vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurVIDEO: Vrijdag verschijnt boek 'Plantage Wildlust' van Tessa Leuwsha

VIDEO: Vrijdag verschijnt boek ‘Plantage Wildlust’ van Tessa Leuwsha

-

Does Travel - naar Suriname

Op vrijdag 5 juni 2020 verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact de roman Plantage Wildlust van Tessa Leuwsha uit Suriname. Leuwsha is romanschrijver, en heeft haar belangstelling voor geschiedenis al geuit in Fansi’s stilte, Een Surinaamse grootmoeder en de slavernij

Ruim 25 jaar na de onafhankelijkheid groeit in Nederland de aandacht voor het koloniale verleden van Suriname. Leuwsha voert ons mee naar de periode na de slavernij, toen contractarbeiders uit Brits- en Nederlands-Indië op de plantages sloofden en voormalige slaafgemaakten er hooguit nog dienden als huispersoneel of knecht.

Plantage Wildlust is een verhaal waarin de tegenstellingen en conflicten broeien, een verhaal van onbegrip, uitbuiting en rechteloosheid: nu actueler dan ooit!

De uitgestelde Cola Debrot-lezing van Tessa Leuwsha zal op 5 juni aanstaande via Youtube te zien zijn. De spraakmakende lezing heeft als titel meegekregen Wij hebben helden, wij bestaan! Aansluitend vindt de presentatie plaats van Leuwsha’s nieuwe roman, Plantage Wildlust

De lezing is aanstaande vrijdag vanaf 21.00 uur te bekijken via deze link. Bekijk hieronder de trailer van Plantage Wildlust:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Lekker boeiend! Geld verdienen door een boek te schrijven over het slavernij verleden. De zoveelste! De slavernij is er nog steeds in vooral Aziatische landen en daar hoor niks over! Rot toch op met dat gelul over slavernij, ga verder met je leven!


  Maak melding
 2. Na den mpp bakras moeten gestraft worden die de mensen zoveel pijn hebben gedaan en zovelen hebben vermoord
  Daarvoor is er wel amnestie verleend


  Maak melding
 3. Allen,

  Klopt slavernij is er nog steeds, in een ander vorm.
  Maar niemand moet deze tijd vergeten, tweede wereld oorlog wordt nog steeds en terecht herdacht na 75 jaar.
  Wij moeten leren van onze geschiedenis, en ervoor zogen dat deze ellende niet meer zal gebeuren.
  En wie een boek of film wil schrijven/maken moet dat zeker doen, wij maken/schrijven ook over de eerste en tweede wereld oorlog.

  SUCCES.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES