dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidNederland levert beademingsapparaten aan ziekenhuis in Suriname

Nederland levert beademingsapparaten aan ziekenhuis in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Nederland gaat binnenkort een ’tiental’ beademingsapparaten aan een ziekenhuis in Suriname leveren. Dat zegt een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken tegen de NOS. Zij zegt tegen de omroep dat Nederland geen hulpverzoek van de Surinaamse regering heeft ontvangen.

“Als we een internationaal hulpverzoek krijgen, doen we ons best om binnen de bestaande mogelijkheden te helpen” aldus de woordvoerder tegen de NOS. De KLM in Paramaribo heeft ook laten weten daarbij te willen ondersteunen.

“Als er inderdaad een dergelijk hulpverzoek komt, dan is de KLM bereid om ‘free of charge’ deze spullen naar Suriname te vervoeren als geste, zegt het bedrijf dat vandaag naar Suriname is gevlogen. Zometeen landt in Suriname een KLM vlucht met vracht. Deze gaat morgen terug naar Schiphol met repatrianten.

De hulp is hard nodig want Suriname heeft momenteel te maken met een explosieve stijging van corona besmettingen naar 72 actieve cases. De Surinaamse minister van Volksgezondheid verwacht dat het er op korte termijn honderden zijn en er zijn maar 40 Intensive Care plekken in Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

32 REACTIES
 1. Prima zaak. Met de komst van de nieuwe regering worden de banden met Nederland 100% herstelt. De Cubaanse artsen kunnen dan een enkele reis naar huis boeken.


  Maak melding
 2. Hier s Nederland wel goed voor. Waarom sturen jullie Bouva en Misiekaba niet naar Nederland om om hulp te vragen?
  Bouterse zeer zeker niet want dan keer hij niet terug


  Maak melding
 3. Nederland komt wel een beetje laat in actie. Waarom niet veel eerder?

  Liever te laat dan nooit.

  Aangezien Nederland de medische wetenschap beter in de bestrijding ervan is, zou het goed zijn als erin naar Suriname een ook een team van hen de Surinaamse medici hierin ondersteunt met de patiënten.

  Wanneer vertrekt de eerste lijnvlucht met medische (IC – )apparatuur en andere hulpmiddelen voor bestrijding van Covid – 19 patiënten naar Suriname.

  Actie, Actie, Actie! Suriname heeft de hulp hard nodig.


  Maak melding
 4. Dat wordt dus wel geaccepteerd🤔. Altijd de door onze President verketterde🙄 Nederland, moet nu onze volk aan de beademing helpen? Gaan we dan niet liever dood dan hulp uit NL te aanvaarden🙄. Paarse Ratten reageer a.u.b., jullie hebben toch altijd negatief commentaar op de Nederlanders😏. Is er niet een uitspraak dat je de vijand goed moed houden, omdat je nooit weet in welke hoedanigheid je hem ooit weer nodig zal hebben. 🤔


  Maak melding
 5. Passant!NDP had Suriname Corona vrij ge maakt. Sommige paarse ratten lachten zelfs de Nederlanders uit dat ze Corona virus hebben. Bouta wilde bigie spelen hij is God en geneest jullie allemaal. Kijk nu maar eens maar je eigen Suriname en niet waarom niet eerder.


  Maak melding
 6. @Passant,

  je gaat eraan voorbij dat Nederland zelf een tekort had aan matriaal, nu
  de druk op de ic afneemt komt er ook meer ruimte om te schenken !


  Maak melding
 7. Kan er niet een medisch team van nederland meereizen om daar te kijken wat er speelt. ze hebben ervaring met 50000 besmettingen al.

  huisvesting en voeding etc is gratis


  Maak melding
 8. Zal wendy nu ook dr bek pieren en zeggen dat Nederland niets hoeft te sturen omdat het niet nodig is? En zal ze niet ook roepen dat er genoeg Cubanen zijn die kunnen helpen? In het hele Koninkrijk gaat het goed met de bestrijding en behandeling van het virus en ook helpt iedereen waar de economie knelt ook. Met al dat gestolen geld had de medische situatie in Suriname intussen beter kunnen zijn. Zelfs het geld dat in de nieuwe snelweg is gestoken had naar het Wanica Ziekenhuis kunnen gaan. Ik ben trots op Nederland


  Maak melding
 9. Humanitaire hulp, medische hulp kent geen grenzen of wie aan de touwtjes trekt in een buitenland. Het wordt geboden aan mensen in nood overal in de wereld waar er rampen zijn of andere oorzaken een bedreiging zijn voor mens, dier, het om leven redden gaat of het om over leven gaat en stand houden van de mens, enz. Ook het leger kan internationaal worden ingezet als het gaat landen die andere landen,leiders hun burgers bedreigen/mensen bedreigen of zaken uit de hand lopen door leiders die met hun eigen belang bezig zijn Vraagstukken oorlog en vrede, samen leven, samen werken in de wereld.

  Los daarvan is er een (historische) band van Nederland en Suriname ( zie maar het aantal SuriNed in Nederland, enz, ddb kan bij zo’n epidemie niet een sta in de weg zijn. Het belang van overleven van mensen is veel groter dan ddb.

  Op grond van boven genoemde punten had de hulp vanuit ziekenhuizen in Nederland, ministerie van Buitenlandse Zaken van Nederland veel eerder naar Suriname genomen moeten worden en inmiddels al goed in place te zijn.

  Ook naar de “Nederlandse Antillen” heeft Nederland het gedaan op grond van de band die er is en de situatie van de Antillen goed te kennen. Nederland kent Suriname als haar achterzak en op grond daarvan vind ik dat Nederland passief was. De hulp had m.i. op dezelfde ogenblik als ze dat naar de Antillen gedaan hadden moeten zijn als naar de Antillen toe.

  Ik hoorde izo even in n het nieuws dat de Nederlandse ambassade in Suriname er druk mee bezig is, ondanks Suriname er niet naar gevraagd heeft. Het is bekend en wordt druk aan gewerkt. Ook de KLM wil equipment gratis naar Suriname brengen. We moeten daarom ook niet zien als een charmeoffensief van Nederland, maar op grond van humanitaire hulp en de band die deze landen met elkaar hebben.


  Maak melding
 10. Let wel, Nederland levert aan een particulier ziekenhuis. Het wordt het RKZ dat altijd goede banden heeft met Olland. Daarvoor hoeft Suriname geen hulpverzoek te doen. De hulp komt ook niet van de Nederlandse regering, maar van een bevriend ziekenhuis. Waterkant zit hier nieuws te verdraaien. Het is ook populistisch van Nederlandse ziekenhuizen en bedoeld om vriendelijk naar Suriname over te komen.


  Maak melding
 11. Er ligt helemaal geen officieel hulpverzoek dus ik weet niet precies waarom jullie de politiek erbij halen. Volgens mij zijn deze apparaten opgestuurd omdat Nederlandse en Surinaamse artsen veel onderlinge contacten hebben. Particulier initiatief dus. Dat heeft verder niks met politiek te maken.


  Maak melding
 12. Koos 5 juni 2020 At 18:34

  Wat is er mis met Cubaanse artsen? In tijden van nood is iedereen welkom. Waarom die haat. Wat hebben Cubanen jou aangedaan.


  Maak melding
 13. Fantastisch om te zien hoe nederland ook om de mensen van Su geeft. Er leek niets aan de hand in Su, maar binnen no time zitten ze met de gebakken peren. En hoppa holland springt meteen bij! Hoewel er ondankbare honden tussen zitten die er niets van moeten hebben, weet nederland van geen wijken om humanitaire hulp te bieden. Ook voor deze honden zal apparatuur beschikbaar komen als het moment is gekomen dat ze naar zuurstof happen.

  Dank holland! Dank dank dank!


  Maak melding
 14. @talk right. ben bang (of eigenlijk niet) dat jij zult stikken zonder beademingsapparatuur. nu zo stoer doen , kijken als je zelf, of 1 van je familieleden naar lucht ligt te happen omdat het virus je een dubbele longontsteking heeft bezorgd, of je dan nog zo stom praat en liever een vreselijke dood sterft


  Maak melding
 15. @klaagzang. je hoeft niet te bedanken. het is niet meer dan normaal dat men hulp biedt waar nodig, ik hoop alleen dat mensen zoals wendy en talk right ook afzien van hulp als ze er aan toe zijn en dan niet hypocriet zijn en jou o.a. voorrang geven. pas goed op jezelf en blijf gezond


  Maak melding
 16. De NDP-regering heeft geen oog en geen tijd om zich bezig te houden met volksgezondheid. Zij zijn alleen bezig met manieren om de verkiezingsuitslag te manipuleren.

  De NDP-regering laat het volk gewoon stikken.


  Maak melding
 17. Ja altijd maar schelden op Holland toch ondankbare mpp idioten de goede niet uitgesloten. Kijk eens no we ka dape. Corona, bouta en slechte economie. Mothefukkers.


  Maak melding
 18. Een Surinamer, die geen hulp**nodig**heeft gehad en heeft.
  Gefeliciteerd, je ben gezegend en koester het, je weet niet hoe graag ik het zou willen hebben wat jij hebt.

  Als je zelf niets hebt, om te schenken, dan is het onmogelijk het te doen.
  Als je wacht tot het mogelijk wordt, dan ga je schenken.

  Mensen, zoals ik heb wel hulp nodig en verwachtte die van de regering, maar die heeft zelf hulp nodig.
  In dit geval, verwachtte ik dat er een hulpverzoek plaats zou vinden.

  Ook stom van mij: meeste Surinamers, willen alles op een presenteerblaadje hebben.

  Nederland, bedankt voor de aangeboden hulp.
  KLM, ook bedankt.
  Nederland, zal zeker geen afgekeurde apparaten, schenken, misschien tweedehands, maar goed gekeurd om meteen te gebruiken.

  Beste Nederland, als de president klaar is met het onderhandelen met zijn ministers over hoe de buit verdeeld gaat worden, komt een hulpverzoek.
  Tot die tijd moet ik zien me te redden.


  Maak melding
 19. Ja dat speelde toen wel. Maar de apparaten werden in USA gemaakt en er was aanvraag om te leveren over de hele wereld. Ik ga canuit dat ze toen ook aan Antillen toen geleverd werden. Want als ik mij de situatie van de Antillen in die periode kan herinneren, was het toen ook heftig met Corona besmette mensen.

  Dus als aan Antillen toen geleverd kin worden en aan andere landen, waarom niet aan Su, ondanks toen te kort hier of dat Trump alle het in USA wilde houden.

  Maar goed de situatie is nu anders, in Nederland nu beheersbaar en apparaten kunnen nu ook in ned gemaakt worden door andere bedrijven behalve Philips.


  Maak melding
 20. het is diep triest te lezen hoe myn landgenoten snel vergeten en ook eens snel omkoopbaar zyn ,het geef een beeld hoe surinamers dol zyn op gratis spul ,je zou je af moeten vragen of die dingen al dan niet besmet zyn, of vanwaar die goedhartige samaritaan
  nederland geefd niks gratis ,er bestaat niet zo iets als ontwikkelingshulp het heefd altydt een keerzyde, en ik wil mensen vragen niet grapig over covid te doen AUB


  Maak melding
 21. Gezien de reacties van een aantal hier, moeten ze maar uitgesloten worden van eventueel gebruik van de beschikbaar gestelde spullen mochten ze die nodig hebben en dat geldt ook voor Wendy , papieren tijger en andere notoire hollandhaters, kiiken of ze dan ook zo’ n grote mond hebben als het voor hun 1 min voor 12 is


  Maak melding
 22. Maar @passant: Nederland heeft andere verplichtingen aan de Antillen dan aan Suriname Die vergelijking kan je niet maken en eisen., En daarbij de zittende regering wilde liever dingen van hun nieuwe vrienden hebben en aannemen en diste zelf bewust Nederland en Nederlandse charity Suriname gedraagt zich vaker als een verwend ongelijk kind
  Hier zijn ze ook aan het knutelen geweest hoor met ventielen en 3D geprinte onderdelen.
  Je zou ook moeten leren je te verplaatsen in anderen hun doen laten en mogelijkheden.
  Het zou je sieren in je comments.


  Maak melding
 23. S U R I N A M E H E E F T N I E T S G E V R A A G D. Kunnen jullie niet lezen en moet het voor jullie uitgespeld worden?……pffff!


  Maak melding
 24. ” …
  Rbrown 6 juni 2020 At 01:38

  niks is gratis er is altydt een addertje onder het gras
  … ”

  Dan moet Suriname rekening houden met heel veel addertjes die verstopt zijn onder het gras van al die donaties en giften die de NDP-regeringen heeft gehad.


  Maak melding
 25. Rbrown 6 juni 2020 At 01:41
  =Dus als je critisch ben dan wordt je tot hater gebombadeert ,gelukig zyn er ook anders denkenden=

  Zo rollen ze hier. En het zijn geen eens echte Surinamers. Ze hebben een Nederlands paspoort.


  Maak melding
 26. @ Hans ,wel eens gehoord van doe goed en zie niet om ,daar moet je een beetje in gaan verdiepen, want als er aparaten geschonke worden en je begin al mensen uittesluiten van gebruik van deze aparatuur dan zal ik solidiar zyn met de mensen die jy zou uitsluiten
  je stel door jouw uitspraak ook tentoon die arogantie waar wy surinamers al genoeg aan hebben,mischien was het toch beter dat wy die aparatuur niet nodig hadden
  ik heb liever een gezondt volk dan jullie pas geimprficeerde aparaten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES