vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij'COVID-19 uitbraak is echt en geen scenario rondom verkiezingsuitslag'

‘COVID-19 uitbraak is echt en geen scenario rondom verkiezingsuitslag’

-

Does Travel - naar Suriname

De COVID-19 uitbraak in Suriname is niet fake, noch een manier van de Surinaamse regering om het recente verkiezingsresultaat te beïnvloeden dan wel de officiële uitslag te verschuiven. Dat heeft de regering van Suriname maandagavond benadrukt.

De overheid zegt dat de afgelopen dagen in voiceberichten die via social media worden rondgestuurd, de indruk gewekt wordt alsof de autoriteiten bewust het aantal COVID-19 gevallen aan het opschroeven is, dit met de bedoeling angst te wekken onder de samenleving.

Verder zou de regering met de total lockdown gedaan willen krijgen dat er geen protest komt en de verkiezingsresultaten dan makkelijk beïnvloed zouden kunnen worden.

Deze berichten die de wereld in worden gestuurd, zorgen er alleen maar voor dat delen van de samenleving de maatregelen om verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, niet serieus nemen. Daarnaast wordt hiermee burgerlijke ongehoorzaamheid in de hand gewerkt, aangezien men ook de total lockdown gaat negeren alsook instructies van het bevoegd gezag, aldus het Nationaal COVID-19 Managementteam.

Zowel medici, gezondheidswerkers, autoriteiten binnen de volksgezondheid als het Nationaal COVID-19 Managementteam hebben meerdere malen nadrukkelijk erop gewezen dat het COVID-19 coronavirus reëel is in Suriname. Verder is er momenteel sprake van clusterbesmettingen, hetgeen betekent dat een besmette persoon meerdere personen in zijn/haar directe omgeving kan besmetten. Dat is dan ook de oorzaak dat het aantal COVID-19 besmette personen in rap tempo aan het toenemen is.

Tegelijkertijd wordt bij het positief testen van een persoon meteen aan contact tracing gedaan, waarbij iedereen waarmee deze persoon in contact is geweest, in beeld wordt gebracht en gelijk getest. Om zoveel mogelijk besmette personen in beeld te brengen en uit de samenleving te halen, is recentelijk voor twee weken een strakke en strenge total lockdown van kracht gegaan. De samenleving wordt gevraagd haar medewerking te verlenen en zo de kans op meerdere besmettingen te verkleinen.

Verder wordt u ook gevraagd niet af te gaan op berichten via social media die niet van officiële en/of bevoegde instanties afkomstig zijn. Zo circuleert er momenteel een bericht waarin vrijwilligers of mensen die beelden of bewijzen van COVID-19 patiënten willen, worden opgeroepen zich aan te melden bij het Wanica Ziekenhuis en het St. Vincentius Ziekenhuis. Nadrukkelijk wordt erop gewezen dat deze oproep van de ziekeninstellingen noch van het ministerie van Volksgezondheid afkomstig is. Officiële mededelingen of oproepen worden gedaan via het ministerie, het Nationaal COVID-19 Managementteam (reguliere persconferenties) en overige bevoegde instanties.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Vinden ze het raar gelet op het tijdstip dat dit plaatsvond? Een president die op allerlei manieren de afspraken aan zijn laars lapte. Zijn partij die slinks meetings hield. De verkiezingsdag waarbij iedereen zich niet aan de social distance hield.
  En merkwaardig is dat het lijkt dat de feitelijke macht in handen is van het covid 19 team. Want vanaf 25 mei laat geen enkele paarse bende lid zich horen. Zijn ze verschanst in Ocer?


  Maak melding
 2. Nee hoor ze liggen nog knock out van die biegie bos bek klap van de Surinaamse bevolking als ze bijkomen dan moeten ze eerst denken wat er gebeurd is en het proberen het te begrijpen dan verwerken en accepteren dus het kan nog maanden duren


  Maak melding
 3. Gaan julloe maar grapjes maken over Covid-19…. wat ik lees en hooruit het buitenland is niet mals…. ik snap niet waarom idioten het proberen te bagateliseren…ook zon Stugart; bacteries is wat anders dan virussen. Heeft vroeger niet goed opelet bij biologieles? En wat wilt hij uitleggen…2%doden ok?

  Het gaat niet om de doden, maar de ravage… hele ziekenzorg systemen stort in elkaar; juist ja, de zorg voor normale zieken komt in gevaar….metalsgevolg veek meer doden dan alleen tgv Covid19.

  Wat een idioten; zelfs dit, wordt in de schoenen geschoven van de regering. Alsof ziekten politieke kleur kent…. mijn moeder zou zeggen “wie niet horen wilt, moet voelen”!

  Jammer dat de anderen hier de dupe van wordt….sari tori!


  Maak melding
 4. Paramang. ..jo koe. ..als de regering en het covid 19 team vanaf het begin hadden gezegd :mond en neuskap als je op straat gaat; 2 meter social distance en handen wassen met desinfecterende middelen. Ipv krampachtig de macht in handen willen houden. Straffen ze nu het Surinaams volk terwijl zijzelf niet het goede voorbeeld gaven. Er worden ook geen pakketten rondgebracht.
  Dus looser. Mek bouta har a dang snel zodat er hulp kan komen. Want ons zorgsysteem is jarenlang verwaarloosd. In plaats daarvan grote infrastructuur met hellway. Paramang. Ga bij de ddb hellway staan. Dan ben je beschermd tegen covid. Jo djamoe ede. Triest dat de ddb aanhangers anderen nu verwijten dat er grappen gemaakt worden over covid. Jouw looser lijder heeft 10 jaar grappen gemaakt met onze gezondheid.


  Maak melding
 5. @ Latour Posse,

  jo kaw . Desinfecterende middelen . Waar heb jij het vandaan dat het de beste spullen zijn om het te gebruiken. Beter weter.
  Voor handen alleen 80 % alcohol helpt. En als dat niet te vinden is gebruik dan gewoon 90% palm. Wel met mate en beleid gebruiken en niet als een domme su je handen met overvloed met deze middelen reinigen.
  Al de L.U.L verhalen van de beter weter maakt het zo complex.
  Zorg ervoor dat jij maatregelen neemt om je zelve te beschermen, wat ook voor een ieder ander geldt.

  tjee


  Maak melding
 6. BOUTERSE en de NDP moeten wegblijven bij de installatie van de nieuwe president. De attributen moet hij per post opsturen en zo gauw mogelijk dat verlangt de nieuwe regering en aanhang. Gun de mensen hun pleziertje dan zal alles beter gaan hopen zij tenminste.God zij met ons Suriname.


  Maak melding
 7. Joe mofo. Bedankt voor je advies. Alle palm en borgoe is al opgekocht door onze inheemsen. Want ze gaan de virus niet uitwendig bestrijden. Maar van binnenuit. Want kasiri is schaars geworden. Okone. Dringi Sopie wakti sikie. ….


  Maak melding
 8. Hoe dom is dom
  het gaat niet om de doden. Oh gaddo mie boi
  Hoe achterlijk kan iemand zijn. Lulhannes daar gaat het nou net om. Mars gwe boi

  de zorg voor normale zieken komt in gevaar.
  Ja natuurlijk kloothommel, de normale zieken, maar voor de abnormale zieken, de ndp criminelen is er niets aan de hand. die kunnen het betalen. joe mpp


  Maak melding
 9. berichten van verpleegpersoneel komen?
  3 besmette brazilianen zijn bekend…. az heeft niets diakonesse heeft niets?

  waar zijn al die besmette mensen dan??
  of blijkt dit hele corona gedoe pure propaganda te zijn en blijkt er niet zoveel aan de hand te zijn om bouta de mogelijkheid te geven de noodtoestand uit te roepen??

  wie zijn deze besmette mensen? en waar zijn ze???
  iemand enig idee?
  100+ besmettingen? en suriname heeft totaal geen materiaal?
  dus ruim 90 mensen liggen de hele dag te stikken om adem te halen?
  want niemand weet waar ze zijn??

  corona is al erg zat…. maar dit hele verhaal klopt van geen kanten?
  en een leugenachtige regering die zegt dat dit niets met de verkiezingen te maken heeft?
  dus dat zal zeer vermoedelijk dus wel met de verkiezingen te maken hebben….

  dus….. wie heeft alle info over de mensen en waar ze zijn?
  het overlijden van de 2de corona dode en het nieuwsbericht? lijkt meer op bangmakerij om het volk onder druk te zetten, dat het ernstige zaak is?
  want ondanks het bericht van de regering moest die japjapie toch nog een bericht de media ingooien?

  if it looks like shit… smells like shit…. it probably is shit


  Maak melding
 10. Dat covid-19 echt is, snapt het volk wel. Het gaat om de zeer slechte communicatie.

  Nogmaals, haal veira weg, want ze wekt wrevel op en haar dictatoriaal gedrag roept ongewenste revo herinneringen op.

  Eindelijk heeft Jessurun op de laatste persconferentie de covidstatus goed verwoord. That’s the spirit.


  Maak melding
 11. directeur zonder bedrijf 9 juni 2020 At 14:45
  berichten van verpleegpersoneel komen?
  3 besmette brazilianen zijn bekend…. az heeft niets diakonesse heeft niets?

  waar zijn al die besmette mensen dan??
  of blijkt dit hele corona gedoe pure propaganda
  ======
  Als je een beetje de moeite had gedaan om de persconferentie gisteren live te volgen, dan had je het zeker geweten. Nu klets je gewoon uit je nek!

  Verander je Nickname in “directeur zonder hersenen”


  Maak melding
 12. Deze paarse regering heeft zoveel leugens verkondigt dat ik ze helemaal niet meer kan vertrouwen. Bij de ndp ga ik altijd ervan uit dat ze een scenario afdraaien want zo zijn ze. Er is harde info dat de importeurs en super spreaders van het coronavirus in SU tot het paarse kamp behoren zoals die paarse DC’s Pinas en Jeroe, paarse legertoppers etc. Dus ik sluit een scenario helemaal niet uit.


  Maak melding
 13. Mensen die beweren, dat corona fake is in SU, die moeten maar zonder bescherming naar het Zorghotel of Wanica ziekenhuis gaan om de besmette personen te bezoeken. Ze wachten. Ik ben benieuwd hoeveel mensen zich zullen aanmelden…


  Maak melding
 14. Vroeger lachten ze India uit, zgn. omdat er onaanraakbaren waren. Nu komen ze er achter waarom er in India onaanraakbaren waren. Want ze zijn nu zelf onaanraakbaar geworden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES