28 leden DNA stemmen voor vervolging Hoefdraad

66
Hoefdraad wil wet aanpassen zodat hij niet meer aangeklaagd kan worden
Gillmore Hoefdraad, ex-minister van financiën in Suriname.

De Nationale Assemblee van Suriname heeft donderdag de hernieuwde vordering van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday tegen de Surinaamse ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën in het openbaar behandeld. Met 28 stemmen voor werd de vordering aangenomen.

Tijdens de vorige samenstelling van het parlement was de vordering van de pg afgewezen. Hij besloot op dezelfde 11 gronden de vordering te hernieuwen. 

De fracties van de Nationale Democratische Partij en de BEP waren het niet eens met de behandeling van de hernieuwde vordering en zijn de vergaderzaal uitgelopen:

66 REACTIES

 1. Goed zo. Deze mensen snappen het! Altijd gedonder met paars . Snoeihard aanpakken dat gespuis. Nooit klopt er iets bij hun.

  Vluchten ipv verantwoording afleggen. Laf man en zwak pfff

  Nieuwe regering is top bezig maar heeft nog veel last van paarse rommel. Dus goed zo dat ze opruimen.
  gemodereerd

 2. En nu Ali opbellen voor uitlevering.
  Ben benieuwd hoe die gymleraar gaat dreigen nu.
  gemodereerd

 3. Goed zo. Deze mensen snappen het. Altijd gedonder met paarse rommel. Bah! Nooit is het zuiver. Altijd foute boel met hun. Deze mensen moeten harde lesje krijgen.
  gemodereerd

 4. Ik leest ergens dat santhoki woord breuk heeft gepleegd, nou bauta 10 jaar geleden heb jij het zelfde gedaan,, met het surinaamse volk, heel veel beloofd
  Nou krijgen jullie slaaploze nachten


  Maak melding

 5. De rollen zijn nu omgedraaid.

  Machteloze, paarse criminele, POLITIEKE KUIKENTJES worden nu keihard in de hoek gezet.

  Tijd voor opruiming en grote schoonmaak bij deze criminele organisatie.


  Maak melding

 6. ndp ers schijten nu bagger soso loesbere ze kunnen nu geen kant op.

  Opsporen en in de boeien slaan. Doe dat live laat het volk zien hoe hij opgepakt word en zijn verantwoording legt.
  Dan a volk ati o kowroe.

  Sterkte boefie!!!


  Maak melding

 7. De samenstelling van dit huidige parlement is niet gelijk aan het vorige parlement. Daar gaat de PG al de mist in. Er was immers een eerste vordering. Vervolging van Hoefdraad is altijd mogelijk. Echter, niet onder deze omstandigheden. Men is bezig het recht te verkrachten. Bouterse heeft laatstleden aangehaald dat er juristen klaar staan. Het beste voor Hoefdraad is dat hij zich uiteindelijk aanmeldt. Je kunt niet altijd in beweging blijven of zich ergens schuil houden .Maar pakiratigri vreest voor hem . Een eerlijk proces is niet aan de orde. Men wil bloed zien toch?
  gemodereerd

 8. Alle DNA leden moeten worden onderzocht i.v.m met bijverdienen. De meeste leden zullen met hun billen bloot moeten. Het is jaren een voldongen feit dat velen zich schuldig maken aan bijverdiensten . Velen zijn al jaren corrupt.
  gemodereerd

 9. Dus van 33 leden die deel uitmaken van de regering hebben 28 voor gestemd, de overige 5 waren het er niet mee eens,of waren ze afwezig op zo een belangrijk moment, of zijn het de toekomstige overlopers, of zijn het die nu omgekocht zijn door de ndp en voor het geld gingen, of zijn het die 5 die teleurgesteld zijn dat ze geen minister zijn geworden .

  Als zijn vrouw krijgt de vrouw van santhoki ook een salaris net als de voorgaande.
  Laten ze, de pres en de vp bekend maken waar en op welke post hun dochters, broers ,neven en nichten nu al geplaatst zijn.
  Wie kan mij dat vertellen.
  Suriname komt nooit goed, met zulke ellendelingen aan het bewind.
  gemodereerd

 10. Dagga. ..de ontbrekende leden zijn nog niet toegelaten, .de gekozen DNA leden zijn minister of president of vicepresident geworden. Dus om de 33 coalitie leden te halen, moet er nog van alles en nog wat (geloofsbrieven etc ) nog geregeld worden. Gisteren is ook aloe baba. .vieze aadje toegelaten. Dus niks aan de hand wat dat betreft.
  Logisch dat de paarse roversbende zich van hun slechte kant hebben laten zien. …weglopen. .dat kunnen ze het best, terwijl je het volksbelang moet dienen in gran lanti oso. De paarse wc worongs hebben er moeite mee met hun rol na 10 jaar de boel naar de fillistijnen geholpen te hebben en zullen alleen met hun grote bek constructieve oppositie voeren. Gisteren is er een paar keer een sterk staaltje van hun daadwerkelijke oppositie naar voren gekomen.
  Maar nu is Boefdraad een echte fugitive. …….de Trias Politica zal zijn werk moeten doen en vooral de Rechterlijke macht moet nu aan de bak om de paarse beerput op te ruimen. De berm heeft een batterij aan juristen klaarstaan volgens bigi smoelwerk bouta. Mek deng Kong. We wakti deng. .wo set eng.


  Maak melding

 11. Paki-RAT-igri….

  we hebben al genoeg bloed gezien op 8 Dec. ’82 en in Moiwana.

  Bloederige slachtpartijen uitgevoerd door die meedogenloze massamoordenaar BOUTERSE.

  Donderstraal jij nou voorgoed op, zoals je zelf aangekondigd hebt.

  Ook om dat soort zaken lieg en bedrieg jij nog.
  Paarse rioolrat. 🥊🥊🥊🥊🥊💩💩💩💩


  Maak melding

 12. Whahahah…. agoetigri kan elke dag brullen. Oneerlijke proces??? Laat law and order zijn werk doen. BAAS CHAN is geen dictator, maar iemand van democratie. Heeft Mpp meervoudig veroordeelde moordenaar ooit geluisterd naar de rechterlijke macht? Boefdraad is met één been al in Santo Boma. Er volgen sowieso no meer paarse ratten.


  Maak melding

 13. Pakira, Boefdraad heeft zijn eigen graf gegraven door het startschot hiervoor te geven. Denk aan van Trikt en de andere opgeslotenen. Waarom? Puur en enkel alleen omdat van Trikt niet tot de inner circle rondom bouta behoorde en wilde meedoen met het opmaken van de njang patoe. ….je heb gehoord van het principe : njang mang no lob njang mang? Dus Boefdraad dacht mooi weer te komen spelen en de aandacht van de paarse graai bende af te leiden. .maar is stukgelopen op de “wraak ” van het verarmd Surinaams volk. ….de paarse roversbende had er NIET op gerekend dat ze de verkiezingen zou verliezen en probeerde zelf bravo een paar keer te paaien. Die zei : A nai woko.
  Dus Boefdraad koos eieren voor zijn geld en poetste de plaat. En laat die batterij aan juristen maar komen uit de paarse berm. Is Boefdraad onschuldig. .dan is het zo. .is hij schuldig. …straf hem. Maar laat er Recht en Wet heersen in dit al zo geteisterd land. Sranang sa wini. Wo set eng.


  Maak melding

 14. pakiratigri
  De samenstelling van dit huidige parlement is niet gelijk aan het vorige parlement. Daar gaat de PG al de mist in. Er was immers een eerste vordering.

  Wat je eerste punt betreft lees wat Latour POSSE hierboven erover schrijft. Dan hoef ik het niet meer te doen.

  Wat je tweede punt betreft heeft een van de beste advocaten van Nederland, en vijf maal benoemd tot de beste advocaat van Nederland, Gerard Spong gezegd.
  Het mag. Het gebeurd de hele tijd. Ook in Nederland. Niets aan de hand.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 15. Mijn stagiair liet mij een bekend lied horen van een Surinaams Nederlands bandje gezongen door een Hindoestaan en een creool.

  Zij heeft de tekst een beetje aangepast:

  DNA me rotzooi karlie
  (Chorus) pelai gailie re
  Bankwa me rotzooi karlie
  (Chorus) pelai gailie re
  Djanta ke paisa loetlie
  (Chorus) pelai galie re

  Pelai pelai pelai gailie re

  A libi sa be switi
  A libi dat kong hebi
  A money sa mi f’furu
  A money dat kong kir mi
  (Chorus) a kisi mooi, a kisi mooi mooi

  Pelai pelai pelai gailie re


  Maak melding

 16. @Pakiratigri
  Het is volkomen legaal en volgens de regels.Dhr Spong heeft dit uitgebreid gezegd in een intervieuw.En hij is wat betreft het recht het neusje van de zalm.En hij is op de hoogte van het Surinaams recht.Chapeau voor de PG.DB heeft altijd het recht met voeten getreden en velen met hem die zijn gat likken.maar dat is nu afgelopen!!! Het is toch van de zotte men doet dingen die absoluut niet kunnen en mogen maar men wil niet voor de consequenties opdraaien.Hebben DB,Boefdraad wel ballen? Lafheid heeft in hun persoon gestalte gekregen!!!


  Maak melding

 17. Beste mensen…., Suriname wordt langzaam aan een land met goede banden met de internationale gemeenschap.. Internationaal kan Suriname haar landbouw-exporten vergroten. Suriname heeft deviezen nodig…, vooral Euro’s en dollars ..Suriname wenst een rechtstaat te worden… De vice-president Brunswijk heeft ook Ebu Jones, een jurist van de ndp op gewezen dat hij in dienst van Grassalco niet meer een neutrale parlementariër is… Let op hetgeen Ebu Jones toen zei…,, Het is geen wurg-contract wat hij bij Grassalco heeft,, … Hij heeft eventjes aan zijn collega parlementariërs in Paramaribo verteld wat wurgcontracten volgens hem voorstellen.. …Hij, Ebu Jones weet dus veel…De enorme hoeveelheid van geld-leningen van Hoefdraad heeft een enorme inflatie gecreëerd.. Leningen moeten ookwel terugbetaald worden.. Er bestaat voor al de leningen van hr. Hoefdraad een zorgplicht… Hoefdraad loopt weg voor vragen, wat er met het geld is gebeurt .. Er komt een onderzoek. Waar is het geld terecht gekomen.. ..Dit onderzoek zal heel wat tijd in beslag nemen.. De nieuwe coalitie van Santokhi heeft heel veel uitdagingen… De Surinaamse diaspora is groot en veelzijdig.. Ik zie een goede potentiaal van goed opgeleide mensen.. Veel die een opleiding in rechtswetenschappen of economie hebben afgerond.. Ook ICT.., en gezondheids-zorg ., opgeleiden kom je tegen.. Diaspora Surinamers,.. ongeacht of hun achtergrond, mix.. creools hindoestaans,.. Javaans., .. werken meestal heel hard voor hun geld.. De vroege ochtend metro zit vol kleurrijke Surinamers.. . Een uitkering in Nederland is meestal een voorlopige voorziening voor werkloosheid.., zoals nu met COVID-19 .. Veel Surinamers die op de luchthaven Schiphol werken hebben als gevolg van Covid-19 hun baan verloren ..De diaspora kan haar bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Suriname… Al is het maar met een inzamelingsactie zoals SuforSu…. Ook.. toerisme heeft aardig wat potentie in Suriname.. Een toerist wil wel veilig op straat kunnen lopen… Hoe vaak zijn toeristen niet berooft in Suriname.. Surinamers willen zelf een zero-tolerance tegen straatrovers.., en.. overvallers.. De zware criminelen moeten een jarenlange traject ingaan om te leren werken…. Ja.., er is een hoop werk voor de nieuwe coalitie… Voor nu.., in Suriname.., sterkte en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 18. @Pakiratigri

  Boefdraad is niet op de vlucht voor recht en orde maar voor zijn vrienden.

  U vergist zich duidelijk. Onder Simons ging de DNA voor rechter spelen en behandelde het inhoudelijk de zaak en stemde dus niet over de vraag mag de PG overgaan tot een strafrechtelijk onderzoek / vervolging. De DNA stelde dat Boefdraad onschuldig was. Simons heeft de afhandeling laten liggen waardoor Bee het dossier gewoon weer kon openen en kon laten stellen mag de PG Boefdraad in staat van beschuldiging stellen. De DNA gaat niet over het onderzoek nog het oordeel. Zoals gewoonlijk heeft de NDP de zaak niet duidelijk bekeken en in paniek een show georganiseerd voor de kiezers.

  Dat is allemaal mislukt.


  Maak melding

 19. De vervolging is niets anders dan een afleidingsmanoeuvre.De huidige regeerders zullen zien dat de inkomsten van de overheid bij lange na niet voldoende zijn om de staatshuidhouding draaiende te houden. Ook zij zullen uiteindelijk aan het lenen moeten slaan. Maar Hoefdraad is voor hen een makkelijke dekmantel om drastische bezuinigingen door te voeren en om de belastingen te verhogen. De prijzen van benzine, gas,licht, electriciteit en andere voorzieningen en diensten gaan radikaal omhoog. Daarnaast gaan ze lonen,pensioenen en uitkeringen niet verhogen en ook afbouwen. Zij gaan ook nieuwe belastingen invoeren om aan geld te komen. Als Hoefdraad dit ook had gedaan hoefde de vorige regering niet te lenen. Dit gaat tot zeer grote maatschappelijk onrust aanleiding geven. De bom gaat barsten en Brunswijk gaat eieren voor zijn geld kiezen. Nu al zijn Santokhi en zijn mensen niet in staat om de lonen van ambtenaren elke maand te betalen terwijl Hoefdraad daartoe wel in staat was.
  gemodereerd

 20. Zeg RobG: kun je ook aangeven waarom de ndp in de laatste maand van haar regeerperiode 3600 abtenaren in dienst heeft genomen, inclusief die dikke tante vol Tato’s benoemd als adviseur door miesikaba??


  Maak melding

 21. No problem @dagga. Vanmiddag om 12 uur Surinaamse tijd worden er 5 nieuwe DNA leden toegelaten. Dus komt in orde.
  De paarse roversbende olv bobo Parmessar heeft zich samen met hun maties van de BEP van hun slechte kant laten zien door weg te lopen. ..als je ballen hebt; dan blijf je en stem je tegen.
  Robg. .ben je ineens, naast pseudo econoom, nu ook onheilsprofeet met al je negativisme? Jouw paarse wc worongs zijn doorgespoeld .ga op de berm janken. Wo set eng.


  Maak melding

 22. Ook Simons en vorige criminele DNA-coalitie moeten vervolgd worden, gelet dat ze boefdraad door de PG nader aan de tand gevoeld mocht worden.

  Al de bovengenoemde criminelen inclusief ddb en kliek moeten achter slot en grendel tot de dood er op volgt.


  Maak melding

 23. EBU waar is hoefdraad?

  Minister Bronto heeft ook ernstige frauduleuze handelingen aangetroffen die een link hebben met hoefdraad.
  Daarnaast 4500 ambtenaren aangenomen op Binnenland zkn in 2 jr. Zelfs gezinnen met een overheidscontract.
  Het goede nieuws; er is een CLAD-onderzoek ingesteld.

  De ministers die werden bespot, zullen 3x hun best doen, volg ze.


  Maak melding

 24. Opmerking aan de bonden en ambtenaren.
  Vele ambtenaren zijn onterecht aangenomen. Daarnaast zijn ze of niet capabel, of hebben geen duidelijke functiebeschrijving. Sommigen zijn nooit op de werkplek verschenen.
  Op dit moment zijn er wereldwijd miljoenen mensen ontslagen en er volgen meer de komende periode.

  Welk recht hebben jullie om te klagen over een solidariteitsheffing. Jullie moeten je schamen!


  Maak melding

 25. @Wayambo,
  Ook de groene bobo’s van de NPS moeten vervolgd worden, vanwege miljarden verspilling in West Suriname.
  ===================================
  Kan je met bewijs komen ? En verspilling is geen fraude.
  En waarom heeft de oppositie toen niet om een onderzoek gevraagd?

  Wayambo. Wat jij nu doet is mosterd na de maaltijd.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 26. Er is steeds meer bewondering voor de regering, in Suriname en ver daarbuiten. Niemand had verwacht dat ze in zeer korte tijd korte metten met de oude regering zouden maken. En tegelijkertijd tonen ze veel daadkracht met bemoedigde resultaten in de covid crisis. Bijzonder knap. Hun tomeloze inzet wordt uiteindelijk rijkelijk beloond.


  Maak melding

 27. Solidariteitsheffing!
  Veel mensen die tot de middenklasse behoren zullen het moeilijk krijgen als hier niet op de juiste manier invulling wordt gegeven. Haal het geld bij de mensen die het daadwerkelijk hebben en kom met creatieve oplossingen. Die zijn er genoeg.

  Waarom voeren jullie geen Solidariteitsheffing alleen voor de grootverdieners, ministers, DNA leden, departementsdirecteuren etc in! Voeg een zesde belastingschijf toe voor bruto-inkomsten van boven de SRD 100.000 per jaar. Die kan extra belast worden tot 52 procent, zelfs meer dan wat men in gedachten heeft (48 procent). Tot deze groep behoren de huidige en ex-presidenten, ex-ministers, ex-directeuren, etc. Schaf ook de extra voorzieningen voor deze groep geheel af. Daardoor houdt de regering dus meer geld over. De dubbele salarissen niet te vergeten.

  Geld bij het dubbel getergde volk halen is de simpelste oplossing en zeker niet de meest rechtvaardige. Nu moet deze regering en zogenaamde dreamteam met creatieve oplossingen komen! Waar blijft uw creativiteit om het volk te ontzien?
  PUNT!!!
  gemodereerd

 28. @Djamoe
  Er is bewijs, namelijk beeldmateriaal ve interview met bouta.
  Daarin geeft hij aan, dat hij persoonlijk gezorgd heeft voor stopzetting vh West Suriname project. Gekleed in militair tenue gaf hij toe, dat er teveel Nederlandse consultants betrokken waren bij het project. En dat mocht natuurlijk niet.

  Gezien op tv tijdens vakantie in suri.


  Maak melding

 29. He Boefie, laten we eerlijk zijn. De NDP heeft jou beschermd tegen overschrijding van het kredietplafond door de wet te wijzigen. Jij hebt kennelijk gedacht dat jij almachtig en onschendbaar was en je bent daarna goed in de fout gegaan. Je hebt je nu schuldig gemaakt aan fraude en daar heeft de NDP geen wettelijke bescherming voor, mede gelet op de anticorruptiewet. Je hebt voor jezelf een put gegraven waar je in gevallen bent en niet meer uit kan komen. Nu gaat de PG jou niet achterna wegens overschrijding van het kredietplafond maar wegens gepleegde fraude met anderen. Bouterse offert vele mensen, die zijn belangen behartigen op wanneer ze niet meer nodig zijn. Ik hoef geen namen te noemen. Als het goed is heeft Bouterse jou nu opgeofferd om zijn belangen veilig te stelen. Voorzichtig. Ga niet klepperen want dan loop je de kans om in een land als Guyana door de geheime dienst van Bouterse aldaar ( denk aan Keerveld en Oemrawsingh) een derde oog op te lopen.

  Maar geen man overboord. Ik denk dat de dagen van Bouterse ook geteld zijn. Hij zal net als Pengel doodgaan door opgelopen ouderdom, teleurstellingen en frustraties. Bouterse a.u.b. Ga je echte memoires schrijven want je hebt niet lang meer te leven. En na jouw dood gaat de NDP bossen.


  Maak melding

 30. @Maripa ko
  “Ik leest ergens dat santhoki woord breuk heeft gepleegd, nou bauta 10 jaar geleden heb jij het zelfde gedaan,, met het surinaamse volk, heel veel beloofd”

  Ook ergens gelezen: De deal was o.a.;
  -Vervroeging overdracht. Juli i.p.v. aug.
  -Behoud v ambtenaren. Daarom zei President Santokhi in eerste instantie, iedereen is nodig. Maar… de regering had geen vermoeden v zoveel last minute benoemingen etc.
  -Geen vervolging hoefdraad en de rest. Lukt niet, het volk eist hun geld terug en opsluiting. Teveel lijken uit de kast.
  -Financiële overdracht, klopt niet dus vereist onderzoek.

  Enkele mij bekende punten v Leonsberg. De rest laat zich raden.


  Maak melding

 31. Wayambo. Op 1 punt ben ik het eens met jou. NIET bij de hardwerkende surinamers moet je een solidariteitsheffing gaan halen. Anders kom je in dezelfde situatie als de SAP tijdens Venetiaan 1 in de jaren 90 en het was echt bita. …
  De regering zou ook direct moeten doorpakken op vermogens en onroerend goed belasting bv:
  Tot 1 ha grond geen belasting. …
  1e huis geen onroerend goed belasting. .
  1e auto geen vermogens belasting. ….of hoe je het gaat noemen. ..
  Tot 100.000 srd doekoe geen vermogensbelasting. …
  ALLES wat met meer bezit. …daarover hef je een solidariteitsheffing. ……dan hebben de zwaarste schouders de zwaarste lasten gedragen. …..
  Ik heb gisteren heel interessante ontwikkelingen gezien in DNA en het geeft HOOP, dat er geen jaknikkers groep bij zowel de coalitie als oppositie zit. …af en toe probeerde aloe baba en zijn paarse afgeslankte bende de boel dwars te zitten. .maar ik ben gecharmeerd van de manier van leidinggeven en communiceren van voorzitter Bee. Schitterend hoe hij boeva van repliek diende op de steeds irritante wijze over de orde van de vergadering.
  Er is geen tijd voor politieke steekspelletjes en obstructie van de paarse roversbende, die heeft aangetoond dat hun paarse puinhoop wilden verdoezelen : Joe kang kibri Joe gramma. ..ma Joe no mang kibri eng koso koso en dat is wat ze gisteren probeerden. Jammer dat de vraag niet gesteld is WAAR Boefdraad is. ..De paarse wc worongs weten het wel. Maar ze mogen niet praten van godfather bouta.
  Wo set eng


  Maak melding

 32. Ook Simons en vorige criminele DNA-coalitie moeten vervolgd worden, gelet dat ze boefdraad die door de PG nader aan de tand gevoeld wilde worden, dit hebben belet.


  Maak melding

 33. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  28 leden DNA stemmen voor vervolging Hoefdraad meer bekend als BOEFDRAAD.

  Dus nu is de weg vrijgemaakt om deze BOEFDRAAD in persoon te laten verhoren door de P.G. en het O.M.
  Geen enkele bescherming meer door de PAARSE CRIMINELE NDP BENDE.
  En er zullen nog meer volgen.
  Nu krijgen al deze PAARSE RATTEN SLAPELOZE DAGEN.
  Dus niet alleen SLAPELOZE NACHTEN.

  En over Solidariteitsheffing gesproken.
  Want een verwoede luisteraar van RADIOMART in Amsterdam, heeft het nu ook naar voren gebracht.

  Veel mensen die tot de middenklasse behoren zullen het moeilijk krijgen als hier niet op de juiste manier invulling wordt gegeven. Haal het geld bij de mensen die het daadwerkelijk hebben en kom met creatieve oplossingen. Die zijn er genoeg.

  Dus President Chandrika Santokhi en zijn volledige regering gaat natuurlijk eerst op een creatieve manier die PAARSE NDP SCHURKEN eerst ZWAAR BELASTEN.
  Die gaan het voelen en niet de arme Surinaamse Burgers, die jaren lang zijn bestolen en uitgekleed door deze Paarse Rovers Bende met hun handlangers.

  Maar de (jacht) op BOEFDRAAD kan nu worden geopend.


  Maak melding

 34. Latour posse 7 augustus 2020 At 13:47

  Wayambo. Op 1 punt ben ik het eens met jou. NIET bij de hardwerkende surinamers moet je een solidariteitsheffing gaan halen. Anders kom je in dezelfde situatie als de SAP tijdens Venetiaan 1 in de jaren 90 en het was echt bita. …
  De regering zou ook direct moeten doorpakken op vermogens en onroerend goed belasting bv:
  Tot 1 ha grond geen belasting. …
  1e huis geen onroerend goed belasting. .
  1e auto geen vermogens belasting. ….of hoe je het gaat noemen. ..
  Tot 100.000 srd doekoe geen vermogensbelasting. …
  ALLES wat met meer bezit. …daarover hef je een solidariteitsheffing. ……dan hebben de zwaarste schouders de zwaarste lasten gedragen. …..
  ==========
  Nou minister van Financiën, zie hierbij een goed idee, dus toon wat meer daadkracht en ga echt bij de rijken jou solo heffing halen!! Laat de hardwerkenden met rust!


  Maak melding

 35. @Esmerald,

  @Djamoe
  Er is bewijs, namelijk beeldmateriaal ve interview met bouta.
  Daarin geeft hij aan, dat hij persoonlijk gezorgd heeft voor stopzetting vh West Suriname project. Gekleed in militair tenue gaf hij toe, dat er teveel Nederlandse consultants betrokken waren bij het project. En dat mocht natuurlijk niet.
  Gezien op tv tijdens vakantie in suri.
  ===================================
  @Esmerald
  Met alle respekt. Ben je helemaal gek geworden.

  Wie gaat nou deze moordenaar, coke gebruiker en fraudeur geloven.
  Hij en zijn partij hebben een falliete land achter gelaten. Elke dag komen meer lijken uit de kast.
  En jij durft mij te overtuigen van wat bouta in militaire tenue heeft gezegd.

  Zonder bewijs van een financiele administratie.

  Esmerald ga verder dromen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 36. @Djamoe,
  Doe rustig! Begrijp je de reactie wel?

  Het beeld-bewijs is, dat hij de opdracht heeft gegeven om het West Suriname project stop te zetten. Hij was toen de baas, in tenue. De documentaire is wss ergens in 80 gemaakt. Hij was toen jonger.

  Pffff


  Maak melding

 37. Wayambo 7 augustus 2020 At 12:49
  Voeg een zesde belastingschijf toe voor bruto-inkomsten van boven de SRD 100.000 per jaar.
  =======

  Vind jij 6666 euro bruto per jaar veel? Meer is 100.000 srd namelijk niet op het moment.


  Maak melding

 38. @Esmerald,

  We kunnen hem pas geloven wanneer er bewijs is. Dus een degelijke financiele administratie. En een accoutants verklaring.

  Wat we nu weten is dat bouta niet houd van potten kijkers.
  Dus ik ben bang dat er geen financiele administratie is. Dat is wat sheik Santokhi noemt een vorm van wan bestuur en een slordige administratie.

  Hoe kan je een financiele mutatie maken. Zonder een financiele administratie. Op de mbo krijg je dat zelf. Maar ja bouta heeft niet eens een mbo financiele opleiding genoten.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 39. Wassen neus. De PG heeft opzettelijk dezelfde vordering ingediend terwijl hij bliksems goed weet dat de vordering daardoor geen rechtskracht zal hebben. Ook de huidige coalitie weet dat en is dus bewust bezig, zoals zij dat gedurende de gehele verkiezingsstrijd heeft gedaan, het volk voor te liegen!


  Maak melding

 40. Wanneer wordt er een vordering uitgevaardigd tegen Jogi die bewezen heeft gefraudeerd en gesjoemeld met gronden van derden en toen hij wer gekozen wenste te worden de door hem bestolenen financieel heeft gecompenseerd! Daar moet Chan naar kijken, in zijn eigen keuken en laat hem dan maar direct de VHP groot grondbezitters die al tientallen jaren woekerwinsten maken een billijke prijs laten betalen voor de gronden die ze vrijwel gratis hebben gehad, net als Jogi. Dan is de economische crisis in een klap opgelost. O ja, het was de gewezen voorzitter van de VHP die had geroepen: over my dead body!


  Maak melding

 41. wendy 7 augustus 2020 At 18:13

  28 stemmen??
  Abop/pl en vhp en nps
  =====
  Die overige 5 DNA leden hadden last van buikkrampjes en konden nog niet beëdigt worden! Baraman heeft ze vitamine c tabletjes voorgeschreven en zullen straks beëdigt kunnen worden!


  Maak melding

 42. @Baba Ali. Klopt wat je zegt. Maar je moet eerst plannen en hoe je het gaat aanpakken. Maar er is haast geboden. In ieder geval niet op de hosselman manieren en communicerende vatenmanier (loslosie en borborie ) van Boefdraad en zijn schoonpa bouta met hun paarse roversbende. Kijk wat het Su gebracht heeft.
  Wendy. ..kan je tongtong niet gebruiken? Net zijn er meer DNA leden geïnstalleerd.
  Wo set eng.


  Maak melding

 43. Nee @lucien. Jouw paarse lijder had geroepen : over my dead body, toen Chan Santokhi zei dat hij president van het land wilde worden.
  En btw. Waar is Boefdraad als er gepretendeerd wordt dat hij onschuldig is? Untouchable is Niemand. Ook bouta niet.


  Maak melding

 44. Live DNA vergadering. Melvin boeva en bobo Parmessar proberen iedere keer marinus Bee uit zijn tent te lokken door hun obstructie politiek. Je vraagt je dan af, wat deze figuren van de paarse bende daar doen. Dienen ze de belangen van het volk of zijn ze met opdrachten vanuit de berm om dwars te liggen?


  Maak melding

 45. Wij zitten allemaal te praten over belastingschijven maar velen van u schijnen niet te weten wat dit is.
  De belastingschijven hebben betrekking op de loonbelasting en de inkomstenbelasting.
  Eenvoudigheidshalve zit het systeem als volgt in elkaar.
  U dient jaarlijks in te vullen een aangifte inkomstenbelasting, waarop u vermeld uw jaarinkomen minus de aftrekbare posten. U houdt dan over een belastbaar inkomen.
  Van dit belastbaar inkomen wordt nog afgetrokken uw belastingvrije sommen. Na aftrek hervan houdt u over het belastbaar bedrag. Over dit beastbaar bedrag wordt belasting geheven volgens onderstaande schijven. En als u klaar bent met rekenen weet u welk bedrag u aan belasting moet betalen.
  n.b. Deze tabellen kunnen achterlopenden zijn ook diverse keren gewijzigd.
  De solidariteitsheffing heeft betrekking op de 2 hoogste schijven. Dat zijn de schijven van 28 en 38 %. Mensen die deze schijven niet halen vallen dus niet onder de solidariteitsheffing.
  Persoonlijk heb ik er geen moeite mee omdat politici gigantische salarissen opstrijken. Ze kunnen het dus missen anders moeten ze niet in de politiek. Ook een politieke baan heeft risico’s.

  N.B In Nederland was de hoogste schijf in de jaren 70 bij een hoog inkomen 72%

  U betaalt dus loonbelasting over het belastbaar loon.

  Loonbelasting.
  0 – 2.646 0%
  2.646 – 11.356,80 8%
  11.356,80 – 19.273,80 18%
  19.273,80 – 30.193,80 28%
  Boven 30.193,80 38%

  Ik hoop dat ik hiermede enige duideijkheid heb aangebracht in deze duistere materie.

  Loonbelasting – Gov.srwww.gov.sr ›


  Maak melding

 46. @ John
  Een uitstekend en simpele uitleg die goed te volgen is. Geen overbodige luxe om dit hier even uit te leggen
  Ik maak gebruik van je tabel om terug te komen op de ingezonden brief van meneer of mevrouw XXX enkele dagen geleden aangaande de sloidariteitsheffing
  Zij/hij en een forumlid alhier ik dacht robles, klaagden over het eventueel niet aanpassen van de tarieven
  Zij koppelden dit aan de ingevoerde solidariteitsheffing en
  vonden dat de bevolking zwaar gepakt werd
  Ik heb dit al uitgelegd, maar zal hier wat aan toevoegen
  Het marginale tarief (extra te betalen belasting als je 1 SRD meer gaat verdienen) kan dus maximaal 38% zijn volgens jouw tabel. Het gemiddeld tarief, ligt veel lager

  Dus als je SRD 1 MEER gaat verdienen ga je over dit EXTRA bedrag SRD 0,40 betalen
  Verdien je SRD 10 meer dan is dit SRD 4
  Verdien je SRD 100 meer dan ga je wel SRD 40 meer betalen
  En alleen als je meer dan 30.193,80 verdient> hoeveel mensen in Suriname verdienen dit trouwens
  Stelt allemaal dus heel weinig voor
  Twee opmerkingen
  1. Het idee van Wayamboo om een extra schijf toe te voegen (of wel twee) is mijns inziens helemaal juist ( zie John hierboven 72%)
  2. Lees ik hierboven van robles het volgende
  “Vind jij 6666 euro bruto per jaar veel? Meer is 100.000 srd namelijk niet op het moment.”

  Als SRD 100.000 weinig voorstelt wat stelt een bedrag van SRD 10, 20 30, 40 voor.
  Geen ene ruk

  Deze manier van redeneren herken ik van een ons wel bekende


  Maak melding

 47. @ Lucien Karwafodi

  U had goed moeten luisteren naar de voorzitter dan had u geweten waarom u redenering geen stand houd.

  Het besluit wat de vorige DNA nam was geen antwoord op het verzoek van de PG maar een poging om op de stoel van de rechter te gaan zitten en Boefdraad vrij te spreken.
  Het besluit van de vorige DNA is niet afgehandeld door de voorzitter, stond dus nog open en is nu eindelijk zo afgehandeld zoals beoogd.


  Maak melding

 48. De pg kreeg echter geen formele mededeling van de toenmalige Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Baidjnath Panday had hierover een brief geschreven naar Bee en diende tegelijk een hernieuwde vordering in.

  Zou Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons met opzet de PG niet hebben geïnformeerd wetende dat de verkiezing te zullen verliezen en de PG hierdoor een hernieuwd verzoek in zou dienen a.g.v. het uitblijven van een antwoord van de vorige assemblee voorzitter.
  Alles wijst erop dat dit een wijs besluit is van Geerlings-Simons want ze vertrouwde het zaakje niet en wilde Hoefdraad toch laten ondervragen


  Maak melding

 49. @ Bigi Sma
  Dit is ook mijn gedachte geweest. Al geruime tijd zag je dat bouterse vreemde dingen zei en deed. Hij werd van links naar rechts geslingerd. Binnen zijn partij waren er vast en zeker figuren die hem als ballast beschouw(d)en.
  Wraak omdat de vorige governor aangepakt werd?, terwijl het als normaal werd gezien dat je je zakken vulde op welke wijze dan ook


  Maak melding

 50. Pico
  En deze dan?

  Indien de juiste procedure gevolgd was, zou de BEP meegaan met het verzoek van de pg om Hoefdraad te kunnen vervolgen.

  Wat heeft Bep in de vorige regering voor gestemd? Ja om Hoefdraad niet te vervolgen.
  En als je luistert naar Asabina dan moet je concluderen dat de BEP een laffe daad van toen thans wilt goedpraten.
  Neen BEP zo maak je geen vrienden met het volk. Je hebt toen je glazenkast ingegooid maar de ABOP geeft je de mogelijkheid weer samen te smelten. Verlies deze gelegenheid dus niet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.