Inzamelingsactie om zwarte slingerapen in Suriname te helpen

14
Inzamelingsactie om zwarte slingerapen in Suriname te helpen

De zwarte slingeraap oftewel bosduivel, ook wel kwatta aap genoemd wordt in Suriname illegaal gehouden als huisdier. Ze zijn niet gedomesticeerd en horen niet in een kooi. Suriname probeert deze apen bij de mensen weg te halen. Ze kunnen niet meteen terug in het wild, omdat ze dit niet gewend zijn. Om ze terug te brengen naar de natuur is een doneeractie gestart.

Paramaribo Zoo, Conservation International en Vets World Wild hebben samen een pilot studie opgezet om deze apen begeleid te re-introduceren in het wild. Om de apen in het wild te kunnen volgen en te beoordelen of ze zichzelf goed kunnen redden, hebben ze GPS trackers nodig. Hier zijn speciale halsbanden voor die minimaal 1.500 US dollar per stuk kosten.

Er zijn op dit moment vijf apen die ze hun thuis terug willen geven. Om deze actie te doen slagen zijn 5 GPS trackers nodig en dus 7.500 dollar. Hoe geweldig zou het zijn als naast de vrijwilligers in het Project Team ook jij wil bijdragen aan deze mooie actie? Als deze pilot studie werkt, dan kunnen deze primaten soort gered worden. Doneer hier.


14 REACTIES

 1. Het zou verboden moeten worden en by wet strafbaar gesteld worden net als by zeeschilpad
  ik kan my niet voorstellen dat in deze of welk dan ook dier gehandeld wordtterwyl men weet dat dit soort dieren niet in gevang kunnen leven


  Maak melding

 2. Het is zeer triest hoe men in Suriname met hun eigen flora en fauna omgaat.

  Voorlichting, educatie, wetgeving en bijv samenwerking met milieu organisaties zouden een bijdrage kunnen leveren aan bewustwording en verantwoording.

  =/=

  Maar even voor alle duidelijkheid;
  het gaat hier om een echt dier en dus niet om de paarse slingeraap of de paarse bosduivel. Hahaha


  Maak melding

 3. Niet alleen primaten maar ook de zangvogels staan op omvallen want de mannetjes die fluiten de vrouwtjes niet dus worden de mannetjes die voor de voortplanting zorgen gevangen.
  En nog steeds worden deze vogels met honderden, m.b.v. een net, gevangen en verkocht waarvan zeker 40% tot 50% sterft eer hij wordt verkocht.

  De gele bek en de picolet en de twatwa zijn zangvogels die eel geld opleveren.
  Alleen de Jack levert niets op en kun je nog steeds te ma retraite vangen


  Maak melding

 4. Mense, mei frauw hebbe ook mei gedomestiekeer en hauwe mei in huis terweil froeger ik was wilde mang.
  Dang ik hebbe program bedag om te worde frei, weer wilde mang. As jullie doneere 10.000 dolla amerikaanaa, dang ik maake mei frei en weer ik gaan in bos woone. Dang 1 keer per jaar ik ga sitte in die diere tuin dang jullie kunne koope kaart om te sien mei en geefe baanaane en so.


  Maak melding

 5. Dames en heren tis een inzameling actie voor Rob g,Wendy,waldo,wayambo,pakiratigri en lucienne. Dus stort u een bijdrage voor deze zeldzame primaten. En graag ook een bijdrage aan hun kinderen en kleinkinderen in het dierentuin.


  Maak melding

 6. Ik heb 5 van deze apen hoeveel kryg k als k ze weggeef???ze hebbn alle 5 namen en hebbn hun eigen gave.1houd van stelen die heet hoefdraad .1houd van goud die heet rony.1is heel gevaarlyk die heeft moorden gepleegd die heet boutaaaaa. 1ziet alleen poep.die heet MIE SIE KA BA!!EN 1 heb ik die alleen paarse billn likt die heet limbooo!!hoeveel kryg k voor deze 5 apen!!!


  Maak melding

 7. Wendy, je kraait allen maar stront uit je kaolo bek. Je bent boos en lul niet over gladharigen. De creolen stappen allemaal over op gladhaar want kroes haar geeft ze alleen pech en negativiteit.


  Maak melding

 8. Ik heb lang … heel lang getwijfeld …” de zwarte slingeraap oftewel bosduivel, ook wel kwatta aap genoemd … is NIEMAND MINDER dan … Hooghart !!

  Wat jullie niet weten … A BASTAARD BOY … Bouva …. is familie van HOOGHART.

  Mysterie opgelost !!!!!!!!


  Maak melding

 9. Zeg Wendy: In jou reacties zit altijd een racistische lading. Ga hulp zoeken, want dat gaat je helpen dat je om van je minderwaardigheidscomplex af te komen. Je snapt gewoon niet dat wij allemaal, ongeacht ras, huidskleur of geloof vaderlandslievende Surinamers zijn. Hindoestanen hebben nou eenmaal glad haar en creolen kroes, so What!!?
  Wi na wan pipel


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.