Rijweg West Suriname deels onder water, gesloten voor zwaar verkeer

10
Rijweg West Suriname deels onder water, gesloten voor zwaar verkeer

De rijweg Zanderij – West Suriname is vanaf maandag gesloten voor alle vrachtverkeer boven 4 ton. De reden voor deze dringende voorzorgsmaatregel is dat een deel van de weg onder water ligt. Het gaat om circa 100 meter van de rijweg, welke ligt nabij recreatieoord Wakoeri en onder water is door in- en uitstroom van de Singri Lanti kreek.

Volgens de coördinator sectie Suriname Zuid van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWTenC), Ritesh Moerlie, is er sprake van een 30 centimeter hoge stromingsmassa. De maatregel is uitgevaardigd door districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh, die nu het beheer heeft over het district Para.

Nabij Colakreek is het water van de Tawajakoerakreek ook over de oevers geraakt en is het recreatieoord Kinderboerderij binnengedrongen. Volgens Moerlie zijn tentjes/hutten losgeraakt en overige bouwsels van de grond geraakt. De schade is naar zijn zeggen groot.

Voorlopig kan OWTenC geen actie ondernemen vanwege de hoeveelheid water in het gebied. Zodra het water gedaald is zal er materiaal worden verwerkt nabij de stroming en zal de mogelijkheid worden bekeken om de in- en uitstroomzijde op te schonen en/of uit te diepen, meldt het commissariaat.

https://www.facebook.com/samuel.blankendal/videos/3297732263609286/


10 REACTIES

 1. @Rbrown Om figuren zoals jij ben ik blij met de social distance en dat mag voor mijn part zo blijven en worden uitgebreid .Het is duidelijk dat je totaal niks weet over het binnenland van Suriname.


  Maak melding

 2. Rbrown 16 juni 2020 At 03:05
  als de kalf verdronken is wordt de put gedempt ,Sjapo OWT&C

  Rbrown
  Je bedoeld kennelijk dat er zoveel kalveren zijn verdronken dat deze zo zeldzaam zijn geworden zodat de put nooit zal worden gedempt.
  Jaarlijks gedurende de regentijd vindt de overstroming plaats, het is een terugkerend ritueel.
  En niemand, ja niemand die er wat aan doet. het ontbossen blijft maar doorgaan en niemand die zich bekommert om de infra en logistiek waardoor het water vrij spel heeft. De mensen zoeken naar de makkelijkste wegen om zich te verplaatsen over land maar het water gaat ook over de makkelijkst bereikbare plekken.
  Ooit gehoord van goede riolering? Kennelijk niet want bij ieder overstroming worden er geulen gegraven om het water te laten wegstromen.
  De geulen slibben weer dicht en dan heb je weer de beginsituatie.
  Maar ja geld is er niet en er is niemand die het euvel probeert aan te pakken want eerlijk 100 kokers aanleggen per maand moet toch kunnen en dit gedurende 6 maanden per jaar daar kan je een eind meekomen.


  Maak melding

 3. In 1973 is de 200 kilometer lange weg van Zanderij naar Avanavero door het Nederlandse aannemingsbedrijf SMIT aangelegd. Deze opdracht was zeer verliesgevend voor SMIT omdat deze grappenmakers een kaart van Suriname hebben gebruikt een lijn getrokken hebben en op basis daarvan een zeer lage aanneemprijs hebben bepaald. In de praktijk moesten ze langere bruggen bouwen dan begroot en allerlei problemen met de wegverharding op te lossen , die niet waren gecalculeerd.
  De regering van Suriname hoorde dus te weten dat zo’n weg niet kon voldoen aan de klimatologische omstandigheden van Suriname en zwaar gecontroleerd moest worden. Let wel, ik heb geen opleiding wegenbouwer gehad, maar een jaarlijkse controle op de zwakke plekken van deze weg, mede gelet op de lage prijs die SMIT had gevraagd, en de te maken correcties was nodig. De opmerking van reageerder Brown vind ik dus terecht. net als bij bruggen zal de overheid pas ingrijpen als het kwaad is geschied.
  Nu in 2020 , 47 jaar na de bouw van deze weg, wij de zwakke plekken nog niet kennen is in mijn ogen een grote schande. Surinamers, ik wil de betweter niet uithangen, maar jullie moeten op alle gebieden het beleid veranderen. Mijn intussen overleden buurman zei altijd: John, onderhoud is behoud en controle bepaalt wat onderhouden moet worden. Doe je dit niet, dan dondert de boel in elkaar en dan is reparatie veel duurder. weet je, deze anticipatie mis ik in Suriname.


  Maak melding

 4. Dus ze hebben een rommel gemaakt in 1973. Eeuwig hoor ik dat nederland beste is met waterschappen. Blijkt dus niet. Ze hebben snel een rommel gemaakt voor de onafhankelijkheid .
  Ik hoop dat we in Su ook de nederlandse beelden en die van racist Gandhi in zee gooien


  Maak melding

 5. Wendy lage loopse teef,geen werk vandaag.ja Nederlanders kunnen zeker weten bouwen. Surinamers weten niet wat onderhoud is. En wie is hier.de grootste racist? Je bent een kauloe yap yappie.


  Maak melding

 6. Wie is Wendy ? Een achterlijke mpp motjo zeker die ballen verstand heeft. Laten wij betere infrastructuur aanleggen zodat wij deze toestanden voor kunnen zijn. En nog iets , zolang wij niet van die tjoekoe cultuur niet af zijn zullen er altijd rommel worden geleverd.


  Maak melding

 7. De laatste 10 schijnt mpp didibri miljoenen te zijn geïnvesteerd op die weg. Toch blijft het in een slechte staat. Soso njang Moni. Gelukkig zijn ze opgedonderd door het volk.


  Maak melding

 8. Ach ja, ik zit er wel een beetje dubbel in. Soms kan je niet tegen het mooie Surinaamse natuur vechten en moet je rustig je slag nemen. Ook dit kan zijn charme hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.