woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandVIDEO: Wateroverlast in zuiden van Suriname door zware regenval

VIDEO: Wateroverlast in zuiden van Suriname door zware regenval

-

Does Travel - naar Suriname

Diverse dorpen in het zuiden van Suriname hebben de afgelopen dagen te maken met wateroverlast. Dit wordt veroorzaakt door zware regens in het Lawa/Tapanahonygebied, waardoor rivieren buiten hun oevers treden. Het water zet de dorpen langs de rivieren onder water, zoals te zien is in onderstaand filmpje van het dorp ‘Da san be du mi’.

De huidige situatie is nog niet zo erg als in 2006, toen in het gehele binnenland dorpen onder water gelopen waren. De lokale dorpsstructuren slaan echter al wel alarm. Als het water zo blijft stijgen, zullen mensen van sommige laag gelegen dorpen moeten worden geëvacueerd.

Het hoge water zorgt ook voor problemen bij de bestrijding van COVID-19. Herman Jintie, algemeen directeur van de Medische Zending zei gisteren dat dorpen in het zuiden voorlopig moeilijk begaanbaar zijn, vanwege de vele regenbuien. De meeste airstrips zijn voorlopig gesloten.

Gisteren gaf DNV-onderdirecteur, majoor Gwendoline Babel ook aan dat personen van de woongebieden in het zuiden van Suriname, die gestrand zijn in Paramaribo en voorlopig niet terug kunnen naar huis, zullen worden voorzien van pakketten.

Bekijk een filmpje dat op 17 juni gemaakt is, op ons Instagram kanaal (IG TV):

https://www.instagram.com/tv/CBk7VbhF4Xm/?utm_source=ig_web_copy_link

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Mpp bouta heeft nooit iets gedaan voor het binnenland. Geen enkele infrastructuur is daar aanwezig. Terecht fors afgestraft tijdens de verkiezingen. Volksheld Chan zal wel enige tijd nodig hebben om de paarse puinhoop op te ruimen. Maar het volk heeft vertrouwen in hem. Yes we Chan! Chan for pres! Whahahah.


  Maak melding
 2. Het is al de zoveelste keer dat dorpen onderlopen.Voormannen moeten hun achterban duidelijk maken dat e naar hoger gelegen gebieden moeten verhuizen,want 1 dag gaat het echt goed mis gaan en dan gaan ze huilen.Hun self made homes kunnen ze zo meenemen en weer opzetten.


  Maak melding
 3. Het is het eerste wat ze aan moeten pakken. De hele infrastructuur, ook dat iedereen ook gebruik kan maken van elektriciteit, stromend water, goede riolering. Er is heel veel te doen , geen gepraat, maar daden, anders verzuipen wij.


  Maak melding
 4. Het is ook een beetje eigen schuld van deze dorpsbewoners. Ze laten zich niets wijs maken door de stadsmensen. Ontwikkeling is niet alleen maar zorgen voor gratis infrastructuur.


  Maak melding
 5. Hier in Nederland ook in het zuiden was het onder water, en ergens in het oosten. Het was toch een afkoeling, maar ja wateroverlast is, en hoort er ook bij van zo’n heavy regen, geen enkel politiek kwestie kant het stopzetten, het is de natuur. Ik krijg het ook op m’n WhatsApp, Boi het heeft hier geregend hier ook. Geen mens, geen politiek kan God en of de natuur tegenhouden


  Maak melding
 6. Het is natuurlijk ook deels toe te zeggen aan de destructieve manier , van omgaan met je eigen omgeving . De focus van veel binnenland bewoners is verlegd naar goud winning en boskap. Hierbij is er een ontzettende wildgroei ontstaan die grote ecologische problemen ten gevolge heeft en overstromingen een gevolg daarvan is
  Er moet betere en structurele ordening komen als het gaat om bos, grond en water beheer.
  Gebeurt dat niet en blijft dit handen van kortzichtige dienaren en particulieren, dan zal waterorlast in het binnenland met frequentie terug.


  Maak melding
 7. Wateroverlast is niks nieuws onder de Surinaamse zon. Dat vindt ieder jaar weer plaats in de (grote) regentijd. Die binnenlandbewoners weten ondertussen heus wel hoe ze daarmee moeten omgaan.


  Maak melding
 8. Dat gaat nog weken duren voordat het water weg gezakt is. In Ned heeft het ook hier en daar blank gestaan, maar water is in een halve of één dag weg door top waterafvoer. Jammer dat de ndp hier nooit wat aan heeft gedaan in tien jaar Su.


  Maak melding
 9. Ellis u heeft gelijk
  In Nederland een klein regenval loopt alles over huizen, riolering, toiletten alles loopt over laat die binnenland bewoners met rust met jullie rare opmerkingen, en de press hij heeft niets hiermee te maken, in Nederland wordt Mark Rutte niet beschuldig. Zo hou jullie a.u.b op om mensen te gaan beschuldigen……..


  Maak melding
 10. Boefdraad heeft meer dan 95 leningen afgesloten in de afgelopen 10 jaren. Miljarden aan leningen, maar toch gaat alles achteruit. Al de leningen zijn in de paarse zakken verdampt. Het volk mag nu gaan betalen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES