Weggedeelte Matta-Bigi Poika voorlopig afgesloten voor vrachtverkeer

5
Weggedeelte Matta-Bigi Poika voorlopig afgesloten voor vrachtverkeer

Vanwege herstelwerkzaamheden op het weggedeelte afslag Matta tot afslag Bigi Poika, kan er voorlopig geen vrachtverkeer worden toegelaten van en naar West-Suriname. Districtscommissaris Armand Jurel heeft besloten dit weggedeelte voorlopig af te sluiten voor alle vrachtvervoer boven 4-ton. Het ministerie van Openbare Werken is woensdag gestart met herstelwerkzaamheden.

Dorpgemeenschappen Matta, Pikin Saron, Bigi Poika, Tibiti, Kwakoe Gron en Wita Gron kunnen geïsoleerd raken als de conditie van de weg verslechterd en de weg onbegaanbaar wordt. Ondernemers in de hout-, goud- en grindsector maken dagelijks gebruik van deze belangrijke weg, maar het belang van de dorpsgemeenschappen telt even zwaar, meldt het Burger Informatie Centrum van Para.

Het gedeelte van de wegstrekking afslag Matta tot Kwakoegron wordt ter stabilisering geëgaliseerd en geprofileerd met een roadgrader. Op diverse locaties worden watersleuven gegraven door een minigraver. Van Pikin Saron tot afslag Bigi Poika worden alle kuilen verdicht met basecourse en vervolgens geëgaliseerd en geprofileerd.

5 REACTIES

 1. De koning van binnenland en zijn kroonprins zijn in regering. Kroonprins heeft volgens zijn zeggen veel geld. Mensen die bedrijven of activiteiten daar hebben moeten voor de weg zorgen.


  Maak melding

 2. En mensen die bedrijven of activiteiten in stad hebben moeten ook zelf voor de wegen zorgen ohw mijn God hoe bekrompen kan een mens zijn


  Maak melding

 3. Een jaarlijks terugkerend ritueel. Steeds weg kapot rijden. Tijdens de regenperiode kin je zien waar er kokers nodig zijn om het water weg te laten lopen. Indien dit niet wordt aangepakt zal men blijven gaten dichten. Liever eens gelijk heel veel pompen in de weg dan apppen en nat houden. legt geen zoden aan de dijk


  Maak melding

 4. Er is veel te weinig gedaan door de vorige regering. Ze hebben geen hand uitgestoken. Heel goed dat de nieuwe regering dit meteen aanpakt, ondanks een lege kas. Wat een daadkracht tonen ze weer. Over vijf jaar kan de regering de infrastructuur nog verder verbeteren als het geld een beetje begint te rollen.


  Maak melding

 5. klaagzang woont duidelijk onder een steen.
  Ja de mensen die hun bedrijven daar hebben en de weg vernietigen moeten er iets aan doen.
  Infrastructuur was niet belangrijk volgend Vhp.
  Heel oude bende van NF.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.