VIDEO: NDP assembleelid Ebu Jones is ook consultant bij Grassalco voor US$ 2.500

48
VIDEO: NDP assembleelid Ebu Jones is ook consultant bij Grassalco voor US$ 2.500
Ebu Jones donderdagavond nadat Brunswijk hem confronteerde met de informatie over zijn contract met Grassalco.

Opmerkelijk moment donderdagavond in De Nationale Assemblee (DNA) van Suriname: tijdens de openbare vergadering ging vice-president Ronnie Brunswijk in op een opmerking van NDP lid Ebu Jones over wurgcontracten. Brunswijk onthulde daarbij dat Jones op 28 juli een contract heeft getekend met Grassalco, waarbij hij US$ 2.500 per maand krijgt als consultant.

Brunswijk gaf ook aan dat Jones op 4 augustus reeds geld heeft ontvangen voor anderhalve maand en wel een bedrag van SRD 26.000. “Hij is hier. Ik vraag hem of dat correct is. En hij het correct vindt dat hij het geld krijgt. Als het niet zo is moet hij het zeggen,” aldus Brunswijk.

Jones bevestigde het contract met Grassalco voor US$ 2.500 per maand. In eerste instantie kreeg hij niet de ruimte om het toe te lichten, maar na de schorsing kon dat alsnog. Jones zei toen dat hij vanaf 15 juni aan de slag is voor Grassalco als jurist. Hij noemt het geen wurgcontract want het kan elk moment ingetrokken worden.

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) merkte op dat Jones naast zijn functie als assembleelid en als consultant bij Grassalco, ook nog in dienst is als ambassadeur bij Buitenlandse Zaken. Jogi wil nu duidelijkheid over hoeveel betaalde nevenfuncties een ambtenaar mag hebben.

Een filmpje van het moment:

48 REACTIES

 1. ik zou zeggen om belangen verstrenging tevoorkomen mag men geen verere funtie,s hebben
  maar de realiteit is anders ze hebben allemaal neven funtie min of meer


  Maak melding

 2. Geef m er van langs. Hard aan de tand voelen! Nooit is het zuiver bij die gasten. Altijd gedonder met paars onkruid. Misselijkmakend gewoon!

  Regering is echt top. Laatste dagen velen tot verantwoording geroepen en aan de tand gevoeld.

  Wat denken ze wel niet.
  gemodereerd

 3. Als ik ergens niet werk, gaat mijn baas mij toch niet betalen, en deze mensen van ndp heeft het zo geregeld, dat zij jaren thuis gaan zitten en wacht geld gaat ontvangen, die wet moet met onmiddellijke ingang ingetrokken worden, a volk e pina now


  Maak melding

 4. Laat Jogie zijn grondroof verantwoorden. Uitgerekend de mensen die jaren dubbele functies en vergoedingen hebben getoucheerd schreeuwen nu het hardst, denkend dat het volk ziende blind en doof is. Wanneer gaat de regering de groot grondbezitters eindelijk een billijk, in s’lands voordeel bedrag laten betalen per M2 grond?? Er zijn al voorbeelden zat gegeven variërend van 10 cent tot een kwartje per M2 per jaar. Met dat geld alleen al kan je alle ambtenaren betalen. De concessierechten van nog geen 3 SRD per hectare per jaar, waarmee mannen als Brunswijk multimiljonair zijn geworden zijn een lachertje maar deze regering zal er niets aan doen want het zijn voornamelijk de VHPers die grond in grondhuur hebben gekregen en tegen woekerwinsten verkopen, kijk maar naar Jogie! Dat is wat Chan moet doen!!
  gemodereerd

 5. Is Marinus Bee wel geschikt als voorzitter? Ik heb mijn twijfels. Dit geldt ook voor mi boi Lonnie. Lonnie heeft wel een correct punt naar voren gehaald. Maar dan weer niet in de mate dat Ebu zijn zegje niet mag doen en het een en ander toelicht. Bee geeft de ruimte niet. Bij Lonnie is het een cliché. Je moet gaan wennen aan die stopwoorden van hem.’ In ieder kefal (geval’, ) bijvoorbeeld. Of ahum ,onummm


  Maak melding

 6. Stelletje graaiers, bloedzuigers die het land naar de klote hebben geholpen.
  Deze partij NDP hoort geëlimineerd te worden voor altijd. Het is een vloek voor het land geweest sinds haar bestaan !!!!
  gemodereerd

 7. Er moet een wet komen waarbij DNA leden en andere hoge politieke ambtsdragers GEEN nevenfuncties moeten hebben. De salaris of toelage is hoog genoeg om ervan te leven. En dat geldt voor zowel coalitie als oppositie. En dan meen je het met het verarmd Surinaams volk.
  Maar dit is geen goede beurt van ebu Jones.


  Maak melding

 8. In ieder kefal was het een rommeltje in DNA. Een paar van die pinda Ministers hadden letterlijk van alles geïnventariseerd, ook achterstallig onderhoud van vloer, plafond etc!
  Het was letterlijk een schande om naar het optreden van een paar van die cassavetelers te kijken, miljoenen, miljarden, US$ en SRD door elkaar gehaald! Het leek weer op een goedkope verkiezingsbijeenkomst!

  In ieder kefal hoop ik dat deze nieuwe regering nu serieus aan de slag gaat, want zelfs inventariseren is in 3 weken tijd niet helemaal gelukt!


  Maak melding

 9. Pakira, Bee is in ieder geval beter dan tante Jenny. Als je gevolgd heb; dan zie je dat de microfoons ingesteld zijn op 2 minuten; wat hinderlijk is. Hij is net enkele weken voorzitter en moet net als vele nieuwe DNA leden ook leren. De sluwe ervaren leden (de paarse lawaai makers boeva..bobo Parmessar en vreedzaam )probeerden Bee telkens weer uit de tent te lokken. ..maar Bee bleef rustig. Ronny zou ze skoppen.


  Maak melding

 10. Beerput wordt verder geopend. De mpp paarse ratten zullen één voor één boeten voor hun misdaden jegens het volk toe. Mpp meervoudige veroordeelde moordenaar spant hierbij de kroon. Grootste isoleercel in Santo Boma is alvast gereserveerd voor hem. Daar hoort hij thuis. Tot nu toe doet BAAS CHAN en zijn team het voortreffelijk. Precies zoals het volk het wil. Ga zo door CHAN.


  Maak melding

 11. Ik weet niet of er een wet in Suriname bestaat hoeveel nevenfuncties een DNA lid maximaal mag hebben.
  In Nederland bestaat het wel. Omdat je bij te veel neven functies je jou werk als tweede kamer lid niet naar behoren kan doen.
  En je bent verplicht om jou neven functies te melden.
  Dat heet transparantie.

  Het wordt tijd dat ze dit in Suriname ook gaan doen.
  Dus nu is het moeilijk om een DNA lid te beschuldigen van teveel neven functies.
  Ik geloof dat het DNA lid Jogi was die vroeg, hoeveel neven functies een DNA lid mag hebben.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 12. Ik heb bewondering voor deze man door zo openhartig in de DNA te gaan klepperen. Hopelijk volgen er meer. Bouva, Parmessar, Adhinen de rest van het Paarse geboefte: kom maar naar voren om je hart te luchten.
  Dat bespaart Suriname ellenlange gerechtelijke procedures.


  Maak melding

 13. @Pakiratigri

  Bee deed het absoluut perfect. Jones begreep niet wat hij deed. Hij vroeg om een persoonlijk feit. Een persoonlijk feit is dat een lid middels onwaarheden besproken wordt en hij het recht heeft daar bezwaar tegen te maken.
  Bee vroeg of hetgeen de VP stelde onwaar was. Jones bevestigde dat het waar was. Bee concludeerde terecht dat het dus geen persoonlijk feit was maar de waarheid en bedankte het lid Jones / Uilskuiken Jones voor zijn eerlijkheid,

  Ondertussen is Jones gefilleerd in de DNA als een profiteur:
  1>> Schadeloosstelling DNA
  2>> Functie van Ambassadeur (wanneer benoemd).
  3>> Consultant bij Grasalco

  Jones harkt zo ongeveer SRD 50.000/maand binnen

  Tussen neus en lippen door werd ook nog eens duidelijk dat Boefdraad verantwoordelijk is voor het gegeven dat Grasalco op omvallen staat.

  1>> De hoofd inkomsten bron van Grasalco waren de Royalties van IAMGold.
  2>> Die Royalties gaan nu naar de CBvS.
  3>> Die Royalties waren ook verpand aan Oppemheimer.
  4>> Die Royalties waren ook verwerkt als inkomsten in de Begroting..

  Pakiritigri wanneer gaat u onderogen zien dat Boefdraad een piramide spel runde en dat het merendeel van de NDP fractie gekwalificeerde dieven zijn.

  Zie hoe vaak Bouva nu een koekje van eigen deeg kreeg.
  Zie hoe Adhin gefileerd werd. Hoor hoe beeldend het wanbeheer in beeld gebracht werd.
  De lijsten komen er beste Pakiritigri en dan ziet het hele land wie wat gestolen heeft.

  Kabinet van de VP voor SRD 27.000.000 onbetaalde telefonie rekeningen.
  Het is uitgesproken in het openbaar en zal dus hard gemaakt moeten worden.


  Maak melding

 14. Oom Bert, denk aan je gezondheid en hartslag! Het is warm weer, dus niet zo goed voor oudjes om zich op te winden! Neem een kalmeringspilletje en ga op de bank uitrusten!
  Geniet van het mooie weer!


  Maak melding

 15. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  VIDEO: NDP assembleelid Ebu Jones is ook consultant bij Grassalco voor US$ 2.500

  En dezelfde Ebu Jones, ging regelmatig bij een bekende lokale radio in Amsterdam, RadioMart zijn verhaal vertellen.
  Nu wordt hij in DNA geconfronteerd met de waarheid door de Vice president Ronnie Brunswijk.

  Ook de voormalige Paarse NDP DNA voorzitter, Jennifer Geerlings-Simons, had 10 jaren lang de gewoonte om de oppositieleden geen ruimte te geven om hun zegje te doen.
  Ze werden steeds onderbroken met als argument, Uw Spreektijd is nu afgelopen.

  Dat de Vice president Ronnie Bravo Brunswijk, niet genoeg uit zijn woorden kan komen, is in deze niet echt relevant.
  De reactie van Ebu Jones van de NDP was heel anders.
  Hij had namelijk niet verwacht, dat hij op deze wijze geconfronteerd zou worden in DNA.
  Nu kunnen de PAARSE NDP AANHANGERS niet gaan zeggen dat het FAKE was.

  Ook het LIEGEN van de voormalige secretaresse van BOEFDRAAD is bekend.
  Zogenaamd het begeleiden van haar partner (echtgenoot) naar Nederland voor het ondergaan van een medische behandeling.

  De KMAR op Schiphol is helemaal niet gek.
  Ze dacht ook als TRANSIT passagier op Schiphol ook over te stappen op een andere vlucht naar ……


  Maak melding

 16. Men mag zeggen wat men wilt over VP Brunswijk maar hij doet iets heel goed wat veel mensen niet doen, zelfs veel geleerden en veel volwassenen doen dat niet:
  VP Brunswijk zegt niet zomaaar “uhm” , deze man denkt na voor hij praat.

  En iedereen praat met het accent van zijn / haar achtergrond. Denk maar aan de zacht “G” of hoe engelstaligen Nederlands spreken maar ook hoe Nederlanders Engels spreken.

  Ik hoop van harte dat Brunswijk zijn goede kant ontwikkeld en versterkt. En dat hij alles zal doen om zijn eer te herstellen en a Buskondre pipel niet in verlegenheid te brengen.

  Wat betreft Ebu Jones:
  Pelai pelai pelai gailie re

  Beste Bouterse,
  Wij werken samen aan uw belofte; de kruistocht naar corruptie.

  Don’t disturb.
  Wij werken aan een rechtvaardig Suriname. Krakti !


  Maak melding

 17. Wayambo: ik was in de jaren 70 belast met de inventarisatie van Kirpalani Domineestraat, Maagdenstraat, Keizerstraat (magazijn) en Wanicastraat (fabriek). Deze inventarisatie duurde ruim 1 maand omdat de zaken normaal open waren. Wij praten nu over een inventarisatie van de staat Suriname, die vele malen groter is dan Kirpalani en waar geen behoorlijke administratie is bijgehouden ( N.B. Kirpalani had altijd een behoorlijk gevoerde administratie en ik complimenteer de heer Ardjoen daarvoor). ik wil die wonderboy ontmoeten die deze inventarisatie binnen 3 weken kan uitvoeren. Ik daag je uit om dit binnen 3 weken te verwezenlijken. Dus als je niet weet hoe de vork in de steel zit moet je niet lullen. Ik heb in ieder geval bewondering voor Santoki om binnen 3 weken een redelijk beeld van de positie van Surinam in beeld te brengen.


  Maak melding

 18. EBU Jones was zaakgelastigde in Nederland. Vervolgens ambassadeur in Guyana. Hij woont dus in Guyana. EBU waar is hoefdraad? En wat doet hij bij grassalco. Een ambassadeur kan niet tegelijkertijd DNA lid zijn. Stopzetten aub.

  Een aantal nieuwe ministers en DNA leden hebben hun baan, waar ze meer verdienden, opgegeven. Mensen met hart voor suri. Je mag het uitzoeken.


  Maak melding

 19. Op deze manier krijgen andere Surinamers dus ook geen baan. Ik ben ervan overtuigd dat de meerderheid van de DNA leden er neven activiteiten op na houden.
  De regering zal guts moeten tonen en daar een wet voor in het leven roepen dat betaalde neven activiteiten verbied tijdens hun DNA lidmaatschap.

  En er word ook ergens door een reageerder de consessierechten en percelen benoemd. Dat mag ook zeker verhoogd worden. Want als de loon en inkomsten belasting én de government take is verhoogd, dan moet dat ook bij de groot grond bezitters en concessiehouders. IamGold en die grote bedrijven betalen al geen government take op brandstof, dus ze mogen best meer bijdragen aan de staat.

  Maar of dat zover zal komen???…


  Maak melding

 20. Men heeft vaak geschreeuwd in de DNA, dat men GEEN neven beroep mag hebben. Ben benieuwd als deze nieuwe regering dit inderdaad gaat implementeren.Ben je in de DNA, dan mag je geen ander beroep hebben.
  Kan me nog herinneren, dat een bedrijf of instantie waar een DNA lid werkte, de keuze moest doen: DNA werkzaamheden of werken bij het bedrijf/instantie. Zo moeten ook andere instanties/bedrijven, dat hanteren. Als je daar wordt gezet door het volk, dan moet je dat ander loslaten. Bij alle partijen waar iemand kiesbaar wordt gesteld, moet de persoon aangeven als de persoon bereidt is, zich helemaal te focussen op de job van DNA en de andere baan op te zeggen.
  Ze moeten zichzelf niet gaan verrijken over de ruggen van de kleine man. Indien je hart hebt voor ons Surinaams volk, dan moeten ze dat echt doen.
  Wat de vorige regeringen niet goed hebben gedaan, bewijs dat je dat beter kan doen.
  We merken weer steeds op, dat elke regering die komt, zijn eigen mensen in dienst neemt. Daardoor raakt het overheidsbestand te groot en krijg je heel wat problemen. Ook spookambtenaren. Ze zijn in dienst van de overheid, maar je ziet ze haast niet op de werkvloer.
  Soms zie je bij instanties, dat er heel wat mensen zijn op een plek en het werk toch niet vlot verloopt. Er zijn wel enkele plekken, die het wel goed doen. Petje af voor ze.
  Hoop ECHT dat deze nieuwe regering, veranderingen brengt in de situatie van ons geliefd Suriname.

  Oja, regering een kleine advies. U kunt bij de Wijdenboschbrug tol laten betalen van desnoods SRD 1,-. Deze inkomsten kunnen gebruikt worden om de brug te onderhouden, vooral bij schade. Want wie dekt de kosten als een voertuig tegen de brug aankomt?
  Dekt u erover na. Vindt het een heel goed idee.
  gemodereerd

 21. waar moet die ebu over consulteren dan?? hoe te roven van de surinaamse staat?
  hij heeft al toegegeven dat het waar is, deze man behoort dus onmiddelijk uit het dna te worden gezet vanwege belangenverstrengeling.
  tevens elke andere functie in dienst van het land cancellen bij deze man, kijken of grassalco hem aanhoudt als consultant?

  en nog steeds blijven paarse ratten inclusief die paarse surineds die paarse bende verdedigen.
  trouwens… die paarse surineds moeten trouwens hun kaolo mofo houden… waaarom zijn ze uit suriname gevlucht als het de afgelopen 10 jaar zo’n paradijs was volgens hun?
  een surinaamse ndper is al dom
  maar een surined ndper is gewoon achterlijk


  Maak melding

 22. Boeva zijn achterwerk begint te shaken. Los van de naschoolse opvang perikelen. .worden nog onderzocht. .heeft melvin ook boter op zijn hoofd met zijn last minute beleidsadviseur benoeming op Buza a 8000 srd per maand. ….en regering doorpakken. .afschaffing van de levenslange doorbetaling van exministers. Wo set eng


  Maak melding

 23. afschaffing van de levenslange doorbetaling van exministers. Wo set eng
  ====
  Weet je wat dat zal betekenen voor de pinda- en cassavetelers van het huidige kabinet straks, als zij over een jaar door de Sheriff terug naar het bos gestuurd worden!


  Maak melding

 24. Heel mooi ik mis alleen een aanpak voor de prijzen in de winkels, de koers en productie wanneer komt dat want het lijkt mij totzover alleen een soort van opruiming van die troep… Schoolspullen moeten gehaald worden de prijzen in de winkels regering ofa met dat????!!!
  gemodereerd

 25. Wayambo,

  “Een paar van die pinda Ministers”
  Je bent een ordinaire opnaaier en daarbij ook nog erg onbeschoft.

  Waarom moeten ministers zo minderwaardig door jou behandeld worden? Je kunt toch ook op een fatsoenlijke manier reageren zonder uit de hoogte te doen?


  Maak melding

 26. @wayamdebiel

  na een jaar weggestuurd worden betekend dus dat je je werk niet goed hebt uitgevoerd
  niets mis mee om wanprestatie af te straffen met geen uitkering

  als ze dat met terugwerkende kracht doen heeft geen enkele stront paarse rat meer een salaris of uitkering
  dat bespaart heel wat geld uit voor de huidige regering


  Maak melding

 27. Nog zo een zakkenvuller die parasiteert van de gelden van het volk. Waar geeft deze man adviezen over ? Het zal gelet dat hij zo moeilijk uit zijn woorden komt, onzinnige adviezen zijn. Jones de volgende crimineel die zich volvreet aan de politieke wanorde in dit land.
  gemodereerd

 28. Heel veel niet maar toch wel een paar: ik mis de realiteitszin naar de nieuwe regering toe, mede gezien de actuele stand van zaken.
  Het gast als volgt:
  – inventariseren
  – analyseren
  – adviseren
  – acteren/ to do/ etc.
  Een aantal mensen, soms ook journalisten, slaan stappen over. Ik vind analyseren ook behoorlijk belangrijk omdat dat inzicht geeft in handelen van voorheen en informatie over hoe niet te handelen in de toekomst.
  De moraal van het verhaal: laat Chan zijn werk doen. Stel zeker wel goede vragen, maar stel geen zeurvragen. Ga diep, journalisten.

  Nog een vraagje: waarom gemodereerd bij grassalco.? Ik snap het wel, het is de enige knop, maar wat was verkeerd? Ik probeer altijd beleefd en keurig te blijven, hoewel dat niet geld voor @wayambo. Zodra je die naam ziet druk je op het enige knopje. En hij geniet ervan. Bless his soul.


  Maak melding

 29. Schot in zaak Naschoolse Opvang; zestig personen gedagvaard

  13 maart 2020 om 13:02 Leestijd 1 minuut

  Er is schot in de zaak van de Naschoolse Opvang. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft ongeveer zestig personen gedagvaard. Zij worden als getuigen gehoord in een strafrechtelijk vooronderzoek naar vermoedelijke misstanden bij het project Naschoolse Opvang en Begeleiding.

  Het project werd door de regering geïntroduceerd, maar hield niet lang stand. Door mismanagement en vermoedelijke corruptie is het project in elkaar gedonderd. Het OM doet onderzoek naar verduistering van geld, valsheid in geschrifte, oplichting en knevelarij. In de dagvaarding staat dat gebleken is, dat er onregelmatigheden zijn geconstateerd. Het gaat in deze om het ontbreken van een projectplan, het gebruiken van staatsfinanciën zonder enige autorisatie, overbesteding en overfacturering en het gebrek aan controle bij de uitvoering van het project.

  Tot de ruim zestig personen die zijn gedagvaard behoren vicepresident Ashwin Adhin, Frederik Finisie, Melvin Bouva en Robert Peneux. Het rapport van het project is opgesteld door de uitvoerende én presidentiële evaluatiecommissie Naschoolse Opvang en Begeleiding onder leiding van Roy de Miranda.

  Alle leden van deze commissie zijn ook opgeroepen. Peneux bevestigt tegenover Suriname Herald zijn dagvaarding. Over de zaak wil hij voor nu nog niets kwijt.

  VHP-parlementariër Mahinder Jogi is blij dat er beweging is gekomen in deze zaak. Hij wil niet vooruitlopen op zaken en wacht het verdere onderzoek rustig af. Jogi stelt dat het feit dat president Desi Bouterse het project Naschoolse Opvang heeft beschreven als ‘nyang patu’ genoeg zegt. Dit is volgens hem voldoende om een diepgaand onderzoek in te stellen.

  Ja Bouva, jouw naam wordt prominent genoemd. Je voelt intussen de hete adem van de PG in je nek. Doe als Ebu Jones. Ga biechten in de DNA voor strafvermindering.Conclusie: ontkennen heeft geen zin. Tegenwoordig staat alles op internet. Ik wens jou intussen slapeloze nachten toe. Paarsbedrog


  Maak melding

 30. volgens mij een oud bericht, maar wel informatief oftewel transparant.

  Schot in zaak Naschoolse Opvang; zestig personen gedagvaard

  13 maart 2020 om 13:02 Leestijd 1 minuut

  Er is schot in de zaak van de Naschoolse Opvang. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft ongeveer zestig personen gedagvaard. Zij worden als getuigen gehoord in een strafrechtelijk vooronderzoek naar vermoedelijke misstanden bij het project Naschoolse Opvang en Begeleiding.

  Het project werd door de regering geïntroduceerd, maar hield niet lang stand. Door mismanagement en vermoedelijke corruptie is het project in elkaar gedonderd. Het OM doet onderzoek naar verduistering van geld, valsheid in geschrifte, oplichting en knevelarij. In de dagvaarding staat dat gebleken is, dat er onregelmatigheden zijn geconstateerd. Het gaat in deze om het ontbreken van een projectplan, het gebruiken van staatsfinanciën zonder enige autorisatie, overbesteding en overfacturering en het gebrek aan controle bij de uitvoering van het project.

  Tot de ruim zestig personen die zijn gedagvaard behoren vicepresident Ashwin Adhin, Frederik Finisie, Melvin Bouva en Robert Peneux. Het rapport van het project is opgesteld door de uitvoerende én presidentiële evaluatiecommissie Naschoolse Opvang en Begeleiding onder leiding van Roy de Miranda.

  Alle leden van deze commissie zijn ook opgeroepen. Peneux bevestigt tegenover Suriname Herald zijn dagvaarding. Over de zaak wil hij voor nu nog niets kwijt.

  VHP-parlementariër Mahinder Jogi is blij dat er beweging is gekomen in deze zaak. Hij wil niet vooruitlopen op zaken en wacht het verdere onderzoek rustig af. Jogi stelt dat het feit dat president Desi Bouterse het project Naschoolse Opvang heeft beschreven als ‘nyang patu’ genoeg zegt. Dit is volgens hem voldoende om een diepgaand onderzoek in te stellen.

  Ja Bouva, jouw naam wordt prominent genoemd. Je voelt intussen de hete adem van de PG in je nek. Doe als Ebu Jones. Ga biechten in de DNA voor strafvermindering.Conclusie: ontkennen heeft geen zin. Tegenwoordig staat alles op internet. Ik wens jou intussen slapeloze nachten toe. Paarsbedrog


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.