10 politieagenten beschikbaar voor beveiliging DNA voorzitter Brunswijk

38
Ronnie Brunswijk nieuwe voorzitter van parlement Suriname

Via social media wordt momenteel een brief verspreid waarin te lezen zou zijn dat de onlangs gekozen voorzitter van De Nationale Assemblée in Suriname, Ronnie Brunswijk, voor zijn persoonlijke beveiliging de beschikking krijgt over 10 personen.

Deze 10 personen zijn allemaal in dienst van het Korps Politie Suriname (KPS). De brief komt van minister Getrouw en is gericht aan KPS korpschef Roberto Prade. Deze is ook hieronder te lezen.

De brief heeft al diverse tongen losgemaakt waaronder die van NDP platform Faya Pepre Nieuws (FPN). Die schrijft daarover:

De staat heeft al een tekort aan politie ambtenaren en een tekort aan financiën. In de samenleving is het geroep naar bezuinigingen gestegen.” Ook het aantal van 10 wordt te veel geacht volgens FPN.


38 REACTIES

 1. haha, Geef geld voor SU een humanitaire ramp
  eerst TIEN jaren, het lijkt wel een eeuw, de crimineel bouters
  nu Tien jaar een ander crimineel brunswijk
  bb is geen bruine bonen meer
  Suriname bruine bonen staat.
  Geef met gulle hand.
  Deze mpp smeten en smijten nog steeds met geld en doen nu alsof het iets uitzonderlijks is.

  Hoe komt deze brief toch in omloop. hihihihi

  Surinamers sterkte. Vergeet je mondkapje niet


  Maak melding

 2. Als dit waar is moeten de VHP en de NPS zich ernstig beraden of ze verder willen gaan met de heer Brunswijk. Dit is hetzelfde wat Somohardjo destijds deed met Venetiaan. President Venetiaan zat tussen 2 vuren: Somohardjo hard aanpakken met het risico dat de PL de coalitie in de steek zou laten of gedogen zodat Bouterse in de oppositie bleef
  Het gedogen heeft de NPS uiteindelijk gebroken.
  Dit is een duivelse dilemma, omdat Suriname aan de rand van de afgrond staat.


  Maak melding

 3. Waar moet hij dan tegen beschermd worden, dat hij zoveel beveiliging nodig heeft? Tot voor kort liep (en vloog) hij nog vrij door het land, en nu zou hij plotseling niet meer veilig zijn? Je gaat je afvragen of de persoonsbeveiliging niet een statussymbool is geworden, of dat er misschien sprake is van een bedreiging waar wij niets van afweten.
  Dit gaat overigens verregaande gevolgen hebben voor het politiekorps. Want straks wordt hij vice president en neemt hij zijn beveiligers mee (en wie weet komen er dan nog meer bij!). Vervolgens zullen er ook 10 andere agenten worden ingezet voor de beveiliging van de nieuwe voorzitter van de DNA. En dan is er ook nog de nieuwe president die beveiligd zal moeten worden.
  Blijven er dan nog voldoende manschappen over om de veiligheid van de burgers te garanderen?


  Maak melding

 4. Meanwhile in Paramaribo:
  “Moody’s Investors Service heeft Surinames langetermijn kredietrating verlaagd van B3 naar Caa3 en de negatieve vooruitzichten gehandhaafd. Vorige week kreeg het land reeds een afwaardering van zijn kredietwaardigheid van Fitch Ratings. De downgrade naar Caa3 weerspiegelt een veel grotere kans dat het land afstevent op het niet kunnen betalen van zijn buitenlandse schulden, dan toen in april gedowngrade werd naar B3-negatief, zegt Moody’s.”
  Bron: dwt

  Rotzooi vd ndp


  Maak melding

 5. Vrij normaal dit. Gebeurt wereldwijd dat politici, koningen, presidenten en vice presidenten beveiliging om zich heen hebben. Zichtbaar en onzichtbaar.


  Maak melding

 6. Schande!
  “Door achterstand in betaling door de overheid zou het baggerproject Surinamerivier kunnen worden stopgezet. Een aantal bedrijven, dat belang heeft bij een goed bevaarbare vaargeul, met Staatsolie vooraan, is bezig met stappen om dit te voorkomen. Naar verluidt gaat China Harbour Engineering Company uit goodwill door met de werkzaamheden.”
  Bron:starnieuws

  Maar die ndp blijft nog steeds mensen in dienst nemen, behalve bouva, nog 60 man bij het ministerie v Justitie.
  Walgelijk!


  Maak melding

 7. Gewoon brengen waar hij thuis hoort…nl. in de BAJES. Daar heeft hij 24/7 bewaking.

  Dat land is werkelijk KNETTERGEK.
  Van de ene crimineel naar de ander in het politieke machtscentrum.

  500.000 inwoners met de gezamenlijke hersencapaciteit van 1 doperwt.

  FAILED STATE is nu een FEIT!!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. Kondremangs
  Dit is veel te veel aan beveiliging. ….dit zijn 10 agenten minder om de criminaliteit aan te pakken. ….er is tog een overheidsbeveiligingsdienst ,die zulke taken kan overnemen?
  Aan de andere kant moet sharmila haar tingi smoel houden. ..die paturia. ….want het is de ndp mini ster getrouw ,die ervoor heeft getekend. …..dus ….ga je rok in Ocer optillen politieke prostituee. ……
  Maar als het nu al zo begint. ….dan kan je op je buik schrijven dat het. …other flies but the same shit zal worden. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 9. Waarom reageert fpn niet op de beveiligers die todo limbo had. Hij was geen politieke ambstdrager, maar beschikte over 8 leden van de bbs als beveilger. Toen is er ook geklaagd door het KPS om die beveiligers ter beschikking te stellen zodat zij ingezet konden worden voor het beveiligen van de leden van de rechterlijke macht, waardoor die politiemannen terug konden gaan naar het KPS om hun werkzaamheden te verrichten. Dus fpn blijf rationeel.


  Maak melding

 10. Het wordt tijd dat onderzocht wordt hoe het komt dat interne confidentiële correspondentie op straat ligt. De boosdoeners moeten hard aangepakt worden.
  Ook de media moet begrijpen dat het om vertrouwelijk informatie gaat en dat ze het niet moeten verspreiden.


  Maak melding

 11. Ha ha ha voor hij pv is wilt hij een status symbool ala amin …

  Dit zijn dictatoriale trekjes die zich meer en meer zullen openbaren..dit zijn de beginselen van grootheidswaan.

  Straks wilt hij nog op een gouden troon zitten …al draagt een aap een gouden ring het blijft een dom ding.

  Suriname is een zinkend schip en de dagen van glorie zijn voorbij..

  Met criminelen kom je niet ver…kijk maar naar bouta.


  Maak melding

 12. Moeten we dit wel geloven?
  Dat van NDP Faja Pepre Nieuws, dat er een te kort is aan financien enz.
  Laten ze de boeven bende van NDP gaan vragen waar onze gelden zijn.
  Dan kunnen ze met een nieuws bericht hierover naar biuten komen.
  Tien jaren zat men daar en nu pas ontdekken ze dat er een tekort is aan politie ambtenaren.


  Maak melding

 13. Lonnie Bala,je hebt inderdaad een taak om Sur.te redden.En dat is om uit de politiek te verdwijnen.Kijk een keertje naar jezelf en dan zie je iemand die verder niets meer kan betekenen voor het Suri volk.Als je door gaat met je wil door te drijven,wordt je een nog een grotere blok aan de benen van de regering dan de pikin ingi boi was in de vorige regering.Met jou er bij wordt Sur. minder dan een junk state.Met het gestrooi met geld blijf je die onderontwikkeld marron.


  Maak melding

 14. De grootste crimineel van het land heeft beveiliging nodig!!!!! Dit moet niet gekker worden. Ik zou de mensen willen uitdagen om hem te gaan beroven, de grote schurk, bankrover, moordenaar van het binnenland, kinderverkrachter!!! Waarom heeft die lelijke djoeka beveiliging nodig.
  Wat een schandelijke gebeuren daar, zijn we verlost van die ene grote crimineel zitten we nu opgescheept met een andere grote djoeka crimineel waar niemand op zit te wachten. Internationaal slaan we weer een grote flater!!!!!!
  Duivelse dilemma’s met al die schurken daar!!!!!
  Santhoki sterkte met die criminelen!!!!!


  Maak melding

 15. Ik denk dat gekke lonnie behalve bescherming van 10 agenten die allemaal op hem lijken, ook nog een psychiater, een psycholoog, 3 speechwriters en 12 maagden nodig heeft om zijn ballen te poetsen en uit de wereld prijzen.


  Maak melding

 16. Geen uiterlijk vertoon, je bent onder je eigen mensen, waarvoor moet Brunswijk vrezen.
  Brunswijk je beloftes moeten geen loze woorden zijn, alle ogen zijn op jou gericht.!!


  Maak melding

 17. We zijn af van Bouterse en nu die moordenaar Brunswijk die VP wilt worden.
  Hij denkt alleen aan zich zelf. Geld en macht speelt nu een grote rol bij deze kz.

  Hij gaat niets voorstellen, omdat hij niet naar het buitenland kan gaan.

  Bij de eerst volgende verkiezing kan Brunswijk het op zijn buik schrijven.


  Maak melding

 18. =Ik hoop dat die marrons wakker zullen worden als ze de geschiedenis van een top marron Brunswijk goed zullen begrijpen.
  Een nazaat die moorden heeft gepleegd, mensen verkracht, bank beroofd, dealen in drugs en zich niet aan wetten en regels houdt.
  Bah, wat een voorbeeldfiguur voor de marrons.

  Belfort had veel te kletsen over Bouterse, maar houd zijn kaken stijf over zijn neef Brunswijk.

  Een bananen rotzooi in Suriname.


  Maak melding

 19. Is pas het begin. Wat volgt? Gepantserde voertuigen. Privévliegtuigem? Of buurman van Desi. Er zijn zeker slimmere Marrons die Suriname wel een draai weten te geven.


  Maak melding

 20. Chan Santokie is een grote strateeg,eerst ndp bombarderen en criminele opsluiten.en dan met nieuwe ndp samen werken.en dan volg abob en PL want die zijn niet te vertrouwen.


  Maak melding

 21. @Reena Roy:Ik heb een video bekeken, Waarin beweerd word door een hindoestaanse dame op leeftijd, dat de aanstaande president van Suriname de hr.Santhokie haar enige zoon,op 3 meter afstand standrechtelijk heeft geëxecuteerd. Klopt dat of is het fake news?


  Maak melding

 22. Doordat RB voor de functie van VP kiest, maakt hij zichzelf monddood en verdwijnt van de eerste rij uit de politiek. Hij weet dat hij niet capabel is en niet over goed gedrag beschikt en niet welbespraakt is in de Nederlandse taal en vreemde talen en Suriname niet internationaal kan vertegenwoordigen.

  Wel op de hoogte zijn van alles wat er speelt, hij mag daarover gehoord worden door journalisten.

  Het zullen toch president/Excellentie Chandrikaperkash Santohki als president en Marinus Bee als voorzitter van de DNA zijn van de republiek Suriname die de leiding hebben en als eerste aangesproken zullen worden door journalisten en ons goed in het buitenland kunnen vertegenwoordigen.

  Hierdoor komt er rust in de republiek Suriname. Ik vind de bewering zwak dat gezegd wordt dat men moeite heeft met een Marron de accepteren. Het gaat erom dat brave tekortkomingen heeft of niet over goed gedrag beschikt, dat is het probleem. Gelukkig dat de ABOP mensen heeft die het werk wel aankunnen en daar gaat het om.

  Toch een goed besluit van Bravo om liever te kiezen voor vp dan voorzitter van de DNA te zijn. We moeten uit de VHP, ABOP, NPS, PL de beste mensen halen die om weer goed op de kaart kunnen zetten. Ook als het om directeuren, Ambassadeurs, directeuren, enz gaat. We hebben zwakelingen nodig, maar mensen die Suriname uit de afgrond weer naar boven kunnen brengen en daarvoor zijn technocraten nodig.


  Maak melding

 23. We hebben geen zwakelingen nodig, maar mensen die Suriname uit de afgrond weer naar boven kunnen brengen en daarvoor zijn technocraten nodig.


  Maak melding

 24. Wat betreft de ambities van Brunswijk om de eerste te zijn:
  – Pengel was een pure djoeka
  – Venetiaan is een pure djoeka
  Dus Brunswijk wordt nergens de eerste in. Ja, de eerste Bankovervaller die VP wordt.


  Maak melding

 25. Niets mis mee! Ronnie Brunswijk is op dit moment een heel belangrijke persoon in Suriname met de meeste politieke invloed! Het is meer dan redelijk dat een klein groepje van 10 politieagenten voor zijn veiligheid gaat zorgen!

  Maar dat wil ook niet zeggen dat deze 10 politieagenten allemaal tegelijk voor zijn veiligheid gaan zorgen! Ze zijn alle 10 ter beschikking gesteld en waar en wanneer nodig moeten zij voor de veiligheid zorgen van deze meest invloedrijke politieke leider en straks regeringstopper!


  Maak melding

 26. “De brief heeft al diverse tongen losgemaakt waaronder die van NDP platform Faya Pepre Nieuws (FPN)”

  Ik heb ze geen kritiek horen leveren over de vele beveiligers die hun president bouterse had. Dat hypocriet gelul van die paarse rioolratten kan de vuilnisbak in, net als zij zelf.


  Maak melding

 27. Correctie: moet zijn, Zwakkelingen

  Suriname heeft technocraten nodig met goed gedrag hebben en ons overal kunnen vertegenwoordigen en resultaten kunnen behalen.

  Ronny Brunwijk heeft andere kwaliteiten, waarmee hij zijn waarde heeft bewezen voor de republiek Suriname en de Surinamers in het verleden. Ik denk dan als leider van de Jungle Commando en de strijd tegen dictatuur voor terug naar de democratische rechtsstaat.Chapeau!

  Jammer dat hij voor andere zaken in het buitenland is veroordeeld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.