Tot 12.00 uur vandaag registratie mogelijk voor Covid-19 voedselpakket

5
voedselpakketten-suriname
ARCHIEFFOTO: voedselpakketten in Suriname

Mensen die in aanmerking willen komen voor een Covid-19 voedselpakket kunnen zich tot 12.00u vandaag opgeven bij het ministerie van Sociale Zaken. De registratie via app of sms (8726809) zou donderdag 11 juni van start gaan. Echter registreerden personen zich sedert maandag. Het ministerie heeft nu al meer dan 12.000 geregistreerden. 

De regering komt minstbedeelden in de Surinaamse samenleving tegemoet met voedingsmiddelenpakket. Gezinnen met een grootte van maximaal 5 personen ontvangen per maand 1 pakket. Gezinnen groter dan 5 personen komen in aanmerking voor 2 pakketten.

De distributie vangt aan op zaterdag 13 juni. De namen die beginnen met de letters T, U, V, W, X, Y en Z zoals reeds vastgesteld door het Covid-19 Managementteam Suriname, zullen dan in aanmerking komen. De verdere details met betrekking tot de distributie worden op vrijdag via de media en de FB-pagina van SoZaVo bekendgemaakt.

Deze operatie geldt in eerste instantie voor Paramaribo. In samenspraak met de bestuursdienst zal het ministerie de komende week ook in de districten van start gaan.


5 REACTIES

 1. Regering Bouterse moet zo gauw mogelijk naar huis. Deze regering heeft aangetoond dat zij een land in economische goeie tijden niet kunnen regeren laatstaan een land in crisistijd. Alleen maar hap snap regels.


  Maak melding

 2. Hier In Nederland hebben de boeren en overschot aan aardappelen.
  Ze worden zelf gratis weggegeven. Waarom maakt de regering geen contact met een aantal boeren hier en koop de hele voorraad op voor een symbolisch bedrag.
  Verscheep het naar Suriname en verdeel het. Tegen kostprijs wat het gekost heeft om te verschepen of zo. Wat ik op TV zag ging het wel om een 10 tal containers aan aardappelen wat 1 boer had. Alternatief zou zijn dat het vernietigd zou worden. Of als voer voor dieren.
  Plan “koop” het op verscheep het en je kan het zelf gratis weggeven aan de mensen.
  De partij was voor de horeca in Nederland bedoeld. Maar die is geruime tijd dicht.
  Zijn toch ook slimme mensen van Suriname in Nederland op de ambassade die het nieuws hier ook zien en denken van he dat ga ik wat mee doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.