NGGGB: ‘Oproep Steve Meye om 50 US dollar te geven uit context gehaald’

22
Bisschop Meye: 'Vrijheid van alle schulden voor 50 US dollar'

De Stichting Nieuwe Generatie Gemeente Gods Bazuin (NGGGB) heeft donderdag gereageerd op de verspreiding van onderstaand filmpje, waarin te zien is dat bisschop Steve Meye om 50 US dollar vraagt. Mensen die 50 US dollar of de tegenwaarde daarvan in SRD tegen een koers van 1 op 10 zouden geven, zouden volgens Meye vrijgemaakt worden van schulden.

De stichting zegt het te betreuren dat slechts een héél klein gedeelte van de oproep buiten de totale context is geplaatst. De geconstateerde onterechte aantijgingen en beschuldigingen berusten op een volledige mis-interpretatie zegt de NGGGB.

“De fout die wij kennelijk hebben gemaakt is, dat wij door de live-stream uitzendingen van onze samenkomsten, enkele mensen de ruimte hebben gegeven om bewust of onbewust een klein gedeelte uit een oproep naar de Gemeente-leden van de NGGGB toe, uit zijn verband te halen en dat te ‘posten’ op social media en andere media-kanalen” zegt de organisatie.

De oproep van Meye zou volgens de NGGGB gericht zijn naar de gemeente-leden van de kerk, en niet naar het groter publiek. Ook is duidelijk door de bisschop aangegeven, dat niemand verplicht was om dit te doen (niemand is gedwongen); maar om te handelen naar hun eigen geloof in de bijbelse principes.

De NGGGB wil nadrukkelijk aangeven, dat de opgehaalde giften en donaties geenszins bestemd zijn voor de Bisschop persoonlijk en dus niet in zijn zak terechtkomen; ze zijn bestemd voor het werk van de Gemeente, waaronder ook het wekelijks voeden van dak- en thuislozen en overige maandelijkse uitgaven van de Kerk. Dit omvat onderhoud van het gebouw, betaling vaste lasten z.a. stroom, water, telefoon, etc. (tekst loopt door onder filmpje)

https://www.facebook.com/Waterkant.Net/videos/650935712436752/

“Wij zullen in de Gemeente van God, altijd bijbelsgetrouw handelen in alle weloverwogen besluiten die wij als verantwoordelijken over de ‘Schapen des Heren’ nemen. Wij hebben een persoonlijke gebedsrelatie met God, de Schepper van Hemel en Aarde, en horen dus ook van Hem. Onze verantwoordelijkheid naar Gods kinderen toe, nemen wij héél serieus!” zegt de stichting.

De stichting zegt verder volledig afhankelijk te zijn van giften en donaties, aangezien zij geen subsidie krijgt van de overheid. “Gedreven door het Woord van God (Jacobus 1 : 27), hebben wij een gedeelte van het werk van de Overheid overgenomen, zoals het zorgen voor de sociaal zwakkeren in onze samenleving! Zolang God Almachtig de intenties van ons hart kent, en ziet wat wij doen voor onze medemens, is het voor ons al goed; wij behoeven niet in de Pers daarmee” besluit de NGGGB.

22 REACTIES

 1. Dat God hem persoonlijk heeft ingefluisterd is ook uit zn context gehaald. Heeft de bishop een open lijn met God? Of is t via WhatsApp?


  Maak melding

 2. Volkomen ongeloofwaardig. Is ook zo’n profiteur geweest als geestelijk adviseur met een salaris á 8000 srd p/maand van de inmiddels oud pres DDB. En ook nog in Nederland een sexoffender, waarschijnlijk ook in Suriname…

  De kerk heeft geld nodig maar je baad wel in alle luxe. Wie hou je voor de gek charlatan apostel.


  Maak melding

 3. Dit ding ,in zijn gemeente wordt er gebeden voor zieken als er eerst betaald wordt. Wie houd deze zelfbenoemde voorganger, of hoe je hem noemen wilt, voor de gek.
  Kan ook niet naar Europa wegens zijn seksuele exscapede. Had hij van de vrouwen moeten afblijven, viezerik van een man.


  Maak melding

 4. Nu verklaart de bisshop dat het geld voor de dak en thuislozen is. Om ze te voeden en voor onderhoud van het gebouw etc. In de app roept hij op om het bedrag te doneren, zodat men schuldvrij zal zijn. En er zijn genoeg IDIOTEN in Suriname die hem geloven en aanbidden. Inwoners van Suriname, wanneer gaan jullie snappen, begrijpen en niet meer zo dom zijn? Wanneer gaan jullie je gaan gedragen in het verkeer? Wanneer gaan jullie ophouden overal maar afval te dumpen? Wanneer gaan jullie ophouden overal in de binnenstad te urineren. Wanneer houden jullie op te denken dat mensen uit het buitenland voor jullie moeten zorgen? Come on Surinamers. HELP JE ZELF.


  Maak melding

 5. @Flordelyn Pejana, Korinte 3:16-17. 16Weet u niet dat u een tempel van God bent en dat de Geest van God in uw midden woont?17Indien iemand Gods tempel vernietigt, zal God hem vernietigen, want Gods tempel is heilig-en die tempel bent u zelf.


  Maak melding

 6. @ Flordelyn Pejana Deuteronomium 10:12-13 Nu dan, Israël, wat vraagt de Here, uw God, van u dan de Here, uw God, te vrezen door in al zijn wegen te wandelen; Hem lief te hebben; de Here, uw God, te dienen met uw ganse hart en met uw ganse ziel; de geboden en de inzettingen des Heren, die ik u heden opleg, te onderhouden, opdat het u wèl ga.

  De kerk wordt niet vermeld, dus stel de kerk niet boven God.


  Maak melding

 7. @FlordelynPejana
  Ben je zo bang voor de kerk dat ze niet voor jouw en je huis gaan bidden als je de bijdrage niet kan ophoesten? Dan klopt er iets niet.Dat zou echt manipulatie zijn.Je moet als mens voor een ieder bidden ook voor je ergste vijand.En een kerk mag nooit selectief voor alleen de geldschieters bidden.En het beste gebed dat je bidt is het gebed dat je zelfs aan God opdraagt.Hij kent je door en door en kent al je noden en Hij is altijd standby 24 uur per dag.En God kan je echt niet met geld paaien dat maakt op Hem geen enkele indruk.Laat je niet bang maken.Een ieder met een oprecht hart kan voor je van de bidden.Het gebed van Steve Meye of van de kerk is net zo veel waard als van een ieder met een oprecht hart.En laat men aub geen gebeden met geld gaan verweven.Je kan geen gunst van God kopen.


  Maak melding

 8. Wereldwijd trappen mensen in slijmen, van deze luie mensen.
  Deze sukkel weet dat hij door schreeuwen andere sukkels, kan laten werken voor hem.


  Maak melding

 9. Onzin! Jullie staan bekend als oplichters.
  Geen wonder dat Steve Meye de pastor is van Bouterse.
  Ze komen uit het zelf kamp.
  De gemeenschap moet waakzaam blijven en hier niet aan meedoen.
  Ons land zit nu in een crisis en heeft geen tijd voor deze kwakzalvers.


  Maak melding

 10. Om mensen als jij verliezen mensen hun geloof

  Een moordenaar zegenen …en geld cashen wat deze laaghartige idioot doet hij is geen haar beter dan bouta die steelt leent en pakt, maar ja daarom zijn ze matties.

  Daarom geloven de meeste mensen niet meer in de lerk vw dit soort valse profeten..hij denk echt waarlijk dat wij gek zijn als hij verteld dat god hem gezegd heeft om valuta te vragen.

  Verkrachting aanranding leugens en god beledigen met zn geile dromen …

  Man je moet je schamen je maakt jezelf en de kerk compleet belachelijk…en nu gaat dit filmpje internationaal!!!!

  Wat zal men denken van dit land dat barst vd corruptie politieke drugs dealers verkrachtende domris etc

  Vraag genade en vergeving aan de heer ..want in mijn ogen ben je een mf oplichter.


  Maak melding

 11. Veel mensen leven in angst voor ziekten en dood waardoor zij zeer
  makkelijk misleid kunnen worden. Ziekten kun je voorkomen en angst
  kun je overwinnen maar leven en dood ligt in handen van de schepper.


  Maak melding

 12. @Padre. Waar moet ik de envelope met inhoud brengen, overschrijven of opsturen? Uw aanbod is n koopje. Dat er nog goede mensen als u er zijn. Keep up the good work broader.


  Maak melding

 13. Overste Padre de Here zij met u. Mijn nederige dank is groot. Ik keek op naar de grote bergen. Vanwaar zou mijn hulp komen. Net hierop WKN. Uw grenade is groot. Ik ben al onderweg met gevulde enveloppe. Mijn minderjarige dichter hoef ik niet bij te doen toch? Zoals bij uw branchegenoten. Zij vindt dat namelijk niet leuk. HALLELUJAH.


  Maak melding

 14. Weledelstreng geleerde Overste Padre. De instructies en richtlijnen zijn duidelijk overgekomen.ROGER.
  Waarvan akte.
  Een klein verzoekje. Deze volgzame lam voegt zich onvoorwaardelijk bij uw kudde van hopelozen echter zou ik wel ongezien in de dekking van de kudde een ietsje piesie alcohol willen kunnen nuttigen. En verdekt wat kunnen dekken. Ik beloof dat zulks genot ongezien en vreugevol zich zal voltrekken. Wees gegroet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.