk zijn. Tot op heden zijn deze mensen actief net stelen via “hun connecties”, want ze snuffelen ieder keer naar de politieke partijen die aan de macht zijn, uitsluitend om te profiteren! Dit spelletje MOET ophouden omdat het volk wordt benadeeld!

  De kernvraag is of Chan Santokhi ook boeven en rioolratten aanpakt die voorheen via andere partijen flink gestolen hebben en wellicht dicht bij hem zitten te “likken”?!
  gemodereerd

 20. ALLEEN MAAR KLAGEN EN ZIELIG DOEN,over de slechte situatie,..WANNEER BEGINNEN JULLIE MET DE WEDER OPBOUW.de bevolking wacht op al die beloftes, BLAO BLAO BLAO levert niks op,de arme bevolking moet eten,pak de CHINEZEN aan met de prijzen.gaan jullie 5 jr lang zeuren over de vorige regering jullie hebben in jullie tijd ook gesjtolen als ratten kom op man.GA AAN DE SLAG,MET JULLIE HUICHELACHTIGE HUILIE HUILIEOEN GEZEIK OEN MOES BIDJIEN WROKO !
  gemodereerd

 21. @ Maripo ko, zeker geen scholing gehad om mensen gay en hoer te noemen.

  Jullie allen die aan het juichen zijn. Fade oeng denkie oeng na gado timmre mang!.

  Daarom a winsie sa oeng e winsie sanie gi sma, oppassen dat het jullie niet overkomt.

  Schandalig hoe mensen zo onzinnig kunnen reageren. Geen mooie reclame voor Suriname.


  Maak melding

 22. “De ex-minister heeft inmiddels een kort geding aangespannen tegen de Staat, De Nationale Assemblée (DNA) en het Openbaar Ministerie (OM) in Suriname. Zijn juristen stellen dat het besluit van DNA om hem in staat van beschuldiging te stellen onwettig is.”
  “Aangevoerd wordt dat tijdens de eerste behandeling van de vordering van de procureur-generaal (pg) door De Nationale Assemblee (DNA) Hoedraad is gehoord. Het hoor beginsel is een grondrecht van elke burger en is expliciet genoemd in de wet,…”
  “De advocaten van Hoefdraad vragen aan de kortgedingrechter om de zaak met spoed te behandelen. Gevraagd wordt om het advies cq het besluit van de hoorcommissie en het eindbesluit van de openbare vergadering van DNA genomen op 6 augustus, op te schorten. De zaak moet verwezen worden naar de gewone bodemrechter die een uitspraak moet doen over de rechtmatigheid van de beslissing. Het besluit van de kortgedingrechter dient te worden opgevolgd door DNA en het Openbaar Ministerie.”

  Het kort geding is ingediend door de advocaten Irene Lalji, Frank Truideman en Murwin Dubois.

  Het drie man sterk advocaten team heeft een heel sterke case, met sterke argumenten in hun dagvaarding.
  Dus niet!
  Jammer dat ze gemakshalve even buiten beschouwing laten:
  dat Hoefdraad in deze niet gezien mag worden als “gewone burger” maar als parlementariër, waarnaar volgens de wet het parlement toestemming moet verlenen alvorens hij gehoord kan worden door het OM.
  Als hij als “burger” gehoord moest worden, dan was de hele gang van de PG naar het parlement gewoon niet nodig geweest, ook de eerste keer niet.


  Maak melding

 23. @ Arthur

  Dat heeft niks te maken met scholing, @ maripa ko dacht op dat moment zo over deze figuren, en dat zet hij dat op de site ! Of deze figuren boelers en hoer zijn, is natuurlijk vraag 2. Ik keur het niet goed noch fout, het is de mening van @ maripa ko en dat respecteer ik !!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 24. Goed gezegd Sabaku, alleen maar onzin/sarcasme van een paar hopeloze figuren die een extra account hebben aangemaakt om eenmalig hun zegje te komen doen. …> prullenbak ermee
  De kantonrechter zal zeggen wat zij moet zeggen en dat is dat deze zaak niet door haar kan worden behandeld.


  Maak melding

 25. Nogmaals
  een ieder die helpt deze Boef draad weg te halen van het gerechtelijk pad is medeplichtig.
  Geldt voor iedereen dus ook voor al die voorvechters van enkele maanden geleden zoals
  Bouva Misiekaba Bouterse Afoenswa Abdoel Doekhi Kensenhuis Waido Hooghart etc.
  Ann jullie allemaal “jullie belemmeren justitie met jullie acties”

  Hoefdraad
  Kom tevoorschijn want levend kun je blijvend leven ook als is het in de gevangenis tenzij je kiest om een andere weg in te slaan met alle gevolgen van dien.
  Denk aan Horp e.a.


  Maak melding

 26. Hoefdraad is/was als mini ster van financiën politieke ambtsdrager.
  Het parlement heeft slechts tot taak vast te stellen of het “in het algemeen belang” is dat een (gewezen) politieke ambtsdrager in staat van beschuldiging wordt gesteld, ofwel gehoord mag worden door het OM.
  Wellicht dat “het in staat van beschuldiging stellen” in de wet duidelijker en beter beschreven moet worden.
  Iedereen in het land wil weten wat er precies met het geld van het volk is gebeurd, dus is het in “algemeen belang”.


  Maak melding

 27. OM vraag aan Poepa een bijdrage om een beloning te kunnen uitloven voor de arrestatie van Hoefdraad
  Er zullen heel veel personen zijn die willen bijdragen in een beloning van 100.000 SRD.
  Ik wil in ieder geval € 100 bijdragen is alvast SRD 1575


  Maak melding

 28. Ik kan de NDP niet begrijpen maar ook zeer zeker niet het kortgeding van Hoefdraad omdat het enige wat de DNA doet is toestemming geven aan de POG om zijn werk te doen.
  D.w.z. dat de DNA niemand hoeft te horen want de DNA beslist niet over schuldig ja of nee.
  Dat doet de rechter dus alleen de rechter kan Hoefdraad horen ter verdediging van zichzelf.
  Hoefdraad moet blij zijn dat onder een democratisch land leeft en niet in een dictator’s land


  Maak melding

 29. De advocaten Irene Lalji, Frank Truideman en Murwin Dubois gaan flink verdienen aan Hoefdraad. Zij zien kans om flink uren te declareren. Gezien de positie en de noodzaak van Hoefdraad zal hun uurtarief behoorlijk gestegen zijn. Het trieste hieraan is is dat zij betaald zullen worden met gestolen geld.

  Hoe is de honoraria van advocaten en notarissen in Suriname geregeld ?
  Ik denk dat veel crimineel geld en crimineel vermogen hieraan gelinkt kan worden.

  Wij willen gerechtigheid.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 30. Ik kan de NDP niet begrijpen maar ook zeer zeker niet het kortgeding van Hoefdraad omdat het enige wat de DNA doet is toestemming geven aan de POG om zijn werk te doen.

  Iedereen zou toch blij moeten zijn als de rechterlijke macht haar werk doet.
  Waarom zou je niet willen dat Hoefdraad alleen maar wordt gehoord, meer niet
  Nou ja iedereen behalve de crimineel natuurlijk


  Maak melding

 31. @bigi sma
  Ik kan de NDP niet begrijpen maar ook zeer zeker niet het kortgeding van Hoefdraad omdat het enige wat de DNA doet is toestemming geven aan de POG om zijn werk te doen.

  Iedereen zou toch blij moeten zijn als de rechterlijke macht haar werk doet.
  Waarom zou je niet willen dat Hoefdraad alleen maar wordt gehoord, meer niet
  Nou ja iedereen behalve de crimineel natuurlijk


  Maak melding

 32. Wakti ne. .boefi Boefdraad gaat een kortgeding aanspannen bij hetzelfde OM, die betichtigd werd door de paarse roversbende van politieke processen? Dus dat wel. .maar kom eerst tevoorschijn. Dan kan er onderzocht worden. Boefi. .jij heb tog van Trikt laten opsluiten omdat jij zooo eerlijk en oprecht bent met het Surinaams volk. .dus kom je onschuld bewijzen lafaard.


  Maak melding

 33. Zo zijn de NDP stelen en moorden en niet berechten want ze hebben niets fout gedaan.
  8 december 1982 moorden is ook niet gebeurt volgens Bouterse terwijl hij de moordenaar is.
  gemodereerd

 34. Boefdraad denkt het zelfde trucje als zijn schoonvader te kunnen uit voeren vertragen en vertragen.

  De wereld is veranderd.
  Ik denk dat de zaak heel simpel is.
  1>> Kort geding rechter verklaart zich niet bevoegd om zich in de zaken van de DNA te voegen.
  2>> Er is nog niets gebeurd. Het OM en de rechtelijke macht garanderen de onafhankelijkheid.
  3>> De vorige DNA zittingsperiode heeft recht gesproken (Boefdraad werdt onschuldige geacht door de coalitie waardoor het traject met betrekking tot het verzoek om Boefdraad in staat van beschuldiging te stellen niet afgerond is en de nieuwe zitting het als nog kon afhandelen binnen de actuele politieke realiteit.

  Boefdraad dacht in termen van macht (ik ben de regering/ men moet luisteren) en bedrog (ik kan de politieke realiteit maken naar eigen inzicht). Nu die tijd is voor bij en dat is iets waar Boefdraad en Bouva maar niet kunnen wennen.


  Maak melding

 35. Pony en Arthur, jullie analyse getuigd van volwassenheid en klasse!
  Immers, wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht….

  Los daarvan, ik heb een poos terug gezegd wat de nieuwe machthebbers doen is slechts voorgangers alles de schuld geven; kunnen ze doen, eerste 30-60-90 dagen.

  Daarna zal het kiezersvolk zien: koers blijft stijgen, corona is niet weg, er is geen geld om ambtenaren te betalen, etc…ook ziet de bevolking de ene benoeming (RvC’s, directeuren, etc), na de andere en verdere verslechtering s lands fin positie.

  Ondertussen gaan de tarantulas door met hun roofplannen.

  Ik blijf erbij, dit is een politieke show want 95% vd leningen was om de surinaamse ecoconmie te draaiende te houden door de afnemende cashflow.

  Dus ook deze regering zal de covid fonds van 1.5 miljard met leningen moeten financieren!


  Maak melding

 36. Paraatje praatjesmaker. Als de paarse roversbende en consorten het gestolen geld en het geld op de Zwitserse banken retourneren. Dan is Suriname in 1 grote klap van de megaschuld af. …de tarantulas moet je op de berm en op Leonsberg gaan zoeken jo paarse wc worong. Joe kang kibri Joe gramma. Ma Joe no mang kibri eng koso koso.


  Maak melding

 37. Aanklagers in Mexico hebben een corruptieonderzoek geopend tegen de voormalige president Enrique Peña Nieto.

  Ik had ook dolgraag gelezen
  Aanklagers in Suriname hebben een corruptieonderzoek geopend tegen de voormalige president Delano Disire Bouterse en First lady Bouterse – Waldring.


  Maak melding

 38. Latour posse…jo idioot! Ook jouw (of familie) ambtenaren salaris is betaald met die leningen, de mooie asgaltwegen van highway en baka zanderij waar je nu elke dag raced, de Wanica hospitaal war jouw familie/vrienden nu covid19 behandeling krijgen, de mooie JAP faciliteit waar je blij mee bent als je op reis gaat, de 5G die je nu sneller internet aanbiedt, de AOV verhoging van je moeder/oma, de made-in-sur brandstif die je nu tankt, de kustwacht die nu uitvaart als je op zee in de problemen raakt, de steun aan bedrijven en zwakkeren die door corona zijn getroffen, de goud dividend door de 30% deelname bij de industrie, ….moet ik nog verder opsommen??!!


  Maak melding

 39. Boefdraad als je wilt leven geef je zelf aan.Zo niet gaan je vrienden jou laten elimineren om je mond te snoeren want joh kar ning tok.Uwe vrienden doen alsof ze voor je opkomen maar ze lokken jou om uit je hol te komen daarna na BANG-Beng-Bang
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.