Total lockdown in Suriname moet Covid-19 uitbraak onder controle krijgen

15
Totale lockdown van rivieren aan de oostgrens Suriname tot 10 mei
Archieffoto: Controle bij de oostgrens van Suriname

De total lockdown in Suriname die thans geldt en met ingang van maandag 8 juni wordt verscherpt, heeft als doel de Covid-19 uitbraak onder controle te krijgen. Dit zei Volksgezondheid directeur Cleopatra Jessurun zaterdagavond tijdens de persbriefing van het Covid-19 Management Team.

“Onze medici moeten zich nu focussen op het indammen van de uitbraak. We zitten nu op 100 positieve gevallen. Als iedereen thuisblijft, en persoonscontact minimaliseert, hebben de medici de gelegenheid om besmette personen te traceren, te isoleren, te behandelen en contract tracing te doen. Alles om de keten van besmettingen te doorbreken en verspreiding van het Covid-19 virus beheersbaar te maken”, zei Jessurun.

Volgens Jessurun willen zij geen snelle stijging zien. “Het is belangrijk voor medici om de mensen die nu positief zijn de nodige zorg te geven. Als de situatie onbeheersbaar wordt, betekent dit een rechtstreekse ramp voor de volksgezondheid”. Tot slot gaf de directeur als advies mee om goed uit te rusten, gezond te eten, vitaminen te gebruiken, op het erf te bewegen en binnenruimten geventileerd te houden.


15 REACTIES

 1. VEIRA ZAAIT ONNODIG PANIEK.

  ZE MAAKT HET LAND TOT EEN CONCENTRATIEKAMP.

  LET OP: 75% VAN DE MENSEN IS ZO TE HOREN WEL POSITIEF GETEST MAAR DEZE 75% IS NIET ZIEK EN HEEFT OOK GEEN CORONA VERSCHIJNSELEN.????RARARARA.

  DUS ZOUDEN ER 10 ZIEKE GEVALLEN OVERBLIJVEN.

  NOGMAALS VEIRA IS MILITAIR. ZE MOET ZICH TERUGTREKKEN UIT HET COVID TEAM.

  DAAR MOETEN MEDICI ZITTEN. GEEN MILITAIREN!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. als veira slim is en WC president (dat zijn ze niet), dan zetten ze de buitenlandse nationaliteiten het land uit. Het zijn meer de Fransen en Brazilianen de virus overbrengen.
  In brazilie is er een epidemie.


  Maak melding

 3. @Ali

  De meerheid word idd niet ziek en hoeft ook geen last te hebben van verschijnselen, maar omdat ze het virus kunnen OVERDRAGEN aan anderen (zwakkeren/risicogroepen) worden deze maatregelen getroffen.

  Er is geen reden tot paniek. Wel reden om verspreiding te beperken.


  Maak melding

 4. In Italie en in Spanje heeft de total Lock-down wel geholpen. Nu mogen de mensen naar buiten en toeristen worden uitgenodigd om weer te komen. Heeft Suriname Geen Internet of is men te lui om te gaan surfen? Mijn boodschap is gericht aan die mensen die niet in een total lock down geloven. De lock down is wel pijnlijk maar op lange termijn zeer effectief gebleken.


  Maak melding

 5. Gezondheid is niet te koop beste mensen. Wij als volk moeten onze verantwoording nemen en een bijdrage leveren aan een gezond en veilig leefklimaat.

  Een oproep aan iedereen die in staat is te helpen:
  Dit is een moment om innovatief te zijn. Kom met iets creatiefs om je medemens van dienst te zijn.
  Bijvoorbeeld: veel mensen hebben fruitbomen op hun erven. Zij kunnen zelf al dat fruit niet op en dat fruit rot weg. Verzamel dat fruit en verdeel het aan hulp behoefenden. Dit fruit kan je ook verwerken en er sappen van maken. Van bijvoorbeeld broodvrucht en katahar kunnen gerechten gemaakt worden.
  Deze periode vraagt ons om humaan en creatief te zijn.
  Surinamers hebben talent, deze periode is een uitdaging !

  De hoofdregel blijft voorlopig (dus tijdelijk, heb geduld):
  Blijf thuis and go “back to basic”.
  Doe alleen wat nodig is en let op je gezondheid, hier hoort hygiene natuurlijk ook bij.
  Benut deze tijd goed om uit die sleur te komen en je weer tot jezelf te richten.
  Let’s go back to basic.

  Dit is een tijd voor bezinning, straks gaan wij weer hard moeten werken om een beter Suriname vorm te geven.

  “Pasensi na wan bita bong,
  ma en froktu switi foe nyan”


  Maak melding

 6. Jessurun en Veira goed bedoelde adviezen worden.in de wind geslagen. Militairen en KPS geven ook niet het goede voorbeeld. Ook zij houden geen afstand en dragen ook geen mondkapjes dus waar gaat dit over. Geen wonder dat het volk deze heisa niet begrijpt.


  Maak melding

 7. Die Brazilianen zij echt een ziek volk. Allemaal dogla’s, behalve de elite in Brazilië. Daar zitten nog de ongemengde blanke Portugezen.


  Maak melding

 8. Kijk eens naar deze video. Maak je borst dan maar nat. In december komt er iets aanvliegen.

  Kijk naar:

  **https**://www.facebook.**com/6533e96e-11f8-491f-8e20-93e5f2a5c3cd**

  of naar deze:

  **https**://youtu.be/MhgY7xcaoIY**
  Kijk hier v.a. minuut 10.

  Haal de ** weg en kopieer de link.

  Zeg niet dat je niet gewaarschuwd bent.


  Maak melding

 9. Al zou het lukken om het onder controle te krijgen, met de zwakke grensbewaking is het slechts een kwestie van tijd voordat er weer een besmette illegaal het land binnensluipt en zo een nieuwe out of control uitbraak veroorzaakt. Zo blijf je maar aan de gang met lockdowns.


  Maak melding

 10. Een totale lockdown helpt ook niet als niet een ieder zijn verantwoordelijkheid neemt . Gezamenlijk moeten wij de zorg dragen voor elkaar zodat we weer sneller naar een samenleving toe kunnen waar we meer vrijheid hebben . Helpt u ook mee?


  Maak melding

 11. Haal veira weg. Deze vrouw is continu in opspraak. Ze moet gaan doen waarvoor ze is opgeleid en dat is de grens bewaken.
  Nergens ter wereld zie je een militair in een covid-team.

  Deze lockdown is bullshit, want ze staan massaal in de zgn file met het hele gezin om boodschappen te halen.


  Maak melding

 12. Esmerald, volkomen eens met u , snapt nog steeds niet , dat het sur. niet snapt dat een militair niet opgeleid is als arts , indien wel zo,dan was Veira 1000 % gezakt , zelfs haar vocabulaire is ver te zoeken en spreekt vaak op een militaire (autoritaire) toon.
  Krijg sterk de indruk dat zij vermoedelijk een nachtje in een hotel heeft doorgebracht met een “LAGE ‘ militair om de militaire opleiding in het 3e werel land brazilie te mogen volgen.
  Waardeloos SPUL, deze Veira !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.