maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit NederlandBNR past onjuist bericht over uitspraak Santokhi aan

BNR past onjuist bericht over uitspraak Santokhi aan

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse radiozender BNR Nieuwsradio heeft vanmorgen een bericht, waarin ten onrechte een uitspraak werd toegeschreven aan Chan Santokhi, aangepast. De zender plaatste een bericht met de kop ‘Santokhi staat open voor uitlevering Bouterse aan Nederland‘, maar dat zou de VHP-leider nooit gezegd hebben. BNR heeft de kop en de strekking van het artikel inmiddels aangepast.

Op woensdag 10 juni werd Santohki geïnterviewd door Rudolf Hemming voor het programma The Big Five. Tijdens dat interview werden hem vragen gesteld inzake de positie van de Surinaamse president Bouterse na het aantreden van een nieuwe regering. Op geen enkel moment heeft de heer Santokhi in die vragen aangegeven dat hij overweegt de heer Bouterse uit te leveren aan Nederland.

“De heer Santokhi’s positie is consequent dat kwesties over het ten uitvoer leggen van rechterlijke vonnissen afgehandeld moeten worden binnen het geldende rechtssysteem in Suriname. Dat dient onafhankelijk te gebeuren zonder politieke inmenging” aldus een woordvoerder van zijn partij.

De kop is volgens hem tendentieus en dekt op geen enkele wijze de inhoud van het interview en de intenties van de heer Santokhi. De partij eiste rectificatie en vroeg BNR ervoor te zorgen dat het artikel een correcte weergave is van de woorden van de heer Santokhi.

Dat deed de zender ook en de titel van het artikel luidt nu: ‘Santokhi: houden aan ‘wettelijke bepalingen’ uitlevering Bouterse‘. Hieronder de oude en de nieuwe kop:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

43 REACTIES
 1. Op de site vind ik de uitspraak van de advocaat Spong juist opmerkelijk.
  Hij zegt dat door DDB naar Nederland uit te leveren en op te sluiten, het uit de politieke sfeer word gehouden.
  Ik denk dat als DDB uitgeleverd zou worden het JUIST nog meer in politieke sfeer word gebracht.
  De veroordeling van DDB voor 11 jaar ivm drugshandel dát is een Nederlandse zaak.

  De veroordeling en rechtszaak aangaande de decembermoorden dát is een Surinaamse zaak. Nederland dient zich daar niet mee te bemoeien. Laat dat over aan de Surinaamse rechtsgang en de Surinaamse rechters!!!


  Maak melding
 2. Slechte beurt van Chan de Stuntelaar die nog niet tot president gebombardeerd is. Je moet wel lef hebben om voor je beurt te spreken. Het ligt niet aan de journalist maar aan Chan. Van een journalist mag je van alles verwachten. Chan gaat duidelijk in op de antwoorden van de journalist. Het is gewoon een val waarin Chan getrapt is ongeacht het antwoord dat hij gaf. De vraag of Bouterse wel of niet uitgeleverd gaat worden ,is niet van toepassing. Dat is het moment dat Chan zich had moeten onthouden van commentaar. De toekomstige Surinaamse president moet wel representatief zijn voor de Surinaamse bevolking. Chan de Stuntelaar heeft meer wijsheid nodig. Maar ,dit soort fouten moeten zich niet herhalen. De bedoeling is wel dat de wereld vol respect naar Suriname kijkt. Chan heeft huiswerk nodig. Gewichtige zaken betreffende Suriname moet je gewoon niet bespreken met buitenlanders. Kijk eerst wat op de eigen helft gedaan moet worden. Zaken gaan heus niet zo gemakkelijk.


  Maak melding
 3. so
  ik wacht op lucienne waldo en wendy ?
  Dus zow ziet een echte echte rectificatie eruit. Get it girls? 😁😁

  En wat hebben jullie nu geleerd?
  Niets? precies wat ik had verwacht. 😁😁😁


  Maak melding
 4. Van mij mag Babawta uitgeleverd worden. Zolang het Suriname maar geen geld kost. Vaar hem bijvoorbeeld naar de monding van de Suriname rivier. Laat hem – geboeid met de handen op zijn rug – via de Atlantische Oceaan en de Noordzee zwemmend Scheveningen zien te bereiken.


  Maak melding
 5. Het internationaal gerechtshof bevind zich toevallig in Nederland. Een groot deel van de nabestaanden vd decembermoorden wonen toevallig in Nederland.
  Als jusititie suri niet opschiet, kan er van alles gebeuren.
  Dit heeft helemaal niets met het land, de regering of de inwoners v Nederland te maken.
  Punt!


  Maak melding
 6. Laat die dagdromers van de Stuntelaar maar lekker dromen! Ik zie het al voor mij, dat de machtigste man op dit moment in Suriname Lonny, tevens veroordeelde drugsdealer, überhaupt ooit uitgeleverd gaat worden! Waarom zou hij dan toelaten dat het met iemand anders wel gebeurd. Als Lonny even als een Jaguar brult, zoekt de sheriff gelijk dekking achter de oranje olifant! Enige wat de stuntelaar nu kan doen is slijmen bij Lonny en hem zoet proberen te houden! Geduld van de Jaguar raakt een keertje op en dan kan hij aanvallen!

  In elk geval zal de Stuntelaar niet gauw meer over dit onderwerp een interview af staan!


  Maak melding
 7. Nederlandse Radio zende BNR gooit olie op vuur in Republiek Suriname, ze zien liever dat daar oorlog is dan vrede tussen alle volkeren van Suriname.
  Dat hebben in Indonesië geflikt tussen de Mulukkers en de Indo`s, raar volk die hollanders.


  Maak melding
 8. Nu al veel meer staatsman dan Bouterse in 10 jaar geweest is. Bouterse heeft zelden zijn gelijk gekregen na zogenaamde misleidende uitspraken.


  Maak melding
 9. Nu.nl 11-06-2020:

  Chan Santokhi, die vorige week met zijn VHP-partij de Surinaamse parlementsverkiezingen heeft gewonnen, wil zo snel mogelijk de banden met Nederland herstellen. Zo moeten er, als hij wordt verkozen tot president, binnen zes maanden weer ambassadeurs in beide landen gepositioneerd zijn, zegt hij in gesprek met BNR.

  Sinds 2017 heeft Suriname geen Nederlandse ambassadeur meer. Volgens de huidige president Desi Bouterse zou Nederland zich te veel bemoeien met Surinaamse binnenlandse zaken.
  Santokhi ziet daarentegen een samenwerking met Nederland als belangrijk onderdeel van het herstel van Suriname. “De afgelopen jaren ben ik regelmatig in Nederland geweest. Ik heb goede samenwerkingsrelaties opgebouwd met partijen in de Tweede Kamer en het ministerie van Buitenlandse Zaken”, aldus Santokhi in gesprek met BNR.

  Volgens Santokhi liggen er nog ontwikkelingsverdragen waaruit miljoenen kunnen worden vrijgemaakt voor de wederopbouw van Suriname. Daarnaast zou Nederland het land toegang kunnen geven tot de internationale kapitaalmarkt.
  “Maar ik denk niet dat we terug moeten naar een samenwerkingsrelatie alleen maar op basis van financiële input.”

  Verder richt Santokhi zich vooral ook op de honderdduizenden Surinamers in Nederland. Volgens hem is er veel bereidheid onder Surinamers in Nederland om in het land te investeren. “Ik vraag Surinamers niet om terug te komen, maar om betrokken te raken.”

  Santokhi voorzichtig over uitlevering Bouterse.

  In hetzelfde interview met BNR werd Santokhi gevraagd wat er volgens hem met president Bouterse moet gebeuren. In november vorig jaar werd hij door de krijgsraad van Suriname veroordeeld tot twintig jaar cel voor zijn rol in de Decembermoorden.
  “Dat ligt bij de rechterlijke macht”, aldus Santokhi. “De zaak is nog steeds in behandeling, we moeten het hoger beroep afwachten.”

  Ook over het uitleveren van Bouterse aan Nederland vanwege zijn veroordeling voor drugshandel is Santokhi voorzichtig. “Het uitleveringsverzoek Bouterse is een zaak van de gerechtelijke autoriteiten, niet van die van de politiek.”

  Alles wordt anders: HauFol, HepLiev, HautMoet, en Avstant.


  Maak melding
 10. BNR is een christelijk-protestantse beweging.
  Prem Radhakishun kon er zijn draai niet vinden. Humberto Tan ging er weg en Jörgen Raymann ook.
  Ze hebben er opscheppers en zelfophemelaars rondlopen zoals Ruud Hendriks die dacht dat hij de allerbeste nieuwsmaker en mediamaker van de wereld was.


  Maak melding
 11. @GrietjeBie 11 juni 2020 At 13:52

  Santokhi: “Ik vraag Surinamers niet om terug te komen, maar om betrokken te raken”.

  M.a.w. jij bent niet welkom, maar hij wil wel jouw geld hebben.
  Dus je weet nu waar je aan toe bent, beste Surined.


  Maak melding
 12. Pakira tigri heb je de rectificatie van BNR radio al gelezen? Ga dat doen .Er is geen tijd voor rommel. Covid 19 wil ons afmaken ,dus schouder eronder .


  Maak melding
 13. eerst op het zadel zitten, geen slapende honden wakker maken. Bauta is een pitbull, uitstel is geen afstel. Belofte maak schuld, hij zal zijn straf hoe dan ook krijgen


  Maak melding
 14. Vier frontregeringen is het niet gelukt, waarom zou het nu wel lukken met een regering met een nog grotere veroordeelde drugsdealer Lonny en een grote boef als Somo?????


  Maak melding
 15. Chan is een vriendje. Ronny hft zijn mars op het matje geroepen. Wie is de baas??
  Chan heeft geen ballen. Hebzucht om Pres te worden. Hij is een ruggegraat loze net als Shankar.
  Brunsie heeft meer voor hem. Geen onder minister op juspol.


  Maak melding
 16. Paki-RAT-igri….

  je moet het schaamteloze lef hebben om, als een brulaap te gaan staan roeptoeteren, dat je NÁ 25 Mei jezelf zou terugtrekken en voorgoed van dit forum zou verdwijnen.

  Blijkbaar ben je dusdanig vergiftigd met het paarse virus, dat jij ook tot de kliek van pathologische leugenaars behoord.

  Best wel triest en treurig dat je zo geestesziek in elkaar steekt…..kansloze droeftoeter.


  Maak melding
 17. @ Jesse,

  Zet jij je anti-Nederland bril eens af, en lees dan nog eens wat Dhr. Santokhi zegt.

  Hij vraagt niet om terug te komen, maar om betrokken te raken.
  Laat dat even in je grijze massa doordringen.
  Daarnaast verbied hij het terugkomen niet, dus wat let je?


  Maak melding
 18. Suriname hoeft zich helemaal niet druk te maken over uitlevering.
  De Yankees hebben hem ook nodig, want zoonlief heeft zn mondje voorbijgepraat.
  Hoe zou je aan de grond komen om Hezbollah te faciliteren?
  Hoe kwam je aan zoveel Su paspoorten?

  die yanks wachten al jaren op het moment dat DDB geen Pres meer is..
  en dat moment komt angstvallig dichterbij…
  en daar kan je jammer genoeg niets aan doen Wendy.

  Je kan wel proberen te stoken tussen Abop en Vhp, maar het gaat niet helpen.
  Lonny is volwassener geworden, kent die truukjes, en is niet vergeten wat Desi met hem en zijn volk heeft gedaan.


  Maak melding
 19. Suriname is een multicultureel land. Houw a.u.b. die racistische
  COVID-19 JORKA’S van jullie in quarantaine.
  COALITIE of OPPOSITIE, ze zitten allemaal daar voor land en volk en
  niet alleen voor een handje vol bloedzuigers/azema’s .


  Maak melding
 20. Driekwart van het volk wil mpp bouta achter de tralies hebben. Wie kan het volk tegenhouden? Ik vermoed alleen Chan. Maar Chan is niet zo laag. Bouta wordt sowieso opgehangen. Het volk heeft gesproken. bukken helpt niet meer.


  Maak melding
 21. Staatsburgers kunnen alleen uitgeleverd worden op basis van een uitleveringsverdrag en die is er helaas niet. Zelfs als het zou komen dan zou de case bouterse daar niet onder vallen want er is een juridisch principe dat wetten in principe geen terugwerkende kracht hebben.


  Maak melding
 22. Tussen, lezen en begrijpen is er een verschil.
  Maar, het is niet erg, ik maak me ook schuldig eraan.
  En als een ander mij erop laat zien, ga ik nog een keer lezen.

  En ben ook niet bang om de volgende drie woorden te uiten**ik zat fout**.


  Maak melding
 23. @GrietjeBie: Hij vraagt niet om terug te komen, maar om betrokken te raken.

  Oftewel blijf lekker in Holland en stuur je geld naar ons, want dan ben je betrokken.

  Hij moet toch ook weten dat het land 1. meer mensen en 2. meer kader nodig heeft dan alleen maar 3. meer geld?

  Dan moet hij maar duidelijk zeggen wat hij bedoelt, nl geen regelingen voor Surineds die willen terugkeren.


  Maak melding
 24. Sorry hoor. Chan de Stuntelaar is nog steeds niet de huidige president van Suriname. Zo heeft hij zich wel voorgedaan en is gewoon in de val getrapt. Hij heeft zich laten uitlokken en een rectificatie zet geen zoden aan de dijk . Chan moet leren om zich helemaal koest te houden en interne Surinaamse zaken niet moet bespreken met een verdwaalde buitenlandse journalist. Er is sprake van een juridisch gedeelte en een zaak die zeer gevoelig ligt. De vraag die de journalist vervolgens aan hem stelt, moest hij zonder meer verworpen hebben. Niet verwijzen naar de rechter en de PG enz. De journalist had zelf kunnen bedenken hoe juridische zaken en gevoelige zaken werken in Suriname. Het feit dat de journalist dat niet gedaan heeft ,geeft aan dat hij bewust bezig was .Chan moest gewoon de vraag verwerpen. Het is zich op glad ijs begeven. Hij moet nog leren. De man is nog niet eens geïnstalleerd als president . Good luck and keep a low profile.


  Maak melding
 25. @ vanDijk 11 juni 2020 At 16:33
  Is die Wendy echt zo dom??? of doet ze alsof…

  Dat geval is echt stom en ook leugenachtig. Net als de rest v.d paarse ratten zoals paki-rat die denkt dat ie zo ‘geweldig’ is dat Chan Santokhi z’n advies nodig heeft terwijl die niets meer is dan een imbeciel.


  Maak melding
 26. Bouta moet echt de gevangenis in, in Nederland.
  In santa Boma kan iedereen omgekocht worden. Zeker door Bouta de drugscrimineel
  Bouta hoort in Nederland thuis.
  Hij heeft zijn militaire opleiding ook in Nederland gevolgd.
  Heel goed van Chan.
  Lever hem aan de Nederlanders.


  Maak melding
 27. Chan straalt gezag uit. Iedereen toont respect voor hem, ook buitenlandse politici. Suriname heeft een sterke gerespecteerde leider nodig. Geen moordenaars, drugsdealer en rover mpp bouta.

  Chan speelt het spelletje nu al. Bouta ai ka nou.


  Maak melding
 28. @Wendy 11 juni 2020 At 19:47 “Chan straalt onzekerheid en racisme uit.”

  LOL. Dat zegt de grootste mpp (zwarte) racist hier op WKN. Moet je niet je stinkende poenie gaan verkopen voor een voedselpakket ??? Long gwe en go du yu motjo wroko, dong ka. Je hebt zeker niks beters te doen met je zielige en mislukte leventje dan hier je leugenachtige paarse bullshit komen rondspuiten.


  Maak melding
 29. En hoe zit het met de andere Nederlandse media die van Suriname een bananen circus willen maken ?

  Zij moeten ook een duidelijke waarschuwing krijgen.
  De Nederlandse media geilt op negatief en sensatie nieuws.

  Hoeveel media zijn er die positieve berichten lanceren ?
  Heeft de Nederlandse media multiculturele coalitie in het nieuws gebracht ?
  Hoe gaat de Nederlandse media om met Surinaams talent ?
  Etc.

  Kijk uit met selectieve nieuws, selectieve onderzoeken en selectieve en beknopte geschiedenis (lees geschiedvervalsing).

  Ik heb het vaker gezegd de Nederlandse media en marketing kent maar 2 kleuren:
  Europees wit en Afrikaans zwart.

  Justitia Pietas Fides.

  Suriname eerst, Krakti !


  Maak melding
 30. Ik zeg eerst de Surinaamse straf uitzitten en als hij dan nog in leven is mag hij met wetgeving aan Nederland worden uitgeleverd…

  Wat ook fijn zou zijn is als zijn zoon Diana uit Amerika terug komt die ook wegens strafbare feiten tegen de Staat Suriname, levenslang achter de tralies mag verdwijnen.


  Maak melding
 31. MA HOE DAN? ALS JE VAN EEN STUNTELAAR VERLIEST WAT BEN JIJ DAN
  DIARREE? IK KAN NIKS ANDERS BEDENKEN MANG

  WEL BOYS, GA NOOIT MET DEZE MAN ALLEEN ZITTEN.
  ZORG ALTIJD DAT ER MEER MENSEN BIJ ZIJN
  NEEM NIETS TE DRINKEN OF TE ETEN AAN.
  ZORG DAT ER ALTIJD OPNAMES WORDEN GEMAAKT
  WANT A KA MAN DIESIE NO WAN SMA E VERTROUW A MANG


  Maak melding
 32. Het zou goed zijn dat alle gekozen politici, (on)ervaren, een training volgen hoe de vragen van journalisten , kort en duidelijk te beantwoorden.

  Al dat gedraai en om zaken heen praten moeten de politici voorkomen en zeer concreet zijn.

  Hierdoor worden burgers beter geïnformeerd en daar gaat het om, waardoor ze weten hoe zaken zullen verlopen of zijn.

  Duidelijkheid hebben Surinamers nodig na een periode van 40 jaar verval in Suriname.

  Leve:
  – VHP, ABOP, NPS, PL
  – Chandrikaperkash Santohki, Ronny Brunswijk, Gegory Rusland, Paul Somohardjo,
  – Surinamers/kiezers,
  – Suriname,
  – de democratische rechtsstaat, de grondwet; wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, Internationale verdragen,
  – Samen Sterker, Samen Werken, ook internationaal,
  – de gestelde doelen,
  – welvaart en welzijn voor de Surinamers en Suriname,

  Hoera, Hoera, Hoera!


  Maak melding
 33. OOOOOOOOOOOOoooooooooooooowwwwwwww WAT ZIJN WE BLIJ ONDANKS IMMENSE DRUKTE OP HET WERK. WEEKEND DOORWERKEN. KAN WALDOWWWWWW ONS VOORZIEN VAN ZIJN ONZIN. VAN SOCHTENDS VROEG TOT SAVONDS LAAT

  DUS ZO ZIET EEN RECTIFICATIE ERUIT NOH


  Maak melding
 34. He waaibomen hout, we horen wel van je als je ligt te creperen , en dan denk je terug aan paars want die deden het toen geweldig ik weet niet hoeveel miljarden schuld zorg naar de kloten agrarische sect naar gallemiesse goud en hout word tegen bagger prijzen weg gehaald ,een steen rijk en toch zo arm
  Wat de KLM betreft dat heeft niks met Nederland te maken , het is hun eigen schuld , in de hang m at blijven liggen , en denken het gaat goed zo ,kreeg jij op je ticket ook 6 %korting
  Anderen op hun plek zetten ,dat ze dom zijn , toen er hersens werden uitgedeeld was jij te laat sjappie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES