‘Paarse brug’ in centrum krijgt weer normale kleuren

31
zwart-geel gebruikt wordt om zaken die deel uitmaken van de openbare weg te laten opvallen. Dit ten behoeve van de veiligheid

De leuningen van de brug over de Van Sommelsdijck kreek in het centrum van Paramaribo, zijn weer voorzien van de juiste kleuren die internationaal gelden voor infrastructurele werken. Tijdens de NDP regering werden de leuningen paars geverfd.

Die paarse kleur was volgens critici niet zomaar gekozen. Paars is de kleur van de Nationale Democratisch Partij (NDP), welke ook de partij is van de ex-minister van Openbare werken, Vijay Chotkan. Hij was verantwoordelijk voor bruggen en wegen in Suriname.

De nieuwe minister van Openbare werken, Riad Nurmohamed, was destijds een van de critici. Nurmohamed die zelf een Civiel Technische achtergrond heeft, gaf toen aan dat zwart-geel gebruikt wordt om zaken die deel uitmaken van de openbare weg te laten opvallen ten behoeve van de veiligheid.

De nieuwe bewindsman heeft de brugleuning meteen laten aanpakken zodat er weer sprake kan zijn van een veilige, a-politieke situatie bij de brug.

Lees ook:

31 REACTIES

 1. Bijna niemand wil die paarse kleur meer zien.

  Het wordt vergeleken met, fraude, laksheid, zwaktebod, Suriname financieel failliet, kriminaliteit, witte goud, waterkant domme NDP fanclub, Suriname Dubai, treinverbinding, 20.000 huizen. En graai zoveel je kan.
  Doe wet doe wet.

  Ik rust
  djamoe


  Maak melding

 2. @ Wayambo.

  Het doet nog steeds pijn he, heel veel lijkt me.
  Anders schrijf je niet zo een onbenullig, achterlijk en debiel commentaar, toch.


  Maak melding

 3. Wayambo
  Begin simpel om de gang er goed in te houden.
  Ze komen zo meteen langs bij jou Wayambo om je op het hart te drukken om shut the fuck up or leave the kitchen. Piece of sh..

  Gebruikelijke taalgebruik bij BLM


  Maak melding

 4. Onder de brug v Desi D.B.
  Daar verkoopt men pc’s en laps
  Maar die dingen werken niet
  Mensen mensen wat een verdriet
  Koop bij Desi D B niet!!


  Maak melding

 5. Wayambo is bezig met voorspel. Zodra zijn Afrikaanse buurman klaar is met snodderrijden mag Wayambo zijn liefde tonen, bijvoorkeur op zijn knieen.


  Maak melding

 6. Hopelijk schenkt hij ook meer aandacht aan de wegen van de binnenstad en groot Paramaribo. Met name betere fiets en voetpaden. En meer groen in de binnenstad en groot Parbo. Al die sluizen en kanalen ook gewoon betegelen, vooral op Noord e.d., dan hebben de trimmers en voetgangers meer loopplezier.


  Maak melding

 7. @ Wayambo

  Wat zielig. De verf stond in het magazijn en de schilder staat op de loonlijst.
  Dit is symbool werking. Het gaat om twee heel principiële zaken die het beetje geld best waard zijn.

  1>> Verkeersveiligheid.
  2>> Het zich onrechtmatig als politieke partij voor eigen doelen toe eigen (promotioneel) van staatseigendom

  De mensen moeten toch wat doen. Dus laat ze iets nuttigs doen.

  Wat Bouterse en co in 10 jaar vernietigd hebben kan in 1 week, 1 maand of 1 jaar niet hersteld worden.

  Duidelijk wordt dat het volk vertrouwen krijgt en dat doet pijn bij Wayambo die hoopt dat Brunswijk overstag gaat voor de NDP.


  Maak melding

 8. WayamBOLUS….

  accepteer nou gewoon dat jullie corrupte, criminele paarse Bouta-maffia massaal is uitgekotst door het volk.

  Je gaat de rest van je kansloze bestaan moeten leven met het feit dat die criminele organisatie NDP definitief van het politieke podium is weggevaagd.

  Lekker zuur hè…..infantiele kneus 🥳🥳🥳

  👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋


  Maak melding

 9. Nuttige dingen daar moeten ze naar kijken. Nu regentijd. Ga kijken waar opgehaald moet worden.
  Er was geen geld maar wel hiervoor. Debielen zitten er zat in deze regering.


  Maak melding

 10. “Nuttige dingen daar moeten ze naar kijken”

  Heel scherpe opmerking! Want toen hij paars geverfd werd was het wel nuttig?🤦‍♂️🤣


  Maak melding

 11. Wat de minister moet doen is ook die grote billboards langs de verschillende wegen waarop de foto van de vernietiger van Suriname is te zien weg te halen. En niet te vergeten bij de centrale markt en de verschillende bordjes die aan de mast van de ebs zijn aangebracht. Zijn symbolen van verderf, corruptie, verarming en ellende. Liever gisteren dan vandaag.


  Maak melding

 12. @Wayambo.

  Misbruik aanpakken en symboliek zijn als je daarmee op een simpele manier mensen eerlijk werk geeft wel een prioriteit
  De NDP heeft misbruik gepleegd dat moeit ooit hersteld worden. De ministers hebben zwaardere problemen dus laat de gewone mensen het land op orde maken. Kost weinig en zet veel zoden aan de dijk. Er veranderd iets. Dat u dat niet leuk vind dat dat met zo weinig resources kan is uw frustratie.


  Maak melding

 13. Wendy Wendy Wendy Wendy, yeh nak a spiekrie tap i egie asema foetoe. Ga bloed zuige noh, Wayambo wacht op je, b.t.w. voorzichtig hij is op z’n teentjes getrapt.


  Maak melding

 14. Alle “OBJECTEN ” van de Waterleidng moeten ook over geschilderd worden.
  Gelijk de directeur …. OOSTERLING{ corrupteling pur sang } …. OPDONDEREN !!!!

  Paars is de kleur van VERDERF !!!!!!!!!

  We willen met z’n allen …. Schoon …. drinkwater !!!!!!


  Maak melding

 15. Bigi Sma 24 juli 2020 At 20:26
  Wayambo
  Begin simpel om de gang er goed in te houden.
  Ze komen zo meteen langs bij jou Wayambo om je op het hart te drukken om shut the fuck up or leave the kitchen. Piece of sh..
  Gebruikelijke taalgebruik bij BLM
  ======
  Bigi lulzak, Ik denk dat ze eerder bij jou soort demente ouwelullen gaan komen! Stuk ouwe verstrooide demente strontzak!


  Maak melding

 16. Purple rain, purple rain
  I only want to c purple rain.
  Prince heeft dit lied weer uitgebracht en exclusief voor Suriname
  Overstromingen paarse tranen
  Hoe achterlijk moet je wel niet zijn om leuningen van een brug paars te schilderen. Lekker duidelijk, refelecteerdt goed vooral ’s nachts noh, stelletje domme lullen
  Ach, een dode meer of minder maakt niet uit.
  Sodemieter.

  Het is lang, heel, heel lang geleden dat ik een Surinamer op de televisie heb mogen zien en mogen horen praten waarbij ik geen plaatsvervangende schaamte kreeg.
  Uitstekend. Dank u wel excellentie. (ik heb kroeshaar!!)
  Vergelijk het met het populistisch gelul van die rooie fossiel. Vaak wist hij niet meer wat te zeggen en liet hij zich gaan zoals hij is, walgelijk beledigend en een stel mislukkelingen lachten en juichten. Yeah, yeah en ik thuis maar hopen dat weinig mensen dit zouden hebben gezien. Een wandeling langs de Merwede deed vaak wonderen
  Deze lulhannes dacht bij zichzelf, hoe stom zijn ze wel niet. wel la me ze als een stel varkens behandelen
  Zie ik ramautarsing, nog zo’n lulhannes. Niets gepresteerd, deze man is voorzitter van de VES toch? Opdoeken deze slapjanussen. Misschien kan hij aansluiten bij de 1000 economen van de ndp


  Maak melding

 17. Gezonde ontwikkeling…iedereen aan het werk zetten en houden.
  Zolang de focus van de nieuwe regering niet teveel hier op gericht is kan het zeker geen kwaad om langzaam afstand te nemen van dit soort populistische maatregelen zodat het volk weer met beide benen op de grond staat. Ook meteen alle billboards en overmatige zelf vereringen van die paarse vlieg verwijderen.


  Maak melding

 18. minister Riad Nurmohammed, let u ook op het onkruid, bomen langs bermen van de hele Oostwestverbinding.

  De bermen van de Oostwestverbinding zijn helemaal onder toren hoge onkruid, bomen, enz.

  Deze hebben ook de nodige aandacht nodig. Het is zo erg dat deze over de weg willen groeien en het zicht zelf beperken. De verkeersveiligheid komt hierdoor zelf in gevaar voor verkeersdeelnemers op deze weg.


  Maak melding

 19. Is dit niet de beroemde brug van de beruchte keng keng dame uit de jaren 60.

  Overigens de opmerking dat ik tot de ontdekking ben gekomen dat iemand of meerdere mensen mijn identiteit proberen over te nemen.

  Het is mij nog niet gelukt mijn naam te wijzigen, maar een verwarrende situatie op dit forum is ongewenst.


  Maak melding

 20. Het zogenaamde Monument van “REVO” moet zo snel als mogelijk worden ontmanteld. Ten eerste is er nimmer een revolutie geweest. Bij een revolutie is het nl het volk dat in opstand komt. Dit was een ordinaire coiup van enkele geweldadige militairen, sergeants, die ontevreden waren. Met geweld en vernieling een wettig bestuur aande kant zetten is een misdaad en regelrecht tegen de grondwet.
  Ten tweede is deze zogenaamde monument het volk door de strot geduwd ten gunste van eigen glorie, er zijn een paar enkelingen (mee-eters) die deze z.g. revolutie steunden.
  Ten derde moet het verwijderen van deze “HEBI” er mede voor zorgdragen dat de pijn enigszins zal worden verlicht. Verdwijnen zal het nimmer, maar indien het blijft staan, zal het een zeer pijnlijke herinnering zijn.
  Ten vierde zal er op ALLE scholen aan de leerlingen worden geleerd en uitgelegd worden wat de actie van deze groep geweldadige plegers en moordenaars het land, ons geliefd vaderland, heeft aangedaan. Dat 15 vooraanstaande burgers en kinderen van ons land, oip lafhartige wijze zijn gemarteld en VERMOORD door iemand die zich gog waande en dacht voor eeuwig te zullen regeren.
  Laat deze regering ervoor zorgen, dat deze SCHANDVLEK ietwat wordt gewist, dat dit volk zijn identiteit terug vindt en dat de liefde die men decenialang voor elkander had, teruk keert tot blei en vooruitgang
  van Suriname.


  Maak melding

 21. djogoman 26 juli 2020 At 16:39
  Het zogenaamde Monument van “REVO” moet zo snel als mogelijk worden ontmanteld.
  ==================================================

  Ontmantelen en met Nederlandse subsidie een statig nieuw Politie Bureau neer zetten.


  Maak melding

 22. Sabaku ,
  Dus toch weer geld , op zich niks mis mee maar doe er dan ook kennis overdracht bij , dat is meer waar dan dan geld .
  Als de kennis er is komt het geld vanzelf, kijk maar naar dat koude kikkerlandje waar 350duizend surineds wonen 16,5 miljoen andere mensen daar gaat het ook uitstekend , ook al is het daar niet altijd rozengeur en maneschijn


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.