Meye vraagt mensen 50 US dollar te offeren ‘om vrij te leven van schulden’

61
Bisschop Meye: 'Vrijheid van alle schulden voor 50 US dollar'

Opnieuw is er een opmerkelijk filmpje van de Surinaamse bisschop Steve Meye opgedoken, waarin hij geloofsgenoten vraagt om geld. En dit keer vraagt hij harde valuta. Meye vraagt mensen om een bedrag van 50 US dollar of de tegenwaarde in SRD af te staan, ‘zodat ze schuldvrij kunnen leven’. Hij zegt dat de heer hem heeft opgedragen dit te vragen.

In een live filmpje van Nieuwe Generatie Gemeente Gods Bazuin (NGGGB), dat ook hieronder te zien is, zegt hij: “De heer heeft mij gezegd, hij wil mensen in deze moeilijke tijd vrij zetten van alle schulden. En omdat u vrij moet komen van alle schulden die u heeft, dan heeft de heer het gezegd op mijn hart om u uit te dagen om 50 us dollar als specaal zaad te zaaien voor uw vrijheid.”

“God wil dat wij allemaal schuldvrij zijn, dus laten wij god vertrouwen en zet het in een enveloppe” aldus Meye. Voor mensen die geen valuta hebben, heeft hij ook een oplossing: “Als u die 50 US dollar niet kan vinden heeft de heer mij gezegd om u uit te dagen om met een koers van 1 op 10 , 500 SRD te zetten als speciaal offer.”

De beelden werden flink gedeeld via social media, waarbij mensen versteld staan van de manier waarop hij in naam van de heer om valuta vraagt. Bekijk het filmpje hieronder en oordeel zelf:

https://www.facebook.com/Waterkant.Net/videos/650935712436752/

61 REACTIES

 1. Deze eerloze bedelaar n oplichter zegt niet waarvoor hy ht geld gaat besteden. Misch n privėjet kopen net als die pastoors in amerika doen.wat n schande deze duivels misbruiken ht cristendom om de gelovigen op te lichten.als hy zyn zin hft gehad gaat hy de mensen vragen om hun dochters aan hem te offeren in naam van masra gadoe.


  Maak melding

 2. Neks no fout!
  Als je als volk genaaid wilt worden, dan krijg je onder andere zo’n malloot van een geestelijke of zoiets als de vorige president.

  Geen onderwijs maakt meer kapot dan lief is.


  Maak melding

 3. De politie moet deze godlasteraar oproepen voor een verhoor. En als uit het verhoor blijkt dat er termen aanwezig zijn om jem te vervolgen voor oplichting cq poging oplichting, deze criminele pastor opsluiten schaamteloze pannenkoek.


  Maak melding

 4. Valse profeet!!!
  Over welke god praat je? De bijbel zegt dat Satan ook een god is.
  Mensen vergeet niet dat het leven kort is op deze aarde en wat wij hebben meegekregen van de oude profeten via de geschriften,” ik ken uw armoede en verzwaringen, maar gij zijt rijk”. Schuldvrij leven is geen belofte van God voor zijn volk, maar wel de rijkdom van geest.
  Steve Meye, pas op voor de genade van YHWH.


  Maak melding

 5. Wat een mislijkmakende oplichter is dit zeg. Hij misbruikt de Heilige naam van de Allerhoogste God. Schaamteloos en moraalloos is deze verkrachter. Was het niet dezelfde persoon die op het Onafhankelijksplein predicte dat Bouterse door God zelf was aangesteld om Suriname te redden? Hij kreeg kort daarna een honorarium van SRD 8000 van Bouterse toe gestopt ( de zilverlingen van een verrader ). Ook zijn co-assistent schreeuwde vanaf het podium dat de tegenstaanders van didibri Bouterse gestraft moesten worden en dat wij ( Suriname ) een tweede Dubai zou worden, en wat zijn we nu? Een Pinabai, arm volk dat pinaart, dat zeker! Zij die deze marionet van Bouterse geloven, moeten het zeker doen en inplaats van hun kinderen te eten te geven en laten creperen. Deze man is gewoon een Godlasteraar en meot eigenlijk opgesloten worden, samen met zijn hulp Miesiekaba.


  Maak melding

 6. Hahaha
  Dit moet wel een grap zijn

  Zoniet verdient deze oplichter 50 jaar Santo Boma en met de koers waarin hij gelooft 500 jaar hel 👹


  Maak melding

 7. @ Bigi Sma

  En nog 1 item bij voegen:
  – Na Gado poti mi dya na Gado sa poeri mi.

  In de bijbel gaf Jezus de gelijkenis met 5 broden en 2 vissen te verdelen. Jezus heeft NOOIT geld gevraagd aan de mensen.

  Meye moet eerst zijn riante salaris (die hij door niets te doen krijgt) aan de gemeenschap teruggeven, dan geeft hij pas het goede voorbeeld.


  Maak melding

 8. De God die ik ken heeft aan ieder mens een vrije wil gegeven en vraagt
  geen geld of offer daarvoor. Mensen van wie het denkvermogen in de
  kind of schaapfase is, zijn gemakkelijk te misleiden. Deze wolf eet de
  schapen niet op maar stuurt ze op roof tocht. Arme schapen.


  Maak melding

 9. Mensen zoeken in moeilijke tijden of in de dagelijkse omstandigheden naar mogelijkheden om rijk te worden!

  En als iemand beweert een onderhoud gehad te hebben met God, dan wordt in naam van God, halve waarheden gecreëerd die uiteindelijk door meer dan een paar mensen worden geloofd.

  “God wil dat wij allemaal schuldvrij zijn”. Deze priester wil wil dat wij meer schulden maken.

  Met zijn leugens wil hij veel geld afhandig van mensen, zoals u en ik.

  Als ik zeg dat ik een videoverbinding heb gehad met God en God zei: ik heb de mens alles gegeven en zij, hebben het te kiezen!
  Dan geloof niemand mij en terecht ook!

  Wees gewaarschuwd, voor oplichters, met hun slijmende woorden!

  Ik hoop dat God hem dezer dagen zal vertellen, waar al het geld van het volk is gebleven!


  Maak melding

 10. Meyer mag absoluut geld vragen aan de gemeenteleden maar is verplicht te motiveren waarvoor het geld gebruikt wordt.(in Suriname geldt het Surinaamse dollar) Geen gegronde redenen voor kerk-activiteiten dan geen geld geven en trouwens je mag geld geven aan een ieder als je zelf geld heeft.De bijbel zegt; ‘Zorg ervoor dat je bij niemand schulden maakt. De enige ‘schuld’ die je aan andere mensen hebt, is: het geven van liefde.. Ik bedoel dat je van alle mensen moet houden. Want als je van de andere mensen houdt, heb je gedaan wat de wet van God vraagt.’Romeinen 13:8 BB
  ‭‭


  Maak melding

 11. Dat hij ook nog durft om God zijn naam te noemen in deze, Schandalig. Allen die God zijn naam misbruiken vallen door de mand. Zo ook deze.


  Maak melding

 12. Deze man is niet de enige Surinamer die gewetenloos zijn landgenoten benadeeld.
  De lafhartige handelingen onderling zijn onbeschrijflijk. De meeste schreeuwers zijn
  geen haar beter.


  Maak melding

 13. Laat hij eerst het financiele verslag presenteren, van de maandelijkse ontvangen tienden van de gemeenteleden. Zover ik weet kan je schulden niet afkopen om vrij te leven. Wat je wel kan doen is om vergiffenis vragen en het is aan die almachtige gelegen om HIJ je al dan niet vergeeft.
  Dit is wat ik weet wat het Islam geloof predikt.


  Maak melding

 14. Welke van de heer bedoeld die oplichter, hijzelf?! Hij heeft schuld, alleen dat hij schuldvrij wordt. Laat hij bij papa bouta aanklopen, die kont likker.
  Papa bouta is geen sinterklaas meer, probeert hij op deze manier mensen op te lichten?
  Hij ziet zichzelf als god, degene die hem gaat ondersteunen zijn nog gekker.
  IK BEN NIET DISCRIMINEREND BEZIG, MAAR ALLEEN OM HET TE LATEN ZIEN WAARMEE HIJ BEZIG IS, PLOTSELING HEEFT DE HEER TEGEN HEM GEZEGD DAT EEN IEDER KERKGANGER 50$ MOET OFFEREN. VOOR ZIJN ZAK, JA. Iedereen kan dat ook doen smorgens sta je op en zeggen tegen iedereen dat de heer heeft gezegd 50$ te offeren voor schuldvrij. Hij kan ook een moppentapper worden, maar bijbelse mop. Als iemand geen 50$ of 500srd kan missen, wat dan, wordt zo’n iemand naar de hel. Is hij de duivel, hij beheerd de hel.


  Maak melding

 15. Hij durft wel te vragen aan de armzalige goedgelovige Surinamers of gemeenteleden, ik ken zulke pinkstergemeentes wel, hier was ik ook in zo’n soort gemeente, die heeft ook zo’n geld afgod de mammon, als je hier in Ned zoiets eist aan de gemeenteleden en nog erbij een tiende van je brutoloon van je uitkering zit je zwaar in de schulden, waar moeten ze dat geld halen, drugs verkopen, en of de “zusters” aan de prostituee!? En als je geen tiende kan geven, dan word er ook niet voor je gebeden. Die broeder meye is toch ook rijk geworden van bouta’s “geld” als dekmantel. Ik ben nu in een gemeente die niet eens geld van mij eist… Dat is zo erg man.. Kom op..


  Maak melding

 16. Ik hoop dat zn kerk leeg loopt…en deze man beweerd dat god hem opdracht gegeven heeft om 50 dollar te vragen en wel in valuta!!!

  Hij maakt nou mee wat velen meemaken bouta geeft hem geen(bloedgeld) meer….

  Van alle grote schurken is hij wel de ergste om mensen op te lichten in the name of god!!!

  Deze man heeft zichzelf vervloekt !!!

  Hij denk waarlijk dat de mensen in deze bs geloven.
  Maar domri…is dat om je hobby te verrijken( prostituees) vuile hoerenloper.

  Zal me niets verbazen als hij vd dames in zn kerk ook misbruik maakt, tenmiste als hij dan zn viagra gebruikt.

  Wat een zielig klein mannetje …


  Maak melding

 17. OMG, dit kan toch niet waar zijn,weet deze man niet van ophouden, en mocht dit fake zijn,dan is het wel een professionele fake, Ik vind dit schandalig dat deze valse profeet de kerkgangers om geld vraagt en dan ook zijn bedrag erbij zegt, dit is Godslastering.De Heer is voor ons aan het kruis gestorven om onze zonden te vergeven en schulden vrijgekocht. De hel met jou Steve Meye en al jou verdoemde volgelingen. Hopelijk trapt het arme volk er niet in,dit is de mensen nog dieper de schulden in te jagen.Damn you😡😠


  Maak melding

 18. Dit is niet fake. Het is inderdaad de 2e app waarin hij een bijdrage vraagt voor zichzelf.

  Misschien kan hij zijn appje forwarden naar de Paus.

  “If money is the root of all evil, way do you ask, for it?


  Maak melding

 19. Kondremangs
  GOD contra de mamon. ….god van geld. ……Meye zijn rol als geestelijk adviseur van DiDiBri is uitgespeeld. ….dus nu wil hij zijn arme gebrainwashte volgelingen laten geloven, dat God hem opdracht gegeven heeft om 50 us dollars of 500 SRD aan judas iskariot te geven voor een schuldvrij leven?????? Keihard lachen hierom. ….maar heel triest om zo te bedelen Meye. ..net wijlen je vader Pudsey. …..
  Ga normaal werken, zoals ieder ander en betaal je schulden, die wij ook aan de overheid etc betalen jo bongrobita. …
  En als je guts hebt. …ga je naar Europa om die dame die je heb aangerand, vergiffenis vragen. …….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 20. Meyer is in de studie van de bijbel in middels in de middel eeuwen belandt.In die tijd kon je je vrij kopen van de zonde.De zogenaamde aflaat.Want de zonde is de schuld die wij opbouwen en Jezus heeft dat eerder ons van verlost door zijn bloed te geven aan het kruis.
  Met het geld verkregen van de aflaten werden vaak de mooie kerken gebouwd en een klein beetje besteedt aan armen zorg.
  Als stad verdiende je pas respect als het een weduwen huis en kindertehuis had.Deze waren toeristische attractie’s.


  Maak melding

 21. Ik heb een advies voor de volgelingen van deze zg pastor , apostel of profeet of hoe hij zich maar wil noemen. Ga en leest wat in 2 Thess 2 : 9 tot 12 staat. Jullie hebben geen liefde voor de waarheid daarom geloven jullie die leugens van deze man


  Maak melding

 22. Ik hoop dat deze hoerenloper dit leest..en dat hij begrijpt dat bouta klaar met hem is…

  Hij heeft het zelf ook druk om al dat geld te tellen en te verbrassen.

  Zelf hij gelooft je bs niet meer…awari domri je bent geen gelover enige wat belangrijk bij je is is geld en poenie!!

  En daar moeten de mensen voor betalen?

  Je bent nog minder dan een loopse teef…die problemen heeft met zn rits!

  Waarom doe je moeite als je weet dat je geen tranga pi hebt…dan heeft verkrachten of aanrading toch geen zin.

  Je bent echt een zieke geest!!!!!


  Maak melding

 23. Deze valse apostel is eerder in dienst van de duivel dan van God.
  Deze mensen verheffen zichzelf tot allerlei idiote titels net als de katholieke kerk. Zelfde systeem. Mensen alleen maar geestelijk en financiëel arm maken en onderdrukken in plaats van spirituele vrijheid en ontwaking.


  Maak melding

 24. Schaamteloos deze farizeeër en dat in naam van God. Hij mag door zijn eigen gemeente verbannen en gekruisigd worden. Misschien dat diezelfde stem die hem deze boodschap doorgaf hem ook kan vertellen of hij het koninkrijk of de hel zal binnengaan.

  Eigenlijk ben je sowieso een loser als je paars gekleurd bent en dan maakt het niet uit welke functie of beroep je hebt. De mislukten van Suriname hebben zich verenigd in de NDP. Ze waren niks, ze zijn niks en kunnen niks. Oh ja, zijn wel zo corrupt als de neten en liegen alsof het gedrukt staat. Wil je het begrip achteruitgang verduidelijken hoef je enkel NDP te zeggen. Er is geen enkel pluspunt te bedenken voor deze rommel , want dat is de NDP.


  Maak melding

 25. In 2010 zei Steve meye ” Bouterse is de man die Suriname zal redden.”. Wat een profetie van een Valse profeet. Suriname is nu failliet verklaard….. Conclusie suriname zit vol met valse profeten die voor geld de mooiste profetie voorspellen. De volgers van deze valse profeten zijn te dom om voor de DUVEL te dansen.


  Maak melding

 26. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Meye vraagt mensen 50 US dollar te offeren ‘om vrij te leven van schulden’, die hij in de afgelopen 10 jaar onder zijn Criminele Baas Bouta heeft gemaakt.

  Wat een oplichter van deze zogenaamde en zelfbenoemde Bisschop STEVE MEYE WONDER.
  En dat de niet al te SLIMME VOLGELINGEN dit ook rustig zitten aanhoren.

  @NOBRUYA 15 juli 2020 At 13:24
  Ik ben het volledig eens met je reactie.
  Zo VADER zo ook zijn ZOON! gluiperd van het zuiverste water

  Wanneer het vliegverkeer na Covid-19 tussen Suriname en Nederland weer genormaliseerd is, mag STEVE MEYE WONDER een EU-visum aanvragen voor een zogenaamde Kerkdienst in Nederland of België.
  Dan kan hij onmiddellijk worden opgebracht voor verhoor n.a.v. aangifte voor verkrachting.


  Maak melding

 27. Om te beginnen heeft God, als die bestaat, helemaal geen centjes nodig van kleine zielige mensjes op planeet aarde. Hij is de maker van het universum met talloze sterrenstelsels. Geld is een systeem dat is uitgevonden door de mens.


  Maak melding

 28. Dit soort honden moeten worden gelyncht.
  Ik gun hem het ergste toe en dan lang lang leven samen met die rooie teringhond bouters
  Schaamteloze hond. Maar liegt hij nu? hij heeft het over de heer heeft mij gezegd
  Waterkant maakt er van de Heer. Aan de uitspraak kan je dit niet horen.
  Waarschijnlijk wordt mijn bericht geplaatst en verwijderd, want ik heb commentaar op de grammatica net als Xavier d’ Lorean gisteren


  Maak melding

 29. Het is mij niet duidelijk waar het geld aan besteed zal worden. Ik kan ook niet opmaken of alles wat hij geproclameerd heeft, letterlijk moet interpreteren. Ik ben niet zo thuis in deze gemeente. Wat wel absoluut niet kan is dat hij een een-tweetje speelt met God en doet voorkomen alsof God hem deze boodschap persoonlijk ingefluisterd heeft. Kbaba Kbaba man. Sinds wanneer vraag God letterlijk om geld? God vraagt de mens wel elkander te helpen. Helpen in de vorm van geld is dus toegestaan. Maar de wijze waarop Meye het brengt is totaal niet te tolereren. God gaat hij sowieso niet voor de gek kunnen houden. Zoekt hij zijn heil dan maar bij de eenvoudigen? Afkeurenswaardig hoor. Onbetrouwbare hufter. Schaamteloos wezen. Godslasteraar.


  Maak melding

 30. Binnenkort in de Nederlandse en Surinaamse theaters. De nieuwste cabaretier uit Suriname die zich de door God gezonden Bisschop Meye noemt. Wat een grapjas deze man. Meye zegt dat “wij” al 19 jaren zonder schulden leven. Zo houden, zou ik zeggen. Waarom moeten zijn volgelingen zich nu in de schulden steken om schuldenvrij te leven. Ze zijn toch al schuldenvrij? Vreemde logica van Meye! Ik ben benieuwd wie van zijn volgelingen gehoor zal geven aan de smeekbede van de god van Meye. Hij was toch ook de vertrouweling van Bouterse? Dat zegt al veel. En heeft hij ook niet een vrouw seksueel geïntimideerd of verkracht? Mooie bisschop met een ruim denkende god. Opzouten!


  Maak melding

 31. Ik stel voor dat er aangifte van poging tot oplichting wordt gedaan door 1 of meer burgers die het loon van een goeie Advocaat kunnen opbrengen of nog mooier zou het zijn als 1 of meer advocaten deze taak op zich nemen. Bewijs staat op beeld en er moet verder gevraagd worden om jaarrekeningen van de afgelopen 5 jaren. Dit is een zwaar vergrijp. Pak hem aan zoals de Amewrikanen dat ook doen en hebben gedaan.
  Ik heb sterk het vermoeden dat het een vorm van PAYBACKTIME is die hem tot deze bedelactie/poging tot oplichting heeft gedreven. Hij had de grootste moordenaar in Suriname denkbaar zijn moorddadigheden vergeven en hem Goddelijke bescherming beloofd waar een riant inkomen/salaris en heel wat privileges stonden. Maar door de verkiezingsuitslag moet hij het volgende punt van de over1komst/voorwaarde in/aflossen asap.
  Af a go djopoe skotoe bakka foe long safe ing mars want ddb no e meki spotoe! ddb nooit no e lasi wang plei en if na wang kroeket deh ini a plei daf ie go dok!
  ddb lobi prati pjtienmoni!
  Tel Uw zegeningen!


  Maak melding

 32. een paar jaar geleden was ik op bezoek in Suriname, we vlogen met de KLM.
  Op de terugvlucht naar Amsterdam zagen we deze meneer samen met zijn vrouw pontificaal bij ons in de businessclass.
  Misschien wil hij weer een reisje boeken en zoekt hij financiering


  Maak melding

 33. Dit is oplichting en schaamteloosheid ten top. Onze lieve heer ook nog durven aanhalen, deze man moet verkettert worden.😈
  Wie moet schuldvrij leven🙄 hijzelf zeker. Heeft Bouta hem niet ruimschoots beloond?


  Maak melding

 34. Denki, je klinkt alsof je ook een oplichter bent.
  Het klopt dat er in Suriname, oplichters actief zijn!

  Maar, geloof niet dat jij ook actief ben als een oplichter!
  Ik schreeuw, regelmatig” herken een oplichter, ze zijn verwoestend


  Maak melding

 35. Jammer dat deze “bisschop” God niet hoorde, toen Hij waarschuwde de leningen niet aan te gaan. En helemaal triest is het, dat hij niet luisterde toen de Heer hem zei om zijn politieke geloofsgenoten te commanderen dat ze het voor het volk geleende geld terug moesten halen uit hun zak en ook van die buitenlandse bankrekeningen.

  Heer, vergeef hem niet! Hij was oostindisch doof !!!!


  Maak melding

 36. Waarschijnlijk zijn er genoeg ezels in de kerk die deze oplichter geld geven anders zou het niet vragen. Hij mag natuurlijk van alles vragen maar je moet wel onvoorstelbaar achterlijk zijn om hem geld te geven


  Maak melding

 37. Die man is intelligent. Hij weet heel goed dat de algemene ontwikkeling en het kritisch denken van de doorsnee Surinamer op een héél laag pitje draait of zelfs niet aanwezig is. Ze komen naar de gemeente omdat ze depressief, miserabel, desperate, wanhopig, ongelukkig zijn. En daarvan maakt hij gretig gebruik van. Hij past neurolinguistieke programmering toe en het schijnt perfect te werken.


  Maak melding

 38. Deze Meye is zeker de duivels apostel. Hij doopt met eigen sperma en nu chantage door deze valse profeet. Gaat hij nu bouta ook vertellen dat god niet meer van hem houdt


  Maak melding

 39. Ik wil alle mensen die via EBG kerk voor een lijkpenning betalen om je te begraven bij overlijden wakker schudden.
  DIT IS GEEN BEGRAVENIS VERZEKERING.

  Je betaald alleen voor het graven van het gat en een dag tekst.

  Ga je op tijd verzekeren want de rest {de kist enz } moet je nog uit eigen zak betalen .
  En een kist kost veel geld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.