OKB Suriname: ‘Onbegrijpelijk dat er nog geen verkiezingsuitslag is’

53
OKB Suriname: 'Onbegrijpelijk dat er nog geen verkiezingsuitslag is'
Een aanhanger van de VHP maandag bij het stembureau in Suriname.

Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) in Suriname vindt het onbegrijpelijk dat er nog geen uitslag van de verkiezingen van afgelopen maandag is. Dit ondanks het feit dat het tellen van de stemmen in Suriname reeds is afgerond. Dat zegt OKB voorzitter Jennifer van Dijk-Silos.

Het bureau vindt het kwalijk dat het Surinaamse ministerie van Binnenlandse Zaken de officieuze uitslag nog niet heeft bekendgemaakt zegt Van Dijk-Silos tegen Starnieuws. Ze vindt dat de bevolking recht heeft te weten wat de uitslag is. “Dit kan echt niet”, zegt ze tegen de Surinaamse nieuwssite.

Volgens de laatst gepubliceerde cijfers, met 80 procent van de stemmen geteld, wordt de VHP (foto) van oppositieleider Chan Santokhi veruit de grootste en blijft de NDP van Bouterse ver achter. De afronding van de uitslag gaat woensdagochtend pas weer verder.

Dit tot onbegrip van de tegenstanders van Bouterse, die vrezen voor fraude. Ze zijn bang dat de NDP er alles aan zal doen om toch minstens eenderde van de zetels in het parlement te bemachtigen. Dat betekent namelijk dat ze de rechtstreekse verkiezing van een nieuwe president door het parlement kunnen blokkeren.

De Nederlandse politiek is blij met de nederlaag voor de NDP van Bouterse en wil hem zo snel mogelijk achter de tralies:

53 REACTIES

 1. Ik heb de feiten, de verlopen en de toekomstige berichtgevingen gelezen omtrent waarom, wat of wie zou gaan gebeuren, maar dit is ECHT misleidend naar het volk toe door die dikke vet zak.
  Nog 125 stembureaus moeten nog geteld worden vandaag Beginnen om 10:00 u. EN plotseling is het officieel.!!
  Wat is tijdens de slaap pauze gebeurd ?
  DC racer M nerkust bevestigde dat alle OKB medewerkers uitgeput waren : is dat ZO ?


  Maak melding

 2. By nis gaat de telling normaal door zonder enig incident n geloof my ht gaat in ht nadeel vn d vhp uitvallen n voordeel vn d ndp. Die fraude of gesjoemel met stembiljetten hft allang plaatsgevonden by de verschillende stembureaus n onderweg nr ht nis vandaar die lange afleveringstyd vn de bussen. Toen bouterse met volle overtuiging zei dat de verkiezingen moeten doorgaan had hy zyn plan al klaarliggen. Deze paarse ratten gaan zich niet wiln neerleggen by hun nederlaag want er spelen enorme belangen. K vrees het ergste maar ik blyf optimistisch.


  Maak melding

 3. Ik kan my niet voorstelken dat ht deze boevenbende gelukt is om dezelfde strategie toe te passen zoals by d verkiezingen vn 2015. Maar zo zie je hoe gewetenloos deze smerige boevenbende is.


  Maak melding

 4. Die filmpje die brunswyk getoond hft spreekt boekdelen. Daarin zie je duidelyk wat er gaande is n nog komt die uit d maat gegroeide gorrila acton ons wysmaken dat er niks vreemds aan d hand is. Je ziet duidelyk hoe er stembiljetten worden verwisseld. Dit moet tot op d bodem uitgezocht worden.


  Maak melding

 5. Dat geval mt die haitianen in coronie moet ook onderzocht worden. Ondertussen houd die klojo noersaliem zyn kaken styf op elkaar. Natuurlyk zit deze dagoe slymerige javaan weer te wachten op een volgende termyn. Dit soort mensen noemen zich mt trots minister maar nieteens n organisatie kunnen ze niet ordelyk organiseren.


  Maak melding

 6. Als de coalitie een hertelling opeist vn ht kiesdistrict paramaribo moet de oppositie n de okb deze algehele verkiezing ongeldig verklaren n een andere totale verkiezing opeisen.


  Maak melding

 7. In het ander bericht roept silo’s iets over persstilte en foto’s v uitslagen, klopt niet.
  Wij hebben vannacht de uitslagen op ATV bekeken, met mencke en hans. De data is afkomstig v Binnenlandse zkn.
  Daarnaast heeft niet elk stembureau een foto opgestuurd vd uitslag. Gelukkig is dit opmerkt en genoteerd.
  Of silo’s wordt niet geïnformeerd, of ze verdraait de zaken.

  De uitslag v sommige stembureau’s moeten inderdaad opnieuw bekeken worden.

  @mencke, jou denkwijze klopt niet. Er is geen bolwerk, je kunt niet daarvan uitgaan, het volk is wakker.
  Ik verwacht minder zetels voor ndp, na correctie fraude.


  Maak melding

 8. Dan is er sprake van fraude!. Internationaal ingrijpen, drugsdealende boevenbende allen achter slot en grendel! Ophouden met die nonsens van ndp. Slechte verliezers.


  Maak melding

 9. Wendy jou baas heeft allang gefraudeerd. De zetels die nu voor de NDP zijn kloppen totaal niet. Ik denk dat ze hooguit 10 zetels behaald hebben. Wat dach je daarvan?


  Maak melding

 10. Wendy is een medewerkster van het Fraude team ze geeft ons de hint dat er Fraude is en wordt gepleegd. Maar waar is Boefdraad? is hij al gevlucht met zijn naasten?


  Maak melding

 11. Wie houdt Hoefdraad en consorten in de gaten waardoor hij niet kan vluchten?
  Bouva vraagje:
  wat wordt het nou vis of vlees of geen van beiden?
  Misiekaba vraagje:
  Wat was je slogan weer in 2019? “wo win deng baka wo sin deng gwe mik den go na Holland. NDP wi sa sin deng baka wi sa win den baka want no wang mang m=kang broko NDP”

  Ai 2e Dubai
  even vlug beleidsadviseur benoemen.
  Nieuwe regering moet haar voor de proeftijd verstrijkt haar de benoeming ontnemen.


  Maak melding

 12. Ht land sur is persoonlyk bzit vn droga/killing bouta , simons die geweteloze timmervrouw , abrahams die straathond, bouva die grote nso boef, misieka n aapdoel die 2 grote misleiders.boefie n noem mr op.


  Maak melding

 13. @Wendy.

  Bouterse had middels verdeel en heers ingezet op 18 zetels zodat hij de presidentsverkiezing naar de VVV kan door schuiven.
  Als dat gaat lukken duurt de ellende nog eventjes door.

  Alles gaat helaas om Bouterse dat moet een keer afgelopen zijn.

  Als Bouterse zijn schema niet gaat werken dan is alles snel geregeld en kan het land in een maand of 6 genormaliseerd worden als het plan van Chantohki uitgevoerd gaat worden,


  Maak melding

 14. Ik kan het niet bevatten hoe iets van minder als 500K stemmen niet beter en sneller geteld kunnen worden.
  Zo moeilijk is het niet. Het land heeft mensen die dit slimmer kunnen aanpakken.
  Hier in NL hebben we dat aantal geteld in 4 tot 5 uur .
  En dat wordt dan 3 keer gecontroleerd. En dan doorgeven.
  Waarom komen ze niet een keer hier kijken hoe dat beter met minder mensen kan.


  Maak melding

 15. Paniek bij de PAARSE maffiabende…
  De raderen draaien op volle toeren om alsnog dusdanig te frauderen, dat het tij keert.

  Het was, is en blijft nou eenmaal 1 grote corrupte, criminele kliek.

  Massaal door het volk door het afvoerputje afgevoerd. Terug naar het riool, waar de oorsprong van die criminele is.


  Maak melding

 16. Wendy….

  hoe verder als ze jou door het riool spoelen??

  Nou, niks dus……dan ben jij weer thuis.
  🥳🥳🥳🖕🖕🖕💩💩💩


  Maak melding

 17. @Sammy the Queen,

  Boefdraad is zijn achterwerk aan het beveiligen. Hij weet dat Santo Boma op hem zit te wachten. Abdoel is zijn hulpje.


  Maak melding

 18. @Brantimaka 27 mei 2020 At 12:27

  Je opmerking getuigt slechts van totale onkunde. ALLE STEMMEN ZIJN GETELD!!!
  ALLE PROCESVERBALEN VERMELDEN PER BURO NETJES DE UITKOMST.

  @Wendy 27 mei 2020 At 13:40
  Onbegrijpelijk dat je nog steeds je paarse onzin durft te verkondigen. Het getuigt van een totaal gebrek aan realiteitszin. De NDP kan hoog uit nog gestraft worden door verlies van zetels wegens fraude en mainpulatie. Het volk heeft gesproken. WEG MET BOUTA was hun uitspraak !!


  Maak melding

 19. Ik weet niet wie het kiesstelsel heeft bedacht, maar dit systeem is veroudert.

  Als ik het landelijk resultaat op gfc bekijk, dan is het heel zuur dat de NPS 26171 stemmen heeft en abop 17291, maar NPS heeft 2 zetels en abop 7.
  Raar.

  Ndp heeft nu circa 1/3 vd stemmen 52988 en vhp 2 keer zoveel 92825.
  Super raar.

  Data v 524 bureaus vd 649.
  Nog 125 bureau’s te tellen.

  Hup vhp op naar 95.000


  Maak melding

 20. De NDP en Bouterse moeten hun verlies manmoedig nemen.Laat een nieuwe leider die het vertrouwen van het volk geniet en zijn partij het land de komende vijf jaar leiden.Chan Santokhi en de VHP genieten in elk geval het vertrouwen van Nederland en de VS en andere delen van de wereld.Laten we van het stigma failed state zien af te komen


  Maak melding

 21. Taurus 27 mei 2020 At 12:58

  Taurus zei racistisch: “…. deze dagoe slymerige javaan …”

  ……………….
  Ondertussen houd die klojo noersaliem zyn kaken styf op elkaar. Natuurlyk zit deze dagoe slymerige javaan weer te wachten op een volgende termyn. ……………


  Maak melding

 22. Waarom worden de ‘rijpe’ stembiljetten niet opgehaald door een speciale eenheid. De stemburo-medewerkers hebben al genoeg gedaan.
  Vervelend mang!


  Maak melding

 23. Gisteren had DC Nerkust zelf gezegd dat ze vandaag om 10:00 zouden beginnen maar men is nog steeds niet van start gegaan. Vertragingstactieken ????


  Maak melding

 24. Esmerald
  Je hebt volkomen gelijk. Een echte gentlemen feliciteert zijn tegenstander met zijn overwinning.
  Alleen een lafaard doet dit niet, maar wacht misschien denkt Bouterse Paramaribo nog te kunnen winnen.
  Ook de top van de NDP hoort de VHP te feliciteren met hun eclatante overwinning


  Maak melding

 25. @Jay 27 mei 2020 At 17:38
  Gisteren had DC Nerkust zelf gezegd dat ze vandaag om 10:00 zouden beginnen maar men is nog steeds niet van start gegaan. Vertragingstactieken ????
  =====================
  Ik begrijp het wel. Hij had allemaal ND-ers aangenomen en die zijn geschrokken van de voorlopige resultaten. Een deel heeft daarom veel slaappillen genomen en een ander deel is ziek naar PCS gegaan.


  Maak melding

 26. Zeg Wendy, ben je nou zo naïef en dom want met jou posting krijg je iedereen over je heen. Begrijp nou dat jou leider die ook drugscrimineel en moordenaar is, alles in het werk stelt om zoveel mogelijk te frauderen zodat hij zgn. .. stemmen heeft gehaald. Wat zijn jullie toch domme dwazen jullie verkopen je moeder of je kinderen voor een voedselpakket. Die rat op YouTube in een paarse shirt laat duidelijk zijn hoe jullie te werk gaan.
  Geen moraal, echte ratten dat zijn ndp-ets!


  Maak melding

 27. Benny inderdaad is dat woord myn pen voorby gegaan mr neem my niet kwalyk.k hb nlk n vreselyke hekel aan verraders. Je kan ze nergens vr vertrouwen. Met zulke slymers weet je nooit welke kant ze opgaan.
  Voor geld en macht zyn ze in staat om hun hele fam te verkopen.


  Maak melding

 28. JK 27 mei 2020 At 15:04

  @Sammy the Queen,

  Boefdraad is zijn achterwerk aan het beveiligen. Hij weet dat Santo Boma op hem zit te wachten. Abdoel is zijn hulpje.
  &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
  Ik vond zijn vuile vader er gisteren in Albina er heel oud uitzien lijkt alsof zelfs de nier hem in de steek laat die hele ndp bende moet aan de Super Kill anders gaan ze echt schijten!!!!
  Ze kunnen beter een vuilstortplaats met verbrandingsoven op de plek van de nieuwe high way en de naam aanpassen in DiDiBri Lande passi.Sakasakas sang no wani gi toe dati ding lasi liki krasdagoe na Bakadang.
  Ik hoorde dat er morgen een Paarsverbranding is op het Onafhankelijkheidsplein!
  Nerkus lasi ing wroko 2 hij is ook aan het pakken!


  Maak melding

 29. Marcia 27 mei 2020 At 21:50

  VHP

  EEN partij niet alleen openstond voor Surinamers van Hindoestaanse afkomst, maar voor alle Surinamers. LATEN WE HET HOPEN!!

  ======
  Wie denk je voor de gek te houden? eigenaar van de VHP is een masala familie die in de schaduw werkt,
  Top VHP is 100% masala
  Middenmoter VHP is 95% masala
  Lage klasse iedereen is welkom!


  Maak melding

 30. @Agent X

  Door mensen zoals jij zal dit land niks worden, narrow minded.
  Jullie doen er alles om haat te zaaien tussen Hindoestaans en Creools.
  Jaloezie ten top om Hindoestaans en Creools gebroederlijk bij de VHP te zien zeker.
  Het is niet masala, het is massala en ja Hindoestaans.
  Zullen we jouw soort bijnamen hier plaatsen. Nee dat doen we niet, want we zijn eensgezind.


  Maak melding

 31. Zijn jullie gek geworden. Vhp praat voor de verkiezing al over fraude en zij hebben de meeste stemmen. Wat lult de vhp den sten san un kisi no sari noh. Jullie zijn bezig met fraude daarom zijn jullie bang dat men er achter zal komen. Mi hoop un mek Sranan tron wan paradijs nanga oen koeli smoel.


  Maak melding

 32. @@@ Magon/vlinder … het moet zijn … NACHTVLINDER Magon …. of … DOT’ FEBA Magon van de Watermolenstraat … go wasi noh voor je iets te LULLEN hebt.

  De hele dag op je … LUIE ZWARTE JAPJAPIE/KESKESIE REET … zitten en niets doen … afgelopen met de Chode{te}lal pakketten.

  Voor alle duidelijkheid …. ben niet van hindoestaanse komaf … MAAR … ik ben verplicht het op te nemen voor mijn [ met hoofdletter} Hindoestaanse broeders {broers } en Zusters {zussen}.

  Jullie die schelden op de hindoestanen {VHP} … dankzij onze hindoestaanse, Javaanse, Binnenlandse en nu ook de Haitiaanse broeders en zusters …. kunnen vele Stedelijke Zwarte Japjapies/Keskesies … vaak door te BEDELEN …. aan hun dagelijkse potje komen.

  Ze zijn te lui …. ding lesi moro ………….. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Houden jullie op te schelden op de hindoestanen !!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 33. De waarnemers uit het buitenland vertrouwen het niet meer … hun vertrek is daarom uitgesteld ! Weer een tegenslag voor de Fraudeurs { Nerkust en consorten }.

  Wat mij betreft mag de verkiezing ONGELDIG verklaart worden en binnen drie {3} maanden NIEUWE verkiezingen.

  De leden van OKB en CHS moeten moeten per direct vervangen worden …. een ONafhankelijk Orgaan moet dan de nieuwe verkiezing leiden.

  Believe me …. het wordt een Land Slide overwinning voor de Oppositiepartijen … of zo je wilt …. een vernietigende nederlaag voor de PAARSE BOEVEN …. de Nationale Dieven Partij.


  Maak melding

 34. Suriname is een echte bakba kondre geworden. Twee dgn. na de verkiezingen en er nog steeds geen definitieve uitslag. Word ook doodziek van al die racistische uitingen hier op wtk.
  En dat is de reden dat wij als surinaamse gemeenschap nooit een eenheid zullen zijn. Er lopen nog teveel surinamers rond met een kindertrauma of met een tunnelvisie.En maar lullen over nederlanders dat die discrimineren, zonder naar eigen gedrag te kijken. Tegen al deze lieden zeg ik, de VHP is reeds in gesprek met de NPS en ABOP. Dus waar hebben je het over??
  De tijd van etnisch denken is voorbij, wil je het hebben over de ontwikkeling van ons mooi Suriname, dan moeten we gaan samenwerken ipv lelijk te doen tegen een hindoestaan, creool, javaan of boslandcreool. Immers, we zijn toch allemaal kinderen die geboren zijn in dit mooi land.


  Maak melding

 35. Deze jonge VHP-ers op de foto heb ik in een video interview haar verhaal horen vertellen over de het gesteld is met de zeer slechte economie van de republiek Suriname en dat heeft mij wel erg geraakt.

  Dat het slecht gaat weten we, maar als mensen het vertellen dat de prijzen in de winkels voor levensonderhoud/eerste levensbehoeften schrikbarend hoog zijn en ze nauwelijks geld hebben om in te kopen. Dan is het schrikken om te merken hoe groot de armoede in het land is. In 10 jaren tijd is de economie gewoon vernietigd door ddb en regeringscoalitie.

  Goed dat de jonge kiezers zich niet gek hebben laten maken door de paarse rattenbende van dbb en regeringscoalitie. Ze moeten zo snel mogelijk opzouten, laat anderen die het goed menen met het land orde op zaken stellen en met het algemeen belang bezig zijn, i.p.v. met hun enige eigen belang. Vreselijke mensen, die zo met Surinamers omgaan.

  ddb, ndp opzouten, liever vandaag dan morgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.