dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSamenwerkende partijen eisen spoedige uitslag verkiezingen Suriname

Samenwerkende partijen eisen spoedige uitslag verkiezingen Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De samenwerkende partijen –VHP, ABOP, NPS en PL- eisen zo spoedig mogelijk een definitieve vaststelling van de uitslag van de verkiezingen. Het trage tempo van de verkiezingsautoriteiten, waaronder het hoofdstembureau Paramaribo getuigt van weinig respect voor de kiezer, die duidelijke taal heeft gesproken.                                                                                                                                             

De Grondwet geeft duidelijk aan in art. 66 dat “Uiterlijk binnen dertig dagen nadat de leden van de Nationale Assemblee zijn gekozen, dit orgaan in vergadering bijeen komt…” om de nieuwe leden toe te laten en direct “…een voorzitter en vice- voorzitter van De Nationale Assemblee te kiezen, die onmiddellijk hun functies aanvaarden”. 

Aangezien de verkiezingen op 25 mei gehouden zijn dient de nieuwe Nationale Assemblee dus uiterlijk 24 juni bijeen te komen. Dat betekent dat alle formele werkzaamheden nu reeds hadden moeten zijn afgehandeld. De samenwerkende partijen doen een dringend beroep op de verkiezingsautoriteiten om zaken nu zonder enige vertraging af te ronden, zodat de Grondwet, als hoogste wet, kan worden nageleefd. De uitslag van de verkiezingen is inmiddels algemeen bekend t.w. VHP 20 zetels, ABOP/PL 10 zetels, NPS, 3 zetels, BEP 2 zetels, en NDP 16 zetels. 

Tot nu toe hebben alle politieke partijen –op de NDP na- de uitslag van de verkiezingen geaccepteerd. In een democratie behoort de zittende regering het goede voorbeeld te geven door de uitslag zo spoedig mogelijk te accepteren. Delen van de NDP hebben de uitslag inmiddels wel geaccepteerd, maar de leiding van de NDP nog niet. 

In plaats hiervan zien wij dat deze partij obstructie pleegt en allerlei obstakels op de weg naar de overgang naar een nieuwe regering legt. Daarmee negeert zij de wil van het volk, die de nieuwe coalitie een duidelijk mandaat van 33 zetels heeft gegeven. De bevolking van Suriname heeft een zeer moeilijke periode achter de rug en met de COVID-19 situatie wordt de economische situatie alleen maar slechter. De nieuwe regering moet daarom snel aan de slag. 

De samenwerkende partijen hebben van 182.198 kiezers (twee derde van de kiezers) een ruim en stevig mandaat gekregen om te regeren en gaan dit ook doen in belang van land en volk. De bedrijfsleven organisaties hebben al opgeroepen tot een snelle transitie, omdat zij vele faillissementen en stijgende werkloosheid zien. Vele gezinnen komen in grote problemen. Kortom een onnodige vertraging in de vaststelling van de uitslag door politieke spelletjes van de zittende regering gaat tegen het algemeen belang in. De samenwerkende partijen verwachten dat het verkiezingsproces in de komende week wordt afgerond en zal geen verdere vertraging accepteren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
 1. De samenwerkende partijen kunnen ook een spoedige officiële uitslag van het coronavirus ,uitbreiding en verspreiding en aantal slachtoffers eisen. Dat zal even op zich laten wachten. De telling is niet bij te houden vanwege de vermenigvuldigingsfactor. De Surinaamse grondwet voorziet in noodgevallen waardoor er afgeweken kan worden van verkiezingen (houdt dus ook de officiële uitslag in enz). Eigenlijk kunnen de samenwerkende partijen beter aan het coronavirus eisen zich niet te vermenigvuldigen. Bovendien is er bezwaar aangetekend in Paramaribo. Wakti nohhh ,timer even nohhhh. De huidige regering is bezig met gewichtige taken. Uw gezondheid waarborgen en bezwaar aantekenen. Wakti nohhhhhh ,timer even nohhhhh .


  Maak melding
 2. Zo zie je maar dat de NDP geen onderscheid weet te maken tussen links en rechts.
  Constant halen ze van alles door elkaar en vergelijken appels met peren. Prioriteiten stellen zit ook niet in hun vermogen.

  Wanneer heeft de NDP respect voor het volk getoond ? Zij hebben tenslotte Suriname gebracht tot een junk staat en hebben het spaargeld van het volk gestolen.

  Voor de patriotten van Suriname is er geen moment te verliezen. Wij moeten z.s.m alle zeilen bijzetten. Er staan partijen gereed om met alles dus ook met de Covid-crisis te helpen zodra er een betrouwbare regering is geinstalleerd.

  Dus beste mensen hulp staat bij Suriname op de stoep het enige wat moet gebeuren is dat de Bouterse-kartel moet overdragen en moet aftreden.

  Het is tijd voor een nieuw Suriname, het is tijd voor de regering Santokhi.

  Krakti !


  Maak melding
 3. Suriname kan de Covid-crisis niet aan !
  Wij moeten de wegen openen voor hulpverleners buiten Suriname en dat kan alleen de regering Santokhi.

  Dus Bouta, grat gwe ! Har a dang !
  Bouta is verleden tijd.

  Tja go. Set kong.


  Maak melding
 4. De NDP schept er een orgastisch genoegen in de boel te verzieken,frustreren,manipuleren,indoctrineren Ze geven je als mens gewoon een misselijk makend gevoel.Gewoon onbetrouwbaar,niet integer,misleidend,alleen op eigen gewin uit.Dat ze met zn allen in de stront mogen zakken.


  Maak melding
 5. Navy seals droppen en oppakken die handel die niet van wijken wil weten. Oja en neem die gek die de kersverse president dreigt te vermoorden ook meteen mee.


  Maak melding
 6. Blijven verwijzen naar wetsartikelen heeft geen enkele zin want de NDP en haar coalitie hebben alrijd wetten aan hun laars gelapt
  Wet van informatie dat de ministers gevraagde informatie verschaffen aan de DNA, Hoefdraad nada nada niets maar dan ook niets veel beloven en niets geven.
  Wet dat de president in de DNA moet verschijnen niets nooit alleen als hij onder invloed verkeert van tralala
  Wet corruptie aanpak Hoefdraad willen vervolgen niets maar dan ook niets afgekeurd door de coalitie inclusief de BEP
  Dus hoezo
  De Grondwet geeft duidelijk aan in art. 66 dat “Uiterlijk binnen dertig dagen nadat de leden van de Nationale Assemblee zijn gekozen, dit orgaan in vergadering bijeen komt…” om de nieuwe leden toe te laten en direct “…een voorzitter en vice- voorzitter van De Nationale Assemblee te kiezen, die onmiddellijk hun functies aanvaarden”.

  Coalitie van VHP ABOP NPS en PL jullie kunnen het vegen want 20 jaar geef je niet zomaar op


  Maak melding
 7. De achterlijke aanhangers maken zich belachelijk als ze dit proberen goed te praten.
  Ze zullen vast en zeker corona erbij halen.
  Door dit soort walgelijke honden voelt de mongool zich sterk. Het land zal klappen krijgen veel en behoorlijk, maar dat maakt ze niet uit.
  Walgelijk


  Maak melding
 8. Die nerkust n zyn paarse bende hebben de stembiljetten allang verwisselt in de verschillende dozen vndr ht lange uitblyven n de chaotische toestand in nis. De nieuw te vormen coalitie mag geen hertelling accepteren.
  En als ht toch moet gebeuren dan liever n algehele landelyke herverkizing onder strenge toezicht vn de huidige oppositie.
  DIT KAN NIET DIT MAG NIET TOEGELATEN WORDEN.DEZE DAGGOES MOETEN NU GAAN INZIEN N ACCEPTEREN DAT ZE NIET ALTYD HUN ZIN MOGEN DOORDRYVEN ZOALS IN DE AFGELOPEN 10 JAREN


  Maak melding
 9. Wat? NDP heeft bezwaar gemaakt?
  Bezwaar ogenblikkelijk afwijzen omdat je geen bezwaren tegen jezelf mag indienen.
  Let op:
  NDP heeft verkiezingen georganizeerd
  NDP heeft de mensen zwaar geselecteerd en voor de verkiezingen opgeleid (zie wervingsadvertenties). Alle stembureau’s waren bemand met NDPers. Dat deze figuren achteraf niet goed zijn opgeleid is de schuld van de NDP.
  Biljetten naar de verkeerde locaties gestuurd, geen turflijsten geen pv’s, etc. Dit komt omdat je mensen hebt geselecteerd die niet kennen rekenen en schrijven of je hebt mensen per ongeluk geslecteerd, die de NDP wilden naaien. Dat filmpje van die laatste verdwaalde Tucajana bevestigt dit, zonder de bedoeling te hebben Indianen te beledigen daar ik ook goed opgeleide Indianen ken. En wat voor indiaan ben je? Omdat 5 generaties geleden een Indiaan bij een van je voorouders toevallig “langs” is geweest.
  Bouterse: als ik de bevoegde instantie was om jouw bezwaar te behandelen wijs ik hem ogenblikkelijk af. Gronden: Als jij een land niet kan besturen, moet je ook geen verkiezing organiseren. En je kan nu geen bezwaren tegen je eigen ongeorganiseerde bende maken.Je had toch beter moeten letten op de voorspellingen, maar daarvoor waren jij en de andere NDPers te arrogant. Kies oeng mooi..


  Maak melding
 10. Hoe is het eigenlijk afgelopen met de verloting van die auto en die Iphones door de NDP,
  voor de jonge mensen, die voor het eerst gingen stemmen?


  Maak melding
 11. Rustig maar.
  No offence, als je scrolled op wkn, dan zie je dit:
  De uitslag van 25 mei 2015, was op 16 juni 2015. Bezwaar v ndp en v7 in 2015.


  Maak melding
 12. Ik geloof niet dat de nieuwe regering, zo snel wil aantreden om te stelen.

  Bij velen is het woord” stelen” blijven hangen, waardoor de hersens verstopt zijn geraakt om op andere woorden te komen.
  Ik heb ook mijn gebreken.


  Maak melding
 13. NDP wil via hertelling nog een zetel erbij, komt dan op 17 zetels, gaat dan een niet af te wijzen bedrag aanbieden aan 2 VHPérs . De stand wordt dan NDP 19, VHP 18. Dan gaat de NDP als grootste partij claimen om als eerste een regering te mogen vormen en dan gaan ze Brunswijk en PL eens goed bewerken. Resultaat: NDP-3 aan de macht.


  Maak melding
 14. Ben benieuwd hoelang deze coalitie stand houd.
  Met pl erbij als kleinste partij, deze zijn nooit betrouwbaar geweest. Zowel Front als ndp hebben ze verraden. Somo is 1 vd grootste grondrovers geweest. NPS , de voorzitter kan liever bedanken en de regie uit handen geven aan iemand dat het volk aanspreekt . Abop kan liever ook een nieuwe voorzitter benoemen, ook als parlementsvoorzitter zal hij voor vergaderingen in het buitenland worden uitgenodigd, behalve dat hij geen goede spreker is wordt hij zowel door Nederland als Frankrijk gezocht om zijn straf uit te zitten. Vhp samen met de 3 andere partijen , voordat ze goed en wel zijn begonnen brengen ze su al in problemen financieel door 2 ministeries en 2 onderminsters posten te creëren. Olie en gas zullen pas over een jaar of 7 wat opbrengen en nu al kosten creëren op inkomsten die er niet zijn. Binnen vhp zijn er ook grondrovers actief geweest tijdens de frontperiode. Begin wetten terug te draaien zodat dna leden en ministers na hun zittingsperiode niet meer hun leven lang nog worden uitbetaald.
  Voorbeeld dna lid gajadien krijgt zowel betaald als dna lid en voor zijn werkzaamheden bij ow . Deze nonsens moet ophouden, kost het land enorm veel geld.


  Maak melding
 15. KYK ze zitten net tien jaar eerder toen hebben deze gasten er ook een potje van gemaakt op mr Rusland na zyn het wel bekende graaiers, mensen vergeten snel maar niet iedereen
  ben benieuwd wat ze nu van zullen maken, doet me denken aan PAPA TOUWTJIE ding kong vin a ouwroe soe , volgens my waren ze beter af met de vorige, maar dat is myn opinie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES