dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidKritiek op aanwijzen activiteiten skalians als essentieel

Kritiek op aanwijzen activiteiten skalians als essentieel

-

Does Travel & Cadushi Tours

In Suriname is er behoorlijke kritiek op het feit dat de omstreden skalians hun activiteiten tijdens de totale lockdown gewoon mogen voortzetten. Uit de woorden van majoor Gwendoline Babel, onderdirecteur Directoraat Nationale Veiligheid, kon gisteren worden opgemaakt dat de skalians worden gerekend tot essentiële diensten.

Gisteren tijdens de persconferentie van het COVID-19 managementteam werd aangegeven dat hun economische activiteiten zo min als mogelijk gestopt moeten worden, met dien verstande dat ze een geldige vergunning hebben en alle andere zaken in orde zijn.

De Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) sprak een deskundige op het gebied van goudwinning en die vindt dat de kans op besmetting met COVID-19 door werken op een skalian hoog is. “Op de skalians is er ongecontroleerd contact tussen mensen in alle windrichtingen. Er is daardoor kans op onderlinge besmetting en externe transmissie” aldus de deskundige tegen dWT.

De kritiek op het laten doorwerken van de skalians is niet alleen in ons eigen land te horen, maar komt ook van de Franse ambassadeur in Suriname, Antoine Joly. Hij zegt in een gesprek met dWT dat Frans-Guyana zeker één geval van COVID-19-besmetting heeft van een goudzoeker die op een skalian werkte.

“Het feit dat er door de skalians activiteit sprake is van beweging van mensen van noord naar zuid op de rivier is een mogelijke reden van de verspreiding van het virus. Bovendien is het werk van de skalians zeer desastreus voor mens en milieu, door het gebruik van kwik en de vertroebeling van het water” aldus Joly tegen de krant.

Op Facebook gaan er al memes rond over de skalians, zoals deze:

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

8 REACTIES
 1. Weinig kans van slagen want Abop zit ook in de regering. En die partijleider is 1 van de grootste goudbaronnen van Suriname.

  Niet alleen de skalians zijn een probleem, ook de legale en illegale goudmijning vervuilen de natuur. Echt duurzame en natuurvriendelijke mijnbouw bestaat ook niet, nergens.


  Maak melding
 2. Een drive thru groentemarkt waarbij het risico op besmetting zeer gering is en waarbij zowel de landbouwers als de consumenten geholpen worden wordt stopgezet door het covid managementeam maar die kwikvervuilende skalians waar er een groot besmettingsgevaar is op die pontons mogen wel doorgaan als essentiele dienst. Dat is de ‘logica’ v.h. managementteam. De eigenaren van die skalians zullen zeker paars gelieerde figurem zijn. Vandaar dat ze wel door mogen v.h. managementteam.


  Maak melding
 3. Deze dame heeft van bovenaf te horen gekregen de skalians met rust te laten. Er is hier een bepaald belang bij en van wie mag Joost weten. Laat het nou zijn, dat Joost al heel lang “onbekend” is.


  Maak melding
 4. Bouterse met zijn NDP heeft Suriname kapot gemaakt. Niets Nationalisme, niets Dekolonisatie, allemaal persoonlijke verrijking.
  Suriname narco-staat, Corrupte staat, criminele staat.
  Er moet heel veel puin en rommel gerepareerd worden in Suriname.


  Maak melding
 5. Het verbieden van de Scalian
  activiteiten mag een testcase zijn voor de asntredende regering.
  Gemakkelijk zal het niet zijn!
  In dit opzicht is SU een failed state.
  De belanghebbenden echter deze Handel zijn cr.


  Maak melding
 6. Uit de berichtgevingen blijkt dat mevrouw Bouterse een dikke vinger heeft in het scaliangebeuren. De drive through groentemarket is gesloten omdat het een VHP gebeuren betreft terwijl NDP antroewa, okers en kousenband ergens heeft gedumpt omdat de mensen niet op NDP gestemd hebben. Wat een racuneuse partij. Wel lieve mensen: ik heb God gebeden om degenen die dit gedaan hebben of de opdracht daartoe gegeven hebben met een hongersnood te straffen. Dus voor het geval u als dumper van deze groente of als opdrachtgever hiertoe honger mocht lijden in uw verder leven, dan weet u dat mijn gebed door God is verhoord.
  En verder vind ik dat elke regering 6 maanden voor de volgende verkiezing geen beheersdaden meer mag verrichten. Dat heeft de NDP toch gedaan. Ik zou het op de manier van de NDP oplossen. Een nieuwe wet aannemen en alle beheersdaden van de afgelopen 6 maanden terugdraaien. Ja NDP we hebben ook veel negatiefs van u geleerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES