Vice-president bevestigd total lockdown in Suriname tot 12 juni

41
Vice-president bevestigd total lockdown in Suriname tot 12 juni

De Surinaamse vice-president heeft zojuist op TV en radio bevestigd dat er vanaf morgen 4 juni, om 18 uur ‘s avonds, een total lockdown ingaat in Suriname. De samenleving mag zich alleen voor dringende dan wel noodzakelijke redenen op de openbare weg begeven. Dit duurt tot tot vrijdag 12 juni om 6 uur in de ochtend.

De toespraak van de vice-president:
“Suriname, In twee dagen tijd hebben wij een verdubbeling gezien van 23 positief geteste Covid-19 gevallen naar 54. Het einde van deze stijging is voorlopig nog niet in zicht. Wij zitten middenin de fase van lokale verspreiding. Suriname volgt, net als alle andere landen, de zogenaamde curve van besmettingen. Dat wil zeggen dat de komende dagen nog meer mensen ziek zullen worden. 

Sinds maart hebben wij steeds aangegeven dat ons gezondheidssysteem een uitbraak van Covid-19 niet aankan. De realiteit wil dat wij ons momenteel middenin een uitbraak bevinden. Het is nu aan ons allen gelegen om tenminste te helpen om de besmettingen te vertragen. 

U en ik hebben daarbij één en dezelfde taak. Ervoor zorgen dat onze gezondheids- en veiligheidsdiensten hun werk kunnen doen. Dat doet u door thuis te blijven.

Gisteren, 2 juni, is met de crisis commissie in DNA vergaderd. Daarbij is er door coalitie en oppositie één gezamenlijk standpunt ingenomen; namelijk om alles te doen om grootschalig leed te voorkomen. Helaas is er onvolledige informatie naar buiten gebracht, waardoor een verkeerd beeld is ontstaan.

Op dit moment hebben wij rust nodig. Zodat u weet wat u moet doen. 

Laat mij duidelijk stellen: vanaf morgenmiddag, 4 juni, om 18 uur ‘s avonds tot vrijdag 12 juni om 6 uur in de ochtend gaat Suriname in totale lockdown. 

Dit houdt het volgende in:
● Iedereen blijft thuis;
● Auto’s mogen maximaal 2 inzittenden hebben. Taxi’s mogen maximaal 2 passagiers vervoeren.
● Samenscholingen blijven gesteld op maximaal 5 personen;
● Alle niet-essentiële ondernemingen zullen moeten sluiten; 
● Het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme geeft de richtlijnen voor de ondernemingen die wel open zijn.

https://www.facebook.com/adhin.ashwin/videos/668768733680792/

Wij weten dat u uw gezin moet verzorgen, wij weten dat er eten thuis moet zijn.Supermarkten, kleine groentestands, bakkerijen, slagerijen, afhaalservices van restaurants, apotheken en benzinestations zullen open blijven tussen 8:00 uur ’s ochtends en 5 uur in de middag. Hamsteren is dus niet nodig. U benadeelt hiermee enkel degenen die na u komen. 

Gaat u zoveel mogelijk alléén naar de winkel, bedek uw mond en neus en neem uw hygiëne maatregelen, haal alleen de hoognodige zaken en gaat u zo snel mogelijk weer naar huis. 

Belangrijk is dat u de komende periode uw weerstand vergroot: drink voldoende water, eet daarom veel groente en fruit. 

Wij hebben de beelden gezien uit landen als Ecuador, Italië, Amerika en Brazilië. Laten wij de door hen geleerde harde lessen ter harte nemen, voordat wij hetzelfde lot ondergaan.

De Covid-maatregelen zijn er niet om u onaangenaam te zijn. Er staan letterlijk levens op het spel. Wij zullen daarom niet schromen om in te grijpen indien er handelingen worden geconstateerd die anderen in gevaar brengen. 

Een week lang met z’n allen thuis zijn, geeft onze diensten de kans om het virus te lokaliseren, te isoleren, te behandelen en zodoende de spreiding in te dammen. Raakt u niet in paniek. Steunt u uw buur of familielid die noodzakelijke diensten moet draaien. Laten wij in gebed gaan en om kracht en wijsheid vragen.

Dank u. Sranan sa wini.”41 REACTIES

 1. De leugenachtige paarse autoriteiten en hun propaganda trollen zullen het natuurlijk niet eerlijk zeggen maar de grootste bron van verspreiding waren die paarse DC’s en legertoppers die vrolijk het land rond huppelden terwijl ze al besmet waren. Figuren zoals die paarse DC Pinas die al een week lang op een zeer onverantwoordelijke wijze rond liep met symptomen voordat ze zich liet testen ondertussen vele anderen besmettende.
  De verziekte en criminele paarse bende kennende ga ik ervan uit dat dit alles past binnen een paars scenario om een flinke uitbraak te veroorzaken met als doel de machtsoverdracht te frustreren of om de nieuwe regering op te zadelen met nog een groot probleem erbij.


  Maak melding

 2. Anuskha Varsha Sonai
  1 juni om 13:29 ·
  .

  Waarom wordt er op de Covid persconferentie met het volk gesproken alsof:

  1. we kleuters zijn
  2. het onze schuld is dat grensbewakers corrupt zijn
  3. het onze verantwoordelijkheid is om een dc aan te pakken die haar zoon uit Frans Guyana laat komen, terwijl dat een high risk gebied is.
  4. het onze schuld is dat de dc besmet raakt en ondanks symptomen naar NIS komt….
  5. wij de regering verplicht hebben om bootjes vol mensen te laten komen om te stemmen
  6. het onze schuld is dat er geen beleid is nu er community spreading is
  7. het onze schuld is dat de huidige leiding van het land laat zien dat ze alleen maar kunnen en willen functioneren als ze het naar hun zin krijgen

  Zoveeeeel vragen… en nog meer….

  Het A-No-Mi virus heeft goed toegeslagen.

  Liever neemt men verantwoordelijkheid en handelt men zoals het hoort.

  Aan alle mensen:
  Blijf kalm, beperk contact met anderen en houd afstand. Ga zo min mogelijk uit huis.


  Maak melding

 3. Sinds maart hebben wij steeds aangegeven dat ons gezondheidssysteem een uitbraak van Covid-19 niet aankan.
  en wat doet de mongool outerse? Fk off meneer uien met aardapelen


  Maak melding

 4. Dat er een pandemie, Covid-19, in de wereld is staat onomstootbaar vast. Waar het Surinaamse volk ook moet opletten dat er geen misbruik wordt gemaakt hiervan.

  De verkiezingen zijn geweest en de officiële uitslag moet nu door Binnenlandse Zaken bekend worden gemaakt aan de kiezers/Surinamers en de wereld.

  ddb doet er alles aan om in het zadel te blijven en dat is ook wat de kiezers heel goed voor ogen moet houden. Het hele team om hem heen wordt ingezet om Surinamers zand in de ogen te strooien. De regering ddb is een onbetrouwbare regering die bezig is met zijn eigen belang. Ze zijn wellicht bezig met creatieve boekhouding om het volk duidelijk te maken dat er genoeg geld in Suriname is, niet heel veel buitenlandse leningen met hoge renten zijn, ze nauwelijks iets verdienen, geen goud, hout, top salarissen hebben, enz.

  Surinamers er vinden op de achtergrond vuil spel. Wellicht dat ze nu druk bezig zijn met vlucht plannen naar het buitenland.

  COVID-19 dé tjar a name.


  Maak melding

 5. Look at him [ foto ] …. de man lijkt op een homo sapiens uit het stenen tijdperk !

  Adhin … wat distrikt Wanica betreft … draag de fakkel over aan het ander Paars politiek keukentje …. Ab[d}boel ….. en ga rustig met ’t vrouwtje … voor langere tijd naar Broko Baka.

  Op Broko Baka kunnen jij en pres. filosoferen tot jullie erbij ” dood ” neervallen.

  De kop in alle dagbladen op 1 sept. a.s ….. waarover spraken zij … aan de waterkant te Boko Baka !!!!


  Maak melding

 6. Jay 3 juni 2020 At 18:50

  =Virologen en infectiologen (waaronder Vreden) hebben zelf gezegd dat de kans om buitenshuis besmet te raken met het coronavirus aanmerkelijk kleiner is dan binnenshuis/in gesloten slecht geventileerde ruimtes.=

  Ja sukkel. Dus je gaat niet in een afgesloten kantoor, bioscoop of restaurant zitten. Ze hebben het over je woonhuis. My god wat ben je dom zeg.

  Jay 3 juni 2020 At 19:00

  =De leugenachtige paarse autoriteiten en hun propaganda trollen zullen het natuurlijk niet eerlijk zeggen maar de grootste bron van verspreiding waren die paarse DC’s en legertoppers die vrolijk het land rond huppelden terwijl ze al besmet waren.=

  Daar deden alle partijen net zo hard aan mee dus waar heb je het over. Verder is het overduidelijk dat de meeste besmette gevallen zijn ontstaan door mensen uit Frans Guyana die illegaal de grens zijn overgestoken om hier te komen stemmen. Dat mag je de Abop aanrekenen.


  Maak melding

 7. Hij kijkt net alsof hij de hele dag heeft zitten huilen.
  Of heeft hij de hele dag uinen zitten schoonmaken? Tja, dan moet hij nog lang schoonmaken want hij heeft voor miljoenen dollars uinen en aardappelen ingekocht.


  Maak melding

 8. @ Robles 3 juni 2020 At 19:46
  Jij bent degene die hier allerlei stommiteiten zit uit te kraaien maar dat neem ik je niet kwalijk omdat ik weet dat je het verstand van een garnaal hebt net zoals de rest v.d paarse rioolratten.


  Maak melding

 9. De oranjeratten kunnen een voorbeeld nemen van hun leider! Hij geeft tenminste toe dat niemand zich aan de regels gehouden heeft en dat regering goed werk verricht heeft!!!!

  Probeer AUB zonder oranje oogkleppen te lezen!!!
  ==============
  Santokhi: ‘Dit gaat leiden tot een ernstige ramp’
  Gepubliceerd op: 03-06-2020 – 13:47
  Bron: De West

  Santokhi: ‘Dit gaat leiden tot een ernstige ramp’
  Er is een toename van het aantal COVID-19 gevallen. De teller staat momenteel op 34 actieve gevallen. Naar aanleiding hiervan sprak VHP-voorzitter Chan Santokhi, gisteren de samenleving toe. Hij vindt dat de regering goed werk verricht bij het managen van COVID-19. “Wat we gemerkt hebben, is dat rond de verkiezingen, men zich niet meer druk maakte met het coronavirus. Niemand houd zich aan de maatregelen.” Dat er nu zoveel gevallen bekend zijn, is volgens Santokhi het gevolg daarvan. Een groot probleem is dat van veel gevallen, de bron niet te achterhalen is etc!!!!!!!!


  Maak melding

 10. Domme paarse rat @robles weet blijbaar niet dat zijn eigen ndp ook aanhangers in frans guyana heeft zitten en dat het heel goed mogelijk is dat zij degene zijn geweest die naar binnen gesmokkeld werden om te kunnen stemmen zodat paars de zetel in marowijne kon behouden. Maar als een typische paarse leugenaar wijst hij gelijk naar anderen. De druiven zijn zo te zien nog steeds zuur bij die loser. Blijf maar doorlullen met je onzin, jochie.


  Maak melding

 11. aan ashwien adhien:

  wij bieden je een goede baan van 2020-2025.

  laat de ndp achter jou.

  jij bent te geschoold voor de ndp.

  ga nadenken en doe de overstap. ndp maakt je tot een looser man. terwijl ie skoro so menie.

  kom bij de nieuwe partijen. suriname kan je beter gebruiken man.
  zonde van al je kennis en kunde.

  denk atorie.


  Maak melding

 12. Ja, stemmen binnenhalen was belangrijker dan voorzorgsmaatregelen treffen om dit te voorkomen.
  Onze president ging onbeschermd feesten, knuffelen,en geld rondstrooien, om zo stemmen te kunnen kopen. Wel nu moet hij op de blaren zitten, want zijn eigen achterban heeft hem flink verraden. Nu moet hij nog het fatsoen vinden om zijn tegenstander publiekelijk met de winst te feliciteren. Hij heeft het hardst in nieuwjaarsrede geroepen, dat we het moeten accepteren, of gold dat alleen als hij de winst had binnengehaald, dan hadden we nu grote feesten gehad, en was het van de daken geschreeuwd.


  Maak melding

 13. Als mensen de straat op willen door bijv. een wandeling te maken in de buurt om een frisse neus te halen (wat eigenlijk een niet dringende reden is) dan is daar niks mis mee zolang je grote groepen maar vermijdt en wat afstand blijft houden tot anderen. Wetenschappers (zowel lokaal als internationaal) hebben immers zelf aangegeven dat in de open lucht/buitenshuis het virus zodanig verdund is dat er daar aanmerkelijk minder risico is op besmetting dan binnenshuis. Dat geklets over zoveel mogelijk thuis blijven en alleen maar vanwege een dringende/noodzakelijke reden je op straat begeven is een overdreven bangelijke maatregel vooral gelet op wat virologen zelf zeggen. Ik zie al aankomen dat heel wat mensen flink zullen gaan frustreren als ze bijna constant thuis moeten blijven.


  Maak melding

 14. Wat een lul deze aardappel- en uienboer.
  Waar is Bouta?
  Waar is die 200 miljoen USD kasreserves?
  Accepteer de verkiezingsuitslag en ga naar huis.
  Blijf thuis bij je vrouw en kids anders ga je corona verspreiden.
  Eet veel aardappelen en uien.
  Vieze vuile kontlikker van moordenaar Bouta.


  Maak melding

 15. Suriname is bankroet dankzij de paarse ratten. Snel deze paarse koppen voorgoed opsluiten. De oranje trein begint al te rijden. Er is geen stoppen meer aan te denken. Yes we Chan!


  Maak melding

 16. A NO MI las a verkiezing, na bepaalde personen a nai woko mek mi lasie, dus dang wo straf volk sixie day in lock-down. Jammer tak a terie klarie anders mi bo reshuffel deng voorzitters fu deng stembureau. Paars dong no ka, a nai woko moro, soso fufuru. In een week 1 miljard extra schuld erbij, a nai woko a no mirle. Mie ai dede in a film.


  Maak melding

 17. Ja ,de huidige autoriteiten zijn zich zeer bewust van hun verantwoordelijke taak. The story has been told. Het tegengaan van de verdere verspreiding van dit vervelende virus is het allerbelangrijkst. Dit alles geschiedt nog steeds op wettelijke basis. Het is belangrijk om onderscheid te maken. Heb je zoiets van , ik heb schijt aan het coronavirus, het enige wat ik wil is dat Bouterse en regering moeten verdwijnen ; betekent het in feite dat je schijt hebt aan de Surinaamse bevolking. Wees blij dat de huidige regering verder kan denken dan jouw kleine neus lang is. Dit alles nog steeds gestoeld op wettelijke basis. Verwar dus de uitbraak van Covid niet met de verkiezingen.


  Maak melding

 18. Mpp bouta en co hebben al 10 jaar schijt aan het volk. Waarom is chodelul plotseling de duurste winkel geworden? Opdonderen met deze paarse ratten. Snel de macht overgeven. .


  Maak melding

 19. Deze regering moet de zaak inderdaad klaren, zij moeten deze coronacrisis bestrijden. Dat is waar. Het is hun job.
  MAAR en dat staat HELEMAAL LOS van de bestrijding.
  De pleesident houdt z’n smoel dicht over de verkiezingen.🙊🙊🙊🙊
  Is het zooooo moeilijk om respect te tonen?
  Als jij het niet kan mongool, hoe kan je het dan aan de bevolking vragen.
  Dus lulhannes het is niet het een of het ander
  je moet BEIDE dingen doen
  Bestrijden en je nederlaag erkennen (want feliciteren van je grote kwelgeest BRUNSIE is je teveel)


  Maak melding

 20. @pakiratigri ik wens jou en je gezin een slapenloze nacht toe in Holland. Wij in SU zitten vanaf morgen in een totale lockdown. God zegen je.


  Maak melding

 21. DDB drukt z’n snor. Hij kan als super verspreider gekwalificeerd worden.
  DDB heeft zich ondertussen geïsoleerd en zoekt uitwegen voor zichzelf en zijn vrienden.


  Maak melding

 22. press srefi weri foe dansi
  a bing lolo lek wan goejaba ma now a weri
  Tis geen goejabateng meer voor hem now ei wakka na awarraboesie a trong banansi.


  Maak melding

 23. @Robles: Denk om je hart want a plei spanggg ma siekie naf alla sma ff dimmen a plei disi naf Leo Victor Transvaal PSV nanga Robinhood kowru ju ati fos a stop go kibri a Zuid Afrika baka fos mi Samantha kon kot joe raas bos joe bek joe sjeng foe mamabere!


  Maak melding

 24. Breaking: Maar liefst 18 nieuwe positieve Covid-19 gevallen zijn erbij gekomen. Op de Covid-website zijn de aanpassingen intussen verricht. Het aantal active cases is nu op 63. Behalve in ziekenhuizen worden mensen die nog geen symptomen hebben ook ondergebracht in Residence Inn.

  Het aantal positief geteste personen is gesprongen naar 73. De autoriteiten hebben gewaarschuwd dat er veel meer personen ziek zullen worden.

  Staat op Star


  Maak melding

 25. De paarse scenario’s om langer aan de macht te blijven zijn toch zo doorzichtig.

  Men probeerde eerst het volk om te kopen met voedselpakketten, BaZo kaarten, geldsbedragen etc. Dat mislukte echter keihard want men heeft alles aangenomen wat aangeboden werd maar in het stemhokje toch massaal verstandig gestemd door de verziekte paarse sekte/ndp af te wijzen.

  Daarna probeerde men door het creeren van oponthoud bij de stembureau’s (met als gevolg lange rijen) de mensen v.d. oppositie te ontmoedigen om hun stem uit te brengen. Ook dat was faliekant mislukt want mensen waren bereid om urenlang in de rij te staan om deze waardeloze en criminele paarse regering weg te stemmen.

  Daarna probeerde men door het creeren van chaos, wanorde en een zeer rommelige gang van zaken bij de telling de omstandigheden te scheppen om te kunnen sjoemelen met de uitslag (in troebel water is het immers goed vissen). Ook dat paars plannetje is tot nu toe gelukkig grotendeels mislukt omdat het volk alert was en toezicht hield op de dozen met stembiljetten en de telling.

  Nu probeert men het door bij de bevolking een onredelijke angst op te wekken voor een corona virus die volgens het Amerikaanse CDC een sterftepercentage van slechts 0,4% heeft (van voornamelijk risicogroepen) en van die angst wilt men flink misbruik gaan maken ten eigen bate. Een virus die paars zelf geimporteerd en flink verspreid heeft via hun DC’s, legertoppers en aanhangers. Ook dat zal ze niet helpen want het volk is wakker en heeft ze allang door.
  Bouta heeft tot uiterlijk 12 augustus de tijd om z’n zaakjes te regelen en daarna is het game over voor hem en de rest v.d. verziekte paarse bende.


  Maak melding

 26. Nou nou, soms moet ik ff diep ademen en nadenken met wie we allemaal te maken hebben. Ik heb de comments gelezen en heel frappant, de mensen zitten mekaar te beschuldigen (lees politieke partijen). Wat een nonsens is dat. Covid-19 kent geen politieke partij, geen ras, geen geloof, geen kleur. Covid-19 maakt geen onderscheidt tussen een professor, leerkracht, politie agent, bestuursambtenaar of de corveer. Meer nog, de politieke partijen produceren geen virus. Dus is een hoop nonsens, over en weer schrijven legt geen zoden aan de dijk. Wanneer 1 van jullie daar op de IC belanden zal ik zien als Bouterse je komt helpen of Santokhi. Of Adhin of welke politieke leider dan ook. Er is een Covid-19 Management team die verdomd goed werk verricht samen met NCCR. De mens toch, wil alles uitproberen en tot het uiterste gaan. En vooral wanneer je geloofd in de alternatieve geneeswijze ben je halfgod. Met die gedachte lopen de binnenlands bewoners rond. Wat nu, neem je eigen verdomme verantwoordelijkheid, hou je aan de Covid-19 regels voor je eigen veiligheid en die van je medemens. Met het gesodemieter, over en weer de vinger wijzen, verdwijnt de virus niet. Wil je niet besmet raken, wees dan verantwoordelijk genoeg om je te houden aan de regels.


  Maak melding

 27. Hoe zit t nou met de vice president zijn gezicht😂het lijkt net of ie een koti go heeft gehad. Hij kijkt uit zijn ogen net of ie elk moment naar de wc moet rennen😂


  Maak melding

 28. @ hel@@spind@k@@s 4 juni 2020 At 01:27
  Hij zal wel wat van bouta’s witte poeder hebben gesnoven want hij zag eruit alsof hij onder invloed was.


  Maak melding

 29. Paki-RAT-igri….

  25 Mei is gepasseerd, hou je aan je belofte en pleur op.

  Niemand is meer geïnteresseerd in jouw geïndoctrineerde paars geleuter….dorpsmongool.


  Maak melding

 30. Gaat wel heel erg snel nu.
  Had Suriname tot nu toe geluk of is het door onzorgvuldigheid nu als nog de pisang.

  Is te hopen dat sociale controle werkt qua isolatie en uitbreiding.
  Laten we hopen dat de gezondheidzorg het aan kan.


  Maak melding

 31. Het is logisch dat het zo snel gaat, de reproductiefactor ligt boven de 1. Bijvoorbeeld 2.
  Dat wil zeggen dat 2 personen 4 anderen besmetten. Deze 4 anderen besmetten 8 anderen deze 8 anderen 16 enz. (exponentiële groei)
  Pas wanneer de reproductiefactor onder de 1 komt zal de verspreiding minder stijgen. Totdat je het hoogtepunt hebt bereikt. Daarna moet het gaan afnemen.
  Vergelijk het als het beklimmen van een berg, Eerste stappen zijn te doen, daarna wordt het steeds steiler, totdat je de top hebt bereikt, daarna moet je naar beneden
  De maatregelen die nu genomen worden zijn juist

  Het heeft geen zin om terug te kijken en de schuldige aan te wijzen van de besmetting in Suriname. Dat zal de besmetting niet verminderen.
  Al heeft de president zich niet van zijn beste kant laten zien. Hij had een voorbeeldfunctie voor velen.
  Zaak is je te houden aan de voorschriften. Want naast de klap voor de volksgezondheid, komt onherroepelijk de klap voor de economie
  Suriname heeft veel en veel te veel geleend, van handelsbanken, van de centrale bank, op buitenlandse markten dat extra leningen nu (haast) onmogelijk zijn. Juist nu het hard nodig is
  Aan hen die nu nog het beleid voeren op economisch gebied zou ik aanraden als de sodemieter in kaart te gaan brengen wat de economische gevolgen zullen zijn en gaan aankloppen bij internationale instellingen zoals de Wereldbank. Er zijn potjes
  Volk van Suriname sterkte


  Maak melding

 32. Aupa Wijders van de Parastraat

  Bevestigt klopt. Bij Waterkant begrijpen ze werkwoordsvervoegingen niet.
  Je mag ze duizenden keren erop wijzen, ze leren t maar niet.
  Heb ik meerdere malen geprobeerd


  Maak melding

 33. De Surinaamse vice-president bevestigt op TV en radio
  De Surinaamse vice-president heeft zojuist op TV en radio bevestigd

  Niet verbeteren wat goed is


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.