zaterdag, december 9, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieVIDEO: Burger slaat Chinese man bij winkel die vloeistof op hem spuit

VIDEO: Burger slaat Chinese man bij winkel die vloeistof op hem spuit

-

Does Travel & Cadushi Tours

De aangekondigde lockdown in Suriname zorgt ook voor spanningen in de maatschappij. Dat bleek zaterdag bij een winkel in Suriname. Daar sloeg een burger een winkelier, nadat deze de man nat maakte met vloeistof in een verstuiver zoals in onderstaand filmpje te zien is.

De aanleiding van het voorval is niet bekend. Vermoedt wordt dat burger in kwestie zonder mondkapje met vier andere mannen, die wel een mondkapje op hadden, aan het bekvechten was en dat de Chinese winkelier daarom besloot een desinfecterend middel in zijn gezicht te spuiten.

Direct daarna verkoopt de burger de winkelier met verstuiver een ferme klap, waarna een opstootje ontstaat. Een andere man houdt de twee vechtersbazen uit elkaar, waardoor de zaak niet escaleert. De burger besluit daarna weg te lopen.

De beelden:

https://www.instagram.com/p/CBHVEOogJOr/?utm_source=ig_web_copy_link

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

19 REACTIES
 1. Toevallig ken ik die eigenaar van de winkel. Zonder mondkap mag je een klant weigeren, dat gebeurt overal.
  Wat hij niet had moeten doen was de klant met het middel bespuiten.


  Maak melding

 2. Je nooit laten onderspuiten met troep.Niemand weet wat voor shit in die fles zit.Straks ben je hartstikke blind.Ik had hem ook een flink klap verkocht.Echt machtsvertoon van die Chinezen nu.


  Maak melding

 3. Wat een ka u tee Chinees. Ik zou hem verrot slaan. Eerst brengen ze de corona virus in heel de wereld en gaan ze vergif op je gezicht spuiten.


  Maak melding

 4. Sowieso moet je in het openbaar te allen tijden met een low profile rondlopen. Je mag geen aanleiding geven. Als het goed is ,maak je eerst een inschatting wat je zou kunnen overkomen bij een verplaatsing van A naar B . De afstand maakt niet uit. Bij B aangekomen ga je ook vooraf visualiseren. Er zijn regels en daar dien jij je aan te houden. Een low profile zorgt ervoor dat je niet in de problemen raakt .De low profile was niet aanwezig bij deze consument. De low profile was ook niet aanwezig bij deze medewerker. Hij spuit immers een vloeistof in het gezicht van de consument. Dat de consument daarna de medewerker een klap verkocht ,is begrijpelijk en acceptabel. Maar, maar, het gedrag van de consument was ook niet naar wens. Vervelende situatie hoor en gelukkig dat het niet geëscaleerd is door ingrijpen . Handig als mensen van buitenlandse afkomst, goed geïnstrueerd worden door landgenoten die sinds jaar en dag in Suriname wonen . Keep a low profile and protect yourself at all times.


  Maak melding

 5. Chinezen moeten een inburgering cursus van 2 jaren doen in Suriname .

  Wanneer ik in een Chinezen winkel in stap zie men je als een schurk ,past wanneer je ga betalen lacht de eigenaar van de winkel .


  Maak melding

 6. In Suriname, wil iedereen eigen rechter zijn en vaak lukt het ook!
  Onze grondwet is deels ontwricht.

  Bijna niemand kan, denken in een goede richting en de samenleving omzich meenemen.

  Mij lukt het niet, na meerdere pogingen, heb ik mijn hoop gericht op een ander.
  De winkelier had het ook kunnen aanbieden?

  De consument, had ook kunnen, vragen naar de mogelijke beschermings mogelijkheden.
  En in deze corona tijd, hoef je echt niet geschoold te zijn om het te begrijpen.


  Maak melding

 7. oom bert
  Vroeger lachte de Chinees altijd want die heeft in gedachten “mik a mang kos mi ma tamara mi e nai ing baka wanti a mang sa pai moro foeroe en a moes foe kon baka


  Maak melding

 8. Die omu snesie had het recht niet om ongevraagd iets te gaan spuiten in andermans gezicht. Wat hij als reactie heeft gekregen is dus een geval van eigen schuld dikke bult.


  Maak melding

 9. Zie wat die chinees doet daar kunnen vele zwarten een puntje aan zuigen
  Solidair met elkaar 3 man pakt je gelijk aan bundelen dat is wat ze doen.
  Zelf in su zijn ze heer en meester.
  Ik wil ook niet bespoten worden met mondkapje en hand gel is ook bescherming.
  Wat voor nonsens is dat.
  Zwarten hebben niks in su gaan jullie eindelijk je eigen zaak openen mang.


  Maak melding

 10. Wat kunnen sommige mensen toch onnodig racistisch zijn. Van Noord tot Zuid-Amerika zijn wij allen van oorsprong import.

  De oorspronkelijke bevolking is op vele plaatsen bijna helemaal uitgeroeid door de Europeanen. De inheemsen zeggen ook niet dat iedereen moet opdonderen, misschien denken ze het wel…


  Maak melding

 11. Trieste toestanden allemaal ; je kunt mensen niet verplichten met mondkap te lopen tenzij je zelf ziek bent; Er is Ook geen enkel wet die dat verplicht ; mensenrechten worden steeds meer vertrapt met allerlei dictatoriale maatregelen; is trouwens ook Een onzinnig iets die mondkap ; in miljoenensteden misschien handig als je geen afstand kunt houden van je medemens maar nergens is nog bewezen dat de mondkap de Coronabesmetting vermindert ;bovendien Wel een mondkap en geen handschoen? terwijl je juist door aanraking ook Corona kunt krijgen ; de hele dag Bn J met je gezicht bezig als j zo een kap draagt en dat moet je juist zo min mogelijk doen; in heel drukke plaatsen kun je het wel opzetten omdat je geen afstand kan houden zoals een lift of zo; die Chinezen verkopen via een luik en een plastic scherm en toch moet J zo een kap opzetten; allerlei bange huisschapen geven tegenwoordig ook online mondkapadviezen Alsof ze virusexperts zijn; terwijl ze hele dag thuiszitten; en dan krijg je dus tegen en voorstanders en dus ook vechtpartijen ;men zeurt over mondkap maar over prijs hoor je men niet ;


  Maak melding

 12. Mondkap is idd niet bij wet verplicht. Draag het dan niet, als je ziek word dan moet je ook niet zeuren om hulp.
  Een condoom gebruiken als je gaat naaien is ook niet verplicht, neuken op eigen risico toch…


  Maak melding

 13. Ja maar je hebt ook goeie Chinezen hor.
  Henck Arron bijvoorbeeld had toen zijn leven te danken aan een Chinees.
  Tijdens het militaire regiem vluchtte Arron een Chinese winkel binnen omdat hij achterna werd gezeten door de militaire politie.
  De militairen stormden de winkel binnen en vroegen aan de Chinees;
  “Pé Arron dé?”
  De Chinees lachend; Allon???
  A long!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES