vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidPresident Bouterse komt vandaag met statement over verscherpte maatregelen

President Bouterse komt vandaag met statement over verscherpte maatregelen

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse president Desi Bouterse komt vandaag, woensdag 3 juni, met een statement waarin nieuwe verscherpte Covid-19 maatregelen in Suriname zullen worden aangekondigd. Dinsdag kwam via Starnieuws het bericht naar buiten dat er mogelijk een totale lockdown wordt aangekondigd.

Het Covid-19 Crisis Management Team zegt dat de beraadslagingen hierover nog gaande zijn en adviezen over diverse scenario’s worden nogmaals bekeken. Ze betreurt het dat berichten over mogelijke verscherping van maatregelen prematuur in de media zijn gebracht en een onnodige paniekreactie teweeg hebben gebracht in de samenleving.

Aan de gemeenschap wordt gevraagd zich rustig te houden en niet onnodig in paniek te raken of paniek te zaaien onder elkaar. Er zal bij de te treffen maatregelen in voldoende mate rekening worden gehouden met de noodzakelijke behoeften van het volk.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

30 REACTIES
 1. Bouterse had gezegd dat Surinamers slapeloze nachten te wachten stond, als men aan zijn positie zou komen. Het ziet er naar uit dat hij de Corona virus als excuus gebruikt om alsnog met de verkiezingsuitslag te rommelen. Als hij dit gaat doen verliest hij nog meer aanhang en zal het hele Surinaamse volk tegen hem in opstand komen


  Maak melding
 2. 1 UUR GELEDEN,BREAKING

  ‘Totale lockdown in Suriname’

  Suriname gaat een week in totale lockdown, melden bronnen aan Starnieuws. Het besluit zou al genomen zijn door de Nationale Assemblée. President Bouterse kondigt de lockdown waarschijnlijk later vandaag aan. Winkels en supermarkten blijven volgens Starnieuws nog tot 17.00 uur open zodat mensen bijvoorbeeld boodschappen kunnen doen.

  Volgens officiële cijfers zijn nu 54 mensen besmet, maar de verwachting is dat dat aantal in werkelijkheid hoger ligt. 44 mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen, van wie zeven op de intensive care liggen.


  Maak melding
 3. Die NDP ers worden genaait waar ze bij staan en vinden het nog lekker ook :

  Ook bij Chotelal zijn de prijzen schrikbarend omhoog gegaan. “Het lijkt alsof hij alleen vóór de verkiezingen van de Surinamers hield. Nu is de winkel een van de duurste geworden,” zegt een man die elke week inkopen deed in deze winkel. “Ik ging niet meer naar een gewone winkel, alleen voor brood en melk, maar nu ben ik echt geschrokken. Nu met lockdown en sluiting van markten, weet ik niet hoe wij het hoofd boven water gaan houden”, zegt de man die landbouwer is.


  Maak melding
 4. Beste mensen,
  Devil doet zijn /haar naam eer, zoals de baas is, zijn ook de volgelingen devil’s.
  Een ding is van de duivel bekend, door de wereld geschiedenis heen, nl deze heeft nooit permanente vooruitgang gebracht waar dan ook!!!!!
  Hoe demonisch kan je zijn om dankzij een gruwelijke virus langer aan de macht te willen blijven, zoals deze volgeling van de devil beweert.

  Gado de wi fesi mang and broko didibri baka.


  Maak melding
 5. Mpp bouta moet zo snel mogelijk de macht overdragen. Dat wil het volk. Daarna kan Chan beginnen met opruimen van de grote puinhoop.


  Maak melding
 6. Een week voor de verkiezingen zijn er heel veel mensen genaturaliseerd om stemmen te ronselen. Veel Braziliaanse hoeren. Twee dagen voor de verkiezingen werd er in afgeladen partybussen door de stad gereden. En niet te vergeten op moederdag. Alle politieke partijen hebben zich schuldig gemaakt aan deze praktijken. Geen journalist heb ik hier over gehoord op de dag zelf. Bouta zelf lapt alle coronamaatregelen aan zijn laars. Straks worden de verkiezingen ongeldig verklaard enz. Een oude vos….


  Maak melding
 7. BREAKING NEWS….

  BOUTERSE kondigt aan dat hij zich vrijwillig gaat aanmelden bij Santo Boma voor het…..

  20 JAAR BAJES uitzitten voor massamoord.

  Overige celgenoten….

  Hoefdraad….
  Abdoel….
  Misiekaba….
  Bouva….
  Doekhie….
  Jenny….
  Hooghart….
  Abrahams….
  Adhin….


  Maak melding
 8. Een binnenlandse aangelegenheid. Dus zoek het lekker zelf uit, zo wordt er wereldwijd gedacht.
  Pas als er meer dan 1 mln mensen van de honger sterven zullen we een commissie benoemen om hier naar te kijken
  Namens de USA, China, Russia, India, EU

  O ja, met z;n zwerende vinger; respecteer de uitslag, om vervolgens z;n vinger weer in zn hol te doen


  Maak melding
 9. Bouterse moet er ook bij zeggen dat de Covid regels ook geldt voor de NDP en dat kolonel Veira Doewet ook de NDPers die overtreden hard moet aanpakken.


  Maak melding
 10. Wendy….

  Nooit een sprong van de Bosjesbrug, met een blok beton om je paarse nek, overwogen ?????

  Hersenloze RANDDEBIEL 🥳🥳🥳🥳🥳


  Maak melding
 11. Bouta heeft met chinese leningen veel kadootjes uitgedeeld. Nu heeft hij chinese lening genomen om met corona(ook uit china) te strooien.

  Wendy heeft corona in haar reet gekregen.


  Maak melding
 12. Mooi artikel uit weekblad Elzevier in Nederland!

  Suriname: beoogd leider Santokhi moet in zee met drugsbaas Brunswijk

  Dat de veroordeelde drugshandelaar Ronnie Brunswijk wordt voorgedragen als voorzitter van het Surinaamse parlement, tekent de onmogelijke positie van beoogd presidentskandidaat Chan Santokhi.
  Om te kunnen regeren, moet hij concessies doen, schrijft Gerlof Leistra!

  Van je vrienden aan de Noordzee moet je het hebben(;-)


  Maak melding
 13. @JK,

  JE HOOPT DAT DE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL TEVENS MOORDENAAR HET LAND NOG DIEPER NAAIT:

  JE HOUDT MEER VAN DEZE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL EN DAN VAN SURINAME.

  DIT HEB IK ALTIJD GEZEGD: JULLIE GAAN DOOD VOOR DEZE MOORDENAAR


  Maak melding
 14. Voorbeeld hoe het moet tijdens lock down kopieer en plak onderstaande in uw browser opdat wij niet vergeten!
  waterkant.net/suriname/2020/04/13/video-filmpje-van-borrelende-president-bouterse-tijdens-coronacrisis-gaat-viraal/


  Maak melding
 15. ” …
  Wayambo 3 juni 2020 At 12:25

  Mooi artikel uit weekblad Elzevier in Nederland!

  Suriname: beoogd leider Santokhi moet in zee met drugsbaas Brunswijk
  … ”

  Abop is de enige partij die op tijd heeft gezien dat de VHP een ruime voorsprong aan het opbouwen is.
  Abop is de enige partij die optijd de sporen van de VHP heeft gevolgd.

  De andere partijen hebben door hun arrogantie minder / geen zetels gehaald.
  De kleine partijen hebben, in plaats van de achterban van de NDP aan te sporen, elkaar aangevallen. Ze lopen op elkaar te klagen terwijl ze allemaal niet de boosdoener durven aan te pakken. Precies wat de NDP wilde.
  Xaviera Jessurun is wel zo verstandig geweest en heeft wel geholpen het kwaad te bestrijden.

  Jammer dat de NPS veel te weinig gas heeft gegeven. Ik denk dat zij heel goed naar zichzelf moeten kijken en zichzelf moeten verbeteren.

  De VHP is de enige partij die ballen heeft getoond !
  De VHP is de enige partij de het kwaad consequent heeft bestreden en het volk een alternatief heeft geboden. En ja, de Abop is de enige partij die dat op tijd heeft gezien en optijd heeft gevolgd.

  Het volk heeft nu geen andere keus gelaten.
  Voor de Abop betekent dit dat zij nu de kans krijgen zich te bewijzen voor het volk. En zij zullen afstand en afscheid moeten nemen van illegale praktijken. Want anders zijn zij in de volgende ronde aan de beurt !

  Hoe Ronny Brunswijk ooit een verzetstrijder was zo kan hij dat weer laten zien. Hij was door Bouterse verleid om illegale praktijken uit te voeren maar het volk geeft hem de kans zich te verbeteren. Ronny Brunswijk zal het slechte pad moeten laten en het pad van rechtvaardigheid weer moeten accepteren.

  We zien dat het volk de baas is en we zien wie het volk heeft beloont !

  Wij gaan het hier mee moeten doen ! 2025 wordt er weer een balans opgemaakt !

  We gaan nu gezamenlijk aan de slag !
  Geen woorden maar daden.

  Suriname eerst. Krakti !


  Maak melding
 16. Misschien kan Ronny Brunswijk in ruil voor rehabilitatie kroongetuige worden en helpen drugs en criminaliteit te bestrijden.

  Het zou de Abop heel goed doen voor de volgende ronde indien Ronny Brunswijk zich transformeert naar crimfighter.

  Dus meneer Ronny Brunswijk be the change and the people will honour you again in 2025.


  Maak melding
 17. Als je een moeder of vader bent, zou je niet graag Ronny als je schoonzoon willen hebben. Brunswijk is een gestoorde persoon met een kort lontje. Op grond van fysieke intimidatie en een aangeboren sluwheid, heeft hij zich omhooggewerkt. Hij is een boslandcreool en zelfs de eigen boslandcreolen zijn bang voor hem. Welbeschouwd , is hij een rebel ,deserteur, een bankrover ,plunderaar ,verkrachter, een dief ,drugsdealer ,moordenaar enz. Hij heeft wel in het verlengde geprobeerd zich goed te herstellen. Dat is wel vooruitgang. Maar ,de geschiedenis is niet fraai .Mensen kunnen zich herstellen hoor. Die mogelijkheid moet je altijd open laten. Maar ,hij heeft een persoonlijkheidsstoornis. Onder een bepaalde druk gaat hij weer de oude Ronny laten zien. Op die oude Ronny zitten we niet te wachten. Het is dat de ABOP zetels behaald heeft waardoor de VHP een samenwerkingsverband mee aangegaan is. Ik vind het een linke zaak. Gaandeweg zullen er problemen optreden. Dat zegt dus ook iets over de VHP die de ABOP nodig heeft om regeermacht te verkrijgen.


  Maak melding
 18. Als je 10 jaar lang van de zorg een puinhoop hebt gemaakt dan moet je nu onorthodoxe maatregelen nemen. Je moet je eigen vallen op iemand anders verschuiven.


  Maak melding
 19. Als je een moeder of vader bent, zou je niet graag Ronny als je schoonzoon willen hebben. Brunswijk is een gestoorde persoon met een kort lontje. Op grond van fysieke intimidatie en een aangeboren sluwheid, heeft hij zich omhooggewerkt. Hij is een boslandcreool en zelfs de eigen boslandcreolen zijn bang voor hem. Welbeschouwd , is hij een rebel ,een bankrover ,plunderaar ,verkrachter, een dief ,drugsdealer ,moordenaar enz. Hij heeft wel in het verlengde geprobeerd zich goed te herstellen. Dat is wel vooruitgang. Maar ,de geschiedenis is niet fraai .Mensen kunnen zich herstellen hoor. Die mogelijkheid moet je altijd open laten. Maar ,hij heeft een persoonlijkheidsstoornis. Onder een bepaalde druk gaat hij weer de oude Ronny laten zien. Op die oude Ronny zitten we niet te wachten. Het is dat de ABOP zetels behaald heeft waardoor de VHP een samenwerkingsverband mee aangegaan is. Ik vind het een linke zaak. Gaandeweg zullen er problemen optreden. Dat zegt dus ook iets over de VHP die de ABOP nodig heeft om regeermacht te verkrijgen.


  Maak melding
 20. Wanneer de Surinaamse grondwet onder andere voorschrijft dat iemand een onbevlekt verleden moet hebben, geldt dat niet voor een der delicten van Brunswijk betreffende drugs, en waarvoor hij op buitenlandse bodem veroordeeld is, niet valt onder de Surinaamse grondwet. Wat nu overblijft voor Brunswijk, zijn de misdaden in Suriname gepleegd. Daar gaat de Surinaamse grondwet wel over. Dat geldt ook voor Bouterse. De staatsgreep valt daar niet onder. Die telt allang niet meer, iedereen in Suriname en buiten Suriname vond het prima. Men had zich kunnen verzetten op dat moment . Dat is niet gebleken. Vanaf dat moment kwam de legalisatie. Zo hebben gevestigde naties zich ook ontwikkeld. Desnoods was men een holbewoner die een andere holbewoner met een knots bewerkte en van daaruit zichzelf de nieuwe heerser noemde. Desnoods vond je dat je blauw bloed in de aderen had en op grond daarvan een voorrecht meende te hebben. Ook dat ging vergezeld met knotsen en speren .

  Brunswijk heeft illegale handelingen gepleegd op Surinaamse bodem. Bijvoorbeeld desertie, bankberovingen en moorden die hetzelfde gehalte hadden als de decembermoorden . De nadruk is nooit daarop gelegd. Er werd slechts gerefereerd naar de decembermoorden. Hoe dat komt is wel duidelijk. Venetiaan destijds, heeft Brunswijk en Co gevrijwaard door een amnestiewet af te kondigen. Met Bouterse heeft hij dat bewust niet gedaan terwijl wat voor Bouterse gold ,ook voor Brunswijk zou moeten gelden. Hier zien we dus de vooringenomenheid. Bouterse , toen hij aan de macht kwam ,heeft dat gecorrigeerd. Nu gaat de VHP dus in zee met Brunswijk om regeringsmacht te verkrijgen. Je ziet dus de willekeur van de VHP . Die gaat zover dat ze niks te maken heeft met recht, normen en waarden als puntje bij paaltje komt. Slechts het eigenbelang. Dan moeten we het blinde oog van Vrouwe Justitia maar afschaffen. Het is inderdaad blind. Als jij zegt dat Bouterse niet deugt ,geldt het ook voor Brunswijk. Maar dan geldt het ook voor de VHP. Meten met twee maten. Ware verloochening is dat.


  Maak melding
 21. @Pakiratigri

  DB is ook een man die mentaal niet spoort.Een narcist pur sang met psychopatische trekken die over een laag affect beschikt.


  Maak melding
 22. Het gaat niet om de leider van Abop, maar om de achterban.
  En laten we eerlijk zijn, de achterban van Abop is beschaafder dan de achterban van de NDP.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES