Aanhangers politieke partijen blijven overnachten in NIS na stopzetten telling

22
Aanhangers politieke partijen blijven overnachten in NIS na stopzetten telling

Het afronden van de verkiezingsuitslag van Paramaribo in Anthony Nesty Sporthal (NIS), is dinsdagmiddag stopgezet. De vermoeidheid heeft toegeslagen bij de medewerkers, beweerde districtscommissaris Nerkus eerder vanmiddag. Het werk wordt woensdagochtend weer opgepakt. Aanhangers van diverse politieke partijen zullen overnachten in het NIS gebouw.

Ze willen er zeker van zijn dat er niet gerommeld wordt met de aangeleverde ingevulde stembiljetten en stemkits van alle stembureaus van kiesdistrict 1 (Paramaribo). Deze zijn midden in de hal geplaatst en afgeschermd middels dranghekken en linten, zoals op de foto te zien is.

Volgens Nerkus wordt er in de hal gebruikt gemaakt van cameras en drones zijn en alles wordt gefilmd, waardoor er geen ruimte is voor andere handelingen. Hij stelt de gemeenschap gerust dat er niets verkeerd wordt gedaan en verzekert dat de stembureauvoorzitter naar eer en geweten hun werk hebben gedaan. 

Het Anti-fraude Platform van de oppositiepartijen dat de zaken op de voet volgt vindt het ongehoord dat de processen worden gestopt. De zorg is vooral dat er volgens voornoemd platform geen garantie is dat in de tussen liggende periode geen onregelmatigheden zullen plaatsvinden.

Eerder op de dag was er sprake van enorme chaos in NIS. Jennifer van Dijk-Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) is vanmiddag hierop ingegaan:


22 REACTIES

 1. De fraude is al toegepast !

  Ze gaan nu eerst roddels en leugens verspreiden. En verwarring zaaien.

  Dan zogenaamd tellen. Terwijl de stemmen al zijn verandert.

  De uitslag is bij de NDP al bekend. Maar bij de rest nog niet.


  Maak melding

 2. Pff wat een gedoe, waarom ze onproffessioneel, is het de laatste stuiptrekking van de NDP?
  We gaan het meemaken?!

  Zou Baas een vluchtplan hebben???


  Maak melding

 3. We zijn moe, LOL.
  Nooit eerder vertoond in de geschiedenis.

  Maar goed suc6 in NIS. Maak er maar een feestje van. Dit is een echte suri broko dey 😏


  Maak melding

 4. Zou Nerkust en de rest v.h. paars ingevulde hoofdstembureau ook zijn gaan rusten wanneer de ndp voor zou staan qua zetels??? Ik denk het niet.


  Maak melding

 5. Het kwaad is al geschied!!! In Su kan alles, blijf ik zeggen!!! Morgen komt het nieuws, ndp heeft gewonnen!!! FAILED STATE ten top!!


  Maak melding

 6. Er is bij voorbaat al gefraudeerd. Hoeveel inwoners telt ons klein landje met de echte aantal Surinaamse inwoners? Dit stinkt naar de misdaad. Bouterse en consorten zijn niet voor niets nog op verkiezingsdag afgereisd om het volk in de binnenlanden te manipuleren en te frauderen met de biljetten. Deze moordenaar moet echt oprotten. Hij is al hoogbejaard en hoort in Ashiana thuis. Wat een rand debiel met dikke poep wallen onder zijn ogen. Mensen jullie lot hebben jullie in eigen handen.


  Maak melding

 7. Degene die echt niet kan slapen is Bouterse. Wat voor bull shit oververmoeidheid, ze werken door de weeks 7/10 uur ochtend .7-vernis dat.
  Nee dit puur flauwekul 🤬 en onzin. Mijn wens om de NIS te bewaken is ten goede aarde gekomen bij Chan.
  We moeten wel opletten: het is straks leba juru…en de ndp Leba’s kunnen naar binnen in de hal sluipen . Ik kom eraan met een printA…bezem.


  Maak melding

 8. Wat de DC niet begrijpt is dat door gepleegde handelingen van deze regering, het volk geen vertrouwen heeft in deze regering. Dus bijna achter elke handeling door deze regering c.q de aan deze regering gelieerde organen worden gepleegd, koestert het volk argwaan. Als deze organen door de jaren heen zich objectief hadden opgesteld, geen slaafse houding gadden vertoond en niet op de tonen van deze regering zouden hebben bedankt, zou niemand enige argwaan c.q wantrouwend hebben opgesteld.
  Alleen tijdens deze regering hebben deze personen rust nodig. Tijdens de venetiaan periode gingen de voorzitters van het hoofdstembureau niet rusten, voordat de resultaat was bekend gemaakt. Dus waarom deze wel


  Maak melding

 9. BREAKING :

  Er is tijdens transport gesjoemeld !

  IN NIS bewaken jullie stembjetten waar al mee gesjoemeld is !!

  De fraude heeft al plaats gevonden !!


  Maak melding

 10. er zijn foto’s van open dozen in de hal?
  er zijn filmpjes van mensen die de stemdozen openen iets erin stoppen en uithalen en weer dichtdoen.
  wat is dit voor failed state?
  stembussen horen op slot te zitten totdat er geteld gaat worden.
  waaom is het uberhaupt mogelijk dat er open stembussen/doizen zijn die zomaar geopend kunnen worden?
  diep triest lachertje deze hele verkiezing


  Maak melding

 11. Als ndp wint, dan is duidelijk fraudeurs sluipend daar geweest bij een onbewaakt moment, dus ik vertrouw & de hele gang van zaken niet bouta dahoe


  Maak melding

 12. Als ndp wint, dan is duidelijk fraudeurs sluipend daar geweest bij een onbewaakt moment, dus ik vertrouw & de hele gang van zaken niet bouta dahoe


  Maak melding

 13. Ik heb een video opgestuurd gekregen via whats-app en daar is te zien dat in het bijzijn van een politie en een militair en de secretaris van de dc een koffer is geopend en zichtbaar door een stevige dame in het groen een enveloppe is geplaatst en de koffer weer is dichtgedaan.
  De vraag is:
  Wordt dit onderzocht en zo ja waarom heeft de politie en de militair en de secretaris van de DC niets ondernomen?


  Maak melding

 14. Overnachten is een hele offer in ht belang vn ht volk maar k hb sterk ht idee dat de fraude niet in nis gaat plaatsvinden. Ht is al gebeurt by de stembureas n onderweg nr ht nis. Precies netals de vorige verkiezingen. K kn my echt niet voorstellen hoe ht de ndp gelukt is om op dezelfde manier te sjoemelen mt stembiljetten zonder dat d oppositie ht hft kunnen merken.. er moet n gedegen onderzoek plaatsvinden n de sommige stembureausvoorzitters moeten aansprakelyk gesteld worden.


  Maak melding

 15. De NDP probeert te frauderen met de verkiezingen a la Evo Morales.
  Morales stond achter in de tellingen , de telling werd stopgezet , de stembiljetten naar een centrale plek vervoerd en ineens was de definitieve uitslag bekend en had Morales gewonnen met een grote voorsprong. Rara hoe kan dat.
  Het Surinaamse volk accepteert de fratsen van de NDP niet. Het stemmen controleren in Coronie , Para en de stembureaus die geen proces-verbaal hebben opgesteld.

  De waardeloze waarnemers van de Caricom die kort na het stemmen al verklaarden dat er niet is geknoeid mogen wat mij betreft gelijk naar huis


  Maak melding

 16. Meerderen SURINAMERS (waaronder de voorzitter v.h. OKB) die jarenlange ervaring hebben met verkiezingen hebben al gezegd dat deze verkiezingen de meest rommelige en chaotische zijn die ze hebben meegemaakt. Deze uitspraak v.d. Caricom waarnemers kan ik dus niet serieus nemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.