Kredietbeoordelaars Fitch en Standard & Poor’s verhogen rating Suriname

19
Kredietwaardigheid van Suriname door Standard & Poor's verlaagd

Goed nieuws voor Suriname: twee grote kredietbeoordelaars te weten Fitch Ratings en Standard & Poor’s hebben de kredietwaardigheid van Suriname naar boven bijgesteld. Dit vanwege het feit dat er vertrouwen is in de afspraken en de schulden herstructurering die de nieuwe Surinaamse regering gemaakt, heeft over het betalen van rente en aflossing op een miljoenen lening.

Suriname sloot begin deze maand een akkoord met schuldeisers over uitstel van betaling van de rente en aflossing op een lening van 125 miljoen US dollar.

Kredietbeoordelaars schatten aan de hand van scenario’s en risicomodellen in hoe groot de kans is dat een land failliet gaat en zijn schulden niet meer terug kan betalen. De uitkomst van die analyse bepaalt welke kredietstatus een land krijgt. In het geval van Suriname werden de ratings naar boven bijgesteld.

Bij Fitch gaat het om Suriname’s Lange Termijn Issuer Default Rating (IDR) zoals de kredietbeoordelaar in deze verklaring ook zelf aangeeft.

19 REACTIES

 1. De timing is opmerkelijk, het groot kapitaal rolt de rode loper uit voor Chan Santh…nee voor Pres, opperbevel Chan Santhoki.

  Wauwie hey, a koers o sakka


  Maak melding

 2. De grote achtergelaten puinhoop door mpp meervoudige veroordeelde moordenaar zal enige tijd kosten om op te ruimen. Maar Chan van do the job. Wij moeten hem hierin zeker ondersteunen. Hulp van andere grote mogendheden heeft hij al in zijn pocket.


  Maak melding

 3. Kans is heel groot dat de regering onder Santhoki een dollar swap deal met de FED krijgt, waardoor de CBVS weer dollar heeft , om aflossingen en dergelijke te plegen.


  Maak melding

 4. Er bestaat een mogelijkheid dat de regering onder Santhoki een dollar swap deal met de FED krijgt, waardoor de CBVS weer dollars heeft om aflossingen en andere verplichtingen te betalen,


  Maak melding

 5. Frantz

  17 juli 2020 At 04:36

  De vijfde colonne is in stelling gebracht. Arme volk van Suriname.

  ==============================

  Misschien moet je de oorzaak van verarming zoeken bij de NDP regering. 10 jaar wanbeleid Frantz.


  Maak melding

 6. Geldsteun zal voor het land binnen komen, onderleiding van excellentie Santokhi.

  Hij heeft de hulpwegen voor Suriname, vrij gemaakt.
  De regering is geïnstalleerd en de strijd tegen de armoede is reeds begonnen.

  De echte gezaghebber is nu aanwezig , onder de vorige regering werd gretig gebruik van gemaakt van bevolkingsrijkdom.

  President, neem, geen, maar controleer.


  Maak melding

 7. Een schot in de roos van excellentie Chan, de nieuwe baas van het land. Het is meteen raak!
  Beter kan je je termijn als president niet beginnen. Klasse!


  Maak melding

 8. KUMSKOISI LOVER FRANTZ: INDUEN DE NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ DE VERKIEZINGEN HAD GEWONBEN WAS HET AFGELOPEN MET SURINAME:

  Suriname zou Haïti achterna gaan wat armoede betreft. Jij houdt niet van het land Suriname maar van een PERSOON die het land naar zijn VERDOEMENIS heeft gebracht.

  Ik hou van GOED BELEID, niet van de persoon.
  Als Santhoki het goed doet zal hij onvoorwaardelijk mijn steun krijgen zoniet ga ik hem ook afwijzen.


  Maak melding

 9. “Mogelijk zullen zij in ruil voor steun ook alle oliebronnen afstoten aan de meest biedende buitenlandse partijen. Mensen zullen aanvoelen dat zij zijn beetgenomen door Santokhi en Brunswijk.”

  Mocht dit het geval zijn
  Hoe dom moet je zijn om niet kunnen te begrijpen dat dit allemaal niet nodig was geweest als de ndp regering zich niet zo belachelijk had misdragen.

  Er zal altijd met een schuldige vinger naar de ndp gewezen worden. En terecht!


  Maak melding

 10. Robg is en blijft een domme paarse rat. Geen begrip en inlevingsvermogen hebben voor het verwoestende NDP beleid. Waardoor suriname falliet is gemaakt.

  Hij kan niet blij zijn voorvhet surinaamse volk dat ze het beter krijgen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 11. Een duidelijk statement naar de vorige regering. De internationale organisaties hadden absoluut geen vertrouwen meer in die club, vandaar de slechte toekomstverwachtingen. Dit kunnen ze, ondanks hun mooie praatjes, in hun zak steken.
  En ook een heldere boodschap aan de nieuwe regering. Blijkbaar straalt die zoveel vertrouwen uit dat er ook internationaal geloof is ontstaan dat het goed zal komen.


  Maak melding

 12. Hahahaha! De soap dendert voort. Weten jullie nog wat ik schreef over de rol van deze ratingbureau’s? Zie hier!! Duidelijker kan niet. Weten jullie nog hoe dat werkte toen? Omdat de Surinaamse regering de ratingbureau’s had bedankt, voorzag Chan ze van info en wel zodanig dat een downgrading niet uit kon blijven. Nu binnen 24 uur een nieuwe rating die die van 24 uur geleden totaal onderuit haalt….en er is eigenlijk nog niets gedaan door deze regering. Hoe dan?? Gaan jullie maar los, de waarheid blijft pijnlijk.


  Maak melding

 13. Diep triest dat mensen zitten te duimen dat het misgaat, alleen maar om zich te kunnen verkneukelen. En dat noemt zich patriot.

  Gedurende mijn carrière heb ik geleerd; “Fouten maken mag, hulp vragen getuigd van kracht en is geen schande”.
  Niet durven maar doen, etc.

  Ik herken bepaalde “westerse” invloeden vd aanpak. Geniaal. Luister naar de speech van President Santokhi, rewind en rewind, genius.
  Zelfs Brunsi, zal voor verassingen zorgen.

  Hopelijk wordt de politiek in suri, net zo saai als in Nederland, maar wel met gelijke kansen voor het volk.


  Maak melding

 14. Je kunt proberen recht te lullen wat krom is, zonder de gesprekken van Santokhi met het buitenland zou regering DDB dus met meer gemak door kunnen lenen en het land naar een nog diepere afgrond hebben gebracht.

  In 2010 treed je aan met ruim 1 miljard USD in de plus. Tegen 2015 is al dat geld al zo goed als opgevreten en begint het lenen als een gek. In 2020 laat je dan het land achter met een lege staatskas en enorme schulden.
  Dat is niet van buitenaf maar van binnen, of willen die goedpraters soms beweren dat buitenlanders massaal van de staat Suriname hebben geroofd…


  Maak melding

 15. Als de Zwarte diamant en andere diamanten zichtbaar worden zal het een klein beetje beter worden.

  Waar zijn die diamanten toch gebleven. Als jullie namen gaan noemen, zal ik fluiten als u de juiste naam noemt.

  Diamant are a girl best friend.


  Maak melding

 16. Alle geroofde reserves komen nu van onder de matrassen. De toverkluizen gaan open.
  De banken en cambio’s hebben weer volop valuta en SRD. Arme Surinaamse volk.


  Maak melding

 17. Kunnen we nu a.u.b. positief denken, in plaats van alles weer negatief te gaan benaderen. Ik hoop van harte dat het Sheriff Chan gaat lukken, Suriname weer positief op de kaart te zetten. Als je daar negatieve gedachten bij hebt, dan hoor je wat mij betreft bij de paarse ratten elite, die Suriname naar de afgrond heeft geholpen. Sheriff Chan is nog geen dag benoemd, en jullie beginnen al met afzeiken, waar zit jullie verstand? In al die jaren hebben jullie die Paarse bende, hun gang laten gaan, geef de Sheriff een kans.Mijn zegen heeft hij in ieder geval🙏. Somebody must do the job💪 EN🤔 hij is in ieder geval hoger geschoold😜


  Maak melding

 18. Er zou eerst ervoor gezorgd moeten worden, dat alle gestolen spullen inclusief de auto’s van 180000 US terugbezorgt worden, of legaal overgekocht kunnen worden van het ministerie, voor de werkelijke waarde. Adhin en vrouw, inclusief die hele boevenbende moeten ze alles afnemen, en gelijk opsluiten. Waarom hebben we in de hele regeerperiode van Vene nooit van zulke graaipraktijken gehoord. Hij was een integere president, hoezo durven die ratten hem nu alles in de schoenen te schuiven, waar zijn die tegoeden gebleven die nu verdampt zijn, waar halen ze het recht vandaan zoveel ha grond toe te eigenen, alsof Suriname hun persoonlijk eigendom is. Hoezo kon Bouta toestaan, en zelfs spullen gaan verdelen die van het land zijn alsof hij het eigenaars recht daartoe had?😣 Voor mij part sluiten ze iedereen die voor deze regering heeft gewerkt op, tot het tegendeel van hun onschuld is bewezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.