Zowel Bouterse als Hoefdraad benaderde Brunswijk, NDP bood presidentschap aan

94
Surinamers kiezen voor of tegen verdere armoede

Afgelopen weekend werd bekend dat president Desi Bouterse ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft benaderd voor een samenwerking tussen de ABOP en de NDP. Samen zouden zijn een nieuwe regering in Suriname kunnen vormen. Naar nu blijkt heeft ook minister Gillmore Hoefdraad van Financiën Brunswijk benaderd.

Dat meldt ABC Online Nieuws. Volgens de zender zou Hoefdraad helemaal naar Moengo zijn geweest om met Brunswijk te praten. De ABOP is daarbij het presidentschap aangeboden. Brunswijk heeft zowel het verzoek van Bouterse als dat van Hoefdraad afgewezen.

“Het electoraat heeft duidelijk aangegeven dat de VHP de grootste partij is en ABOP volgt na de VHP” zei Brunswijk tegen ABC.


94 REACTIES

 1. ” …

  Paraman 9 juni 2020 At 06:30

  Brunsi gaat merken wat sluwe Sherif en achterban inhoudt….land verdeeld; binnenland voor Brunsi en de rest, Chan…vooral handel!

  Dan Mag de echte nationale partij over 5j weer aan eenhied gaan werken.
  Daar gaat al die valse beloften over lagere koers, goedkopere spullen en minder kwikvervuiling en houtkap!

  Sari tori….Soso lobi!

  … ”

  Kan je ook de winnende getallen van de lotto voorspellen ?

  Soso loslossie. Tralala.


  Maak melding

 2. Deze mensen willen koste wat het kost niet in de gevangenis. Dit had ik eerder aan mijn naasten voorspeld dat de NDP Brunswijk zou benaderen en de presidentschap in het vooruitzicht zou stellen. Ik had ook voorspeld dat Brunswijk overstag zou gaan. Daar heb ik wel ongelijk gekregen. Nu heeft hij zijn rug wel rechtgehouden. Tenminste tot nu toe.


  Maak melding

 3. Weet je wat zielig is? Dat jij zolang in Nederland moet werken voor je pensioen Wayambo. ….en de vraag is. ..of je werkelijk werkt bij de Nederlandse overheid.
  gemodereerd

 4. Mpp dronkaard probeert alles te doen om niet opgehangen te worden. Maar het volk heeft al beslist. Niemand vertrouwd mpp bouta meer. Wakti nohh, timer nog.
  gemodereerd

 5. Hoefdraad die durft zeg.
  ABOP stemde voor het voortzetten van het onderzoek van Hoefdraad en deze zelfde Hoefdraad reist naar Moengo om Bravo te vragen om een regering te vormen met NDP. Boi dan moet je echt durven hoor.
  NDP heeft hoogmoedswaanzin denkende dat Bravo nu met hen zal samenwerken.
  Dit is wat men noemt een Judas benadering.
  Gelukkig is Bravo een stuk verstandiger dan de grote meute binnen de NDP


  Maak melding

 6. de droom van broeder belfor om president te worden gaat met deze afwijzing aan zijn neus voorbij. gelukkig…God heeft zijn rug niet naar Suriname gekeerd


  Maak melding

 7. Typische NDP-mentaliteit….
  na Moord, oplichting, fraude, corruptie, nu ook nog omkoping.

  Deze inmiddels, POLITIEKE KUIKENTJES, rest nog slechts jarenlange opsluiting achter de tralies.

  🥊🥊🥊👋👋👋🖕🖕🖕🥳🥳🥳


  Maak melding

 8. Vrijwel alle partijen die hun achterban hebben verraden om een samenwerking met de NDP aan te gaan worden door de kiezer afgestraft. Ik noem slechts een paar: Nieuw Suriname, KTPI, DOE en PALU. Als Brunswijk met de NDP een samenwerking aangaat, zullen ze straks niet meer bestaan.


  Maak melding

 9. JoJo 9 juni 2020 At 08:08
  @Wayambo
  Het is een echte poppenkast.
  =====
  Weet je wat ik bij de afgelopen verkiezingen het ergst vind! Dat de kiezers weer niet goed nagedacht hebben! Al die kleine partijen waren helemaal niet nodig. Zij zouden heel gemakkelijk bij de NPS kunnen aansluiting. Die kleine partijen hebben wel een goeie kader, dus aansluiting bij de NPS zou een aanwinst voor die partij zijn en zouden ze meer zetels dan Abop gehaald hebben. De NPS moest wat meer gedaan hebben om deze kleine partijen/kaders binnen te halen! Met een groter NPS zou er meer balans in een nieuw te vormen regering zijn!

  Ik vertrouw Lonny en Somo voor geen cent! Het is maar steeds knijpen!!!!

  En aan de NDP geeft ik een advies, berust in je nederlaag! In Nederland hebben we ook grote partijen als PVDA met Ascher, die een flinke pak slaag hebben gehad. Dan moet je niet koet ke koet willen regeren! Ga in de oppositie en probeer vandaar uit weer terug te krabbelen!


  Maak melding

 10. Het land is failliet junck status
  Actie Boefdraad laat goed zien wat voor corrupteling op Financien zat en ons land heeft opgezadeld met enorme schulden

  Wanneer zien de overige 60.pop ndp ‘ers dat en vooral Ashwientje/Abdoeltje


  Maak melding

 11. Paraman 9 juni 2020 At 06:30
  Brunsi gaat merken wat sluwe Sherif en achterban inhoudt….land verdeeld; binnenland voor Brunsi en de rest, Chan…vooral handel!

  Dan Mag de echte nationale partij over 5j weer aan eenhied gaan werken.
  Daar gaat al die valse beloften over lagere koers, goedkopere spullen en minder kwikvervuiling en houtkap!

  Sari tori….Soso lobi!
  **************************************

  Paraman …. je kunt nog zo LULLEN uit je PAARSE BANDIETEN NEK …. It is done with de Nationale Dieven Partij. De Nationale Dieven Partij komt NOOIT MEER … NOOIT MEER … NOOIT MEER … aan de macht.

  Het volk heeft jullie PAARSE BANDIETEN naar de … VUILNIS HOOP… verwezen.
  Het volk heeft gezegd: PURPLE GARBIDGE { NDP } moet naar de verbrandings oven !!!!

  OEN FREET … A NOFO !!!!

  Wat nog te veroberen valt is …… BROOD MET HIGH WAY !!!!!!!


  Maak melding

 12. De criminele toppers maken wel hele rare sprongen om ten koste van alles op de post te blijven zitten. Respect voor Brunswijk, dat hij heeft afgezien van de presidentstitel als Criminele geboefte🙄. Want hij is geboefte, hij heeft een strafblad, en je kan geen voorbeeldfunctie in een regering hebben als je een strafblad hebt, hoe ga je mensen die voor hetzelfde vergrijp worden aangepakt, recht in de ogen kijken, en een veroordeling over ze uitspreken, terwijl jezelf geen haar beter bent😏. Dat is pas hypocriet. Ik hoop dat de nieuwe regering deze mensen ver van ons vandaan houd, en met integere mensen🤔(nog weinig van over) verder gaat.


  Maak melding

 13. Wayambo…..

  zijn het UWV en Reclassering gesloten vandaag ??

  Je hebt zoveel tijd om je hersenloze, laaggeschoolde en geindoctrineerde lulkoek te ventileren.


  Maak melding

 14. Wendy. .jo djamoe ede. ..de tijd van het paarse virus is voorbij. .tek Joe bondroe. Dang hara dang. .samen met de andere paarse parasieten. Jouw lijder is drugsdealer en moordenaar. Bravo poer deng bere ka doro. .a nai woko. Sju.mars gwe.


  Maak melding

 15. neks no fout
  ddb en hoevie die op de knieën voor RB vallen en 50 miljoen US $ aan hem geven smeken dat hij president van de republiek Suriname wordt is niet niks.

  ddb die tot de grond voor Bravo, Commandant Jungle Commando, op Moengo buigt. Bravo, NOVA, wordt steeds groter.

  Boni zou heel trots op hem zijn dat pikin ingi boy met drie ingi toy op zijn voorhoofd zo diep voor hem buigt, dichtbij de plaats waar Fort Boekoe was in Marowijne.

  Waar komt deze $ 50 miljoen vandaan?


  Maak melding

 16. Ik geloof dit niet boi
  Ik heb met eigen ogen een filmpje gezien waarop bouterse duidelijk zegt dat hij brunswijk niet is vergeten en hij hem zal krijgen. oud filmpje van een jaar of 10 geleden.
  Brunsie is gewoon slim.# Boutesse haat brunswijk en hoopt op samwenwerking toch nog met vhp


  Maak melding

 17. Ik heb het niet eerder durven zeggen, maar Bouterse en de hele NDP vergeten een hele belangrijke Suriname ODO, die luidt:Kesie kesie djompo graboe takie na ka. A moes tang horde.
  Oftewel: de top halen is niet alles. Aan de top blijven is het belangrijkste.
  Anders gezegd: Bouterse: als je goed had geregeerd. Dan was je zeker weer gekozen. Los van de vraag of een veroordeelde president mag worden. Je ziet nu waar domheid en voorkeur aan criminelen kan leiden. Jou mensen, werkzaam op de stembureau’s, waren totaal ongeschikt. Het ministerie van Binnenlandse zaken heeft zulke hoge diploma eisen gesteld dat niemand in aanmerking kon komen voor een baan. Zelfs mensen met heel veel stembuservaring vielen af. Ze waren kennelijk van de verkeerde partij en konden geen diploma overleggen. Toen hebben jullie alleen dommeriken aangenomen en je ziet de gevolgen. Je bent genaaid door jouw eigen domme mensen. Volgende keer betere mensen in dienst nemen en de verkiezingen niet laten organiseren door een klootzak van een Abrahams . Ja, hoogmoed komt voor den val. Ook de laatste blunders van jou en de NDP moet je niet vergeten. Ik heb het over tralala, wet krediet van Abdoel en wet verbod pre electorale samenwerking van Misikaba om enkele te noemen.


  Maak melding

 18. Wendy 9 juni 2020 At 11:03
  Brunsie speelt hoog spel. Eerst werd hem $50 miljoen aangeboden, dan heeft Bouterse hem gebeld, dan heeft Hoefdraad hem gebeld. Wie volgt nu??
  Laat me je 1 ding zeggen Brunsie wilt geld zien voor de samenwerking. VHP gaat eerst moeten dokken.
  ==============
  Wendy, deze mensen geloven in fabeltjes, stripverhalen etc! De meesten zijn loesberes!


  Maak melding

 19. Brunswijk wilt terug op het rechte pad en dat gaat lukken ook met CHAN.
  Brunswijk moet wel een kans krijgen om zijn naam te zuiveren.
  Gaat hij samen met de NDP dan zal hij vroeg of laat op de zwarte lijst komen te staan.
  En een internationale arrestatie bevel voor hem en Bouta.
  Heel verstandig van Brunsie om bij Chan te blijven.
  Belfort heeft alleen een keer gedroomd dat hij president van Su was en deze droom werd door Brunsie meteen afgekeurd.
  Brunswijk denkt ook aan de slachtingen van Moiwana.


  Maak melding

 20. Wayambo
  Ministerie van olie! Dus meneer Rusland, u bent misleidt voor iets dat er niet is, door de sheriff en Lonny!

  Wayambo,
  uw inschatting van en herinnering aan kort geleden (vooruitdenken en terugdenken) hebben bij u geen werking omdat u nu meneer Rusland erop attent maakt dat hij is misleid.
  Welnu Wayambo,
  Weet je wie de misleider(s) waren? Deze misleiders zijn onherroepelijk onhetkenbaar afgestraft gezien de stemmen die zij behaalden t.o.v. de winnaars. Even een opfrissertje
  Bouterse die beloofde 18.000 huizen en fly over
  Misiekaba die beloofde een 2e Dubai
  Bouva die beloofde voeding etc uit de patoe naschoolse opvang
  Hooghart die beloofde op te komen voor ze blaka mangs en ambtenaren
  Abdoel die beloofde geen devaluatie
  Simons Geerlings die beloofde parlementaire stabiliteit en onpartijdigheid
  Afoensoewa die beloofde het binnenland elektra etc
  Couthino die beloofde ook veel


  Maak melding

 21. Wendy en wayambo neem je verlies en ga lekker uit wtk. Er valt niks meer recht te lullen. Vhp en de rest moet het land gaan opbouwen en jullie blijven maar met paarse stront gooien. Het zit wel erg diep in jullie.


  Maak melding

 22. Bigi Sma 9 juni 2020 At 12:52
  Wayambo
  Ministerie van olie! Dus meneer Rusland, u bent misleidt voor iets dat er niet is, door de sheriff en Lonn
  =====
  Met alle respect, je kan voor het grootste gelijk hebben als je naar het verleden wil terugkijken. Maar voor mij is het helder, de kiezer heeft de huidige regering afgewezen!
  @ Ik ben nu echt bezig de winnaar van de afgelopen verkiezingen kritisch te volgen!
  @ Ik kijk nu uit naar de samenstelling van de nieuwe regering
  @ Ik kijk naar hun regeerprogramma, zal 99% van de VHP zijn
  @ Ik kijk uit wat er allemaal beloofd is aan het volk, binnen 6 maanden
  @ Ik vraag mij af waarom men niet durft te zeggen dat de overheid gesaneerd moet worden i.p.v. met nieuwe ministeries uit te breiden!
  @ Chan heeft bij het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst op een vraag van een journalist over de koersontwikkeling geen duidelijke antwoordkunnen geven. Hij zei op een gegeven moment, kijk de koers daalt nu al door het vertrouwen na de verkiezingen!

  @ Ik wil kijken welke bezuinigingen, ombuigingen en investeringen in hun regeerprogramma is opgenomen!

  Voor mij is deze laatste heel belangrijk, omdat ik in mijn huidige baan heel veel hiermee te maken hebt. Bij elke nieuwe kabinet krijgen we een regeerprogramma te zien en daarnaast een Startnota (De nota is een toelichting op de financiële afspraken uit het Regeerakkoord).
  Dit stukje is geen blablabla in Nederland, maar een financieel document welke in de begroting gelijk verwerkt wordt voor de regeerperiode!

  Ik ga steeds kritisch blijven en soms ben ik wel wat sarcastisch, maar wie niet!


  Maak melding

 23. Wanr er geen sprake zou zyn vn aardolie n gas zouden deze gierige schaamteloze paarse hufters allang hun verlies geaccepteerd hebn n over gaan tot de orde vn d dag gewwonweg omdat d staatskas leeggeplunderd is n sur is compl failiet verklaard dus er valt niks meer t halen.
  Vanwege olie n gas wiln deze koeparis nog aanzitten om verder te roven n te stelen n ook omdat bepaalde figuren nu onvermydelyk in staat vn beschuldiging zullen worden gesteld.


  Maak melding

 24. @Wayambo 9 juni 2020 At 09:00
  Het is aan de oproep van de VHP om slim te stemmen dat de NPS meer dan 2 (of 1 ) zetels heeft gehaald.
  Veel ethnische stemmers hebben daarom op de NPS gestemd omdat ze niet op de VHP wilde stemmen maar wel aan de oproep gehoor wilde geven. De afgelopen 10 jaar heeft de NPS zich laten kennen door slecht en zwak leiderschap. Over 5 jaar zal de NPS hard terug vallen naar 1 of 2 zetels.
  De kleinere partijen zullen zich in die tijd ontwikkelen en samen als een blok optreden. Buitenparlementair zijn heeft nadelen maar ook voordelen in de politiek. Je kunt je beter profileren en de NPS zal dankzij haar ministers als zichtbaar zwakke leiders ontmaskerd worden. Ze hadden 10 jaar terug al een paleisrevolutie binnen de partij moeten hebben.


  Maak melding

 25. WWW
  Wendy
  Waldo
  Wayambo

  Zijn jullie Creolen die hun verstand onder hun voeten zijn .
  Wendy
  Waldo
  Wayambo
  Weg Werp Wormen .zijn deze Surinamers .

  WWW gaan jullie mantelzorg doen vraag DC en Wijk Agent om iets in jou buurt te doen .

  Potje Pindakaas 100 SRD word thuis geleverd door Wayambo voor 125 SRD .


  Maak melding

 26. NPS komt sterkt terug met woningbouw en werkgelegenheid .

  NDP komt nooit meer terug stelletje schurken .

  In NDP zijn het Creolen die armoede hebben gebracht in Suriname .


  Maak melding

 27. ndp kent geen schaamtegevoel.

  ze willen aan de macht blijven. Het maakt ze niks uit dat het volk ndp niet wil.

  kostte wat kost willen de ndpers aan de macht blijven…huuuuuhhh


  Maak melding

 28. @Wayambo.

  Koersontwikkeling….. daar is de NDP, 10 jaar mee bezig geweest.
  Wat is het resultaat daarvan? (zonder anderen de schuld te geven hé)


  Maak melding

 29. Wayambo je ben ook een Creolen van NDP met dank aan deze stront Creolen zijn de banken zelf beroofd door de Creolen van NDP .Blakka mang .

  Niemand wel met deze bankrovers van NDP samenwerken .

  Wayambo meld je bij Abraham grijzen stuur je familie naar Graanoogst of Boereveen ze gaan je familie helpen .


  Maak melding

 30. Dan moesten ze een BETER beleid hebben gevoerd!
  Dan hoefden ze niet op bedel tocht. Laten ze NU ervaren wat ze het volk al die haren hebben aangedaan! Jullie hebben verloren! Punt!


  Maak melding

 31. Daarom zijn miljoenen $ gestolen. Om partijen om te kopen. Hopelijk dat Bouterse en Hoefdraad in de cel belanden. Berouw komt na de zonde.


  Maak melding

 32. Klaas de Groot 9 juni 2020 At 13:55
  @Wayambo 9 juni 2020 At 09:00
  Het is aan de oproep van de VHP om slim te stemmen dat de NPS meer dan 2 (of 1 ) zetels heeft gehaald.
  Veel ethnische stemmers hebben daarom op de NPS gestemd omdat ze niet op de VHP wilde stemmen maar wel aan de oproep gehoor wilde geven. De afgelopen 10 jaar heeft de NPS zich laten kennen door slecht en zwak leiderschap. Over 5 jaar zal de NPS hard terug vallen naar 1 of 2 zetels.
  De kleinere partijen zullen zich in die tijd ontwikkelen en samen als een blok optreden. Buitenparlementair zijn heeft nadelen maar ook voordelen in de politiek. Je kunt je beter profileren en de NPS zal dankzij haar ministers als zichtbaar zwakke leiders ontmaskerd worden. Ze hadden 10 jaar terug al een paleisrevolutie binnen de partij moeten hebben.
  ===============
  De NPS gaat de komende periode een dreiging zijn voor de VHP. De NPS is altijd een potentiele tegenstander geweest van de VHP! Nu hadden ze een gemeenschappelijke vijand en waren gedwongen om samen de vijand te bestrijden! Ik denk niet dat de VHP de NPS teveel ruimte gaat geven om zich te profileren tot aan de volgende verkiezingen! Dat zie je ook aan de verdeling van de belangrijke ministerposten! De groep creolen die nu overgestapt zijn naar de VHP zouden in principe ook terug kunnen keren naar de NPS, als zij zich sterk zouden maken in de komende 5 jaar. Het is jammer dat je in Suriname nog steeds etnisch moet nadenken, maar voorlopig blijft het zo! Met een goeie charismatische en een toch wel harde leider kan de NPS wel goed terugkomen! Ze hebben wel goeie kaders in hun gelederen op de achtergrond!

  En ik hoop dat de nieuwe regering de bijna 80% sociaal zwakkeren in gaten houdt, want die zullen op hun beurt de uitslag over 5 jaar weer bepalen! En je weet nooit op wie ze dan zullen stemmen!

  Voor mij zijn de slimste kiezers van de afgelopen verkiezingen, de binnenlandse bewoners! Die hebben heel veel gekregen van de huidige regering en weten ook dat de pot nu leeg is! Vandaar dat ze nu voor Lonny hebben gestemd. Lonny gaat heel eisen stellen aan een nieuwe regering om deze mensen zoet te houden, want met hun weet je het nooit!


  Maak melding

 33. Wayambo. .splijtzwam. ..verdeel en heers willen zaaien onder de nieuwe coalitie. .jo djamoe ede. …laat je looser lijder zijn nederlaag erkennen en aftreden. En ga jezelf net als Wendy in een hoekje koest houden. Brekerateur.


  Maak melding

 34. oom bert 9 juni 2020 At 14:13
  Wayambo je ben ook een Creolen van NDP met dank aan deze stront Creolen zijn de banken zelf beroofd door de Creolen van NDP .Blakka mang .
  =============
  Oom Bert, denk aan je bloeddruk op je oude dag. Waarom maak je zo druk, NPS heeft toch anderhalve ministerie gekregen uit medelijden van de VHP! De VHP heeft de NPS echt niet nodig! Misschien moet je wat anders gaan doen, bingo of klaverjassen!


  Maak melding

 35. Wat een politieke leiders hebben wij. Ze hebben de verkiezingen verloren maar willen hoe dan ook toch regeren en gaan het dan zo proberen. Walgelijk! Zo verliest het volk vertrouwen in de politiek en terecht!


  Maak melding

 36. Abop bestaat niet alleen uit Brunsi.
  Hij is nog steeds verantwoording schuldig aan zijn partijgenoten. Dit heeft hij duidelijk in de persconferentie aangegeven.

  Stop met de oude revo, dictatoriale, denkwijze, want niemand gaat iemand omkopen of chanteren. Het is even wennen, maar het zal langzaam veranderen.

  Handig om deze lockdown periode te gebruiken, om na te denken wat de volgende stap is (in je eigen leven).
  Santhoki heeft geen toverstaf, iedereen zal hard moeten werken aan de opbouw.


  Maak melding

 37. Als Brunswijk zou toehappen is er geen hertelling meer.

  SURINAME is en blijft een dictatoriale schurkenstaat met een JUNK STATUS,

  een veroordeelde MASSAMOORDENAAR als PRESIDENT,

  en een drugsveroordeelde, tooekomstige DNA-voorzitter.

  FAILED STATE is nu een FEIT 🤮💩🤮💩


  Maak melding

 38. Brunswijk is zelf één van de grootste drugsdealers van Suriname. En er zitten nog een paar van die grote boeven in ABOP. Dus voorlopig blijft het “poer broekoe weri broekoe”.
  We zullen zien!


  Maak melding

 39. De deal tussen NDP en ABOP is al lang rond. Voorlopig speelt Brunswijk nog toneel. Straks gaat hij onmogelijke dingen van de VHP eisen en breekt dan de ‘samenwerking’ om over te stappen naar de NDP. Let maar op!


  Maak melding

 40. Wayambo
  Dit stukje is geen blablabla in Nederland, maar een financieel document welke in de begroting gelijk verwerkt wordt voor de regeerperiode!

  Ik ga steeds kritisch blijven en soms ben ik wel wat sarcastisch, maar wie niet!

  Yep Wayambo
  Het hoort inderdaad als onderliggend stuk bij de begroting te zijn. Gelijk heb je.
  Maar waarom ben je zo een groot pleitbezorger van de NDP wetende dat zij NOOIT zo een toelichting hebben en willen afstaan laatstaan mondeling toelichten.
  Yep Wayambo
  Dat je steeds kritisch zult blijven ja dat is een duidelijke vooruitgang t.o.v. de periode NDP coalitie.
  Gelijk heb je Wayambo om iedere regering kritisch te volgen hetgeen ik dus ook doe en toejuich dat anderen het ook doen en wel met een doel namelijk dat ze het volk EN Suriname niet belazeren zoals de DNA leden van de NDP.

  Succes Wayambo want ook ik zal kritisch zijn op deze regering maar ook op anderen die de NDP iets toeschreeuwen wat hen niet toekomt.


  Maak melding

 41. Ze kunnen er maar niet tegen dat ze verloren hebben. In hun arrogantie dachten ze dat ze weer zouden winnnen. Nu doen ze er alles aan om aan de macht te blijven. Brunsje heeft z’n gebreken maar toch respect voor hem dat hij het paarse aanbod heeft afgewezen en niet in de val van politieke hebzuchtigheid is getrapt.


  Maak melding

 42. al diverse keren heb ik een torie over de corona hoax geplaatst maar waterkant plaatst niet??

  indirect zegt waterkant dus dat het waar is?


  Maak melding

 43. Stap voor stap naar een verandering.
  De afgelopen 10jr had suri een meervoudige moordenaar en drugsdealer als president. Niet te vergeten de strafbare feiten van enkele gezinsleden.
  Nu krijgt suri een president zonder strafblad en een DNA-voorzitter schuldig bevonden aan drugsdelicten.

  Gaat dus de goeie kant op. Brunsi kan mogelijk ook namen en netwerken prijsgeven in ruil voor strafvermindering of iets dergelijks. Het aanbod $50mil. Uitermate interessant, who’s paying.


  Maak melding

 44. Allen,

  Ik heb al eerder hier geschreven, kijk uit, een kat kan rare sprongen maken.
  Niemand wil met de NDP samenwerken, want gaan zij nu doen ?
  VHP heeft gewonnen punt uit, dat is democratie.
  Regering vormen, President kiezen en samen Suriname weer opbouwen.

  SUCCES.


  Maak melding

 45. Yep Wayambo
  Het hoort inderdaad als onderliggend stuk bij de begroting te zijn. Gelijk heb je.
  Maar waarom ben je zo een groot pleitbezorger van de NDP wetende dat zij NOOIT zo een toelichting hebben en willen afstaan laatstaan mondeling toelichten.
  =======
  In mijn binnenste zag ik het met lede ogen aan, dat er een enorm niveauverschil is tussen het begrotingsbeleid in Nederland en Suriname! Hier moet ik mij aan de Rijksbegrotingsvoorschriften (RBV) houden tot op de dag precies! Voor één dag uitstel moet je Financiën echt gaan verzoeken en de meeste keren is het NEE!

  In Suriname is de financiële verantwoording echt een puinhoop op dit moment! Hopelijk komt er gauw verandering in! Dat is een punt om kritisch te blijven volgen!

  Gelukkig zie ik in de weekstaat van de CBVS van 29 mei geen gekke mutaties!


  Maak melding

 46. Bigi Sma 9 juni 2020 At 15:40
  Yep Wayambo
  Het hoort inderdaad als onderliggend stuk bij de begroting te zijn. Gelijk heb je.
  Maar waarom ben je zo een groot pleitbezorger van de NDP wetende dat zij NOOIT zo een toelichting hebben en willen afstaan laatstaan mondeling toelichten.
  =======
  In mijn binnenste zag ik het met lede ogen aan, dat er een enorm niveauverschil is tussen het begrotingsbeleid in Nederland en Suriname! Hier moet ik mij aan de Rijksbegrotingsvoorschriften (RBV) houden tot op de dag precies! Voor één dag uitstel moet je Financiën echt gaan verzoeken en de meeste keren is het NEE!

  In Suriname is de financiële verantwoording echt een puinhoop op dit moment! Hopelijk komt er gauw verandering in! Dat is een punt om kritisch te blijven volgen!

  Gelukkig zie ik in de weekstaat van de CBVS van 29 mei geen gekke mutaties!


  Maak melding

 47. Zo,dat was even lachen. President Achteruitgang en zijn schandknaap Leen Boefie doen voorstellen en beloven presidentschap bij samenwerking. Hun gezicht zal wel erg op “niet vertrouwen” hebben gestaan als reden voor afwijzing door Brunsi. Ze hebben niks dan alleen maar verlies te bieden,want vooruitgang is hen vreemd. Wellicht, dat Leen Boefie straks ook in de cel bij zijn Pres mag. Ben wel benieuwd waar zij het dan over zullen hebben. Mooie gelegenheid voor Boefie om af te vallen en het enige wat hij hoeft te doen is bukken. Zal wel goed om zich moeten kijken,want met die “sluwe” Pres weet je het maar nooit.


  Maak melding

 48. @Wayambo

  Leuk dat wij het er over eens zijn dat alle splinterpartijen beter onder de vleugels van de NPS kunnen kruipen. Dan denk ik aan SPA, PRO, DOE, PALU, Strei en BEP. Dat had electoraal nog wel wat kunnen betekenen.

  Het is niet waar dat de NPS geen kader heeft en deze partijen dat zouden versterken. Het kader was juist de constante factor en zal er toe leiden dat er nu gegroeid kan gaan worden.

  U heeft gelijk dat Rusland een fletse leider is maar wel een solide leider. Ik hoop dat men Fernald op onderwijs plaatst en Rusland Olie en Gas neemt (dat leidt tot de snelste inwerk periode en een goede sparing partner voor Elias als die kan blijven). Boerenveen en Waaldijk kunnen beter direct vertrekken.

  Ik hoop verder dat men het talent van Etnel als politiekleider gaat inzetten zodat zij voor reuring op straat en in de achterban kan gaan zorgen en kan proberen de splinters als moeder hen achter zich te verzamelen.

  Olie en gas wordt de kurk die Suriname drijvende moet houden. Ofwel een goede planning en beheer zal die NPS minister op de kaart zetten.
  Het zal een hele klus worden om de deal met Apache in hoog tempo te ontwikkelen en aantrekkelijk te maken en de ruimte te creëren dat Staatsolie mee kan doen.

  Wayambo in ben telkens weer verbaasd over hoe u de NDP verbind aan herstel en vooruitgang. De teloorgang lag niet aan de dip in de olie en goudprijzen maar in het blijven pot verteren toen er een kentering kwam of veel te veel te betalen voor het aandeel Newmont en het leeghalen van de kassa van Staatsolie.
  Indien de planning van Venetiaan door gezet was dan:
  1>> Was de investering in Newmont $ 125.000.000 lager geweest (minder schuld).
  2>> Was Newmont 3 jaar eerder in productie gegaan.
  3>> Had Staatsolie niet in paniek geherfinancieerd behoeven te worden omdat de Schulden limieten niet overtreden waren.
  4>> Was Brokopondo op 01.01.2016 van Suriname geweest of was Alcoa nog actief geweest.
  5>> Was de Suriname rivier onderhouden en had Paramaribo bij kunnen dragen aan de offshore in Guyana.
  6>> Was de raffinaderij verbeterd volgens het oorspronkelijke plan waarbij Saipem de prestatie en planning moest borgen. Het omkatten van die overeenkomst heeft ook een paar honderd miljoen USD gekost.

  Dit is maar een klein onderdeeltje van ingezet beleid dat door Bouterse per 2010 overboord gegaan is. Er was immers geld genoeg en Staatsolie kon dividend uitkeren en genoeg lenen.


  Maak melding

 49. Na de verkiezingen van 2015 had de ndp de Abop wegeschopt als zijnde een partij zonder visie. Toen was de Abop niet goed genoeg voor de verheven en machtsdronken paarse heren maar nu zit men de Abop wel te smeken om een samenwerking. Tja, het kan verkeren hè. Terecht dat men de deksel op de neus heeft gekregen.
  Dat de andere partijen (op de BEP futu boys na) niet met de ndp willen samenwerken is te wijten aan de arrogante, machtsdronken en dictatoriale houding v.d ndp zelf. Eigen schuld dikke bult, paarse losers.


  Maak melding

 50. Wel lef van Boefdraad om helemaal naar Moengo te gaan in Marowijne vrijstaat.

  Het geeft ook aan hoe wanhopig de NDP/Bouterse is en te dromen dat Brunswijk voor het presidentschap om te kopen is.


  Maak melding

 51. Is het u opgevallen, dat zij al moesten bij het idee, dat Brunsi werkelijk gedacht zou hebben President te kunnen worden.

  Ze hadden hem eerder ook voor de gek gehouden dus waarom zou het nu niet lukken, moeten ze gedacht hebben.

  Jammer, maar Brunsi is geen ezel om zich weer aan dezelfde steen te stoten en volgens mij heeft Brunsi erg gelachen om hun gezichtsuitdrukking. “san brunsi kon tron koniman, dan na wi kon tron don man”.

  Het kan verkeren hahaha.


  Maak melding

 52. De vraag is alvast als dit verhaal klopt. Ronnie Bravo zegt ook, dat zijn partij de grootste is na de VHP??? Als hij dit inderdaad heeft gezegd, leeft hij in een andere wereld. Uitgaande van het aantal stemmen is de volgorde: 1. VHP, 2. NDP, 3. NPS, 4. ABOP. De ABOP heeft geluk, dat het kiessysteem niet rechtvaardig is, anders zouden zij bij een evenredigheids stelsel op niet meer dan 4 zetels komen en de NPS op 5 zetels. Feit is ook, dat ABOP ministers het helemaal niet goed hebben gedaan. Soms moest men zich afvragen, als ze wel wisten wat hun taak was.


  Maak melding

 53. Abop en PL hadden geen visie toch ? En zij waren yosyosi partij toch ? Dan waarom wil de ndp ( de grote reus ) nu met abop werken ?
  Men how low can you go ?


  Maak melding

 54. JoJo 9 juni 2020 At 16:41
  @Wayambo
  =====
  Eens met jou posting, alleen weet ik niet of gas een belangrijke rol gaat spelen, n.a.v. artikel op srnieuws 8 juni 2020!
  Productie Maka, Sapakara geschat op 150.000 vaten per dag!
  “Vanwege het gebrek aan duidelijkheid over de opties voor het op de markt brengen van gas, gaan we ervan uit dat de ontwikkeling van het gas- en condensaatinterval niet haalbaar is,” zei WoodMac”‘

  Trouwens jij klinkt nu ook heel positief over olie en gas(;-). een tijdje geleden was het juist omgekeerd! Zal met de nieuwe regering te maken hebben!


  Maak melding

 55. Zou er een antecedentenonderzoek per minister komen, dan zou Brunswijk nooit minister kunnen worden. Dat wordt hij dus ook niet. Hij ambieert eerder om stafchef van het kabinet te worden.


  Maak melding

 56. Zogenaamde Revo plein …. moet … ONTRUIMD !!! Revo plein …. is het symbool van ONDERDRUKKING !!! Revo plein jaarlijks samenscholing …. PAARSE BANDIETEN.

  Als de Regering aan ons verzoek geen gehoor geeft … gaan wij {volk} van Suriname
  de OPRUIMING zelf ter hand nemen. Het Revo beeld gaat … DIEP …. de Surinamerivier in.

  Op de PLEK { zgn revoplein} meer PARKEERGELEGENHEID realiseren !!!!!!!!


  Maak melding

 57. Olie en gas worden belangrijker dan ooit, want zonne-energie en windmolens hebben gefaald en zijn onbetrouwbare energiebronnen.
  Zelfs bananen leveren meer energie. Hoe?
  Als je een gorilla voedt met bananen en je laat hem de hele dag op en neer springen op een plaat met een dynamo eronder, dan ben je verzekerd van een bepaalde hoeveelheid energie. Zelfs ’s nachts.


  Maak melding

 58. {H}Boefdraad …. OPGEBLAZEN BOES’ AWARI … het lachen is je vergaan … nu als een MOPIE DAGOE …. Brunswijk smeken om samenwerking.

  In het Parlement speelde je de allesweter …. je wist meer dan alle economen op planeet aarde.

  Brunswijk had in je … PAARSE BANDIETEN SMOEL … moet PLASSEN.
  Je had alles ook INGESLIKT …. alleen maar ……… !!!!!!!!

  {H}Boefdraad …. je hebt een …. BAKA KOEMAKOISI GEWETEN …. HAR’ A DANG en neem de PAARSE POEPEJANTJES …. de Wayambo’s={ V.V. Waldo, Agent X }, Wendy’s, Damsco’s, Paramans, RobG’s, Pakiratigri’s …. mee !!!!!!!!!!


  Maak melding

 59. Wayambo 9 juni 2020 At 17:31
  JoJo 9 juni 2020 At 16:41
  @Wayambo
  =====
  Correctie!
  Gedeeltelijk eens met jou posting, alleen weet ik niet of gas een belangrijke rol gaat spelen, n.a.v. artikel op srnieuws 8 juni 2020!

  Omdat ik de crisisperiode wel als een oorzaak zie van de achteruitgang van de economie in 2016, 2017 en 2018!


  Maak melding

 60. WWW
  Wendy
  Waldo
  Wayambo deze mensen hun verstand ,is onder de voeten, wat ze lopen .

  Deze Creolen ondersteunen onderdrukking en verloedering van NDP .


  Maak melding

 61. Mul….je bijnaam doet vermoeden dat je een gefrustreede zakenman die 10j lang tegengewerkt is door Bouta. Je hoppt nu jou slag te slaan met de Sherif…..
  Ik zeg je alleen, juich niet te vroeg… die ingi boi is can gisteren.


  Maak melding

 62. … Big up voor Brunswijk. Hij heeft zijn rug recht gehouden en is niet zoals anderen weer voor de zoveelste keer in het bedrog van Bouterse getrapt.
  Mensen hebben een valse werkcontract gekregen in ruil voor een hun stem op de NDP, anderen wachten nog steeds op de verloting van de auto-win-actie. Hadden zij maar ook gekozen om hun eigen land te redden.
  Maar goed, een goed begin is nooit te laat.

  In ieder geval Brunswijk staat sterk in zijn schoenen en laat zien dat ook hij een beter Suriname wilt.
  Ik hoop dat Brunswijk o.a. van het binnenland een mooie en veilige trekpleister maakt voor eco toeristen. Met kunst, cultuur, culinair en mooie educatieve tochten over bijvoorbeeld natuurlijke geneeskrachten.

  Suriname heeft het, Suriname kan het.

  Suriname eerst. Krakti !  Maak melding

 63. Brunswijk gebruikt dagelijks genoeg drugs om zijn rug recht te houden. De vraag is alleen voor hoe lang? Ik kijk uit naar de dag waarop de sheriff hem gaat aanspreken! Of tenminste durft aan te spreken!


  Maak melding

 64. @Wayambo

  U stelt wel dat de grondstoffen prijzen wel de oorzaak zijn van de crisis in 2016-17-18. dan moet ik er aan toevoegen 2019 en 2020 omdat er geen herstel is.

  Beste Wayambo
  Googled u aub even de prijzen van goud en olie over de afgelopen decennia zodat u een correct beeld krijgt. Boefdraad heeft toegegeven dat zijn beleid was bepaald op door stijgende goudprijzen naar $ 3.000/troy ounce.
  Onder Venetiaan was de gemiddelde prijs voor goud rond de $ 700.
  tijdens de kredietcrisis viel de olie prijs veel harder en pak weg even lang. Ook de olie prijzen waren over Vene II en III gemiddeld lager.

  Dat Bauxiet weg zou vallen was bij overdracht al een optie. Suralco heeft in 2011 de regering de keuze gegeven we mijnen trager door en investeren of wij mijnen leeg en zijn in 2015 klaar. Pas medio 2014 werd Bouterse waker en riep iets over een nationale zaak. In november 2015 ging Bouterse voor Suralco op z’n rug liggen en kwispelde wat als een bang hondje.

  Vene III herstelde van de krediet crisis binnen een jaar maar betaalde de prijs met verlies van stemmen. Niet dat er echt verloren was. Hij verloor uiteindelijk door verraad van waarschijnlijk 1 of 2 ABOBers.

  Goud was na 2013 min of meer stabiel. Een echte regering zou de terug val opgevangen hebben door de formele productie (newmont) te versnellen en de informele sector te ordenen. Harvey Naarendop heeft aan Jeroen Trommelen in zijn boekje Gow tu toegegeven dat NaNa resources uit haar concessies Benzdorp wekelijks $ 500.000 winst maakt zonder belasting te betalen beste Wayambo. van Trommelen had een lek gevonden bij de belastingdienst etc. Een week na zijn interview met Naarendorp was het lek gedicht.

  Wayambo de regering heeft Staatsolie geplunderd om de daling van de Goudprijzen in 2013 op te vangen. de regering is blijven dromen van morgen gaat het beter. De regering moest toen de olie prijs even een extreme dip maakte monetair financieren omdat de krediet overeenkomsten van staatsolie verboden dat er nog geld uit de kassa van staatsolie gehaald mocht worden.
  Toen 3de kwartaal 2015 bleek dat de regering voorschoten op nam op dividend die hoger waren dan de te verwachten winst hebben ING en Credit Suise de helft van hun leningen opgeeist of anders … Toen was loanshark Oppenheimer de laatste hoop.
  De crisis in Suriname is gemaakt door de regering Bouterse die door bleef lenen om consumptie te financieren.
  Toen Staatsolie door hogere olie prijzen weer kredietwaardig werd graaide de staat direct weer in de kassa door haar herfinanciering door staatsolie en de verkoop van 5% in Newmont die de staat nog had voor de hoofdprijs.

  Beste Wayambo Boefdraad heeft de crisis gemaakt


  Maak melding

 65. @@@Sapakara …. is toch niet een andere nickname voor Pakiratigri, RobG, Wayambo { V.V. Waldo, Agent X} of Damsco !!!!!

  Eigenlijk had ik niet op je posting moeten reageren … ik praat niet met … ONGEDIERTEN.
  We kunnen elkaar namelijk niet verstaan !!!!!

  Never mind …. @@@ Pakiratigri …. ik ben geen zakenman …. was je PAARSE SMOEL … maar een zegen … dan was ik vandaag een GESLAAGDE zakenman.

  Ik ben jaren gepensioneerd …. na tientallen jaren gewoond en gewerkt te hebben in Amerika, Sri Lanka { het vroegere Ceylon }, Engeland en Nederland.

  Ik heb een CV en arbeidsethos om … U … tegen te zeggen !!!!!!!!!

  Nu er een nieuwe, stabiele regering in de maak is … hoop ik te genieten en een bijdrage te leveren aan de WEDEROPBOUW van ons geliefd Suriname.


  Maak melding

 66. JoJo 9 juni 2020 At 20:43
  Zie je wat er vanaf de jaren 2015 gebeurd is met de omzet en nettowinst uit de olieopbrengsten! In een hele grote gat gevallen!!!!! Dat kan je nooit goed praten!
  Volgens mij hebben we hierover al een keertje gediscussieerd!

  Jaar Olieproductie Omzet Nettowinst
  (vaten) (in US$) (in US$)
  2009 5,86 425 116
  2010 5,8 566 192
  2011 5,99 782 262
  2012 5,94 1047 398
  2013 5,98 1023 299
  2014 6,13 1056 276
  2015 6,18 583 23
  2016 5,98 368 5
  2017 5,95 434 61
  2018 5,98 506 100


  Maak melding

 67. @Wayambo 9 juni 2020 At 14:34

  Je praat alleen maar onzin.
  Ook je andere opmerkingen slaan in de regel nergens op en getuigen van een aantal ongeweste karakter eigenschappen.
  .


  Maak melding

 68. Het zou mooi zijn als Brunswijk geluidsopnames had. Dan kon er beslag gelegd worden op dat geld.
  En natuurlijk moeten er ook meerdere strafzaken met “pluk ze” uitgevoerd worden. Deze criminelen moet helelmaal kaal geplukt worden en voor jaren opgesloten worden zodat ze nooit meer hun wandaden kunnen herhalen.


  Maak melding

 69. Weet je voor wie ik een enorme bewondering heb? Hooghart. Ik heb diverse interviews van deze man beluisterd en het valt mij op dat hij nooit direct antwoord geeft op de gestelde vragen. Hij draait altijd om de hete brij heen. Die man is zo dom dat hij denkt dat hij met domme antwoorden hoog kan scoren en vragen beantwoord. Het laatste interview maakte diepe indruk op mij. Tot 5 keren toe vroeg de journalist waarom hij maar 95 stemmen heeft gekregen en tot 5 keren toe gaf hij als antwoord dat men de goede bedoelingen van Jezus niet hadden begrepen. Integendeel. Jezus werd gekruisigd. Wat Jezus hiermede te maken heeft is mij onduidelijk. Zeg maar dat je achterban geen vertrouwen meer heeft in je als politicus
  Hoe durf jij je met Jezus te vergelijken. Meneer Hooghart, bij een ander interview heb je gezegd: Ik ben als eerste een vakbondsman en in de tweede plaats politicus. Mijn eerste vraag is natuurlijk: wat heb jij gedaan voor de ambtenaren. Bouterse heeft jou gematst met een zetel onder voorwaarde natuurlijk dat jij de ambtenaren koest moest houden. Reden: bij de verkiezingen van 2015 heb je ook laag gescoord en toen was je nog boos op de ambtenaren. Nu stuurt jouw achterban je naar huis. Ik vraag me af hoe het komt dat je weer tot voorzitter bent gekozen van de bond. Kennelijk ben je een betere vakbondsleider dan politicus.
  Feit is dat jij de NDP zetels hebt gekost in plaats van opgeleverd. Jij was dus een foute keus van Bouterse.

  Een andere opmerking die ik wil maken betreft Jenny Simons. Ze geeft zich weer uit als arts. Beste Jenny: Je bent 10 jaar het verlengstuk geweest in de DNA van Bouterse. Dus 10 jaar lang heb je de kunst van de artsenij niet bedreven. Dit betekent dat al jouw artsenpapieren zijn komen te vervallen. Als jij weer arts wilt zijn moet je de hele opleiding overdoen. Dit bevestigt mijn vermoeden dat je niet meer terugkeert naar de DNA. Gelijk heb je want Brunswijk zal hetzelfde met jou doen als wat jij met de oppositie hebt gedaan de afgelopen 10 jaren. Kleineren. Advies: ga nu met pensioen.


  Maak melding

 70. Boi ..BOEFRAAD geers BOKITO ..( chimpansee uit blijdorp) …maar binnenkort gaat hij ook achter De tralies in Santo boma …hij mag daar Bokito spelen .


  Maak melding

 71. @Wayambo
  “zie je wat er vanaf de jaren 2015 gebeurd is met de omzet en nettowinst uit de olieopbrengsten! In een hele grote gat gevallen!!!!!”

  Beste Wayambo
  Dank voor uw research. U bewijst hoe extreem Bouterse de wind mee had. Olie is een cyclische markt. Hij heeft een piek gehad en alles wat extra was uit staatsolie geroofd wat er te roven was.
  Wat Venetiaan gepland had voor de raffinaderij upgrade en SPCS was dat Staatsolie 50% uit eigen geld zou financieren, een deel uit cashflow (afschrijvingen) met een obligatie en een deeltje uit externe leningen.
  Wat was de situatie Staatsolie moest lenen voor de Raffinaderij, lenen voor Newmont en Afschrijven op Ethanol en Tapajay en afschrijven op Nearshore exploratie.
  Beter gezegd staatsolie was geplunderd en zwaar belast qua rente toen er een dip in de olieprijzen kwam en Staatsolie moest wachten tot dat het goud wat ging opleveren. Verder betaalde EBS niet geheel voor de stroom die SPCS levert of voor alle HFO die geleverd wordt.

  De overwinst (de piek) in 2011-12-13 en 14 had in het bedrijf moeten blijven en zie eens hoe gezond Staatsolie zou zijn. De winsten zouden pakweg $ 80.000.000/jaar hoger zijn en Oppeheimer was niet nodig geweest.

  Aub achter de cijfers kijken voor dat er wat geroepen wordt.


  Maak melding

 72. @@@John

  We kunnen en mogen Hooghart niet kwalijk nemen.

  Hooghart heeft als onderwijsgevende { van huis uit } slechts een Bosland akte !!!!!!!!

  Wat verwacht je van die PAARSE JAPJAPIE/KESKESIE !!!!


  Maak melding

 73. JoJo 10 juni 2020 At 16:28
  ======
  We zullen straks zien wat de NPS met hun halve ministerie van Olie zonder gas, straks gaat bereiken! Ik zal het kritisch volgen! Jij weet wel heel goed hoe je zaken moet verdraaien. Drie maanden geleden stelde olie volgens jou niet zo veel voor, toch! En nu een mini ministerie???


  Maak melding

 74. Jojo….je naam zegt veel over jou kennis; straks ga je beweren dat COVID19 ook de schuld van Bouta is! Kennelijk heb je klok hoeen luiden, maar geen flauw iedee waar de klepel hangt….ga je een beetje verdiepen in het dossier Staatsolie of Alcoa en laat je anders informeren door echte kenners….je soliciteert duidelijk naar de orange neo-kolonialisten!


  Maak melding

 75. @Wayambo

  “We zullen straks zien wat de NPS met hun halve ministerie van Olie zonder gas, straks gaat bereiken! Ik zal het kritisch volgen! Jij weet wel heel goed hoe je zaken moet verdraaien. Drie maanden geleden stelde olie volgens jou niet zo veel voor, toch! En nu een mini ministerie???”

  Wayambo u bakt ze bruin. Ik zal slechts gesteld kunnen hebben dat de Olie die nog diep in zee zit nog jaren op zich zal laten wachten en dat Staatsolie niet in een positie is (door de schulden) om volwaardig te participeren.
  Relatief gezien is staatsolie maar een mini onderneming. voor Suriname echter groot omdat het 1/6 van de economie omvat en als Afobakka geintegreerd is een nog dominantere rol speelt.
  Als ik kan zie mijn concept te realiseren zou staatsolie nog wel eens belangrijker kunnen worden.

  @ Paraman
  Bouta zal niet de schuld van Covid hebben. Het zou zelfs op zijn conto kunnen komen dat Suriname lang uit de problemen bleef.’
  Echter tja menig een zal kunnen denken dat zijn overtredingen en onzorgvuldigheden met betrekking tot de eigen regels en het gebrek aan beheersing van de grenzen bij gedragen hebben aan de 2de golf.
  Maar nee daar ga ik Bouterse nog de regering van beschuldigen want ook de nieuwe coalitie heeft het moeilijk zich aan de regels te houden.

  Ja beste Paraman ik ken de dossiers Staatsolie en Alcoa redelijk goed.

  Ik soliciteer naar herstel en dat heeft geen kleur. Ik heb Front III een interessante business case aangeboden (is gejat) en ik heb Paars een goede business-case aangeboden (bouterse had er zelfs aandacht voor). Helaas wilde zijn kassier een beetje geld vooraf zonder te presteren in plaats van veel na prestatie.
  Paraman ik heb geen kleur. Ik weet wel dat Paars veel ellende veroorzaakt heeft en dat Front nu voor de 3de keer moet gaan herstellen.


  Maak melding

 76. Beste mensen ik lees zoveel commentaar over de VPschap van Brunswijk. De NDP met name Bouterse en Hoefdraad hebben kort na de verkiezingen Brunswijk benaderd en bij die zelfde Brunswijk op de stoep gestaan en in ruil voor een samenwerking hem de presidentschap aangeboden, zelfs de hoogste ambtelijke functie en dat zou dan niet verkeerd zijn is mijn vraag. De krabben mentaliteit houdt maar niet op. Kritiek is goed maar de wijze waarop, is niet goed te praten. In een samenwerking is consensus en balans belangrijk. Brunswijk heeft een strafblad, er ligt een dossiers van Hoefdraad met tal van punten die onderzocht moest worden maar het is door deze beleidsmakers getorpedeerd. Bouterse is president geworden, 2 termijnen, wat is het strafblad van Bouterse, niemand had commentaar. De zittende president krijgt een veroordeling van 20 jaar, geen commentaar, opeens heeft iedereen commentaar en iedereen weet het beter, de ène weet het beter dan de ander. Als we in werkelijkheid
  zoveel deskundigen hadden in Suriname, was het nooit zo ver gekomen dat wij vanaf eind vorige week zijn gaan behoren tot de categorie “junk staat” volgens de internationale 2 rating bureaus. Iedereen heeft Bouterse het voordeel van de twijfel gegeven, waarom zouden we Brunswijk die kans niet kunnen geven. Het probleem is dat velen niet kunnen accepteren dat een Marron een hoge functie bekleedt. Velen kunnen niet accepteren en het kan niet door de keel dat de NDP de verkiezingen dramatisch heeft verloren. Acceptatie, Grt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.