Ook Nederlandse koning Willem-Alexander feliciteert president Santokhi

20
Ook Nederlandse koning Willem-Alexander feliciteert president Santokhi
Beeld: © RVD - Martijn Beekman

In de reeks van felicitaties van buitenlandse staatshoofden en hoogwaardigheidsbekleders, ontving president Chandrikapersad Santokhi deze week ook bericht van de Nederlandse koning Willem-Alexander. De koning feliciteerde de president met zijn verkiezing en wenste hem veel succes toe tijdens zijn ambtsperiode. Hij sprak ook zijn warme belangstelling uit voor Suriname.

“De sterke historische band tussen onze landen en de maatschappelijke verwevenheid van onze beide samenleving zijn bijzonder en koester ik. Graag spreek ik dan ook mijn warme belangstelling voor Suriname uit. Ik heb er vertrouwen in dat het Koninkrijk en Suriname zullen samenwerken in een geest van vriendschap, wederzijds begrip en respect, en dat de bilaterale relatie zich de komende jaren positief zal ontwikkelen”, aldus koning Willem-Alexander.

20 REACTIES

 1. Hahaha @Jesse, de grootste fan van de Oranjes.

  Leuk een berichtje vd Koning. Velen hebben er vertrouwen in dat het goed komt met suri. Het kan niet altijd blijven regenen.


  Maak melding

 2. “ze moeten jou een nekschot geven, a-sociale tyfusmongool.”

  Nee joh, gewoon levend in de fik steken. Anders is er geen lijdensweg.


  Maak melding

 3. Prachtig President, een eer om van de Koning een felicitatie boodschap te krijgen. Een Gemenebest of iets als wat Trinidad met Engeland heeft is prima.
  We zijn door Nederland in elkaar gezet en meer dan de helft van onze fm woont er.
  Dus doe et.

  Meer voordelen dan nadelen.
  Alleen de boeven en oplichters zullen tegenwerken en klagen. Zij willen als Sardjoe en Abrahams de dienst hier uitmaken.
  Dan liever goed bestuur dan enkele figuren alle rijkdom met slecht bestuur.

  Basta


  Maak melding

 4. Is leuk die felicitatie.
  Je kunt het eens zijn met Jesse of niet, er zijn ook genoeg witte Nederlanders die geen hoge pet op hebben van het huis van Oranje. Al die aanslagen en dreigementen aan hun adres kwamen van hun eigen witte onderdanen…


  Maak melding

 5. Ja Koning Wim wil heel graag naar Suriname komen, het land waar hij zoveel van gehoord heeft van zijn grootmoeder, grootvader, moeder en zijn vader, oa dat hij in Suriname verwekt is.Nu hij zelf 3 dochters heeft, ziet hij zijn kans schoon om deze met een Suri te laten trouwen en zo op de troon van Holland te komen.

  Nederland is een handelsland, koop en dominee op die manier willen ze de banden van deze twee landen die een gedeelte gezamenlijke geschiedenis met elkaar delen, dezelfde taal het Nederlands spreken, ongeveer 350.000 Surinamers in Nederland, KLM vliegt al sinds haar ontstaan op Suriname, eco-toerisme, Suriname Amazone tropen oerwoud, het lekkere eten van de diverse Surinaamse culturen, de band tussen het Surinaamse Volk en het koningshuis, huis van Oranje, SuriNeds sporters in Nederland, enz.

  Het zal mij niet verbazen als Koning Wim met captains of industry /topmannen van grote industrieën/ondernemingen van Nederland die naar Suriname komen in zijn gevolg om Surinaamse ondernemers te ontmoeten en handelszaken te bespreken.

  Nu Suriname onder Zijne Excellentie President Chandrikaperkash Santohki en Zijne Excellentie Jungle Commandant Vicepresident Ronny Brunswijk een democratische rechtsstaat is en er rust is, kunnen er zaken worden gedaan.

  Op grond van onze geschiedenis de relatie van Suriname met Nederland alleen maar veel beter worden, omdat het gaat gebeuren op grond van gelijkwaardigheid, vriendschap en elkaar kennen.

  De relatie van Suriname en Nederland is als een ruiter op een paard. Het komt wel goed, want deze band kan niet verbroken worden. Het heeft de afgelopen 45 jaar behoorlijk onder druk gestaan, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed zal gaan in de toekomst.

  Suriname heeft de wereld wel genoeg te bieden als het gaat om onze natuurlijke rijkdommen dat heel veel geld waard is, aardolie, bossen, visserij op zee, bauxiet, goud, hout, eco-toerisme, cultuur, enz. Nederland heeft het geld, kennis, transport en handel, distributie, logistiek, verwerking, ook in de landbouw is Nederland het tweede voedselland in de wereld. Suriname kan hier ook haar voordeel mee doen, moderne landbouw, inpolderen, land uit zee halen, dijken, pompen kanalen, groene energie, toerisme, Nederlanders massaal naar Suriname laten komen, enz.

  Ook de diaspora is een goede manier om hierin een bijdrage te lleveren: geld, kennis, netwerk, ervaring, enz.

  Dit is onze kans om zaken weer te normaliseren en voor beide landen het voordelen.


  Maak melding

 6. Koning Willem Alexander heeft denk ik in zijn jeugd ook wel leuke ervaringen gehad in Suriname. Misschien is er ook wat beeldmateriaal.

  Suriname en Nederland hebben een eeuwig durende broederschap, dit moeten beide volkeren koesteren.

  In Nederland wonen meer mensen met een band met Suriname dan dat er inwoners zijn in Suriname.

  Wij kunnen veel voor elkaar betekenen en wij kunnen samen een grote bijdrage leveren aan het proces tegen racisme.

  Z. E. Santokhi is the right man on the right place at the right time.

  Mek Sranan switi baka. Krakti !


  Maak melding

 7. Iemand schrijft hier boven. Dat de relatie tussen Suriname en Nederland
  ALS EEN RUITER OP EEN PAARD IS. Wie de ruiter/mens en wie is het paard/dier?

  Angst voor verandering, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid verlamd de
  wilskracht en scheppingsautoriteit.


  Maak melding

 8. Onze volkspresident straalt nu al veel gezag uit. Zowel nationaal als internationaal. Diverse internationale hoogwaardigheidsbekleders hebben persoonlijk Chan ondersteuning toegezegd. Mpp meervoudige veroordeelde moordenaar bouta heeft in 40 jaar nooit een positieve uitstraling gehad. Wellicht in Santo Boma gaat hij wel hebben.


  Maak melding

 9. @denki

  Jij snapt niet van de wereld en van bondgenoten. Blijf maar naar je navel staren, dromen van je zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, wilskracht enz.

  Hopelijk dat je niet in Nederland woont, anders heb je een heel groot probleem.


  Maak melding

 10. We weten waarvoor WA wordt ingezet: Handelsmissies.
  Dus Nederland weet dat er wat te halen valt in Su.
  Diamanten, uranium, goud, hout, vis enz enz.
  Ben benieuwd of hij Su zal bezoeken.
  Zijn moeder is als koningin nooit naar Suriname geweest (als prinses wel).
  Maakt mij verder niet uit, als Su maar vooruit komt. Als de mensen maar weer gewoon hun boodschappen kunnen halen.


  Maak melding

 11. Corne
  En waarom hebt jij die spullen dan nog niet uit de grond gehaald ,lamzak zeker te lui want dan moet je werken , en kan nu op deze manier commentaar leveren hoe dom ben je dan , je kan het beter door de Chinezen en canadees het land uit laten slepen hout goud


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.