Niet 30 maar 38 coronadoden momenteel in Suriname

11
Archieffoto: coronadode in Suriname.

Het aantal mensen dat in Suriname is overleden aan het gevreesde coronavirus werd gisteren op de COVID-19 website gesteld op 30. Dit aantal is echter hoger en wel 38. De 8 anderen zijn niet op één dag overleden, maar zes zijn in de afgelopen weken overleden op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en een is binnengekomen via de Medische Zending (MZ). Een andere persoon is gisteren overleden op de Intensive Care Unit van het Regionaal Ziekenhuis Wanica.

Omdat de SEH en MZ nog niet gekoppeld waren aan het covid-dashboard, kwam de informatie niet op dag basis binnen, waardoor het soms administratief wat langer duurde om de informatie binnen te krijgen. Om dit in het vervolg te voorkomen, zijn de SEH en MZ net als de ziekenhuizen nu wel gekoppeld aan het covid-dashboard en kan de informatie per direct binnenkomen. Het aantal van 38 overledenen zal vandaag nog aangepast worden op de covid-website.

Gisteren, maandag 10 augustus 2020, heeft president Chandrikapersad de Covid-19 maatregelen aangescherpt en met nog eens twee weken verlengd. De getroffen maatregelen zijn noodzakelijk en urgent om de situatie die we met ons allen waarnamen in te dammen en het tij te keren. De epidemiologische analyse van de afgelopen vier weken laat ziet dat er een versnelde stijging van het aantal besmettingen is opgetreden.

“We zijn dus nog niet op een niveau beland waarbij we zouden kunnen spreken van een neerwaartse trend. Het aantal besmettingen nam zodanig toe dat we de druk op onze gezondheidszorg konden waarnemen. De reeds bestaande schaarste aan ziekenhuisbedden, personeel, medicamenten en apparatuur werd duidelijker, ook het aantal quarantaine plekken werd steeds minder”, stelde het staatshoofd in zijn toespraak.

11 REACTIES

 1. Lusjenneke….

  Paars virus heeft vele malen meer slachtoffers gemaakt.

  Covid-19 neemt momenteel wereldwijd toe.

  Dus hou je paranoïde, hersenloze geleuter voor je.


  Maak melding

 2. Is allemaal schuld van paars. Geen cent naar covid alles in eigen zak gestopt. Toen bouta verloor verkiezing hij heeft expres grenzen opengegooid

  Gelukkig ndp is dood.


  Maak melding

 3. Dat de huidige covid-19 managementteam incompetent is weten wij al lang! Maar dat ze het volk probeert te misleiden met foutieve aantallen besmette personen en doden is zeer betreurenswaardig!
  gemodereerd

 4. Allemaal door paarse wraakzucht. De paarse-criminelen hebben ook uit de covid19 pandomie fondsen zich weten te verrijken en de preventie langs de grenzen opzettelijk verwaarloosd. Als dat niet zo was had chotelal nooit geld teruggestort. Ik begrijp de telling niet meer. Dus ik blijf thuis en ga zo min mogelijk de straat op,anders dan voor boodschappen en die halen bij de minst drukke winkels.


  Maak melding

 5. Beste Luciën,
  Voor jou is de scheidslijn tussen, filmhorror en realiteit in de zaak Covid19 vaag, ik raad je aan om je fantasie van feiten zien te scheiden. Je bent een nors persoon, niet al te vrolijk en daarom, lukt het jou niet veel te bereiken.

  Als jij een oplossing hebt, om de Corona, uit te zwaaien, laat het weten, heel graag zelfs. En niet de bal doorspelen aan een ander!
  De regering werkt, zich de ballen uit de broek.

  Je mag van mij vluchten naar daar, waar geen Corona heerst.
  Als je toch gaat vluchten, vergeet niet dat ook jou iedere poging of alles wat je doet succesvol zal zijn. Wat is beter volgens jou positief denken of negatief denken?
  Je doet alsof je de wereld in je handpalm hebt, niet zeggen dat het niet waar is.


  Maak melding

 6. Beste Leek, het is duidelijk dat de regering cq het huidig CVID-managment team totaal incompetent is in deze. Het beteugelen van de steeds scherpere stijging van de COVID-piek begint bij het vertellen van de waarheid. Waar zijn de brandhaarden, waar en wanneer heeft de transmigratie van het virus zijn piek gehad? Wie waren daarvoor verantwoordelijk en wat was de reden dat zij de regels toen zo schromelijk, eigenlijk misdadig aan hun laars hebben gelapt? Hoe hebben de besmettingen de verschillende delen van het land bereikt en wie waren de overdragers van het virus? Waren het de mensen die geronseld en georganiseerd vervoerd zijn over de grens? Zijn het de gezondheidswerkers die onvoldoende beschermd hun werk moeten doen? Zo kan ik doorgaan, maar daar snap jij natuurlijk geen bal van! Waarom geen total lockdown om de piek af te vlakken? Ze wten duidelijk niet waar ze mee bezig zijn.
  gemodereerd

 7. Beste Lucien, ik zei het al, je hebt de wereld op je handpalm.
  En nu blijk jij een genie te zijn, en dat is goed, zulke mensen hebben we nodig.
  Wat doe je met je kennis, de ruimte ingooien? Niet doen, stap naar het managementteam. Vergooi je kennis niet, het zou een zonde zijn.

  Ook ik wil af van de onpijlbare ziekte, die zoveel slachtoffers maakt.
  A.U.B. presenteer, je ideeën en oplossingen aan het team, ik zal je dankbaar zijn.


  Maak melding

 8. Waar en hoe iemand het virus heeft opgelopen is niet het belangrijkste om te weten. Is goed maar ja lukt niet altijd om erachter te komen. En wat voor zin heeft het omdat speciaal te gaan roepen? Mensen moeten gewoon de hygieneregels volgen en zo min mogelijk sociale contacten. Als je zegt meeste besmettingen zijn in de stad dan denken er altijd wel mensen ai dan kan ik wel gaan chillen op een andere plek want daar is niet zo erg. En alles naar partij politiek gaan trekken is echt stommiteit. Zal Covid geen moer schelen als je Paars of Rood of Geel stemt. En sinds wanneer is er een menselijke regering die alles weet of alle problemen kan oplossen??? Je mag allang blij zijn als ze er moeite voor doen. Dus liever kijken wat we zelf kunnen bijdragen. En de politieke leiders zijn God niet. Dus verwacht geen wonderen.
  gemodereerd

 9. Beste Leek, je gaat , natuurlijk zeer onbewust, onopzettelijk, zonder het zelfs maar door te hebben voorbij aan de essentie van mijn betoog en tracht met neerbuigende opmerkingen jezelf te verschonen van inhoudelijke reactie. Maar zo kennen we natuurlijk de harde kern van deze site wel. Het deskundige team is vervangen door politieke loyalisten en de gevolgen zijn nu al te merken!!


  Maak melding

 10. Een stuk of acht dwazen hier die het allemaal beter weten en niet schromen om rustig hun onzin hier te komen verkondigen. Aj mie boi, zijn jullie nou echt zo stom
  Houdt je smoel over de deskundigheid, want jullie weten geen ene moer anders zat je hier niet je ka te verkondigen. Het gaat niet over de smaak van een bami of zo.
  Missxchien is het niet duidelijk wat ik net schreef daarom nogmaals
  or ie go
  Jullie schamen je niet om terwijl je weet dat je geen moer weet toch hier te komen lullen over dit onderwerp. Als je niets meer weet, bespring dan maar een hond of laat je bespringen
  Lucien en lucien karfodi, leek, peter, flyer wayamboo, harry, pino


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.