Nederlandse jongedame in Suriname gebeten door piranha

16
Nederlandse jongedame in Suriname gebeten door piranha

Wat dinsdag een leuke dag moest worden voor een groepje Nederlanders bij een strand langs de Surinamerivier, is in een nachtmerrie geëindigd. Een jongedame is aan haar rechter grote teen gebeten door een piranha, bij een strand in de buurt van Ayo.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het slachtoffer nauwlijks 2 minuten in het water aan het zwemmen was, toen zij werd gebeten door de piranha. Daarbij is de jongedame een kwart van haar teen kwijtgeraakt.

Na het voorval maakte één van de personen uit het gezelschap, die medicus is, de wond lichtjes schoon en zette het in verband. Het slachtoffer is toen naar de Surinaamse Spoedeisende Hulp gebracht voor medische behandeling.

Vernomen wordt dat er in de afgelopen twee weken zeker vijf personen, tijdens het zwemmen bij verschillende plaatsen langs de Surinamerivier, aangevallen zijn door piranha’s.

16 REACTIES

 1. Hoe krijgt zij het voor elkaar?? Omgekeerde wereld want de vraag moet zijn; Hoe krijgt de piranha het voor elkaar want dit mag nooit gebeuren als ze zich aan de regels heeft gehouden!
  Als het volk het zelf mag uitzoeken wat denk je dan van de toerist?


  Maak melding

 2. Toeristen, weten of willen niet weten dat er in Suriname, nergens in het water veilig is.
  Toeristen, u kunt hier genieten en rust hebben.
  Maar wees alert en geniet.
  En kom zeker weer terug.


  Maak melding

 3. Dit is een vervelende ervaring en blijft een “leuke” herinnering voor haar om te zwemmen in de wildernis.
  Men kan het nog de piranha nog de toerist kwalijk nemen.
  Het is gewoon lekker zwemmen in een “natuur zwembad” in Suriname.

  De overheid zou beheerders kunnen aanwijzen om dit soort “wildernis zwembaden” regelmatig te controleren op gevaar van wilde dieren, stroming en andere mogelijke gevaarlijke situaties. Aan de hand hiervan kunnen dan plaatselijk waarschuwingen op borden geplaatst worden. Een info site zou ook een goede aanvulling kunnen zijn.
  Deze beheerders kunnen ook toezicht houden op vervuiling e.d.

  Succes. En veel plezier in Switi Sranang !


  Maak melding

 4. Piranha houd zich niet aan de 1,5 meter afstand. Dat is duidelijk.
  Beetje risico van in de rivier zwemmen. In een zwembad heb je dit niet natuurlijk.
  Maar goed ze komt er weer bovenop.
  Gelukkig was het maar 1 en geen school piranha’s


  Maak melding

 5. mooie avontuur toch??
  mooie herinnering een stukje van haar teen.
  meerdere hebben het ook mee gemaakt.
  schatig van de piranha’s.

  (waarschuwing)MET GROTE LETTERS PAS OP MENSEN!!
  PIRANHA’S HEBBEN OOK PRET!!


  Maak melding

 6. Bij een strand in de buurt van Ayo

  Het slachtoffer was nauwelijks 2 minuten in het water aan het zwemmen, toen zij werd gebeten door de piranha. Daarbij is de jongedame een kwart van haar teen kwijtgeraakt.

  Het slachtoffer kan de beheerder/eigenaar, overheid van het strand aansprakelijk stellen voor lichamelijke schade aan haar teen. Dit zal zij haar hele leven lang met zich mee dragen en de herinnering de piranha en Suriname zal blijvend voor zijn.

  Hopelijk dat medische specialisten in Nederland het wel bijna als oorspronkelijk kunnen herstellen, geen pijn en last van ondervindt of dat derden er grapjes over maken.

  Veiligheid is heel belangrijk, daar is de eigenaar, beheerder/overheid voor verantwoordelijk en het is te hopen dat zij de voorschriften op het strand, het water goed had opgevolgd en haar geen verwijtbaar gedrag verweten kan worden.

  Al de kosten voor de behandeling kunnen dan aan de eigenaar, beheerder, overheid van Suriname worden gestuurd. Ze moet een advocaat in de arm nemen en het niet zo laten.

  Ik wens haar en familie heel veel sterkte toe.


  Maak melding

 7. Kondremangs
  Ik zeg niet. ..kies eng moi. ..vreselijk dat dit Is gebeurd. …maar alle zwemgelegenheden…rivieren. .kreken. ..ETC. .. in het district Para zijn toch gesloten? ???? Er heerst nog steeds een gedeeltelijke lockdown in ons land en het geldt voor iedereen …waarom hebben ze zich niet eraan gehouden? ??? Ik ga ook niet voor mijn plezier op straat. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 8. Is nog goed dat de piranha een stukje van haar teen heeft afgebeten en niet iets anders😂🤣😭. De piranha’s in Suriname lusten ook niet elke dag bruine bonen, witte bonen is af en toe ook welkom!


  Maak melding

 9. IS DE NATUUR IS ZO.
  NET ALS HOE BOUTA DIE 200.000.000 USD HEEFT AFGEBETEN VAN CBVS.

  TOERISTEN GA NIET IN HET WATER IN RIVIEREN ETC. DE BEESTEN HEBBEN HONGER NET ALS DE NDP,ERS DIE NU SCHIJT VRETEN UIT TONNEN.


  Maak melding

 10. ZIJN ER GEEN MENSEN SURINAMERS OP ZULKE PLEKKEN DIE TOERISTEN KUNNEN WAARSCHUWEN. OF LIGGEN ZE ERGENS TE SLAPEN IN EEN HANGMAT.

  NET ALS DIE INDIAAN VAN BLAKA WATRA RECREATIEOORD. ZOVEEL ONGELUKKEN DAAR EN DAT VENTJE LIGT RUSTIG TE SNURKEN IN ZIJN HANGMAT. HET KAN HEM GEEN BAL SCHELEN. NIET EENS EEN STUKJE VERBAND HEBBEN ZE OF PLEISTERS ETC.

  EHBO HUISJE IS LEEG.


  Maak melding

 11. Als de eigenaar niet wist dat er pirahna’s rond zwemmen,hoe kon hij op de gevaren wijzen.nu kan hij wel een bord plaatsen met..GEVAAR .PIRAHNA’S IN HET WATER.ZWEMMEN OP EIGEN RISICO.


  Maak melding

 12. piranjas zijn meestal agressiever tijdens de grote droge tijd. ook wordt het afgeraden bij laagwater op sommige plaatsen te gaan zwemmen. dit is dus typisch pech hebben of hadden zij of anderen (vissers?) misschien etensresten daar in het water gegooid. wie weet lag er een kadaver ergens daar onder water. wie zal het zeggen ? In natuurbaden zit het altijd vol met dieren. sparis komen ook veel voor. Men spant wel netten op sommige zwemplaatsen maar helemaal 100% veilig is dat niet. honden raken ook wel eens een staart zo kwijt aan deze lieve bijterige diertjes. als je in zulke rivieren zwemt moet je gewoon veel lawaai maken en niet als een lijk in het water gaan dobberen. indianenstammen zwemmen overigens midden tussen de piranjas en worden zelden gebeten. meestal kinderen die in het lage water lopen missen dan een teentje. beterschap hoor en voortaan maar een zwemvliesje dragen.


  Maak melding

 13. piranjas zijn meestal agressiever tijdens de grote droge tijd/ als je in zulke rivieren zwemt moet je gewoon veel lawaai maken
  =====
  Het regent nu heel veel in Suriname!
  Lawaai maken moet je ZEKER NIET DOEN! Ze komen juist op lawaai af en worden daardoor agressiever!


  Maak melding

 14. Piereng/Piranha eet een kwart witte teen. Heel vervelend natuurlijk.

  Oplossing: gooi alle staatsrovers en profiteurs in de rivier dan stilt het de honger van de vissen voor de komende 5 jaren…


  Maak melding

 15. Lekker een stukje ongekruid vlees, die beesten lusten dat wel. Gewoon goed uitkijken, je moet niet met je Hollandse denkwijze in Suri rondlopen, en spartelen in onze wateren. Niet alleen wij hebben geen eten, de beesten zijn ook opzoek😁😜


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.