Drukte en lege schappen bij winkels in Suriname

16
Drukte en lege schappen bij winkels in Suriname

In Suriname zijn burgers vandaag massaal aan het hamsteren geslagen. Dat heeft geresulteerd in drukte bij winkels en lege schappen in sommige supermarkten. Het gedrag is te verklaren door de gister aangekondigde strengere maatregelen om de covid-19 uitbraak in te dammen.

Surinamers verwachten een lockdown nadat het aantal covid-19 besmettingen in een paar dagen tijd explosief is toegenomen. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat bepaalde basis producten nu op beginnen te raken.

Welke strengere maatregelen het precies worden is nog niet duidelijk. In een vandaag rond gestuurde brief die via social media wordt verspreidt, zou de directeur van de DNV Danielle Veira president Bouterse hebben geadviseerd om een full lockdown in te stellen.

In de brief aan het staatshoofd wordt een “complete afsluiting” geadviseerd “waarbij de samenleving alleen voor dringende dan wel noodzakelijke redenen zich op de openbare weg mag begeven”. De echtheid van de brief die begint met de aanhef ‘Beste pres’, is niet te controleren.

De vice-president zal het volk in ieder geval vanmiddag live toespreken om 13.30u. Dit is te volgen via de STVS op 8.2/8.3 of de SRS 96.3fm.


16 REACTIES

 1. De zelfverrijkers(10%) hebben alles leeggehaald. De armen(90%) staan weer voor het blok.

  De ndp heeft voor de verkiezingen paketten uitgedeeld. Nu ze zijn afgestraft laten ze de armen stikken!


  Maak melding

 2. Als ik het goed begrijp, dan wordt de druk op de arme Surinamer verhoogt
  om de huidige regering weg te krijgen. De God die ik ken is rechtvaardig en
  getrouw en Hij de Almachtige zal daarin een keer brengen. Amen.


  Maak melding

 3. Wat een schijtkop heeft deze mongool.
  Als ik het goed begrijp hebben de rijkere de schappen leeg gekocht en de arme man dat is meer dan 80% van de bevolking heeft pech.
  Bouterse bedankt. Jij was toch die lul die zich niet aan de regels hield, jij en je totale fucking partij. Eet me mars joe mpp


  Maak melding

 4. Denki, je begrijpt het verkeerd. Er is een Corona crisis en geen enkele druk op geen enkele regering. Als je het niet wil geloven ga maar de straat op om Corona te krijgen en te verspreiden.


  Maak melding

 5. DEZE INDIAAN LULT MET ZIJN TOTAL LOCKDOWN. HIJ DENKT DAT HIJ IN ALALAPARU VERTOEFT.

  WAT EEN ZIEKELIJKE STAP.

  ZET AL DIE ZIEKE MENSEN ERGENS IN CORONIE. DAAR IS TOCH VAN NDP.

  DOET HIJ NOG WAT MET DE UITSLAG VAN 25 MEI?? OF VINDT HIJ DAT NIET BELANGRIJK??


  Maak melding

 6. 👉Let goed op de niet getelde stembiljetten, een complete lockdown, 👆behalve voor de president. Die gaat nu de stembiljetten hamsteren, als niemand kijkt🙄😂🤣


  Maak melding

 7. Het volk heeft geleerd van de eerste total shutdown. Bij de eerste geruchten van totale lockdown naar de winkel rennen en kopen wat je kan kopen.
  De armen hebben niets te kopen. Ze kunnen beter familie van plantage om plantain en cassave vragen. Ze kunnen naar plantage gaan om cocosolie en obeh olie te helpen maken en hun deel te krijgen. Etc.etc.

  Als de vrachtvliegtuigen nog vliegen de familie in Holland om voedselpakketten vragen. Goodluck.


  Maak melding

 8. Dit is gewoon een paniek reactie van mensen. Er is geen schaarste aan producten.

  Die winkeliers verhogen hun prijzen ook zonder geldige reden, dus mensen die gaan kopen laat je niet pakken door de te hoge prijzen.
  Ze maken gewoon misbruik van de situatie en benadelen de consumenten.
  Zelfs Chotelal schijnt ook alles verhoogd te hebben.

  Boycot en meld massaal welke handelaren te hoge prijzen aangeven.

  Er is een meldpunt bij Handel en Industrie. ECD economische controledienst: tel 1940
  whatsapp afd consumentenzaken: 8530915


  Maak melding

 9. De prijzen in de winkels zijn enorm gestegen, een potje pindakaas ,goedkoopste 46 srd.een pakje kaas,goedkoopste met 6 plakjes 25 tot 30 srd,ga zo maar door,hoe moeten mensen met 4-6 kinderen leven van een karig loon.
  Deze regering heeft mensen aan de bedelstaf gebracht,plus mogen de bussen niet rijden en moeten mensen die naar het ziekenhuis of een belangrjke afspraak een dure taxi nemen ,maar hebben vaak het geld niet,dus hun gezondheid gaat nog verder achteruit.Iemand had dringend een pacemaker nodig en moest daarvoor 40.000 srd bij betalen,ondanks de persoon verzekerd is.de betreffende verzekering keert maar 12.000 uit ,als je geen familie hebt om je te helpen ga je dood.er is een man die beide armen is kwijt geraakt ,krijgt geen hulp van de overheid.Zin broer verzorgd hem en zijn voormalige werkgever geeft hem maandelijks 1200 srd,daar moeten ze met z,n
  tweeen van leven. Nu vraagt deze man om hulp voor 2 prothesen om zich zelf een beetje te kunnen redden,de overheid reageert niet,maar bouwt allerlei ziekenhuizen,neemt cubanen in dienst en eigen volk kan creperen.


  Maak melding

 10. De ellendigen zijn bezig het volk te terroriseren omdat ze hun verlies niet kunnen aacepteren.Alle besmettingen komen uit djoeka kondre,s in het verre achterland vandaan en dan straf je de mensen in Paramaribo omdat ze je hebben weggestemd.Kleingeestig.Mensen kunnen vanaf morgen ook niet aan hun eigen geld komen als er heuse money rush onstaat,zijn de 2 automaten en soms 1 bij de hoofdbanken zo leeg.Komen mensen uit lelydorp of weet ik waar vandaan ,pai ding taxi endan is ATM leeg.Wat een beleid of arme mensen die geen pinpas hebben,die zijn echt in de aap gelogeerd,want de banken zijn dicht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.